Sitirile editiei din data de 16 Iulie, 2013

Dragnea: In august prezint in PSD o analiza pe referendum. E important sa nu cedam usor

Iulie 2013, Adrian Nicărel

PoliticPresedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, luni, ca la sfarsitul lunii august va prezenta in partid o analiza privind sansele ca referenumul de revizuire a Constitutiei sa fie organizat in toamna, el vorbind si despre posibilitatea ca Guvernul sa adopte un pachet de masuri in acest sens.

Fenechiu, intrebat daca toate proiectele incepute de el vor fi terminate: E greu. Cand o sa ma intorc!

Iulie 2013, Daniel Marinescu

PoliticMinistrul demisionar al Transporturilor, Relu Fenechiu, afirma ca este greu ca toate proiectele incepute de el la minister sa fie terminate, adaugand ca acestea vor fi finalizate "atunci cand o sa ma intorc"."Multumesc lui Dumnezeu, ce mi-am propus sa fac, am cam reusit pana acum. Premierul a fost placut impresionat de echipa pe care am lasat-o la Ministerul Transporturilor si le-a cerut sa continue proiectele incepute", a spus Fenechiu, aflat la Ministerul Transporturilor.

Ponta a preluat mandatul interimar de ministru al Transporturilor

Iulie 2013, Adrian Nicărel

PoliticPremierul Victor Ponta a preluat luni mandatul interimar de ministru al Transporturilor, la sediul Ministerului. Premierul si-a amintit cum a locuit pana la varsta de 20 de ani chiar intr-un bloc de pe bulevardul Dinicu Golescu, langa Minister, de unde putea vedea in fiecare zi activitatea din curtea institutiei.

Herghelia Mangalia primeste a doua sansa

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateDupa ce ani la rand a fost ignorata si data uitarii, fiind la un pas de a se desfiinta, Herghelia Mangalia reinvie. Frumosii cai pur sange arab, una dintre cele mai vechi, pure si nobile rase din lume, vor putea fi vazuti in toata splendoarea lor la finele acestei luni, cand vor fi reluate celebrele curse de cai ce odinioara aduceau faima acestei herghelii.

Scufundari gratuite in Portul Tomis

Iulie 2013, Petric Radu

SocialCentrul de Scafandri Constanta organizeaza, pe parcursul lunii iulie, sedinte de scufundare gratuite pentru initiere, potrivit unui anunt postat pe site-ul institutiei. "Meditatiile" au loc in zilele de sambata si duminica, intre orele 9.

Gorjenii, interesati de solariile CJC

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

ActualitateIn urma cu cativa ani, prin initierea programului "Consumam produse romanesti", Consiliul Judetean Constanta (CJC) a decis sa promoveze stilul de viata sanatos.In timp, din ce in ce mai multi producatori din judet si-au amenajat solarii cu ajutorul carora au crescut productia autohtona.

Asaltul fermierilor

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialRomanul duce dorul statului la cozi! Suntem indreptatiti sa credem asta daca ne raportam la aglomeratia din ultimele zile de pe holurile Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Constanta, cu ocazia depunerii cererilor de plata in cadrul "Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate".In realitate, cozile s-au format pentru ca romanii lasa totul pe ultima suta de metri.

Peste 50% din fondurile UE pentru Agricultura, absorbite

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePana in iulie 2013, Romania a atras aproximativ 5 miliarde de euro din fondurile europene pentru dezvoltare rurala, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de aproximativ 58% din suma totala alocata prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.

Constanteni vor avea un nou parc

Iulie 2013, Adrian Nicărel

ActualitateConstanta sufera destul de tare la capitolul spatii verzi. In curand, insa, orasul de la malul marii, se va imbogati cu inca un parc. Este vorba despre zona verde de pe bulevardul Marinarilor, intre Poarta 2 si Poarta 1. Aceasta va fi valorificata si va fi transformata intr-un parc, punandu-se in valoare si vestigiile istorice din zona.Terenul este situat intre bd-ul Marinarilor, strada Ovidiu, strada Vasile Canarache, fiind un sit urban de interes national de grupa A - Orasul Antic Tomis si in situl urban Peninsula, teritoriul ce face parte din zonele cu potential arheologic.

Locuri de poveste pentru copiii din mediul rural

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialMomente unice pentru copiii din comunele Topalu si Independenta! Elevii care studiaza la unitatile de invatamant din cele doua comune si care au obtinut rezultate foarte bune in anul scolar trecut au ajuns, la Constanta.

Trasee turistice promovate pe bani europeni

Iulie 2013, Petric Radu

SocialDupa 20 luni de munca, Romania, Moldova si Bulgaria pot promova trei trasee turistice ce vor fi strabatute intre trei si sase zile.Turistii care doresc sa ajunga in Eforie, Dobrici din Bulgaria si satul Negrea, raionul Hincesti, din Republica Moldova, s-ar putea bucura de bogatiile fiecarei zone.

Importante evenimente la Negru Voda din toamna acestui an

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local al orasului Negru Voda este lead partener incepand cu data de 20 martie 2013 in cadrul Proiectului "Radacini comune - Festivalul International de dansuri folclorice"."Acest proiect este derulat prin "Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013", in care avem parteneri importanti precum Consiliul Local al comunei Topalu din Romania dar si doua municipalitati, una din General Toshevo si cealalta din Tervel, ambele din Bulgaria.

Reabilitarea primariei din Negru Voda

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale Ion Nicolin ne-a declarat ca, undeva la inceputul lunii mai 2013, a fost demarat un important proiect ce vizeaza reabilitarea primariei."Am zis ca este cazul sa facem ceva pentru aceasta cladire in care ne desfasuram zilnic activitatea in folosul cetatenilor urbei si anume sa dam startul lucrarilor de reabilitare atat interioare cat si exterioare.

Parcul din Cerchezu prinde viata

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaOdata cu incalzirea vremii au reinceput si lucrarile la parcul de agrement din localitate, proiect inceput in urma cu un an de zile cu fortele proprii ale administratiei locale."Pentru ca, proiectul ce viza constructia unui parc de agrement in localitatea noastra, pe care l-am depus in anul 2008 la Ministerul Mediului a fost declarat nefinantabil, nu am putut ramane pe loc si astfel am luat decizia de a-l realiza prin forte proprii.

La Amzacea se continua proiectele deja incepute

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al localitatii Constantin Radu, nu-si doreste pentru comunitatea pe care o conduce decat normalitate, o viata mai buna si un trai cat mai decent, o atentie deosebita fiind acordata copiilor.

ADICTIA JOCULUI DE NOROC

Iulie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Oricare ar fi jocurile in care intram, suntem datori sa nu ne jucam cu noi insine".      Ralph Emerson   In literatura de specialitate se foloseste des termenul de "adictie", care insemna inclinatie, patima, narav, dependenta, insa in Dex termenul "adictie" inseamna "dependenta fata de un drog, cu tendinta cresterii progresive a dozelor".

Lucrari importante reluate de Consiliul Judetean Constanta la Independenta

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaDoua investitii pe care edilul sef Cristea Gascan isi doreste foarte mult sa le vada duse la bun sfarsit, vizeaza extinderea Caminului Cultural din localitate cat si constructia unei noi unitati de invatamant pentru prescolari.

Mobilizare dupa ploile cazute in comuna Independenta

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaIn ultima saptamana peste 120 de oameni din cele cinci sate ce apartin de localitatea Independenta, au lucrat intens la indepartarea unei parti din efectele ploii torentiale din noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2013.

In Navodari va exista un punct de lucru al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialCladirea in care va functiona punctul de lucru a gazduit si in trecut o filiala a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Imobilul s-a inchis insa, iar reprezentantii AJOFM nu au fonduri pentru renovarea acestuia.

Igienizare si reparatii la institutiile din Pecineaga

Iulie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaAsa cum toate administratiile locale procedeaza in fiecare an pe perioada vacantei de vara si primaria din Pecineaga a demarat un amplu proiect de igienizare a tuturor institutiilor importante din localitate.Elevii si prescolarii institutiilor de invatamant din cele trei scoli si o gradinita de pe raza comunei, vor intra la inceperea noului an scolar 2013-2014, in clase curate si perfect igienizate conform cerintelor europene.

Lucrari stagnate la prima biserica ce se construieste in Albesti

Iulie 2013, Daniel Marinescu

Administratie localaDin nefericire, lipsa acuta de fonduri ce vizeaza continuarea lucrarilor de ridicare a primului lacas de cult din comuna, impiedica administratia locala sa mearga inainte cu acest proiect."Pana la momentul in care lucrarile au fost oprite, zidurile acestei sfinte biserici au fost ridicate cu patru metri, atat s-a putut face pana la acel moment.

Comunitatea din Dumbraveni se mandreste cu o scoala construita la standarde europene

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn toamna anului 2012 s-a dat startul lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant cu clasele I-VIII insa pe parcursul anotimpului rece, toate acestea au fost sistate, reluate fiind odata cu incalzirea vremii.

An bogat in lucrari pentru primaria Tuzla

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaFlorin Constantin Micu, edilul autoritatii locale ne-a declarat ca, aceasta perioada este una fructuoasa in ceea ce priveste derularea proiectelor ce sunt deja demarate."Dupa cum bine stiti, una din lucrarile pe care ne axam in aceasta perioada si pe care ne dorim sa o ducem la bun sfarsit vizeaza introducerea retelei de canalizare si extinderea retelei de apa.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771