Sitirile editiei din data de 30 Iulie, 2013

Aeroportul din Tuzla ar putea gazdui un nou punct de frontiera

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateUn nou punct de frontiera si vama ar putea fi deschis pe aeroportul Tuzla din judetul Constanta, in urma unui parteneriat intre statul roman si detinatorii aeroportului, Regional Air Services."Pentru ca deschiderea unui punct de vama si frontiera reprezinta o investitie substantiala, care pune presiune asupra bugetului public, statul roman si Regional Air Services - aeroport Tuzla isi propun un parteneriat pe termen lung, prin care sa rezolve acest impediment si sa asigure totodata cele mai bune conditii de acces si trafic pe calea aerului", se arata intr-un comunicat al Regional Air Services, reprezentantii societatii adaugand ca aeroportul Tuzla este dispus sa sustina financiar intregul proiect.

TVA va fi redusa la paine in septembrie. Impactul, compensat cu accize la alcool si bunuri de lux

Iulie 2013, Iulia Flfan

ActualitateTaxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine de la 1 septembrie, iar impactul negativ al acestei masuri, estimat la un total de 300 milioane lei, va fi compensat prin cresterea accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux, precum masini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur.Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux si anumite tipuri de armament.

Guvernul a incheiat negocierile pentru un nou acord cu FMI, CE si Banca Mondiala

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateGuvernul a incheiat negocierile cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala pentru un nou acord, a anuntat premierul Victor Ponta.O misiune a FMI se afla la Bucuresti pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania, autoritatile precizand anterior ca doresc ca un nou acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.

La Mangalia s-a pus in functiune sistemul de distributie a gazelor naturale

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaSistemul de distributie a gazelor naturale in municipiul Mangalia a fost inaugurat, vineri, 26 iulie, in prezenta ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita si a secretarului de stat al Ministerului Economiei, Mihai Albulescu. La eveniment au participat parlamentarii Nicolae Moga si Victor Manea, precum si alte oficialitati de la nivel judetean si local.Dupa mai multe tergiversari cauzate de probleme administrative, reteaua de gaze naturale din Mangalia este functionala.

170.000 de turisti pe litoral, 30.000 numai in Mamaia

Iulie 2013, Daniel Chirita

SocialNumarul turistilor pe litoral creste de la o saptamana la alta in acest sezon estival si chiar de la un an la altul. La baza acestui lucru sta multitudinea de evenimente organizate in statiunile de la malul marii, menite sa atraga oameni din toate colturile tarii.

Protocol de colaborare intre Primaria Mangalia si CJC pentru reabilitarea Hergheliei

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaConsilierii locali din Mangalia au aprobat saptamana trecuta, intr-o sedinta extraordinara, un protocol de colaborare intre municipiul Mangalia si Consiliul Judetean Constanta, privind dezvoltarea si promovarea sectorului turistic din sudul litoralului.

Razvan Florea a construit un bazin semiolimpic la Constanta si l-a inaugurat inotand cu Radu Mazare

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneSingurul medaliat olimpic roman la inot masculin, Razvan Florea, a inaugurat oficial, joi, la Constanta, un bazin de inot modern pe care l-a construit investind circa 600.000 de euro, eveniment la care sportivul a inotat alaturi de primarul Radu Mazare.

Victor Ponta: promite noi angajari in administratie pentru proiectele europene

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaPremierul Victor Ponta a anuntat joi seara, intr-o conferinta la Sibiu, ca va discuta cu ministrul Bugetului si cu cel de Finante posibilitatea de a se face o exceptie in asa fel incat sa se faca mai multe angajari in administratie, dar numai pentru accesarea de fonduri europene, ramanand insa in anvelopa de 7 % din PIB.

Victor Ponta: promite noi angajari in administratie pentru proiectele europene

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePremierul Victor Ponta a anuntat joi seara, intr-o conferinta la Sibiu, ca va discuta cu ministrul Bugetului si cu cel de Finante posibilitatea de a se face o exceptie in asa fel incat sa se faca mai multe angajari in administratie, dar numai pentru accesarea de fonduri europene, ramanand insa in anvelopa de 7 % din PIB."Primaria are bani in buget, are nevoie sa angajeze oameni pentru accesarea de fonduri europene, unde de fapt ne zgarcim, economisim salariile a trei oameni si pierdem toti banii pentru proiecte.

Peste 90% din fondurile de preaderare afectate de nereguli s-au cheltuit in Romania

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneRomania a raportat in 2012 un numar de 61 de cazuri de nereguli, care au afectat in total cheltuirea a 49,4 milioane de euro din fonduri UE, tara noastra situandu-se dupa Italia si Cehia din punctul de vedere al sumei totale a fondurilor afectate.

Institutie culturala, finalizata la Vulturu

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaIncheierea lucrarilor la Caminului Cultural din localitate este un plus pentru intreaga comunitate, edilul sef Eugen Berbec bucurandu-se ca, a primit sprijinul atat de important din partea Consiliului Judetean Constanta (CJC)."Ultimele lucrari pentru ca investitia sa fie finalizata 100% au fost realizate si anume, montarea gazonului, realizarea trotuarelor dar si a unei parcari in fata institutiei culturale din localitate, spatiu ce insumeaza un numar aproximativ de 20 de locuri.

Cei mai buni elevi din Tortoman, in vizita la Constanta

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaAsa cum este traditia si in acest an, copiii din localitate s-au bucurat de sansa oferita prin programul Consiliului Judetean Constanta, de a se bucura de o zi cu adevarat magica si de neuitat.Fiecare loc in parte vizitat de 50 dintre cei mai buni elevi, a fost special in felul lui.

In localitatea Ghindaresti, lucrurile se misca intr-un sens pozitiv

Iulie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al comunei Adrian Vartolomei, in aceasta perioada se merge in continuare pe realizarea si finalizarea unei importante investitii si anume pietruirea strazilor din Ghindaresti.

Apa curenta pentru locuitorii comunei Garliciu

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaIn sfarsit, dupa o lunga perioada de asteptare, cei 1.876 de locuitori ai localitatii Garliciu beneficiaza din aceasta vara de o noua retea de alimentare cu apa, una foarte moderna."Incepand cu anul 2012, dupa ce acest proiectde anvergura a stagnat pe o perioada de aproximativ doi ani de zile, au fost reluate lucrarile la noua si moderna retea de apa.

Distractie si multe surprize, de Zilele Orasului Navodari

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialMesajul primarului Nicolae Matei catre locuitori: "S-a dovedit ca orasul se afla pe maini bune si stim ce avem de facut la Navodari"Orasul Navodari se afla in plin proces de dezvoltare si modernizare, insa, pe langa proiectele serioase pe care administratia le deruleaza in aceasta perioada, exista timp si pentru distractie.

Modernizarea Caminului Cultural din Nicolae Balcescu

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Viorel Balan, constructia a fost reabilitata si modernizata in anul 2007, prin sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC).Incepand cu acest an, primaria Nicolae Balcescu spera sa poata oferi tinerilor din localitate si nu numai, o alternativa pentru ca acestia sa isi poata petrece timpul liber in conditii prielnice care sa le satisfaca dorintele.

O zi memorabila pentru copiii din Silistea si Tepes Voda

Iulie 2013, Daniel Chirita

SocialUn grup important de copilasi au beneficiat de o excursie la Constanta, oferita prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2013".In data de 24 iulie 2013, 56 de elevi din clasele a V-a, a VI-a si a VII-a din cadrul celor doua unitati de invatamant din Silistea si Tepes Voda, s-au bucurat de o zi speciala si magica.

Parteneriat intre primaria Nicolae Balcescu si biserica din localitate

Iulie 2013, Iulia Flfan

SocialPentru ca dorinta de a face cat mai multe si de a-i sprijini cu tot ceea ce este posibil pe cei ce locuiesc in Nicolae Balcescu, edilul sef Viorel Balan nu sta degeaba, el actionand in interesul si folosul acestora.

Reabilitarea si modernizarea scolii din Saraiu

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaO prioritate in aceasta perioada pentru seful administratiei locale Dorinela Irimia, o reprezinta lucrarea ce are ca si scop primordial, o sansa la studiu a elevilor in cele mai bune si speciale conditii.

Primaria Saraiu are din nou secretar

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaDe aproximativ un an de zile, autoritatea locala din comuna nu a beneficiat de serviciile unui secretar de comuna, atributiile acestuia fiind delegate celorlalti functionari publici."Ne-am confruntat cu aceasta situatie dificila pentru noi deoarece secretarul de la acea vreme ce se ocupa de documentele autoritatii publice a plecat.

Primarul orasului Harsova, dedicat si implicat in dezvoltarea urbei

Iulie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaCu toate greutatile lui, anul 2013 a fost si va fi pana la final, un an bogat in proiecte si investitii menite sa ofere locuitorilor orasului o viata mai buna."Am demarat un proiect important si anume cel ce vizeaza lucrarile pentru o infrastructura solida, investitie ce priveste pietruirea si asfaltarea a aproximativ opt kilometri de drumuri de exploatare agricola. In prezent, startul lucrarilor a fost dat la drumul de legatura dintre DN2A si Vadu Oii, acestea fiind realizate cu fonduri de la Uniunea Europeana prin Masura 1.

Doar 40% dintre profesori au promovat Definitivatul

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialLuna aceasta, nu numai elevii si studentii au fost in focul examenelor. Profesorii la inceput de cariera au trecut la randul lor in banci si au sustinut examenul national de Definitivat.Multe dintre rezultate au fost insa dezastruoase, iar notele de 1 si 2 obtinute de cadrele didactice au demonstrat ca sunt foarte slab pregatite.

Localitatea Ciobanu se dezvolta pe forte proprii

Iulie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaTudorel Gurgu, seful administratiei locale are o perioada bogata in lucrari ce sunt de mare importanta pentru o modernizare si dezvoltare corecta si sanatoasa a localitatii la carma careia se afla.O investitie demarata cu fonduri de la bugetul primariei vizeaza saparea unui put in satul Miorita, forarea acestuia realizandu-se la o adancime de 100 de metri.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771