Sitirile editiei din data de 21 Mai, 2013

Becali ar putea fi eliberat dupa doi ani. Babiuc si Cioflina vor sta cel mult opt luni la inchisoare

Mai 2013, Adrian Nicarel

ActualitateFostul ministru Victor Babiuc si generalul Dumitru Cioflina, condamnati luni de ICCJ la cate doi ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri, vor sta in detentie cel mult opt luni, iar Gigi Becali, care a primit trei ani cu executare, ar putea petrece dupa gratii maximum doi ani in urma unei eliberari conditionate.

O viata mai buna pentru locuitorii din Tuzla

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile de introducere a retelei de canalizare si extinedere a retelei de apa, ambele pe o lungime de 30 de kilometri, au fost demarate in urma cu cateva zile."Toata localitatea intra in lucru iar acesta situatie nu poate decat sa ne bucure, in sfarsit, proiectul pe care il avem cu Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta (RAJA), a fost demarat.

Proiect de anvergura pentru locuitorii comunei Pecineaga

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAnul trecut, Lili Paslaru, primarul localitatii a solicitat de la Guvern, fondurile necesare pentru amenajarea retelei de apa, de canalizare si a drumurilor din comuna, proiect aprobat si finantat."E o mare bucurie si totodata o mare realizare pentru noi, faptul ca, am reusit atragerea acestor fonduri pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii Pecineaga.

Liga a IV a de Fotbal

Mai 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportPlay OffRezultate si marcatoriC.S. Agigea Gloria Baneasa 4-3 (1-1) pentru gazde au marcat: Nicolae Marius in minutul 10, Forminte Dragos in minutul 54, Sandu Stefan in minutul 56, Cristache Paul in minutul 64, iar pentru oaspeti au marcat: Marin Gzeorge in minutul 43, Arau Cristian in minutul 65, Cabason Eugen in minutul 76.

Campionatul Judetean de Fotbal

Mai 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele Litoral Corbu 2-3 (1-0) pentru gazde au marcat: Taranu Valentin in minutul 8, Abdulhai Taner in minutul 84, iar pentru oaspeti au marcat: Litu Daniel in minutul 47, Misea Valentin in minutul 63, Potarnache Emil in minutul 66.Dunarea Ciobanu Pescarusul Garliciu 3-1 (1-1) pentru gazde au marcat: Tudor Radu in minutele 41, 77, Acreala Radu in minutul 76, iar pentru oaspeti au marcat: Draghici Ionel in minutul 24, Raducan Dumitru in minutul 87.

Sarbatorirea celei de-a XI - a editii a "Zilei Comunei" Mircea Voda

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 18 mai, in cadrul Bazei Sportive din localitatea Mircea Voda, s-a sarbatorit "Ziua Comunei", administratia locala pregatind pentru acest eveniment o serie de manifestari pentru toti locuitorii comunei si nu numai.

Lucrari in plina desfasurare la Cobadin, prin Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaConform declaratiilor edilului administratiei locale, un proiect important ce vizeaza "Reabilitarea si extinderea retelei de apa, extinderea retelei de canalizare in localitatea Cobadin", a fost demarat in luna aprilie a acestui an.

Centrala eoliana si o statie de biogaz, la Adamclisi

Mai 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaProiectul "Eficientizarea consumului de energie electrica", a fost depus in anul 2010 de administratia locala la Ministerul Economiei pentru a fi cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

"Dor de Cant Romanesc"

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialContinuand traditia, administratia locala si Consiliul Local al comunei Cumpana, au organizat cea de-a VIII-a editie a festivalului - Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreti.Manifestarea s-a desfasurat in Sala de Spectacole a Casei de Cultura din comuna Cumpana, in ziua de 18 mai 2013, incepand cu ora 11.

Sfarsit de saptamana, plin de activitati in localitatea Cumpana

Mai 2013, Marinescu Daniel

SocialDoua importante evenimente au avut loc in comuna, printre care un concurs de matematica dar si stagiul National de Qwan Ki Do, manifestari importante atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice si parinti.

Parcul eolian de la Dumbraveni, prinde viata

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAsa cum multe administratii au facut si localitatea Dumbraveni intra in randul comunelor din judetul Constanta care vor avea pe terenurile unitatii administrativ - teritoriale un important parc eolian.

Ion Beiu, un primar pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii

Mai 2013, Petric Radu

Administratie localaSunt multe proiecte pe care edilul doreste sa le demareze ori sa le finalizeze, lucrari ce vor face din Saligny o cumuna infloritoare, frumoasa si puternica."In aceasta perioada ne preocupam de lucrari ce tin in principal, de siguranta copilasilor din localitatea noastra cat si de infrumusetarea acesteia.

Comuna Lipnita a imbracat straie de sarbatoare

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 19 mai 2013, un numar de aproximativ 2.000 de oameni au participat cu mare bucurie la toate evenimentele pe care administratia locala le-a pregatit cu mare atentie si minutiozitate.Seria manifestarilor "Zilei comunei" Lipnita, fost deschisa de catre Ansamblul Folcloric de copii din cadrul scolii generale "Sfantul Kiril si Metodii" din Silistra. Acestia au fost invitati de catre administratia locala a comunei pentru a-i bucura pe toti cei prezenti la eveniment, cu frumoasele lor dansuri si cantece.

Beneficii importante din energia verde

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDatorita conditiilor meteorologice favorabile, in ultimii ani mai multe localitati din judetul Constanta au realizat proiecte pentru amenajarea de parcuri eoliene. Astfel ca, si Cerchezu va beneficia de un astfel de parc.

Extinderea retelei de canalizare in localitatea Ostrov

Mai 2013, Petric Radu

Administratie localaUna din prioritatile sefului autoritatii locale Niculae Dragomir pentru acest an, vizeaza extinderea retelei de canalizare, proiect inceput cu bani de la Uniunea Europeana, prin Masura 322."Am demarat aceste lucrari ce se intind pe o suprafata de trei kilometri in urma cu putin timp si sper ca pana in toamna sa le si finalizam, cu cat mai repede, cu atat mai bine.

O primavara bogata in lucrari la Oltina

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Chirciu, o importanta lucrare a fost finalizata si anume refacerea bazinului de apa iar o alta importanta investitie sta sa inceapa in cel mai scurt timp.

Bloc de locuinte in lucru in comuna Independenta

Mai 2013, Daniel Chirita

Administratie localaSi pentru ca, seful administratiei locale Cristea Gascan are o agenda de lucru plina iata ca, a mai bifat inca o lucrare importanta, ce in aceasta perioada, se afla in plina desfasurare."In urma cu trei saptamani de zile, am dat startul unor lucrari imperios necesare, cu privire la izolarea termica exterioara a 700 metri patrati a blocului cu 16 apartamente din centrul localitatii noastre.

Schimbararea fatadei comunei Amzacea

Mai 2013, Marian Carson

Administratie localaAdministratia locala este preocupata in aceasta perioada de demararea si finalizarea unor importante investitii in localitate, scopul principal al acestora fiind dezvoltarea comunei Amzacea."Cu fonduri de la bugetul autoritatii locale, incercam pe cat posibil, sa executam cateva lucrari la intrarea in comuna noastra, totul pentru a aduce ceva nou si pentru a bucura ochiul celor ce tranziteaza localitatea.

Actiuni importante pe raza orasului Eforie

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Ioan Ovidiu Brailoiu, aceasta perioada a fost una bogata in doua actiuni, ambele extrem de importante pentru locuitorii orasului.La fel ca si in anii trecuti, administratia locala Eforie, a decis sa lupte impotriva insectelor prin actiuni de dezinsectie si deratizare pe domeniul public si privat al urbei.

Biserica din Baneasa, a intrat in renovare

Mai 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaLacasul de cult ce poarta hramul "Sfanta Parascheva" din oras, cu o vechime de aproximativ 100 de ani, se afla in plin proces de reabilitare si modernizare."De aproximativ o luna de zile, o echipa de muncitori de la Directia de Utilitati Publice a autoritatii publice Baneasa, lucreaza intens la zidaria exterioara si decorativa a bisericii ce poarta hramul "Sfanta Parascheva".

Petrecere de zile mari la Albesti

Mai 2013, Iulia FÓlfan

SocialEdilul sef al comunei Gheorghe Moldovan impreuna cu consilierii locali, au organizat in data de 19 mai 2013, o importanta manifestare pentru locuitorii din Albesti si anume sarbatoarea "Fiii Satului".Serbarea campeneasca la care au participat un numar de aproximativ 1.

Relatia mama-fiu/fiica; tata-fiu

Mai 2013, Tamara Nichita

PsihologieIn urma articolului precedent, "Relatia tata-fiica", la sugestia dumneavoastra, voi continua sa punctez importanta relatiilor dintre parinti si copii.Abordarea psihologica a relatiilor parinti copii, indiferent de varsta acestora, se poate realiza din doua perspective: a parintilor si a copiilor.

Turbine eoliene pe raza localitatii Deleni

Mai 2013, Iulia FÓlfan

Administratie locala"In cel mai scurt timp, un numar de 17 turbine eoliene se vor ridica pe o suprafata de 200 hectare in localitatea Pietreni, capacitatea acestora fiind de 45 mega wati. Speram ca in aproximativ doua luni de zile, toate lucrarile ce se impun sa fie demarate, termenul de executie fiind de doi ani de zile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771