Sitirile editiei din data de 23 Aprilie, 2013

Antonescu, despre criticile lui Tariceanu: Suport cu stoicism cata vreme e in PNL, nu in bigamie

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

PoliticPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca suporta "cu stoicism" afirmatiile critice ale lui Calin Popescu Tariceanu cata vreme acesta este in PNL si nu intr-o "bigamie politica" cu Forta Civica, fie ca este vorba de calitatea lui de membru sau de sustinator al Initiativei Romania Liberala.

Chitoiu: Am prevazut 400 milioane lei pentru despagubiri tuturor celor care au platit taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa aplicam decizia Curtii Europene de Justitie

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

ActualitateVicepremierul Daniel Chitoiu a declarat, luni, ca bugetul Fondului de Mediu pentru 2013 include suma de 400 de milioane de lei pentru despagubirea persoanelor care au platit taxa de prima inmatriculare si ca Romania trebuie sa aplice decizia Curtii Europene de Justitie pe aceasta tema.

Regionalizarea, pe drumul dezbaterilor

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaRegionalizarea si descentralizarea sunt doua subiecte atat de discutate in ultimii ani, incat opinia publica are uneori tendinta de a le trece la capitolul banalitati politice.Incepand cu anul 2008, discutiile pe cele doua teme au fost accentuate de Guvernul PDL, dar care, in loc sa demareze actiuni concrete privind regionalizarea si descentralizarea, a dus dezbaterea in derizoriu.

S-a semnat contractul pentru "Callatis, istorie la malul marii"

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a fost prezent, joi, 18 aprilie, la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, cu sediul in Braila, in vederea semnarii contractului de finantare pentru implementarea proiectului "Callatis - Istorie la malul Marii Negre".

Au inceput lucrarile la Clubul Nautic Callatis

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Municipiului Mangalia a demarat, recent, lucrarile de constructie a "Clubului Nautic Callatis", proiect derulat prin fonduri europene.Acesta este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara 3 - Dezvoltare economica si sociala - in scopul sprijinirii si cooperarii transfrontaliere in mediul de afaceri si promovarea unei imagini si identitati regionale.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportPlay OffRezultate si marcatoriCallatis Mangalia Gloria Baneasa 11-0 (6-0) au marcat: Cogali Erdinci in minutele 9, 33, 40, Banote Stere in minutele 10, 13, Calagi Dinca in minutul 39, Covaciu Ionel in minutul 51 (autogol), Varzaru Florin in minutul 57, Costache Marius in minutul 67, Taciu Alexandru in minutele 71, 87.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria SudRezultate si marcatoriMarmura Deleni C.S. Pestera 0-5 (0-4) au marcat: Vrabie Daniel in minutul 3, Stefan George in minutul 10, Vieru Ionut in minutul 20, Anuta Eugen in minutul 24, Stefan Silviu in minutul 66.

Cristea Gascan: "Ne dorim un sediu nou al primariei Independenta"

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca nu se preconizeaza un an tocmai usor si nu cu foarte multe investitii demarate, edilul localitatii Independenta Cristea Gascan, isi pastreaza optimismul si se gandeste la lucrari noi."Ne dorim foarte mult sa reusim realizarea unui proiect important pentru noi si anume construirea unui nou sediu al autoritatii locale.

Construirea Campusului scolar din Cumpana cu fonduri europene

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala Cumpana a organizat pe data de 22 aprilie 2013, un important eveniment si anume lansarea unui proiect de mare anvergura, Campus Scolar "Grup Scolar Cumpana".Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 3: "Imbunatatirea infrastructurii sociale", Domeniul major de interventie 3.

Festivalul de teatru francofon pentru copii

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialConform declaratiilor edilului sef al comunei Albesti Gheorghe Moldovan, elevii scolii cu clasele I-VIII "Ion Creanga", au participat in perioada 4 7 aprilie 2013 la Festivalul National de Teatru Francofon pentru copii "Franthousiasme", ajuns la cea de-a X-a editie.

Imprumut pentru plata arieratelor

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaO mare bucurie a edilului sef al comunei Pecineaga, Lili Paslaru, este aceea ca solicitarea catre Trezoreria Constanta privind imprumutul unei sume de bani pentru plata arieratelor, a fost aprobata."Imprumutul pe care l-am facut se ridica la suma de 250.

"Dumbrava Eroilor" a ajuns si la Cerchezu

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn data de 22 aprilie 2013, incepand cu ora 12.00, edilul sef al autoritatii locale Cerchezu, Ion Constantinescu a participat alaturi de alti invitati, la plantarea unor pomi in jurul Monumentelor Eroilor din Viroaga si Cerchezu.

Cimitirul din Pecineaga devastat de trei copii

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaLili Paslaru, primarul localitatii, ne-a declarat ca, in noaptea de 11 spre 12 aprilie 2013, trei minori au savarsit mai multe fapte ce nu le fac cinste, printre care incendierea unor baloti de baie si distrugerea mai multor cruci din cimitir.

Kures la Eforie, editia 2013

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia Publica Locala din Eforie in colaborare cu Uniunea Democrata a Turco - Tatarilor Musulmani din Romania ((UDTTMR), filiala Eforie Sud, organizeaza pe data de 29 iunie, la stadionul din Eforie Sud concursul de lupte traditionale tataresti KURES, editia 2013.Competitia se va desfasura, ca si in anul precedent, tot pe doua categorii si anume, tineret cu varste pana in 22 de ani si seniori.

Minte sanatoasa in corp sanatos

Aprilie 2013, Daniel Chirita

SocialVineri, 19 aprilie 2013, la Liceul Tehnologic Topraisar, in cadrul Centrului de Documentare si Informare, a avut loc activitatea metodica "Minte sanatoasa in corp sanatos".Au participat elevi de la clasele IX-XI, indrumati de echipa pedagogica formata din profesorii Atitoaei Cecilia, Oprea Luminita, Dolha Elena impreuna cu directorul adjunct, profesor Luminita Georgescu, documentarist Motroc Anda si informatician Enea Ioan.

Gheorghe Cenusa, optimist in privinta dezvoltarii localitatii

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe raza comunei Dumbraveni, la jumatatea lunii mai 2013, vor fi demarate lucrarile de constructie a unui important parc eolian, ce se va intinde pe o suprafata totala de 1.000 de hectare de teren extravilan.

Importanta relatiei tata fiica

Aprilie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Mi-ai fost si tata si prieten,Mi-ai indrumat destinul.Cum as putea, parinte drag,Sa-mi stapanesc suspinul?"Relatiile cu ambii parinti sunt cruciale pentru fii si fiice. Cresterea copiilor este un echilibru delicat intre dragoste, acceptare, a sti sa pui limite si fermitate.

Infrastructura, o prioritate pentru edilul din Amzacea

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie localaAsa cum este pentru multe administratii locale, si pentru primaria din localitatea Amzacea, partea de infrastructura este una din cele mai importante, in special pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii.

Tuzla, mai infloritoare pe zi ce trece

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocalitatea se dezvolta si se modernizeaza pas cu pas, toate acestea facand din Tuzla o zona cat mai atractiva si cautata atat de investitori cat si de cei ce doresc sa-si construiasca o casa de vacanta in apropierea malului marii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771