Sitirile editiei din data de 26 Martie, 2013

DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateDaniel Morar a fost numit, luni, de catre presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de 9 ani."Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 martie a.

Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateContractul pentru servicii de mentenanta si utilitati la Baza Deveselu, care va gazdui interceptorii scutului antiracheta, a fost atribuit de catre Armata SUA unei firme americane, Exelis Systems Corporation, informeaza, luni, Ambasada SUA la Bucuresti.

Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

Martie 2013, Adrian Nicarel

PoliticPremierul Victor Ponta a declarat, luni, ca cei mai multi dintre colegii sai din USL gandesc ca Hrebenciuc si Stroe in privinta suspendarii lui Traian Basescu, el aratand ca USL nu va parcurge insa si drumul de la opiniile exprimate la decizia politica privind suspendarea sefului statului.

Investitii in pavarea trotuarelor

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSi cum localitatea Tuzla se doreste a fi o zona turistica importanta, edilul sef Constantin Micu investeste in ceea ce e foarte important si anume in infrastructura."Imediat ce vremea a intrat intr-un proces de incalzire, am reluat lucrarile de pavare a zonelor pietonale.

Bugetul Medgidiei a fost prezentat locuitorilor

Martie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaMarian Iordache, primarul Medgidiei a prezentat luni, locuitorilor municipiului, bugetul pe care se bazeaza administratia publica locala in acest an.Intalnirea a avut loc la Casa de Cultura "IN Roman".

Regionalizarea Romaniei, dupa modelul francez

Martie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaDespre descentralizare se vorbeste de foarte multi ani, numai ca cei care ar fi trebuit sa si puna in practica tot ceea ce s-a vorbit au fost mult mai preocupati sa bage mana in sacul bugetar.Incepand cu anul 2004, cand la putere au ajuns mai intai Alianta DA, si apoi PDL, toate discutiile despre descentralizare au fost duse in derizoriu.

Lili Paslaru, un edil pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPeste aproximativ doi ani ani de zile, cei peste 3.600 de locuitori ai comunei Pecineaga, se vor putea bucura de importantele investitii in infrastructura, proiecte ce in curand vor fi demarate."Sunt tare bucuros si mandru totodata deoarece, cele trei investitii in care am crezut atat de mult sunt la un pas de realizare.

Lucrari de pavare in comuna Independenta

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaOdata cu incalzirea vremii s-au reluat importante lucrari pentru locuitorii comunei Independenta, acestea fiind realizate in regie proprie si cu fonduri de la bugetul local al primariei."In urma cu o saptamana am inceput lucrarile de pavare pe DC30, intre Independenta si Fantana Mare, portiune ce se intinde pe aproximativ 500 de metri.

Lucrarile la noua unitate de invatamant din Amzacea, pe ultima suta de metri

Martie 2013, Petric Radu

Administratie localaImportantul proiect demarat in toamna anului 2011 se pregateste ca pana pe data de 30 aprilie a acestui an sa prinda viata, cei aproximativ 200 de elevi putand astfel, sa-si desfasoare activitatile in cele mai bune conditii.

Curatenia de primavara demarata in comuna Adamclisi

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Anton Burcea, administratia locala a comunei este preocupata in aceasta perioada de infrumusetarea dar si de igienizarea intregii localitatii."Reamenajarea habitatului este o activitate de mare amploare pentru toate institutiile edilitare si asa este si pentru noi.

Campionatul Judetean de Fotbal

Martie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele Viitorul Fantanele 5-1 (2-0) pentru gazde au marcat: Taranu Valentin in minutul 4, Balan Dumitru in minutele 35, 80, 82, Turtoi Cristian in minutul 51, iar pentru oaspeti a marcat Tudose Valentin in minutul 90+2.Pescarul Ghindaresti Viitorul Targusor 3-2 (0-0) pentru gazde au marcat Platon Anatoli in minutele 51, 81, Grigore Ionel in minutul 89, iar pentru oaspeti au marcat: Isar George in minutul 47, Petre Ionel in minutul 77.

Liga a IV a de Fotbal

Martie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriVictoria Cumpana C.S. Portul Constanta 0-2 (0-0) au marcat: Maciuca Marian in minutul 70, Talasman Alex in minutul 90+2. La juniori: 2-3.A.S. Cogealac Vulturi Cazino Constanta 3-1 (0-1) pentru gazde au marcat: Copilescu Gabriel in minutul 47, Lezu Dumitru in minutul 62, Anghel Georgian in minutul 70, iar pentru oaspeti a marcat Asan Eren in minutul 2.

Cismea din Dumbraveni, cuprinsa intr-un program al autoritatilor judetene

Martie 2013, Marinescu Daniel

Administratie localaSeful administratiei locale Gheorghe Cenusa, ne-a declarat ca, pe raza localitatii, se afla un numar de patru cismele, doua in satul Furnica si doua in Dumbraveni, cu o vechime de peste 100 de ani."Una din cele doua cismele din Dumbraveni a fost deja reabilitata de catre noi in urma cu doi ani, lucrarile constand in consolidarea constructiei, de inlocuire a jgheaburilor si de implementare a unui sistem care permite apei provenite din sursa naturala sa nu inghete pe perioada anotimpului rece.

Solarii pentru gospodarii din localitatea Cerchezu

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrin programul "Consumam produse romanesti", 20 de solarii vor fi montate in gospodariile celor mai iscusiti si harnici locuitori, astfel crescand suprafatele destinate producerii legumelor."Asteptam ca din zi in zi sa primim vizita reprezentantilor de la Consiliul Judetean Constanta (CJC), in vederea montarii celor 20 de solarii.

Asfaltarea drumului de exploatatie agricola din Albesti

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca, administratia locala a comunei s-a confruntat cu ceva momente dificile din punct de vedere financiar, iata ca, lucrurile incep sa reintre pe fagasul normal, investitii noi rasarind pentru bunul mers al lucrurilor in Albesti."Pe lista de prioritati a acestui nou an, am bifat un proiect de mare importanta si anume, amenajarea drumului de exploatare agricola pe valea Albesti, Vartop si Cotu Vaii.

METODE DE COMBATERE A ASTENIEI (II)

Martie 2013, Tamara Nichita

PsihologieOricat de mult ne bucuram de primavara, aceasta vine uneori insotita de o serie de pericole pentru sanatatea persoanelor mai sensibile. Din acest motiv este recomandat sa te pregatesti si sa previi orice risc, inainte ca acesta sa se concretizeze intr-o problema reala.

Extinderea si reabilitarea retelei de apa potabila in comuna Cumpana, cu fonduri europene

Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Cumpana au organizat pe data de 25 martie, in Sala de sedinte a primariei, conferinta de presa cu privire la implementarea proiectului "Extindere si reabilitare retea apa potabila, extindere retea canalizare si o statie de pompare ape uzate noua", proiect initiat de S.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771