Sitirile editiei din data de 11 Iunie, 2013

Victor Ponta, anunt de la Berlin: Vom mentine cota unica la 16% pe tot timpul guvernarii USL

Iunie 2013, Daniel Chirita

ActualitateCota unica de 16% va fi mentinuta pe parcusul celor patru ani de guvernare USL, pentru a garanta stabilitatea si predictibilitatea sistemului fiscal romanesc, a anuntat premierul Victor Ponta, la Berlin, intr-o conferinta la care au participat mai multi oameni de afaceri germani.

NOUA CONSTITUTIE: Presedintele NU mai reprezinta PUTEREA EXECUTIVA

Iunie 2013, Adrian Nicarel

PoliticComisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, luni, un amendament formulat de senatorul PNL Tudor Chiuariu care stipuleaza ca puterea legislativa este reprezentata de Parlament, puterea executiva - de Guvern si puterea judecatoreasca - de ICCJ si celelalte instante judecatoresti.Articolul 1, alineatul (4), care in Constitutia actuala are urmatorul cuprins: "Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale" a fost modificat, urmand sa aiba urmatorul continut: "Statul se organizeaza potrivit principiilor separatiei, echilibrului si cooperarii loiale a puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale.

Parlamentul va avea drept exclusiv de a cere urmarirea penala a ministrilor

Iunie 2013, Adrian Nicarel

PoliticComisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, luni, un amendament prin care este modificat articolul privitor la urmarirea penala a membrilor Guvernului, in sensul eliminarii atributiilor sefului statului in aceasta situatie.

Delfinul Pei-Pei a murit!

Iunie 2013, Marian Carson

ActualitateDin weekendul trecut, Delfinariul Constanta este mai sarac si mai trist, deoarece Pei Pei, unul din cei trei delfini adusi din China pentru a incanta privirile turistilor si constantenilor, a incetat din viata.

Ieri a inceput Bac-ul 2013!

Iunie 2013, Marinescu Daniel

SocialIn acest an, examenul maturitatii care si-a facut debutul, ieri, 10 iunie, cu prima proba - cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, creeaza mult suspans in privinta viitoarelor rezultate.

Reprezentantii Primariei orasului Navodari au semnat un protocol de infratire cu orasul Krusevo din Macedonia

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaEvenimentul, care a avut loc la Casa Casatoriilor, marcheaza debutul unei stranse colaborari intre cele doua localitati. Din delegatia macedoneana au facut parte primarul, trei consilieri ai Primariei, trei profesori si 11 copii care vor ramane la familiile din Navodari pentru un schimb de experienta.

Liga a IV a de Fotbal

Iunie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportPlay OffRezultate si marcatoriCallatis 2012 Mangalia C.S. Mihail Kogalniceanu 3-0 (neprezentare). La juniori: 3-0 (neprezentare).C.F.R. Constanta Stiinta Poarta Alba 6-2 (3-2) pentru gazde au marcat: Avram Andrei in minutele 19, 27, Teican Sorin in minutele 28, 52, Mocanu Mihai in minutul 82, Suta Marius in minutul 88, iar pentru oaspeti au marcat: Baubec Emran in minutul 36, Croitoru Bogdan in minutul 41.

Campionatul Judetean de Fotbal

Iunie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriUnirea Topraisar A.S. Baraganu 5-1 (1-1) pentru gazde au marcat: Costea Cristian in minutele 30, 54, Iordachi Daniel in mnutul 52, Sandu Gabriel in mnutele 58, 89, iar pentru oaspeti a marcat Ilie Viorel in minutul 37.

Portul Constanta, campioana judeteana la juniori!

Iunie 2013, Adrian Nicarel

SportElevii pregatiti de Gabriel Dinica au reusit sa castige campionatul judetean de juniori. In ultima etapa, portuarii au castigat la masa verde, cu 3-0, datorita neprezentarii celor de la Gloria Baneasa.

Consiliul Local Aliman, intrunit in sedinta ordinara

Iunie 2013, Marian Carson

Administratie localaPe data de 30 mai 2013, incepand cu orele 9.00, cei 11 consilieri locali s-au intrunit intr-o sedinta ordinara la sediul primariei, in vederea aprobarii unor importante proiecte de hotarare.Un prim proiect pe ordinea de zi a sedintei din data de 30 mai 2013, a fost cel privind aprobarea Planului de Analiza si Acoperire a Riscurilor din localitatea Aliman, judetul Constanta.

In comuna Cobadin cuvantul de ordine este dezvoltarea

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte sunt asternute pe agenda de lucru a sefului autoritatii locale Cristian Telehoi, lucrari ce sunt menite pentru sa asigure o viata mai buna tuturor locuitorilor."Deoarece ne-am achitat toate obligatiile catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP), ne dorim sa demaram continuarea proiectului privind reabilitarea strazilor din Cobadin si satul Viisoara.

Ambasadorul Regatului Belgiei, in vizita la Mangalia

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaLa invitatia primarului Cristian Radu, Excelenta Sa Domnul Philippe BEKE, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, s-a aflat la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o vizita oficiala in Mangalia. Edilul localitatii a adresat, de altfel, printr-o corespondenta speciala, invitatia de a vizita orasul tuturor ambasadelor, reprezentantelor si misiunilor straine din Romania, in scopul atragerii de investitori din tarile pe care acestea le reprezinta.

Lacas sfant construit in satul Faclia

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al comunei Saligny Ion Beiu, lucrarile ce au fost demarate anul trecut la biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Faclia, continua."Decizia de a ridica acest sfant lacas de cult a fost imperios necesara, deoarece actuala biserica din satul Faclia reprezenta un pericol real pentru viata enoriasilor ce mergeau la slujbe ori sa se roage.

Conditii mai bune pentru toti elevii din localitatea Ostrov

Iunie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaAsa cum reiese din declaratiile primarului administratiei locale Niculae Dragomir, importante lucrari s-au realizat la nivelul institutiilor scolare din comuna insa, intotdeauna e loc de mai bine."Din fericire, elevii ce isi desfasoara activitatea educationala in cadrul scolii generale cu clasele I-VIII din Ostrov, se bucura in sfarsit de conditii optime pentru buna desfasurare a orelor de curs si putem spune ca de acum se vor simtii confortabil la scoala.

Lucrarile de pietruire continuate de administratia locala in Mircea Voda

Iunie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaIn vara anului 2012, administratia locala a demarat un important proiect de pietruire a trei kilometri de strazi din Mircea Voda si Satu Nou."Incepand cu aceasta saptamana, au reinceput lucrarile de pietruire pe strazile ce au ramas nepietruite.

Concursul de sah "Cupa 1 iunie" desfasurat in comuna Cumpana

Iunie 2013, Petric Radu

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, in parteneriat cu reprezentantii Federatiei Romane de Sah, instructorii Ercsei Georgeta si Ercsei Nicolae, au organizat, in perioada 8 - 9 iunie 2013, incepand cu ora 09.

S t r e s u l e x a m e n e l o r

Iunie 2013, Tamara Nichita

PsihologieStudiile de psihologie din ultimul deceniu afirma in mod hotarat ca inteligenta emotionala si abilitatea de a stabili relatii cu cei din jur, reprezinta principalul factor de predictie privind reusita in viata.

Invatamantul, mereu o prioritate pentru edilul Valentin Vrabie

Iunie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPe data de 6 iunie 2013, incepand cu ora 15.00, administratia locala a comunei Pestera, a primit o delegatie din partea Universitatii "Ovidius" condusa de rectorul Tiberius Danut Epure si de prorectorul pe Educatie si formare continua, conf.

Sedinte de Consiliu Local in comuna Oltina

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAtat pe data de 13 mai 2013 cat si in ziua de 23 mai 2013, consilierii locali s-au intalnit intr-o sedinta ordinara si una extraodinara, in vederea aprobarii unor importante proiecte de hotarare, initiate de edilul Gheorghe Chirciu.

O importanta lucrare a fost reluata in comuna Lipnita

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn urma cu aproximativ o luna de zile, au fost reincepute lucrarile ce vizeaza asfaltarea drumurilor de pe raza localitatii, unul dintre acestea fiind Drumul Comunal 45."Din fericire, constructorul a reluat lucrarile de asfaltare pe tronsonul 1, al drumului ce leaga Coslugea si Izvoarele, ambele apartinand de unitatea administrativ - teritoriala Lipnita.

Lucrarile sunt in toi la repararea drumurilor din Adamclisi

Iunie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAnton Burcea, seful administratiei locale, are speranta ca poate duce la bun sfarsit lucrarile demarate deja cat si ca, anul acesta vor fi reluate lucrarile la Caminul Cultural din Urluia.In cursul saptamanii trecute, aproximativ zece kilometri de drumuri au intrat in reparatii capitale. "Am achizitionat piatra necesara repararii drumurilor din Adamclisi, Hateg si Abrud. Din cauza ploilor cazute in ultima perioada, s-au format multe gropi ce trebuie acoperite pentru a nu se acutiza si pentru a nu se adanci, munca noastra devenind astfel, din ce in ce mai grea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771