Sitirile editiei din data de 25 Iunie, 2013

Comuna Topraisar, infloritoare pe zi ce trece

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaO minunatie de gradinita destinata celor aproximativ 160 de prescolari din localitate, prinde viata pas cu pas, lucrarile fiind realizate pana la acest moment intr-un procent de 95%."Unitatea prescolara pe care ne straduim de atata amar de vreme sa o finalizam, nu a fost un moft, a fost cu adevarat o mare necesitate.

Vacanta gratuita la mare pentru 200 de elevi din Covasna

Iunie 2013, Ionel Nae

SocialDistractie mare in randul a 200 de copii din Covasna, care au ajuns, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru prima data la mare. Este al treilea an consecutiv in care Consiliul Judetean Constanta (CJC) vine in sprijinul elevilor din judetele Covasna si Harghita, care invata la scolile cu predare in limba romana, asigurandu-le o vacanta gratuita de o saptamana la malul marii.

Plimbari la inaltime cu autobuzele etajate

Iunie 2013, Petric Radu

ActualitateTuristii care vin la mare, dar si constantenii se vor putea plimba din nou cu autobuzele etajate ("Mamaia - Estival"). Conducerea Regiei Autonome de Transport in Comun (RATC) Constanta a anuntat ca, incepand cu 28 iunie 2013, acestea vor fi repuse in circuit, in municipiul Constanta si in statiunea Mamaia si vor circula pe traseul - Gara Constanta - bd.

Agricultura cu perdea... forestiera

Iunie 2013, Marinescu Daniel

ActualitateSalvarea agriculturii40 de senatori USL au avut posibilitatea sa vada cum Consiliul Judetean Constanta a sprijinit singur agricultura din judet prin programele pe care le deruleaza de mai bine de cinci ani.

Primarul Mangaliei cere solutii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaEdilul Mangalia, Cristian Radu, a participat, saptamana trecuta, alaturi de alti primari din judet, la intalnirea cu o parte dintre senatorii USL, organizata la Neptun. La reuniune au mai fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Niciun deseu pe plaja din Navodari!

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaPeste 100 de angajati ai Administratiei Locale au participat la o actiune de ecologizare.Obiectivul: plaja mai curata! Grad de importanta: maxim! Asa poate fi descrisa actiunea demarata de Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei privind curatarea zonei de nisip care se intinde pe o distanta de 5,9 kilometri.

Primarul Mangaliei apreciaza rezolvarea situatiei cu podul de la Agigea

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Cristian Radu, apreciaza promptitudinea demersurilor intreprinse de senatorii USL si prefectul judetului Constanta, la nivelul CNADNR pentru deblocarea traficului pe podul de la Agigea.

PNDR: Pe 25 iunie se lanseaza o noua sesiune de cereri de proiecte pe Masura 121

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat lansarea in perioada 25 iunie 31 iulie 2013 a unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" din cadrul PNDR.Fondurile disponibile pentru Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" sunt de 50.000.000 Euro si se acorda distinct, dupa cum urmeaza: 16.000.000 Euro pentru sectorul vegetal; 24.

S-au deblocat fondurile pentru pescuit

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneDupa un an si jumatate de blocaj, primele fonduri de la Comisia Europeana pentru Programul Operational pentru Pescuit ar putea fi incasate saptamana viitoare, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii: "Am putea desemna o banca sa administreze fondurile europene"

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, sambata 22 iunie, la Bistrita, ca, daca bancile nu vor oferi conditii mai bune de creditare in agricultura, ar putea fi desemnata, prin licitatie, o banca pentru a administra singura fonduri europene de cel putin 1,3 miliarde de euro in prezent.

Lacasul de cult din Cheia, o minune pentru toti enoriasii

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu sprijinul real al credinciosilor ce si-au dorit in sat o biserica numai a lor, administratia locala din Gradina a reusit ridicarea acestui important sfant lacas de cult."Constructia bisericii ce poarta hramul "Sfintii Trei Ierarhi-Vasile, Grigore si Ioan Gura de Aur" din satul Cheia ce apartine administrativ-teritorial de Gradina, a fost demarata in anul 1998.

Doamnele primar din tara si-au dat intalnire la Constanta

Iunie 2013, Petric Radu

Administratie localaPe data de 20 si 21 iunie 2013, a avut loc intrunirea Ligii femeilor primar ai comunelor din Romania, reprezentata legal prin presedinte, Mariana Gaju. De asemenea, in a doua zi un eveniment important a avut loc in localitatea Cumpana.

Investitie de anvergura in comuna Baraganu

Iunie 2013, Petric Radu

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Titu Neague, pentru a beneficia de reduceri semnificative la utilitatile publice, a optat pentru un important proiect pentru locuitorii comunei Baraganu."Faptul ca, luna de luna dam multi bani pe facturile la iluminatul public si al institutiilor publice din localitatea noastra, m-a facut sa ma gandesc serios la o solutie pentru a impiedica acest lucru.

Diferentele intre copii, neacceptate de edilul Gheorghe Grameni

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

SocialCei mai buni elevi au fost premiati in cadrul celor doua festivitati sustinute in data de 20 iunie 2013, in incinta Caminelor Culturale din Mihai Viteazu si Sinoe, cu ocazia incheierii anului scolar 2012-2013.

Edilul Gheorghe Popescu, optimist in privinta lucrarilor demarate

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn urma cu o luna de zile, administratia locala a comunei Fantanele, a dat startul unui important proiect, investitie care ii vizeaza direct pe toti locuitorii."Pot spune ca norocul a fost de partea noastra anul trecut atunci cand aceasta importanta lucrare a fost aprobata de Ministerul Mediului, prin Agentia Fondului de Mediu.

...ESTI VICTIMA VIOLENTEI ???

Iunie 2013, Tamara Nichita

PsihologieDACA TE AFLI IN UNA DIN ACESTE SITUATII Vreodata partenerul ti-a zis: "Esti inutila...", "Nu esti buna de nimic.

Schimb de experienta in sectorul turistic in cadrul proiectului "Tourist"

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaONG-ul EUREKA din Bulgaria, in parteneriat cu primaria Eforie si primaria satului Negrea din Republica Moldova a organizat in perioada 13-16 iunie 2013, in Albena- Balchik, Bulgaria, Grupul de lucru si Schimbul de experienta in turism din cadrul proiectului "Traditie, Originalitate, Unicitate si Bogatie pentru realizarea unei Strategii Inovatoare".

Locuitorii din Medgidia educati sa manance sanatos

Iunie 2013, Marian Carson

SocialPrimaria Municipiului Medgidia a incheiat un parteneriat cu Fundatia "PRAIS Corporate Communications" in decembrie 2012, parteneriat ce a avut ca scop implementarea proiectului european" Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerable sub sloganul "Mai mult gust mai multa savoare".

Eforie a devenit statiune balneara

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

SocialOrasul a primit oficial, alaturi de alte statiuni din tara printre care Vatra Dornei, Buzias si Geoagiu Bai, statutul de statiune turistica balneara si balneoclimaterica.Acest lucru s-a intamplat dupa ce documentul prin care se primeste acest atestat a fost publicat, in data de 17 iunie 2013, in Monitorul Oficial al Romaniei.

Educatia, mereu o prioritate pentru edilul Dumitru Dragu

Iunie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaCa pentru orice alta administratie locala si pentru cea din localitatea Tirgusor, foarte important este mediul in care elevii isi desfasoara activitatile scolare de zi cu zi.Edilul sef al comunei Targusor Dumitru Dragu este pus pe fapte mari, agenda sa de lucru fiind incarcata de multe lucrari benefice dezvoltarii si modernizarii localitatii.

Sperante mari in realizarea unor importante lucrari in comuna Mereni

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaBifate pe agenda edilului sef Gheorghe Chiriac sunt doua investitii ce se doresc sa fie finalizate in cel mai scurt timp, lucrari ce au un impact major asupra vietii locuitorilor comunei Mereni.Un proiect ce se doreste sa fie incheiat cu succes se refera la "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea", investitie ce este realizata, pana in prezent, intr-un procent de 70%.

Proiecte in lucru la Agigea

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al autoritatii locale Cristian Cirjaliu, lucrari importante ce vizeaza dezvoltarea localitatii au fost demarate, toate avand un singur scop, un trai mai bun al oamenilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771