Sitirile editiei din data de 16 Aprilie, 2013

Robert Cazanciuc a depus juramantul de investitura ca ministru al Justitiei. Basescu: Principalul dumneavoastra obiectiv e un MCV favorabil Romaniei

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

PoliticNoul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, juramantul de investitura la Cotroceni, in fata presedintelui Basescu, la ceremonie fiind prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si premierul Victor Ponta.

Cercetatorii romani ies in strada: "S-ar putea sa vedem niste plangeri penale"

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateDecizia Guvernului Ponta de a nu onora contractele semnate cu cercetatorii a generat proteste vehemente, inclusiv in strada, dar si demisia in bloc a Consiliului de Cercetare Stiintifica. Urmeaza apelul la justitie."Proiectele din competitia 2011 care au beneficiat de evaluare internationala au fost blocate pentru a permite camarilei PSD-iste sa jongleze din nou cu fondurile publice pentru a-si finanta pseudo-proiecte de cercetare, adica bani albi pentru ei si partid", se arata in comunicatul de presa prin care au fost anuntate proteste zilnice, incepand de vineri, in fata ministerului de resort, scrie ziare.

Autoritatea locala Vulturu, un sprijin real pentru elevi

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn cadrul sedintei Consiliului Local Vulturu din data de 29 martie 2013, consilierii locali au aprobat, cu majoritate de voturi, o hotarare de Consiliu Local importanta pentru scolari."E imperios necesar sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i ajuta pe elevii din comuna noastra sa continue mersul la scoala.

Curatenia de primavara demarata la Nicolae Balcescu

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPotrivit declaratiilor edilului sef Viorel Balan, odata cu incalzirea vremii, au inceput lucrarile de igienizare a localitatii precum si pregatirea altor investitii importante pentru locuitori.Ca la orice inceput de primavara, si autoritatea locala din Nicolae Balcescu a demarat lucrarile de infrumusetare a comunei pentru intampinarea sarbatorilor Pascale, asa cum se cuvine.

Gheorghe Frigioi alaturi si in acest an de locuitorii comunei

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialSi in 2013 se continua traditia oferirii de cadouri tuturor familiilor din localitatea Crucea, printre care batranii cu venituri mici sau fara nici un sprijin real dar si persoanele defavorizate."Cu ocazia Sarbatorii Invierii Domnului oferim, din casa in casa, un numar de 1.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportPlay OffReultate si marcatoriPerla Murfatlar C.F.R. Constanta 5-4 (4-1) pentru gazde au marcat: Tugui Alex in minutul 5, Pascal Valentin in minutele 10, 33, 42, Stanciuc Ciprian in minutul 75, iar pentru oaspeti a marcat Mocanu Mihai in minutele 9, 47, 88.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriDunaris Topalu Pescarul Ghindaresti 0-1 (0-0) a marcat Vartolomei Adrian in minutul 65.Sportul Tortoman Vointa Sacele 4-1 (1-0) pentru gazde au marcat: Margean Daniel in minutul 21, Strujac Ionut in minutul 80, Iftime Marius in minutele 83, 87, iar pentru oaspeti a marcat Taranu Valentin in minutul 63.

Continua modernizarea si dezvoltarea localitatii Ciobanu

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef Tudorel Gurgu are multe planuri pentru acest an, agenda sa de lucru fiind plina de investitii noi ce urmeaza sa fie demarate dar si cu lucrari ce sunt pe cale sa fie incheiate."Din bugetul propriu, cu sume mici dar si cu mana noastra de lucru am realizat plombarea drumului comunal DC 68.

Sportul, un mod de viata la Cumpana

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

SocialPrimaria localitatii Cumpana, in parteneriat cu Federatia Romana de Rugby, Asociatia Judeteana de Rugby Constanta si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, sub patronajul S.C. RAJA S.A. Constanta, vor derula proiectul "Rugby-Tag, rugby fara contact la Cumpana".

"Cupa primaverii" la ciclism

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate prin primar Ec. Mariana Gaju, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta si Clubul de Ciclism Bilal Constanta, au organizat duminica, 14 aprilie 2013, incepand cu ora 09.30, "Cupa primaverii" la ciclism.Concursul s-a adresat tuturor persoanelor interesate in vederea revitalizarii sportului cu pedale si selectie in vederea practicarii ciclismului de performanta, celor dornici de miscare, copii si adulti, amatori si legitimati.

Consiliul Local Mangalia a aprobat subventia la transportul public

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaConsilierii locali din Mangalia au adoptat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei sedinte de indata, un proiect de hotarare ce vizeaza subventia la transportul public. Potrivit documentului, fondurile sunt acordate de la bugetul local pentru un numar de aproximativ 4.

Continuarea lucrarilor de pietruire in localitatea Ghindaresti

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect important reluat in urma cu o luna de zile, vizeaza pietruirea unui total de trei kilometri de strazi din comuna, investitie extrem de importanta pentru toti locuitorii."Pana in acest moment au fost pietruite strazile Stadionului, Zorilor, Pescarilor si Plantelor urmand ca in aceasta perioada sa intre in lucru si alte doua strazi si anume Fantanii si Viilor.

Agenda edilului Dorinela Irimia plina in aceasta perioada

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie localaO importanta investitie se dezvolta cu fiecare zi ce trece si anume proiectul de realizare a unei pasarele pietonale peste raul Topolog, lucrare ce se afla pe ultima suta de metri."Realizarea acestei pasarele a fost unul din principalele obiective pe care ne-am dorit sa o putem duce la bun sfarsit.

Pregatiri pentru intampinarea Sarbatorilor Pascale

Aprilie 2013, Petric Radu

SocialDorinela Irimia, primarul localitatii Saraiu are multe lucruri de realizat in aceasta perioada, unele lucrari fiind necesar sa fie finalizate pana de Paste."Se apropie Sfanta Sarbatoare a Pastilor si in acest sens am demarat diverse lucrari ce vizeaza in mod special, amenajarea si sistematizarea centrului localitatii noastre.

Lucrari sistate la sala de sport din Ghindaresti

Aprilie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaConform sefului administratiei locale Adrian Vartolomei, proiectul salii de sport derulat prin Compania Nationala de Investitii S.A. (CNI), nu mai beneficiaza de finantare."In acest sens, am primit din partea firmei careia i-a fost atribuit contractul de executie a lucrarilor, o adresa de instiintare referitoare la proiectul "Sala de sport cu nivel de practica sportiva competitionala locala, teren de handbal si 150 de locuri pentru spectatori", a declarat pentru ziarul nostru, primarul Adrian Vartolomei.

Investitii importante prind viata in orasul Harsova

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaTudor Nadrag, seful autoritatii locale este preocupat in aceasta perioada de finalizarea si demararea mai multor lucrari de anvergura pentru un trai mai bun al harsovenilor.Cu societatea S.C. "Edil Urban" S.

Lucrarile la noua scoala din Silistea continuate si in acest an

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUnul din obiectivele principale ale administratiei publice locale pe acest an, vizeaza finalizarea unei importante investitii pentru comunitate si anume constructia uniatii de invatamant din comuna Silistea.

Mai stim sa ne educam copiii ?

Aprilie 2013, Tamara Nichita

PsihologieToti oamenii mari au fost mai intai copii, dar putini dintre ei isi mai aduc aminte.Traim intr-o lume nesigura si dorim siguranta pentru copiii nostri, dar cum sa le oferim aceasta siguranta daca parintii sunt marcati de grija zilei de maine?Cea mai frumoasa "meserie" este aceea de parinte, cu toate lucrurile bune si rele, cu toata responsabilitatea, insa totusi educatia copiilor acum, pare a fi, o arta uitata.

Renovarea Cetatii Capidava

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect important ce se afla inca in lucru vizeaza renovarea cetatii, amenajarea unui punct de formare turistica, construirea unui muzeu de arheologie si a unui port turistic la Capidava sat care apartine administrativ de comuna Topalu.

Finala Campionatului National de Karate Traditional Fudokan-Shotokan

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

SportIn perioada 5 7 aprilie 2013, s-a desfasurat in orasul Braila, un important eveniment si anume "Finala Campionatului National de Karate Traditional Fudokan Shotokan", pentru cadeti, juniori, tineret si nu in ultimul rand, pentru seniori.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771