Sitirile editiei din data de 23 Iulie, 2013

TOPUL datoriilor guvernamentale din UE. Romania, printre tarile cu cele mai mici datorii

Iulie 2013, Petric Radu

ActualitateDatoria guvernamentala a statelor din UE a crescut cu aproximativ 101,5 miliarde euro in primul trimestru fata de finalul anului trecut, la aproape 11.112 miliarde euro, de la 85,2% la 85,9% din PIB, Romania figurand pe locul al patrulea in topul celor mai mici datorii publice raportate la PIB.

Arafat: Pana la sfarsitul anului, fiecare regiune de dezvoltare va avea cate un elicopter SMURD

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a anuntat, luni, ca pana la sfarsitul anului toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de cate un elicopter SMURD, unul urmand sa fie coordonat de la Cluj-Napoca si sa deserveasca Regiunea de Nord-Vest.

Romania, locul al treilea in Europa dupa rezervele de gaze de sist

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateANRM va derula, in perioada iulie-noiembrie, o campanie de informare cu privire la gazele de sist si a lansat site-ul infogazedesist.eu, unde a anuntat ca Romania are rezerve recuperabile de gaze de sist de 1.

Nou sens giratoriu pe Aurel Vlaicu!

Iulie 2013, Daniel Marinescu

ActualitatePrimaria Constanta a finalizat lucrarile de amenajare a noului sens giratoriu construit in dreptul campusului Universitatii "Ovidius". "Sensul giratoriu de la intersectia bulevardului Aurel Vlaicu cu strada care face legatura spre zona Ciresica era prins in studiul de trafic comandat de Primaria Constanta.

In ce licee din Constanta au ramas locuri libere pentru a doua etapa de admitere

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialLa mijlocul acestei saptamani, pe 25 iulie, este programata cea de-a doua repartizare computerizata a candidatilor ramasi nerepartizati.Ieri a fost programata completarea fisei de optiuni de catre candidatii care au fost respinsi la liceele si clasele care organizeaza probe de aptitudini, dar si de catre cei care nu au participat la prima repartizare sau cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii din cauza completarii gresite a ordinii optiunilor.

Batranii constanteni, in pas cu moda pensiilor pe card

Iulie 2013, Daniel Chirita

SocialTot mai multi pensionari isi primesc drepturile banesti pe card. Numarul celor care opteaza pentru ca pensia sa le fie virata intr-un cont al unei banci care are protocol cu Casa Judeteana de Pensii (CJP) Constanta creste de la luna la luna.

Analiza Bruxelles-ului pe proiectul Romaniei pentru fondurile 2014-2020 pe cele 11 obiective : "Nicio lectie invatata din 2007-2013"

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneComisia Europeana a elaborat o analiza detaliata pe 11 directii asupra draftului de Acord de parteneriat trimis de Guvernul Romaniei la Bruxelles pentru atragerea fondurilor europene in exercitiul financiar 2014-2020.

Daniel Constantin: Fermierii ar putea primi un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropeneMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat marti ca fermierii ar putea primi in anul 2015 un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de 150 de euro/ha.'Fermierii ar putea primi, in anul 2015, un sprijin de 177 euro/ha, pentru primele 30 de hectare din suprafata totala cultivata, urmand ca pentru restul suprafetei sprijinul sa fie de numai 150 de euro/ha.

Constantin Nita: Peste 90% din fondurile europene gestionate de Ministerul Energiei au fost contractate

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePeste 90 la suta din fondurile europene gestionate de Ministerul Energiei au fost contractate, cele mai multe din proiectele din acest domeniu vizand generarea de energie fotovoltaica si eoliana, in timp ce proiectele de generare a energiei pe baza de biomasa sunt mai putine, spune Constantin Nita.

CJC sustine dezvoltarea sudului litoralului

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateNu de putine ori s-a spus ca sudul litoralului este un diamant neslefuit. Privatizarile haotice care s-au facut dupa Revolutie, coroborate cu o infrastructura precara, au transformat fostele perle ale litoralului, dintre care cele mai reprezentative sunt Olimp, Neptun si Jupiter, in locuri demodate si preferate de un numar mic de turisti. Insa, usor-usor, lucrurile incept sa se schimbe, deoarece autoritatile judetene si locale si-au dat mana pentru a scoate din anonimat sudul litoralului.

2013, un an bun din punct de vedere agricol

Iulie 2013, Petric Radu

SocialIn ciuda vremii capricioase din ultima perioada, 2013 se anunta un an bun din punct de vedere agricol. Dupa ce, anul trecut, recolta a fost compromisa din cauza secetei, agricultorii constanteni vor avea acum productii mai mari.

Aproape 500 de locuri de munca, in Constanta

Iulie 2013, Daniel Chirita

SocialConstanta se afla din nou in topul judetelor cu cele mai multe locuri de munca, pe langa Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis si Sibiu.466 de posturi vacante sunt inregistrate in perioada 18- 24 iulie, la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Constanta, iar la nivel national sunt disponibile aproape 10.

Alti 100 de copii din Covasna, in vizita pe litoral

Iulie 2013, Petric Radu

SocialBucuria de pe chipul copiilor nu poate fi comparata cu nimic, mai ales atunci primesc ceva la care au visat. Cu o astfel de situatie s-au "confruntat", vineri, multi dintre elevii din judetul Covasna care au ajuns pentru prima data la mare.

Lucrarile la gradinita, tot mai aproape de finalizare

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaO importanta institutie se dezvolta si prinde culoare in localitatea Gradina, este vorba despre unitatea de invatamant pentru cei 25 de prescolari plus 15 prichindei ce fac parte din Grupa 0."Suntem in grafic cu lucrarile la gradinita din localitatea Gradina, stam poate chiar mai bine decat mi-am imaginat, dorinta mea fiind ca pe aceasta cale sa multumesc echipei minunate de profesionisti ce lucreaza intens si cu mult devotament.

Acord de infratire intre comuna Gradina si localitatea Vatici din Republica Moldova

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialMariana Gaju, Presedintele Filialei Judetene a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), continua si pe parcursul acestui an actiunea de organizare a parteneriatelor de infratire a comunelor din judet cu localitati din Republica Moldova.

Beneficiile proiectului "Casa Verde"

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaAutoritatea locala din Topraisar si-a propus ca in acest an, sa duca la bun sfarsit proiectele deja demarate dar si sa desfasoare alte investitii, de aceasi importanta pentru intreaga comunitate."O mare realizare pentru noi este aceea ca, am finalizat un proiect important si anume modernizarea sistemelor de incalzire de la scoala cu clasele I-IV din satul Potarnichea si de la unitatea de invatamant din satul Movilita, cu clasele I-VIII.

Gradinita si casa mortuara construite in Mihai Viteazu

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta, administratia locala din comuna a reusit sa dea startul lucrarilor unei importante constructii si anume, o unitate educationala prescolara.Gradinita este construita in curtea scolii din comuna Mihai Viteazu si se intinde pe o suprafata de 300 mp.

A fost inaugurata ambarcatiunea Clubului Nautic Callatis

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitatePrimaria Mangalia a inaugurat, sambata, 20 iulie, in cadrul unei expozitii, ambarcatiunea achizitionata de municipalitate prin intermediul proiectului Club Nautic Callatis.Actiunea face parte din campania de promovare derulata prin programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria.

Investitii in educatie la Mireasa

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Tirgusor Dumitru Dragu, aceasta perioada este una plina in lucrari ce vizeaza direct elevii unitatii de invatamant din satul Mireasa.Si pentru ca mereu este nevoie de initiative noi, de proiecte care sa duca la dezvoltarea si modernizarea comunei, edilul Dimitru Dragu face ceva in acest sens si o face chiar foarte bine.

Investitii de amploare in localitatea Fantanele

Iulie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaVara acestui an este una bogata in proiecte si lucrari de mare importanta pentru toti locuitorii, edilul sef Popescu Gheorghe implicandu-se cu totul in bunul mers al investitiilor.Una din lucrarile importante pentru intreaga comunitate a fost finalizata.

LUPTA SI IUBESTE-TE PsNA LA CAPAT!

Iulie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Ceea ce nu traim la timp, nu traim niciodata" Octavian Paler   Curajul inseamna sa-ti fie frica si totusi sa continui...   Iubirea are un impact pozitiv asupra tuturor nevoilor noastre, iubirea ne face viata mai placuta, oferindu-ne un climat de siguranta in care putem sa ne rezolvam toate problemele.

"Centru de Tineret", un proiect important pentru tinerii din Agigea

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAsociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Zona Metropolitana Constanta" a demarat implementarea proiectului "Reabilitarea, extinderea si dotarea unei cladiri din Zona Metropolitana Constanta, localitatea Agigea, in vederea utilizarii acesteia drept centru pentru tineret".

Zi de neuitat pentru 50 de copii din comuna Mereni

Iulie 2013, Petric Radu

SocialElevii insotiti de cadrele didactice au ocazia de a se bucura de o zi numai a lor, de o zi speciala si minunata pentru multi dintre ei, parte din ei neavand ocazia sa viziteze vreodata Constanta cat si toate minunatiile care se afla aici.

Investitii in domeniul piscicol

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect de mare anvergura este "Dobrogea Sud mereu deschisa poarta albastra", un proiect realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana prin Programul Operational pentru Pescuit si Asociatia Grup Local Dobrogea Sud.

Titu Neague, dedicat localitatii pe care o conduce

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect de maxima importanta demarat in comuna vizeaza reabilitarea retelei de apa potabila in satul Lanurile si amenajarea retelei de apa in satul Baraganu."Aceasta importanta investitie continua, pana in prezent finalizandu-se aproximativ 70% din intreaga lucrare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771