Sitirile editiei din data de 28 Mai, 2013

A treia localitate din tara, prima din judet Cum a redus Tortoman factura la curent

Mai 2013, Adrian Nicarel

ActualitateBecuri economice pentru 550 de gospodariiDe sambata, comuna Tortoman se alatura localitatilor din Romania care au redus cheltuielile cu energia electrica prin folosirea becurilor economice. Acest lucru a fost realizat printr-un proiect de responsabilitate sociala al Enel Romania, ce se concentreaza pe utilizarea inteligenta a energiei in gospodarii.

Patru benzi auto si pista pentru biciclisti intre Ovidiu si Navodari

Mai 2013, Adrian Nicarel

ActualitateDrumul care face legatura intre orasele Ovidiu si Navodari va fi reabilitat cu bani europeni. Lucrarile vor fi demarate, cel mai probabil, la sfarsitul acestui an. Parteneri in proiect vor fi unitatile administrativ teritoriale Ovidiu si Navodari, dar si Consiliul Judetean Constanta.

Salariile functionarilor ar putea creste dupa restructurari

Mai 2013, Adrian Nicarel

ActualitateProblemele existente in administratiile publice locale privind salarizarea functionarilor publici, ori lipsa de angajati din primarii ar putea fi rezolvate pana la sfarsitul anului, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea.

Trofeul Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea" editia a II-a, ramane tot la Medgidia

Mai 2013, Adrian Nicarel

SocialSambata s-a incheiat inca o editie a Festivalului de Folclor "Ca la noi in Dobrogea". Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a II-a editie, cu sprijinul Asociatiei Voluntarilor din Medgidia precum si al Primariei Municipiului Medgidia.

"Spiritul lui Caragiale" la Navodari

Mai 2013, Adrian Nicarel

CulturaPe 25 mai 2013, ora 10.00, cadrele didactice din Scoala Gimnaziala "George Enescu" Navodari au organizat cea de-a IX a editie a Festivalului National de Arta Dramatica "Spiritul lui Caragiale" care a avut loc in sala de spectacole a Centrului Cultural Navodari.

Consiliul Judetean Constanta un sprijin important pentru administratia locala din Mihai Viteazu

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu inceperea noului an scolar 2013-2014, un numar de 60 de prescolari din localitatea Mihai Viteazu, se vor bucura in sfarsit, de cele mai bune conditii pentru studiu si joaca."Sunt foarte bucuros si multumit de cum se misca lucrurile la constructia gradinitei cu program prelungit, aceasta va fi ridicata in curtea scolii din localitate, langa Postul de Politie.

Farmacia din Lanurile, data in folosinta

Mai 2013, Marian Carson

SocialAdministratia locala din Baraganu, s-a implicat foarte mult in tot ceea ce inseamna investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor, astfel ca, o noua farmacie s-a deschis pe raza localitatii.Daca in anul 2012 au fost deschise portile farmaciei din Baraganu, in urma cu trei saptamani, a fost inaugurata o alta si anume cea din satul Lanurile.

Concursul "Micii Sanitari"

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 21 mai 2013, la Caminul Cultural din localitatea Agigea, a avut loc faza locala a concursului "Micii Sanitari", la care a participat si o echipa de la gradinita "Lucian Grigorescu" din Medgidia.Acest concurs devenit deja o traditie a filialei de Cruce Rosie Constanta, a continuat si anul acesta fiind organizat impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta (ISJ). "Micii Sanitari", s-a desfasurat incepand cu data de 12 mai 2013 la Mangalia in cadrul Liceului "Callatis", si a continuat in Harsova, Albesti, Constanta, Cumpana si Agigea.

Hramul bisericii Sfintilor Imparati "Constantin si Elena"

Mai 2013, Daniel Chirita

SocialAutoritatile locale, enoriasii si reprezentatii lacasului de cult, au sarbatorit pe data de 21 mai 2013, hramul bisericii din localitatea Baraganu.La slujba pentru aceasta importanta sarbatoare pentru toti crestinii ortodocsi, au participat un numar de aproximativ 100 de enoriasi, edilul localitatii Titu Neague, consilieri locali cat si salariati ai primariei.

Probleme pe litoralul Marii Negre

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaAtat faleza din Eforie cat si plaja dintre Eforie Nord si cea din Eforie Sud, se confrunta cu ceva probleme, faleza prezentand fisuri iar plaja riscand sa dispara pe viitor.Faleza din Eforie este din nou in pericol dupa ce au inceput sa apara fisuri chiar in zona in care s-au mai inregistrat probleme in anii trecuti si unde au fost realizate o serie de lucrari de reabilitare.

Sedinta extraordinara la Eforie

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul Local al orasului, s-a intrunit pe data de 21 mai 2013 in sedinta extraordinara, in vederea aprobarii unui important proiect de hotarare, in sala de sedinte a Centrului de Relatii cu Publicul Eforie Sud.

Congres medical pentru promovarea turismului balnear organizat in Eforie Nord

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 25 mai 2013, a avut loc "Congresul medical pentru promovarea calitatilor curative ale namolului sapropelic din Lacul Techirghiol", eveniment ce a trezit un interes major din partea autoritatilor publice locale, a unitatilor de turism balnear si a turistilor.

Sarbatorirea primei editii a "Zilei Comunei, a Zilei Scolii si a hramului bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena" in Tirgusor

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialAcest important eveniment a fost organizat in data de 21 mai 2013, autoritatea locala pregatind pentru aceasta zi, o serie de manifestari pentru toti locuitorii comunei si nu numai."Startul evenimentelor a fost dat cu un moment sfant si anume cu oficierea slujbei la lacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena", la care au participat aproximativ 100 de persoane, slujba oficiata de parohul bisericii.

Memorialul "Kaieri"

Mai 2013, Marinescu Daniel

SocialPe data de 26 mai 2013, incepand cu ora 14.00, s-a continuat traditia de peste un secol, privind organizarea de lupte tataresti, desfasurate in padurea dintre Osmancea si Ciobanita."La concursul devenit deja o traditie pentru locuitorii comunei Mereni, au participat atat concurenti de pe plan local, cat si din alte localitati ale judetului.

Prescolarii din Gradina se vor putea bucura in sfarsit de cele mai bune conditii pentru studiu

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu mare bucurie, edilul sef al administratiei locale Gradina Gabriela Iacobici, ne-a comunicat ca, de aproximativ o saptamana de zile, s-a dat startul lucrarilor la gradinita."Asteptam cu nerabdare acest moment al demararii proiectului de constructie a unei gradinite parter plus mansarda, ce va cuprinde un numar de doua sali de clasa, un cabinet medical, un birou, un hol de acces, o sala multifunctionala si grupuri sanitare.

Investitii masive in localitatea Agigea

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaProcesul de modernizare si dezvoltarea al comunei este intr-o continua crestere, administratia locala desfasurand in aceasta perioada importante lucrari pentru un trai mai bun al locuitorilor."In urma cu doua luni de zile, am demarat un important proiect si anume reabilitarea si extinderea a zece kilometri de retea de apa si a zece kilometri de retea canalizare, lucrare ce se intinde pe o perioada de doi ani de zile.

Copilul bucuria vietii

Mai 2013, Tamara Nichita

PsihologieInvata sa-ti traiesti copilaria,Caci ea se duce-asa rapid,De n-ai sa poti sa zici c-a fost frumoasa,Cand s-a pierdut in infinit."Este usor sa inveti a merge. Important este incotro te indrepti. Stim ca nu toti copiii sunt la fel.

Dorintele edilului sef Gheorghe Stelian

Mai 2013, Petric Radu

Administratie localaCu toate ca lucrurile nu se misca cu aceeasi rapiditate pe care primarul si-o doreste, acesta ramane optimist si se zbate pentru finalizarea investitiilor incepute in localitatea Topraisar."Una din investitiile pe care in acest moment o vad ca pe un vis realizat vizeaza lucrarile la constructia gradinitei din localitate, unitate prescolara ce era imperios necesara prichindeilor din Topraisar. Astfel ca, in acest sens am alocat sume importante de la bugetul local, totul pentru ca la inceputul anului scolar 2013-2014, micutii sa se bucure de cele mai bune conditii de studiu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771