Sitirile editiei din data de 9 Aprilie, 2013

MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

SocialMARGARET THATCHER, supranumita "Doamna de fier", a murit luni, in urma unui atac cerebral, la varsta de 87 de ani. Thatcher a fost de trei ori premier al Marii Britanii."Cu mare tristete, Mark si Carol Thatcher au anuntat luni dimineata ca mama lor, baroneasa Thatcher, a murit in urma unui atac cerebral", a precizat purtatorul de cuvant.

Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaVicepremierul Liviu Dragnea a admis, luni, ca actualul desen regional al Romaniei are argumente serioase pentru a fi adoptat, el aratand ca, desi analiza nu s-a finalizat si decizia nu a fost luata, lucrurile se indreapta "cu pasi seriosi" in aceasta directie.

Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateCrescatorii de ovine si caprine pot depune, incepand de vinerea trecuta, cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal aferente anului 2013, a anuntat joi Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaConsilierii locali din Mangalia au adoptat, in cadrul ultimei sedinte, un proiect de hotarare privind aprobarea listei de prioritati pentru solicitantii de locuinte cu regim de inchiriere, sociale si tip ANL.

"Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

CulturaZiua de 2 aprilie este considerata marcanta si este sarbatorita in intreaga Europa, inca din anul 1967, datorita nasterii fauritorului de basme Hans Christian Andersen (2 aprilie 1805 4 august 1875), volumele sale de povesti fiind publicate in editii din ce in ce mai numeroase.

Targul prajiturilor la Tortoman

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn saptamana 1-5 aprilie 2013 s-au desfasurat in toate scolile din tara activitati extracurriculare in cadrul programului initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii intitulat "Sa stii mai multe , sa fii mai bun! ".

Bugetul local al primariei Cobadin, aprobat

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn cadrul sedintei extraordinare din data de 3 aprilie 2013, cei 15 consilieri locali au aprobat cu unanimitate de voturi bugetul local al administratiei locale pe anul 2013."Dispunem de un buget care ne permite in primul rand sa functionam in conditii normale si anume sa asiguram cheltuielile de intretinere la nivelul localitatii si pentru plata salariilor.

Mircea Voda, o localitate pe zi ce trece tot mai infloritoare

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaSi pentru ca a fost aprobat bugetul pe acest an, edilul administratiei locale Dumitru Dedu, se poate gandi la noi lucrari dar si la finalizarea celor deja demarate."Pana pe data de 30 aprilie 2013, va avea loc receptia unei importante investitii pentru Mircea Voda si Satu Nou si anume, pietruirea a trei kilometri de drumuri.

Sedinta Consiliului Local Adamclisi

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local s-a intrunit vineri, 29 martie 2013, incepand cu ora 14.00 in sedinta ordinara, in vederea aprobarii a unui numar de 14 proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Anton Burcea.Unul dintre proiecte a fost cel privind aprobarea bugetului local de venituri si cheltuieli si a listei obiectivelor de investitii pentru anul 2013.

Persoanele varstnice din Oltina in atentia primarului Dumitru Chirciu

Aprilie 2013, Daniel Chirita

SocialPe data de 25 martie 2013, de Buna Vestire, edilul sef Dumitru Chirciu a organizat la sediul Caminului Cultural din localitate, un frumos eveniment adresat persoanelor varstnice."Inca din anul 2009, acordam o maxima atentie pensionarilor care au implinit 80 de ani de viata dar si familiilor care au aniversat 50 de ani de casatorie.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriLitoral Corbu Steaua Sperantei Silistea 10-0 (2-0) au marcat: Potirnache Emil in minutele 20, 50, 58, Badescu Catalin in minutele 28, 46, 62, 79, Misa Valentin in minutul 83, Mircica Alexandru in minutul 85, Chirea Ionut in minutul 90.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportPlay OffRezultate si marcatoriPortul Constanta Perla Murfatlar 0-1 (0-0) a marcat Pascal Valentin in minutul 55. La juniori: 8-0.C.F.R. Constanta Gloria Baneasa 10-1 (4-1) pentru gazde au marcat: Rusu Dragos in minutul 5, Chelbosu Gheorghita in minutele 26, 90, Avram Andrei in minutul 40, Mocanu Mihai in minutele 45, 59, Imbriea Sorin in minutele 74, 75, 76, Asan Ergut in minutul 80, iar pentru oaspeti a marcat Oprea Aurelian in minutul 13.

Saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" in Deleni

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn perioada 1 5 aprilie 2013, elevii unitatilor de invatamant de pe raza comunei Deleni, au desfasurat activitati educative extracurriculare si extrascolare in cadrul programului numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"Luni, pe data de 1 aprilie 2013, un numar de 20 de elevi ai clasei a IX-a, au participat la o activitate si anume monitorizarea deseurilor din zona Mamaia Cazino Constanta.

Sedinta ordinara a Consiliului Local Aliman

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie localaCei 11 consilierii locali ai comunei Aliman s-au intrunit in data de 29 martie 2013, pentru a dezbate cele 10 proiecte de hotarari de pe ordinea de zi initiate de edilul Gheorghe Topalu.Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea bugetului local pe anul 2013. "Despre acesta, va pot spune doar ca este unul de austeritate, mic iar sansele de a initia proiecte si lucrari noi in acest an sunt minime.

An greu pentru administratia locala a comunei Saligny

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaSeful administratiei locale Saligny, Ion Beiu ne-a comunicat ca, incearca sa ramana optimist, cu toate ca acest an nu se prevede a fi unul bogat in proiecte si lucrari noi demarate, ci doar unul de supravietuire.

Sa pasim impreuna spre sanatate

Aprilie 2013, Tamara Nichita

Psihologie7 aprilie este Ziua Mondiala a Sanatatii si recunosc ca mi-a placut ideea de a "celebra" Sanatatea. Aceasta zi este folosita ca un punct de popularizare pentru programe sau proiecte de lunga durata ale OMS. Scopul Zilei Mondiale a Sanatatii este de a atrage atentia la nivel global asupra unei anumite teme de sanatate.Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Sanatatea reprezinta atat absenta bolii, cat si existenta unei stari de bine si confort psihologic, somatic si social al individului.

Proiectul intitulat "Visul Imparatului Traian", in plina desfasurare

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful autoritatii locale Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a declarat ca, acest proiect de anvergura a fost lansat in parteneriat cu administratia locala din Adamclisi, acesta vizand promovarea celor mai importante obiective turistice.

Reabilitarea Caminului Cultural din Coslugea

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn toamna anului trecut au fost demarate lucrarile privind reabilitarea unui obiectiv de interes pentru modernizarea mediului rural, este vorba despre Caminul Cultural din satul Coslugea.Comuna Lipnita se numara printre unitatile administrativ - teritoriale din Constanta care au intrat in programul Consiliului Judetean (CJC) de reabilitare a caminelor culturale din intreg judetul.Asa cum ne-a declarat edilul sef al administratiei locale Florin Onescu, Caminul Cultural a fost predat catre Consiliul Judetean Constanta (CJC), in vederea reabilitarii cat si a finantarii la sfarsitul anului 2012.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771