Sitirile editiei din data de 19 Mai, 2007

Ce trebuie sa stiti despre vot

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaRomanii isi vor putea exprima optiunea la referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, maine, intre orele 8.00 si 20.00.Maine, romanii sunt chemati la urne pentru a se pronunta asupra demiterii presedintelui Traian Basescu.

La Gradina, cand unii se cearta, comunitatea pierde

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Gradina se confrunta cu o problema ale carei consecinte nu vor duce la altceva decat la ineficienta si imposibilitatea dezvoltarii comunei. Este vorba despre viceprimarul comunei Adam Maria, consilierii Musat Catrina, Stanciu Gheorghe, Fenzi Feizula si Bardoc Anghel, acesti oameni devenind piedica in dezvoltarea comunei. La fiecare proiect de investitii si la fiecare initiativa a primarului comunei Gradina Ion Melcea acesti oameni se opun si din aceasta cauza se pierd bani, iar proiectele disponibile nu sunt accesate.

Vin Miliardele de la Uniunea Europeana. Cum Procedam?

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPagube imense provocate de seceta prelungita Potrivit datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, o suprafata de circa 210.000 hectare de culturi insamantate in toamna a fost afectata de seceta, adica aproximativ 8% din totalul de 2,6 milioane de hectare cultivate in toamna anului trecut.

La Nisipari fiii satului s-au intors acasa

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Castelu a avut luna acesta o serie de surprize placute si a sarbatorit alaturi de cetateni. Este vorba de a IV-a editie a intalnirii cu Fii Satului din Nisipari, eveniment ce a avut loc pe 12 mai. Acest proiect consta in aducerea acasa o data pe an, a tinerilor care au parasit comuna pentru a fi alaturi de cei dragi. intalnirea s-a desfasurat pe parcursul mai multor ore si au participat mai mult de 100 de oameni.

SA NU TE INCREZI NICIODATA IN VECINI

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

SocialUn jaf ce a avut loc in urma cu aproximativ o luna, a fost incheiat abia in aceasta saptamana. In data de 26 aprilie a.c, M.M din localitatea Cernavoda, a reclamat la politie faptul ca apartamentul sau a fost pradat.

PRIMARIA CERNAVODA A DESCHIS SEDIUL DIRECTIEI DE SECURITATE SI EVIDENTA POPULATIEI IN ORAS

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMercuri ,09 mai a.c, a fost inaugurat sediul Directie de Securitate si Evidenta Populatiei in Cernavoda. Sediul va fi format din birourile Starii Civile, Directiei de Pasapoarte Cernavoda, doua birouri ale Prefecturii si o arhiva.

Peste 2 ani se va putea circula pe autostrada Cernavoda - Constanta

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 2 ani, soferii ce parcurg traseul Bucuresti - Constanta vor fi mult mai relaxati, si multumiti, datorita faptului ca vor aputea ajunge mai repede la destinatia dorita. Motivul il constituie fatul ca in anul 2009, mai exact in luna mai, sectorul de autostrada Cernavoda Constanta va fi finalizat.

NOI BIROURI ALE POLITIEI LOCALE LA CERNAVODA

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIntr-o ultima sedinta pentru finalizarea Legii Politiei Locale, orasul Cernavoda urmeaza sa aiba parte de noi birouri ale politiei pentru linistea si ajutatrea cetatenilor. Legea Politie Locale are puncte de lucru in toate orasele din tara.

ECHIPA DE VOLEI CS Axiopolis SLEN 90 Cernavoda CASTGA TITLU DUPA TITLU

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

SportOrasul Cernavoda are din ce in ce mai multe motive de mandrie. Era un timp cand in domeniul sportului ne mandream cu baschetul. Echipa de baschet castiga indiferent in ce ors juca, iar cei ce veneau in orasul nostru pentru a-i infrunta, baschetbalistii nostrii ii ingenunchiau pur si simplu.

Ziua eroilor la Medgidia

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia si Garnizoana Medgidia au organizat joi 17 mai, Ziua eroilor. Evenimentul s-a desfasurat la monumentul eroilor din localitate unde a avut loc ceremonialul de depunere coroane de flori si o slujba religioasa in memoria eroilor cazuti pe campurile de lupta.

Biserica din satul Valea Dacilor sarbatoreste hramul la 21 mai

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Primaria municipiului Medgidia a finalizat de curand lucrarile de renovare la biserica din satul Valea Dacilor. Lucrarile au fost executate cu fonduri de la bugetul local si au cuprins reparatii si varuirea fatadei in culori calde si placute.

SERBARE CIMPENEASCA LA VALU LUI TRAIAN

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaEdilii comunei Valu lui Traian impreuna cu locoitorii acesteia au organizat serbarea campeneasca pe 13 mai, in zona Tugurel. Cu mic cu mare localnicii au venit pe dealul Tugurel pentru a particuipa la eveniment, care este deja traditional in valul lui Traian care marcheaza deschiderea sezonului de pasunat. La inaugurarea evenimentului, un sobor de preoti a oficiat o slujba religioasa, iar credinciosii s-au rugat pentru un an bogat, ferit de seceta.

Proiecte indraznete la Targusor

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Targusor continua lucrarile de curatare si infrumusetare a comunei. Din acest motiv se efectueaza lucrari in jurul caminului cultural din localitate, in parcul Scolii dar si in centrul civic.

Investitii pentru o viata mai buna in comuna Sacele

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Sacele a inceput in forta proiectele de investitii si va continua in vederea asigurarii conditiilor optime de trai. Unul dintre proiectele demarate de administratia locala vizeza dezvoltarea infrastructurii si tocmai de aceea a fost reabilitata strada Morii pe o distanta de 1 kilometru. A fost aplicat un tratament dublubitumonos pentru a se asigura deplasarea in bune conditii a traficului avand in vedere ca aceasta strada este mai lata decat celelalte.

Primaria Mihai Viteazu continua proiectele pentru dezvoltarea comunei

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mihai Viteazu continua proiectele prin care urmareste dezvoltarea comunei prin reabilitarea caminului cultural din localitate. este vorba de o reparatie capitala ce include schimbarea dusumelei, a scenei, a geamurilor, tencuiala interioara si exterioara, schimbarea acoperisului, a mobilierului dar si dotarea cu centrala termica.

La Topraisar, programul de pietruire se apropie de final

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Topraisar a inceput luna in forta prin inaintarea autorizatiei in vederea obtinerii finantarii proiectului constructia de podete”, proiect ce urmeaza a fi demarat pentru eliminarea efectelor inundatiilor in localitatile Biruinta, Movilita si comuna Topraisar.

Primarie moderna la Mereni

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala de la Mereni se confrunta cu problema care insa iata ca si-a gasit rezolvare. A inceput reabilitarea sediului primariei din comuna Mereni. Pe 10 mai au fost demarate lucrarile de consolidare si se estimeaza ca vor dura circa 30 de zile.

Primarul Soare aduce o raza de bucurie batranilor

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLuna aceasta primaria Cogealac a avut de sarbatorit mai multe evenimente importante printre care celebrarea varstnicilor din comuna care au implinit varste de peste 60, 80 si 90 de ani, si un altul reprezentat de celebrarea cuplurilor care au implit 25 si 50 de casatorie.

La Ovidiu, un nou sediu al Primariei

19 Mai 2007, Bogdan Chirita

ReportajeSambata, 11 Mai anul curent a avut loc inaugararea unui corp nou de al sediului primariei din orasul Ovidiu. A fost o inaugurare administrativa nu politica”, a precizat edilul orasului Ovidiu, Ion Podaru.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771