Sitirile editiei din data de 18 Iunie, 2013

A noua regiune?

Iunie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateVicepremierul Liviu Dragnea, Excelenta Sa ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, primarul Constantei, Radu Mazare, senatorul Mircea Geoana, ambasadorul Romaniei la Paris, Bogdan Mazuru, reprezentanti ai administratiilor publice din Romania si reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale din Franta si-au dat intalnire, in perioada 13-14 iunie, la Pavilionul Expozitional din Constanta.

"Litoralul pentru toti" - cu 20% mai multi turisti

Iunie 2013, Petric Radu

SocialProgramul "Litoralul pentru toti" se incheie, iar cei care doreau sa-si petreaca la mare o vacanta mai ieftina in conditii de cazare mai bune vor fi nevoiti sa mai astepte. Desfasurat in perioada 3 mai - 14 iunie, programul "Litoralul pentru toti" a fost destinat turistilor care doreau sa-si petreaca un sejur de sase nopti la mare in extrasezon, atunci cand statiunile si plaja sunt mai libere, dar totusi calde, implicand reduceri semnificative la tarifele de cazare.

Spitalul de Urgenta Constanta, etalon pentru spitalele din tara

Iunie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateSpitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta (SCJU) "Sf. Apostol Andrei" a fost gazda, pentru doua zile, a directorilor si a mai multor medici ai spitalelor din Tulcea si Focsani. Venirea acestora s-a facut in contextul in care SCJU, cea mai mare unitate spitaliceasca din zona de Sud Est a tarii, trateaza zilnic pacienti adusi din alte judete.

"Apa conditionata" pentru delfini

Iunie 2013, Daniel Chirita

ActualitateDe la an la an, delfinii gazduiti la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) au parte de conditii din ce in ce mai bune, iar seria imbunatatirilor este departe de a se opri, in contextul in care situatia "cazarii" mamiferelor de la Constanta este sub cea din alte tari.

Primarul Cristian Radu s-a intalnit cu membrii FPTR

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, alaturi de presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad si deputatul Victor Manea la o intalnire de lucru a acestei structuri, pentru a dezbate mai multe probleme de actualitate legate de turismul romanesc.

Carnavalul vacantei, in premiera la Mangalia

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMii de copii, scolari si prescolari din Mangalia au fost prezenti, sambata, 15 iunie, la Carnavalul vacantei, manifestare care s-a bucurat de un real succes, atat in randul elevilor participanti cat si in randul cadrelor didactice si parintilor.

Manifestari organizate cu prilejul Zilei Eroilor si a sarbatorii Inaltarii Domnului, la Cumpana

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal de edilul sef Mariana Gaju, a organizat pe data de 13 iunie, manifestari importante dedicate Zilei Eroilor si Sarbatorii Inaltarii Domnului.Evenimentul a cuprins slujba de pomenire a eroilor neamului, oficiata de un sobor de preoti ai comunei Cumpana cat si depunerea de coroane la monumentul ridicat in cinstea eroilor.

Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene: Am propus eliminarea procedurii de achizitie pentru beneficiarii privati

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneBeneficiarii privati de fonduri europene, mai exact in cadrul proiectelor finantate cu mai putin de 50% din fonduri publice, ar putea sa nu mai fie obligati sa efectueze proceduri de achizitie pentru bunurile sau serviciile prevazute in proiect.

Se simplifica PNDR pentru perioada 2014 - 2020

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneNoul Program National de Dezvoltare Rurala va avea doar 11 masuri pentru urmatoarea perioada de programare 2014 - 2020, fiind mult simplificat fata de cel actual, care continea 25 de masuri, a declarat, joi, 13 iunie, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, intr-o conferinta dedicata fondurilor europene.

Peste un miliard de lei pentru modernizarea Canalelor Dunare-Marea Neagra si Poarta Alba-Midia Navodari

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneO investitie totala de peste un miliard de lei este prevazuta pentru modernizarea Canalului Dunare - Marea Neagra si Canalului Poarta Alba - Midia Navodari, conform unei hotarari adoptate de Guvern in sedinta de miercuri.

Lucrari continuate cu succes in Tuzla

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaDe mai bine de doua saptamani, se lucreaza cu spor la un proiect important ce vizeaza introducerea retelei de canalizare si extinederea retelei de apa."Cele doua retele, de canalizare si de distributie a apei potabile vor fi extinse pe cate 15 kilomeri fiecare si totodata, urmeaza sa se realizeze si o statie de pompare.

Prioritatile edilului sef Lili Paslaru

Iunie 2013, Petric Radu

Administratie localaSunt multe lucrari pe care primarul comunei Pecineaga si le doreste pentru dezvoltarea si modernizarea localitatii, lucrari ce tin de o viata mai buna a oamenilor, de un trai decent."Unul din punctele importante de pe lista mea de prioritati vizeaza extinderea iluminatului casnic in cartierul nou de locuinte, acesta asigurand lumina incaperilor a unui numar de 78 de gospodarii.

Investitii importante continuate in comuna Dumbraveni

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca nu este o perioada tocmai usoara, administratia locala spera ca, proiectele incepute sa fie finalizate iar altele noi sa prinda viata."In acest moment, nu pot vorbi despre investitii noi, pot doar sa spun si sa ma bucur totodata ca, in cel mai scurt timp vor fi demarate importante lucrari si anume, amplasarea unui numar de 17 turbine eoliene de 3 MW.

Ample lucrari la sfintele biserici din Cerchezu si Viroaga

Iunie 2013, Marian Carson

Administratie localaInvestitii importante se realizeaza in vederea reabilitarii si modernizarii lacaselor de cult ce poarta hramul "Izvorul Tamaduirii" din localitatea Cerchezu si "Sfantul Dumitru" din Viroaga. Biserica este locul poate cel mai important mai cu seama in comunitatile de la tara, este spatiul in care fiecare dintre noi se regaseste, se roaga si participa la slujbele duminicale si nu numai.

Influenta culorilor asupra sanatatii

Iunie 2013, Tamara Nichita

PsihologieEfectul psihologic al culorilor a fost demonstrat de-a lungul timpului, cat si influenta pe care o au, atat de diferita asupra oamenilor. Psihologii sustin ca preferinta noastra pentru anumite culori, dezvaluie aspecte ale personalitatii pe care altfel nu le-am cunoaste.

Din data de 16 iunie poate fi incasata dobanda obligatiunilor emise de catre orasul Eforie

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaOrasul Eforie a anuntat plata dobanzii aferente celui de-al XIV-lea cupon (16.12.2012 15.06.2013) si a celei de-a XI-a rate de principal aferent obligatiunilor emise de catre oras, incepand cu data de 16 iunie 2013.

Consiliul Local Negru Voda intrunit in sedinta de consiliu

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al orasului Negru Voda Ion Nicolin, i-a convocat pe cei 15 consilieri locali in data de 12 iunie 2013, in cadrul unei sedinte ordinare in vederea dezbaterii si aprobarii mai multor proiecte de hotarare.Doua proiecte importante pe ordinea de zi a sedintei din data de 12 iunie 2013, au fost cele privind aprobarea PUZ-ului pentru lucrarea "Parc foto-voltaic Negru Voda 1 si 2". Cele doua parcuri foto-voltaice sunt situate pe cate un teren aflat in extravilanul orasului Negru Voda.

Primaria Eforie pune sechestru pe bunurile datornicilor

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin cauza faptului ca, sunt multe persoane ce nu inteleg si nu-si asuma si faptul ca, atata timp cat detii bunuri trebuie sa si platesti anumite taxe, incasarile inregistrate de primarii din taxe si impozite sunt tot mai reduse.

Intretinerea pasunilor, de actualitate in Independenta

Iunie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaConform declaratiilor edilului administratiei locale Cristea Gascan, a fost demarata o importanta lucrare si anume, intretinerea pasunilor in suprafata de 1.552 hectare."Doresc sa precizez faptul ca, primaria Independenta are in grija, din totalul de 1.

Constructia Caminului Cultural, atat de necesara si dorita in localitatea Amzacea

Iunie 2013, Petric Radu

Administratie localaSi pentru ca oamenii din comuna nu se pot bucura in acest moment de un loc in care sa poata merge la un spectacol ori sa organizeze un important eveniment din viata, dorinta edilului este cu atat mai mare sa vada acest proiect demarat.

Multe proiecte la Albesti, dar oare cate vor prinde viata?

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate greutatile, seful administratiei locale Gheorghe Moldovan nu renunta si continua sa-si pastreze neclintit optimismul si se bucura de lucrarile demarate dar si spera ca altele sa poata fi demarate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771