Sitirile editiei din data de 2 Aprilie, 2013

Nicolaescu: Coplata intra in vigoare pentru pacientii internati din 1 aprilie

Aprilie 2013, Daniel Chirita

ActualitatePacientii internati din 1 aprilie vor plati la externare, indiferent de durata petrecuta in spital, o suma intre 5 si 10 lei, a spus luni ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, precizand ca introducerea acesteia este cuprinsa in acordul cu FMI si nu poate fi schimbata decat prin ruperea acordului.

Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu-l propun pe Morar la Parchet si l-a numit la CC

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

PoliticPremierul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu nu este "foarte fericit" cu faptul ca Daniel Morar nu este procuror general, el aratand ca seful statului a facut un compromis si l-a numit pe acesta judecator la CC pentru ca a inteles ca nu e agreat de prim-ministru."(...) cedeaza si domnul Basescu, sa stiti! Ca nu cred ca e foarte fericit ca nu e domnul Morar procuror general.

Cu cat se scumpeste viata romanilor de la 1 aprilie

Aprilie 2013, Petric Radu

SocialIncepand cu 1 aprilie, viata va deveni mai scumpa pentru romani. Pretul la tigari si bere se va mari iar taxa de pasapoarte va creste.Nivelul accizei specifice aplicat in cazul tigarilor a fost stabilit la 56,71 euro/1.

Exercitiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

SocialPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, alaturi de alte oficialitati, printre care generalul de brigada al IGJR, Vasile Dospinescu, parlamentarii Victor Manea si Nicolae Moga, seful IJJ Constanta, col.

Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

CulturaCasa de Cultura a Sindicatelor Lucian Grigorescu din Medgidia a gazduit luni, 1 aprilie, vernisajul expozitiei de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai".Evenimentul a fost organizat de Universitatea "Andrei Saguna" in colaborare cu Primaria Municipiului Medgidia.

Unitate noua pentru prescolarii din Mihai Viteazu

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaIn curtea scolii din localitate, langa Postul de Politie se inalta usor, usor o constructie grandioasa si anume, cladirea noii gradinite cu program prelungit, care va fi din toamna, un loc magic pentru prescolari.

Campania de colectare a deseurilor electrice si electronice s-a incheiat la Medgidia cu succes

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

SocialPrimaria Municipiului Medgidia in colaborare cu Asociatia Romana pentru Reciclare ( RoRec) a desfasurat in perioada 28 31 martie 2013 o campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice de la populatia din Medgidia.Locuitorii au avut ocazia sa se debaraseze de aparatele electrice si electrocasnice vechi sau defecte si au depus acest tip de deseuri la punctele de colectare din localitate.Punand la dispozitie un numar de telefon , reprezentantii Asociatiei RoRec au oferit cetatenilor posibilitatea preluarii gratuit de la domiciliu a aparatelor de mari dimensiuni.

Senatul a aprobat legea care ajuta doar nevoiasii de la sate. ONG-urile care acorda servicii sociale in orase nu vor mai primi bani

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneSenatul a aprobat, luni, proiectul de lege privind subventionarea din fonduri publice a organizatiilor neguvernamentale care ofera servicii sociale, urmand sa primeasca subventii de la stat doar asociatiile care presteaza servicii sociale in comunitatile rurale.

CE aproba alocarea a 145 de milioane de euro pentru un proiect de protejare a tarmului romanesc al Marii Negre

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisia Europeana (CE) a aprobat luni 25 martie o investitie de peste 145 milioane de euro de la Fondul de Coeziune pentru un proiect de mediu care vizeaza protejarea tarmului Marii Negre in sud-estul Romaniei, o regiune care atrage peste opt milioane de turisti anual, informeaza un comunicat al CE dat publicitatii la Bruxelles.Proiectul se va concentra pe cinci zone care sunt cele mai expuse la fenomenul eroziunii accelerate de-a lungul unei fasii de tarm de 7,3 km.

Liga a IV a de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriPortul Constanta A.S. Cogealac 5-1 (4-0) pentru gazde au marcat: Gheorghe Ionut in minutele 11, 79, Radu Ionut in minutul 16, Maciuca Marian in minutul 17, Talasman Alex in minutul 20, iar pentru oaspeti a marcat Stoian Cristian in minutul 62.

Campionatul Judetean de Fotbal

Aprilie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Targusor Vointa Sacele 0-1 (0-0) a marcat Turtoi Cristian in minutul 72.Sportul Tortoman Pescarul Garliciu 2-1 (2-0) pentru gazde au marcat: Margean Daniel in minutul 9, Pascu Lucian in minutul 29, iar pentru oaspeti a marcat Draghici Marian in minutul 86.Victoria Pantelimon Litoral Corbu 0-1 (0-0) a marcat Croitoru Marian in minutul 72.Dunarea Ciobanu Viitorul Fantanele 7-3 (6-1) pentru gazde au marcat: Acreala Radel in minutele 3, 5, 11, Lungu Gabriel in minutul 12, Culea Dumitru in minutele 17, 26, 50, iar pentru oaspeti au marcat: Oancea Marcel in minutul 35, Nicolae Alin in minutul 50, Tirtau Nicusor in minutul 57.

Gabriela Iacobici are sperante mari pentru acest an

Aprilie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaIn acest an edilul comunei doreste sa fie demarate lucrarile unui important proiect ce se adreseaza prescolarilor din localitatea Gradina si anume constructia unei gradinite, parter plus mansarda, in curtea scolii.

Sedinta Consiliului Local al comunei Targusor

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 27 martie 2013, seful autoritatii locale Dumitru Dragu i-a convocat in sedinta ordinara la sediul primariei, pe cei 11 consilieri locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de edilul localitatii. Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea infiintarii, functionarii si organizarii comisiei special pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunei Targusor.

33 de arbori plantati in comuna Baraganu

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn data de 28 martie 2013, incepand cu ora 12.00, edilul sef al administratiei locale Baraganu, Titu Neague a participat alaturi de alti invitati la plantarea unor pomi in jurul Monumentului Eroilor din curtea bisericii din localitate.

De ce mint copiii?

Aprilie 2013, Tamara Nichita

Psihologie1. Spera in tot ce poate fi mai bun!2. Pregateste-te pentru tot ce poate fi mai rau!3. Iubeste-i, indiferent ce va fi! (Din Legile lui Murphy pentru un parinte)Toti copiii mint la un moment dat. Pentru orice parinte poate fi un motiv de dezamagire si stress sa aiba acasa un mic Pinocchio, de multe ori nereusind sa gaseasca solutia adecvata pentru a pune capat problemei.Copiii mint dintr-o serie de motive diferite si in multe cazuri este o parte normala a procesului lor de dezvoltare.

Zilele Asistentei Sociale la Cumpana

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria si Consiliul Local al localitatii, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al judetului Constanta, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, Inspectoratul de Jandarmi Judetean si Centrul Regional-ANITP, au organizat, pe data de 27 martie 2013, o importanta actiune.

Proiecte ambitioase pentru locuitorii comunei Agigea

Aprilie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaPentru acest nou inceput de an, primarul Cristian Carjaliu, si-a propus realizarea tuturor proiectelor ce tin de dezvoltarea si modernizarea localitatii, proiecte importante pentru bunul mers al lucrurilor.Multe proiecte sunt prioritare pentru edilul din Agigea, printre care amintim inceperea lucrarilor la reteaua de canalizare a comunei cat si a retelei noi de apa potabila. "Pentru aceasta investitie extrem de importanta, ne organizam in vederea predarii spatiilor pentru lucrarile de santier, iar prima locatie care va intra in lucru este strada Aurel Vlaicu.

Inceput de an promitator pentru modernizarea si dezvoltarea comunei Fantanele

Aprilie 2013, Petric Radu

Administratie localaEdilul sef Popescu Gheorghe, ne-a declarat ca, in acest prim mandat la carma localitatii, si-a propus sa demareze si sa duca la bun sfarsit o investitie extrem de importanta."In jurul datei de 10 aprilie 2013, vor fi demarate lucrarile privind realizarea retelei de canalizare menajera a apelor uzate, construirea unei statii de epurare dar si a doua statii ajutatoare.

Prichindeii din Topraisar se muta din toamna in casa noua

Aprilie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful administratiei locale a comunei Gheorghe Stelian, declara cu mare bucurie ca, au fost reluate toate lucrarile nefinalizate pana in prezent la unitatea prescolara din localitate."Prichindeii din Topraisar vor avea din aceasta toamna prima gradinita, bucurie cu atat mai mare cu cat, pana acum nu a mai existat un imobil special destinat pentru prescolari cu toate ca, numarul copiilor din comuna este mare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771