Sitirile editiei din data de 2 Iulie, 2013

Regiunea Dobrogea prinde contur

Iulie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaCare este legatura dintre regionalizare si dragoste? Amandoua trebuie facute firesc. Raspunsul apartine primarului Radu Mazare si a fost dat in cadrul dezbaterilor pe tema regionalizarii, desfasurate la Pavilionul Expozitional Constanta.

Portul Constanta, campioana nationala la Juniori A1

Iulie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportC.S. Portul Constanta a cucerit duminica titlul de campioana nationala la juniori A1 (jucatori de pana in 19 ani), dispunand in finala de la Buftea de FC Junior Tg. Mures.Campania care s-a incheiat cu acest succes a fost una de poveste, garnisita cu trei meciuri, inclusiv cel din ultimul act, traite cu puls 120.

Amenzile pentru soferi CRESC de la 1 iulie

Iulie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateAmenzile pentru contraventiile rutiere cresc de la 1 iulie, dupa ce salariul minim brut pe economie s-a majorat de la 750 la 800 de lei, ceea ce a facut ca punctul de amenda pentru soferi sa creasca de la 75 la 80 de lei.

Drum judetean intrat in reabilitare

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDrumul judetean 225, ce leaga Pantelimon de satul Runcu, este in atentia Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta. "La nivelul judetului Constanta sunt mai multe drumuri unde executam lucrari de reabilitare in functie de banii disponibili din bugetul Regiei, dar si in functie de gradul de degradare a drumurilor.

Pragul valoric in care statul poate incheia contracte fara licitatie, ridicat substantial din iulie

Iulie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an.Majorarea substantiala a limitei valorice pentru achizitiile directe a fost pregatita atat de fostul Guvern Boc, cat si de actualul Executiv, dar decizia a fost de fiecare data amanata, pe fondul criticilor publice.

Explicatia pentru dezastrul fondurilor UE: peste 5.000 de proiecte au stat sigilate in sertarele autoritatilor de management

Iulie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePeste 5.000 de proiecte transmise in trecut autoritatilor de management din ministerele Economiei si Societatii Informationale, cu scopul de a fi obtinute finantari din fonduri UE, nu au fost deschise, ci au ramas sigilate, fara sa se "atinga" nimeni de acestea, a afirmat premierul Victor Ponta.

APDRP a publicat 6 proiecte model pentru fermierii interesati sa acceseze Masura 121!

Iulie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePentru a veni in sprijinul fermierilor interesati sa acceseze Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" (deschisa in perioada 25 iunie 31 iulie 2013) adresata celor care vor sa dezvolte fermele de familie, APDRP pune la dispozitia potentialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model si informatii documentate tehnic.Cele 6 proiecte model publicate au fost realizate tinand cont de anumiti parametri aferenti urmatoarelor tipuri de investitii:- Ferma de legume in camp (maxim 2 ha).

Granturile SEE si norvegiene, in valoare de aproximativ 306 milioane de euro, au fost lansate

Iulie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneGranturile SEE si norvegiene au fost lansate vineri 28 iunie in prezenta Ministrului norvegian al Justitiei si Securitatii Publice, dna. Grete Faremo, a Ministrului Fondurilor Europene, dl. Eugen Orlando Teodorovici si a Ministrului Justitiei, dl.

"Ziua comunei Tortoman" ajunsa la editia a IV-a

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei si Consiliul Local au organizat aceasta sarbatoare campeneasca spre bucuria tuturor locuitorilor, in data de 23 iunie 2013, incepand cu orele 12.00."Evenimentul a avut loc la baza sportiva din comuna Tortoman, unde muzica buna si dansul au adus mare bucurie pe chipurile celor aproximativ 1.

Proiectul "Centru multifunctional o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din regiunea Nord Vest, Sud Est si Sud-Vest Oltenia" la final

Iulie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaFundatia World Vision in parteneriat cu Primaria Municipiului Medgidia, a organizat o conferinta de presa pentru finalizarea proiectului "Centru multifunctional o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din regiunea Nord Vest, Sud-Est si Sud-Vest Oltenia", proiect care nu se opreste aici si isi continua activitatea si cu Asociatia Med-Cer Medgidia.

Tudorel Gurgu, un primar implicat in dezvoltarea localitatii

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportante proiecte se afla pe agenda de lucru a edilului comunei Ciobanu, acestea fiind menite sa modernizeze pas cu pas localitatea pe care o conduce, binele oamenilor fiind pe primul loc."O investitie la care ne gandim de ceva timp si pe care ne-o dorim realizata vizeaza constructia la nivelul comunei noastre a unei turbine eoliene cu o capacitate de 300 Kw.

Vesti bune sosesc din comuna Garliciu

Iulie 2013, Petric Radu

Administratie localaSi pentru ca ploaia a adus multe necazuri si pagube locuitorilor din localitate in anii trecuti, iata ca, de aceasta data ploile ce au cazut in ultimul timp nu au mai cauzat bagube de nici un fel."Dupa inundatiile din anul 2010, atunci cand Dunarea a lovit cu putere si a provocat ruperea digului de aparare a comunei noastre, astazi suntem bucurosi ca avem toate terenurile scoase de sub ape.Toate multumirile noastre se indreapta catre Bunul Dumnezeu, cel care ne-a ocrotit si ferit de tot ce era mai rau, de tot ce ne-ar fi cauzat mari pagube.

Mandat plin de realizari pentru Dorinela Irimia

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAutoritatea locala a comunei Saraiu a organizat pe data de 29 iunie 2013 incepand cu ora 13.00, festivitatea inaugurarii a doua investitii importante, cu ocazia implinirii unui an de activitate in formula prezenta: primar Consiliu Local.

Elevii din Saraiu si Dulgheru premiati pentru rezultatele obtinute

Iulie 2013, Daniel Chirita

SocialAutoritatea locala din comuna Saraiu sustine neconditionat educatia prin toate mijloacele posibile, totul pentru ca elevii celor doua unitati de invatamant sa dispuna de toate conditiile optime pentru invatatura.

Importante studii realizate pe raza comunei Vulturu

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiei edilului sef Eugen Berbec, in a II-a decada a lunii mai pana pe data de 17 iunie 2013, a fost efectuat un studiu de mare importanta pentru localitate."In aceasta perioada a fost realizat de catre Oficiul Judetean de Studii Pedologice si Agrochimice, un studiu pedologic pe teritoriul administrativ al comunei Vulturu, pe o suprafata de 428,47 hectare pasune si 5.

Lucrarile continua la biserica din Dorobantu

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaViorel Balan, edilul sef al comunei Nicolae Balcescu aduce locuitorilor o veste buna, constructia noului lacas de cult din sat este in curs de finalizare."Va pot spune ca, pana la aceasta data a mai ramas de montat doar tabla pe acoperis.

Lucrari incheiate cu succes in comuna Deleni

Iulie 2013, Marian Carson

Administratie localaAsa cum este pentru multe administratii locale si pentru localitatea Deleni, Consiliul Judetean Constanta a fost si este un sprijin real in demararea si realizarea multor investitii pentru locuitorii comunei.

Fricile de zi cu zi

Iulie 2013, Tamara Nichita

PsihologieCui nu i-a fost frica, la un moment dat in viata, de ceva sau de cineva? Freud spunea ca nicio emotie nu este mai putin de dorit decat nelinistea. Frica este o emotie cu un mare impact psihologic, ne pregateste pentru o actiune fizica, in special fuga.

Importanta Ligii Femeilor primari din cadrul ACoR

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn perioada 20 - 23 iunie 2013, la Constanta, s-au derulat importante lucrari ale primei sesiuni extraordinare ale Ligii Femeilor primari ai Comunelor din Romania.La lucrari au participat un numar de 36 femei primar precum si o delegatie a Congresului Autoritatilor Locale din Republica Moldova (CALM), reprezentata prin femei primar de comune.

Perioada bogata in lucrari la Topalu

Iulie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale Gheorghe Murat ne-a impartasit cateva din investitiile pe care le are pe agenda sa de lucru in aceasta perioada, care este si foarte bogata din punct de vedere al lucrarilor."Un prim proiect pe care imi doresc sa il finalizam in acest an vizeaza realizarea parcului din fata sediului primariei. Urmeaza sa plantam pomii ornamentali, sa realizam fantana arteziana si sa montam bancutele, spatiul devenind astfel, unul primitor si odihnitor celor ce vor dori sa-si petreaca cateva ore in liniste, relaxandu-se pe o bancuta, la umbra pomilor.

Strazile din Harsova, supravegheate video

Iulie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportantul proiect "Achizitionarea si instalarea de sisteme de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii" a fost finalizat si realizat cu finantare europeana."Una din prioritatile mele a fost achizitionarea unor sisteme de monitorizare video cat si a unui sistem informatic video care vor spori siguranta cetatenilor si astfel vor fi reduse infractionalitatile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771