Sitirile editiei din data de 9 Iulie, 2013

Sase noi ambulante pe litoral

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialOdata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, atragerea fondurilor europene a devenit o preocupare pentru institutiile locale. Una dintre acestea este si Consiliul Judetean Constanta (CJC), care, in ultimii ani, si-a concentrat eforturile pentru a absorbi astfel de resurse ca sa doteze cu echipamente moderne Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea (ISU), precum si Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta sau spitalele din judet.

Basescu, salvat de la demitere de statistici incorecte

Iulie 2013, Adrian Nicărel

PoliticInstitutul National de Statistica (INS) a publicat, dupa aproximativ doi ani, datele oficiale ale recensamantului realizat in 2011. Potrivit INS, populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, in scadere cu 1.559.300 de persoane. Reprezentantii INS spun ca 16.269.839 de persoane din populatia stabila a Romaniei au 18 ani si peste, numarul populatiei cu drept de vot fiind insa mai mic.

Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia

Iulie 2013, Petric Radu

ActualitatePrimaria municipiului Mangalia in colaborare cu Asociatia Romana a Scafandrilor Profesionisti si Sportivi si ASM Callatis MG au demarat, sambata, 6 iulie, o campanie de ecologizare a Portului Turistic din localitate.

Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" debuteaza la Constanta

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Judetean Constanta deruleaza numeroase programe si proiecte ce vin in intampinarea celor din mediul rural. Ieri a debutat Programul "Spectacole pentru Copii Constanta estival 2013" ce se afla la cea de a VII-a editie si isi propune ca aproximativ 5000 de copii (si insotitori) din mediul rural si urban al judetului sa beneficieze de o excursie la Constanta unde vor fi desfasurate actiuni la obiective de interes turistic.

Consiliul Local Mangalia a reglementat activitatea de publicitate stradala

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Administratie localaConsilierii locali ai administratiei locale din municipiul Mangalia, au adoptat in ziua de joi, 4 iulie 2013, mai multe hotarari importante cu caracter administrativ si social.Unul dintre proiectele votate s-a referit la mandatarea Serviciului Public Administrarea Domeniului Public si Privat in vederea gestionarii activitatii de afisaj stradal publicitar.

Festivalul International de muzica usoara pentru copii si tineri "Delfinul de Aur" la final

Iulie 2013, Adrian Nicărel

SocialIn perioada 5-7 iulie, s-a desfasurat cea de-a XI-a editie a Festivalului International de muzica usoara pentru copii si tineri "Delfinul de Aur"- Navodari 2013.Festivalul a fost initiat si organizat de catre Palatul copiilor Baia Mare, director Doina Bentu, reusind sa devina unul dintre cele mai imporante evenimente ale genului din Romania.

Dezvoltarea turismului in regiunea Marii Negre

Iulie 2013, Adrian Nicărel

Fonduri EuropenePrimaria Eforie, in parteneriat cu primaria Satului Negrea, raionul Hincesti, Republica Moldova si ONG-ul Eureka din Bulgaria a organizat in perioada 21-23 iunie 2013, un important Festival de Publicitate iar in perioada 3-5 iulie 2013 s-a desfasurat Targul de Turism.

O viata mai buna pentru locuitorii din satul Faurei

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful autoritatii locale al orasului Baneasa Ion Marin, ne-a declarat ca are planuri mari pentru cei aproximativ 1.400 de locuitori ai satului Faurei situat la o distanta de doar patru kilometri de urbe.

Unitatile de invatamant din Ostrov, mereu o prioritate pentru edil

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale, atat scoala cu clasele I-VIII din Galita cat si Liceul "Carol I" din Ostrov sunt incluse in aceasta perioada, in diferite procese de dezvoltare si modernizare.

2012, un an important pentru Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania

Iulie 2013, Daniel Marinescu

SocialDoamna Mariana Gaju, in calitate de presedinte al acestei Filiale, a adus la cunostinta faptul ca, anul trecut a initiat actiunea de organizare a parteneriatelor de infratire a comunelor din judetul Constanta cu localitati din Republica Moldova.In cadrul acestor actiuni un numar total de 541 de elevi din Republica Moldova au beneficiat de minivacante pe litoralul romanesc. De asemenea, ca si in anul 2012, si pe parcursul acestui an, actiunea este sustinuta financiar de Consiliul Judetean Constanta (CJC), care asigura cazarea si masa elevilor, actiune reluata inca din perioada 23-30 iunie, pentru primul grup de 150 de elevi.

Localitatile constantene afectate de ploile abundente din 30 iunie

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

ActualitateDezastru si deznadejde in comuna LipnitaPloile ce au cazut fara mila in zona Dobrogei si nu numai, au adus dupa sine numai necazuri si probleme, intreaga perioada fiind pentru administratia locala a comunei, o proba a rezistentei si a gasirii de solutii.

Unitatile de invatamant in atentia edilului comunei Deleni

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu terminarea cursurilor scolarilor si prescolarilor si sosirea mult asteptatei vacante de vara, administratia locala din localitatea Deleni a demarat lucrarile de igienizare a institutiilor de invatamant.

ABUZUL DE DROGURI LA ADOLESCENTI

Iulie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Consumul de droguri nu este decat o sinucidere in mai multe etape; un fel de sinucidere in serial!"      Cresterea consumului de droguri in randul adolescentilor din Romania este un fenomen alarmant pe care il semnaleaza la ora actuala tot mai multe studii.

Proiect pentru dezvoltarea turismului in Oltina

Iulie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaInfiintarea unui centru de informare turistica este o investitie de mare importanta pe care administratia locala a comunei si-a propus sa o realizeze, in cel mai scurt timp."Pentru amenajarea centrului de informare turistica pe raza comunei, undeva in centru pe o suprafata de 1.

Sedinta Consiliului Local Adamclisi

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaCei 11 consilieri locali s-au intrunit pe data de 19 iunie 2013, incepand cu orele 15.00, in sedinta extraordinara in vederea aprobarii unor proiecte de hotarare initiate de edilul comunei Anton Burcea.Un prim proiect inscris pe ordinea de zi a prevazut alegerea presedintelui de sedinta pentru conducerea lucrarilor sedintelor Consiliului Local Adamclisi. Astfel ca, doamna consilier local Ismail Constanta a fost aleasa in functia de presedinte de sedinta aceasta urmand sa conduca intalnirile dar si sa semneze hotararile adoptate.

Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru autoritatea locala din Cobadin

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Cristian Telehoi, de aproximativ doua luni se lucreaza la proiectul privind reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural dar si a scolii cu clasele I-IV din satul Conacu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771