Sitirile editiei din data de 26 Mai, 2007

Comuna 23 August, in plina dezvoltare

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain comuna 23 August, proiectele de investitii in infrastrucutra, in invatamant si cultura sunt in totalitate demarate si in diferite faze de realizare. Din anul 2000, de cand domnul Mugur Viorel Mitrana a fost ales primar, s-a reusit constructia a trei noi gradinite, a doua noi scoli, a unui camin cultural, si a unui dispensar.

Dornic sa puna mana pe Fruvimed Medgidia, Samson a pagubit statul roman cu sute de miliarde

Mai 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeAm asteptat cu totii cu interes ca dupa schimbarea regimului ticalosit din 2004 sa vedem mafiotii si escrocii trasi in teapa lui Basescu din Piata Victoriei dar sa vedem ca teparii (escrocii si mafiotii) stau la adapost stau si consolideaza pozitiile in noua putere politica. Nu-mi face placere dar vreau sa reamintesc si sa demasc un grup mafiot format din Samson Constantin administrator la S.C.CALONI SERV COM SA Azuga, Str.

Vesti bune, dupa 20 de ani 3.800 euro, pentru fiecare pagubit Dacia!

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPe ultima suta de metri de interimat la Cotroceni, Nicolae Vacaroiu a semnat Decretul pentru promulgarea legii care ii despagubeste pe cei care inainte de revolutie au pus un ban deoparte, adica la CEC, pentru a avea o masina Dacia in parcare.

Control politic la acordarea fondurilor europene

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAplicantii nedoriti la masa fondurilor structurale europene vor putea fi incurcatirdquo; ori chiar sabotati prin intermediul Consiliului de Supraveghere a Contestatiilor care va fi activat dupa ce vor fi depuse cererile de finantare cu fonduri europene post-aderare; acest organism pare ca va fi controlat politic, sustin unii specialisti in achizitii publice.

Ziua Nationala a Mediului celebrata si anul acesta

Mai 2007, Bogdan Chirita

Actualitatein fiecare an pe data de 5 iunie se serbeaza Ziua Mondiala a Mediului. Anul acesta Ziua Mondiala a Mediului va putea fi celebrata la sediul APM Constanta. La acest eveniment vor lua parte oficialitati ale judetului, parteneri dar si colaboratori ai Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta.

Un serviciu de taxi modern si civilizat in Medgidia

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a desfasurat in perioada 14 18 mai un sondaj de opinie cu privire la activitatea de taximetrie de pe raza municipiului. Principalul obiectiv al sondajului a constat in surprinderea parerilor cetatenilor despre oportunitatea, calitatea si necesitatea dezvoltarii serviciului de transport in regim de taxi.

Sedinta Consiliului local Medgidia

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intalnit joi 24 mai, orele 17.00, pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarari propuse in aceasta luna de primarul Dumitru Moinescu. Primul punct aflat pe ordinea de zi a sedintei este completarea regulamentului de organizare si functionare a Directiei de salubritate prin introducerea activitatii de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Felicitari pentru trupa de teatru USA din Medgidia

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaTrupa de teatru USA din cadrul Casei de cultura I.N. Roman a participat in perioada 19-20 mai la Piatra Neamt la Festivalul International de Teatru Yorick. Au mai fost prezente trupe de teatru din Bucuresti, Galati, Botosani, Mangalia, Slatina, Reghin, Tulcea, Iasi, Lugoj, Piatra Neamt, Voivodina-Serbia.

Probleme inca nerezolvate la Pecineaga

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 27 mai comuna Pecineaga este in sarbatoare. Pentru prima data se va organiza Ziua Comunei, avand un program diversificat ce va contine concursuri scolare, un concurs de cai, lupte tataresti, si nu in ultimul rand un spectacol de muzica populara si dansuri traditionale, spectacol sustinut de ansamblul folcloric Plaiuri Dobrogenerdquo; la Caminul Cultural din localitate.

Investitii majore la Costinesti

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Costinesti areusit pe Oronanta 7/2006 contractarea finantarii pentru reabilitarea sistemului de apa potabila si canalizare. Reteaua este de aproximativ 15 kilometri in zonele Nord si Sud ale comunei.

Scoala la standarde occidentale la Baraganu

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Baraganu continua procesul de dezvoltare prin inlocuirea vechiului sistem de iluminat public, deoarece in aproximativ 60 de zile va fi finalizat proiectul privind inlocuirea vechilor lampi de iluminat cu becuri economice de 36 de wolti.

Negru Voda se dezvolta, dar si petrece!

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaOrasul Negru Voda continua in forta procesul de dezvoltare din care au si inceput deja sa se vada rezultatele. Luna aceasta a fost semnat contractul pentru pozitionarea conductelor de gaze naturale, in localitatea Negru Voda, urmand ca racordarile sa se faca anul viitor.

Gala de box la Mangalia

Mai 2007, Bogdan Chirita

SportLa sfarsitul acestei luni, la Mangalia va avea loc un eveniment sportiv important, de traditie, menit sa incante publicul local dar si din afara orasului. Evenimentul este reprezentat de disputarea unor meciuri de box intre luptatori din Romania in confruntare directa cu luptatori din Belgia. Consiliul Local al Municipiului Mangalia prin Directia Cultura Sport din cadrul Serviciului Public CASCSIP in colaborare cu Clubul de box laquo;Alutusraquo; si Box Club laquo;Callatisraquo; organizeaza editia 2007 a Galei Internationale de Box Romania Belgia .

Sarbatoarea Fii Satului in Albesti

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 20 mai la Albesti a avut loc sarbatoarea Fii Satului, sarbatoare ce se afla la a-II-a editie. Manifestarea s-a bucurat de participarea a 600 de oameni atat locuitori ai comunei, cat si participanti din persoanele care s-au nascut au locuit in comuna.

Proiecte fructuoase si necesare pentru locuitorii din Tuzla

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaRelatiile cu cetatenii conteaza cel mai mult, motiv pentru care administratia locala de la Tuzla si anume primaria se va muta intr-un sediu nou. Noul sediu al primariei urmeaza sa fie construit in circa 6 luni. Dupa aceata reabilitare fiecare compartiment va avea biroul sau pentru a se fluidiza activitatea functionarilor publici cu cetateniisi pentru a fi solutionate cat mai repede problemele acestora.

Energie eoliana la Cerchezu

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaEnergia eoliana este o sursa de energie regenerabila generata din puterea vantului. La sfarsitul anului 2006, capacitatea mondiala a generatoarelor eoliene era de 73904 MW, acestea producand ceva mai mult de 1% din necesarul mondial de energie electrica.

Cultura-prioritate pentru edilul comunei Amzacea

Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul de pietruire a strazilor din comuna Amzacea se apropie de final. in prezent sunt pietruite aproximativ 50 % din strazi, dar pana la sfarsitul lunii iunie se va finaliza intreaga lucrare. in total au fost pietruiti aproximativ 5 kilometri de drum. De 1 mai, locuitorii din Amzacea au sarbatorit prin organizarea unor lupte tataresti, kures, la care au participat aproximativ 40 de oameni. La confruntare au participat luptatori din Dulcesti, Pecineaga, Cobadin, Mosneni, iar premiul cel mare constand intr-un berbec de 80 de kilograme a fost donat de primarul comunei Amzacea, Constantin Radu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771