Sitirile editiei din data de 19 Martie, 2013

Grapini: Degeaba facem promovare daca vine turistul si este nemultumit

Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateMinistrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini, spune ca in ultimii ani s-au cheltuit multi bani pentru promovare, dar aceasta trebuie realizata daca are in spate un produs competitiv, altfel turistul va fi nemultumit si se va crea o imagine proasta a respectivului obiectiv.

Ordonatorii de credite pot face angajamente doar dupa plata restantelor

Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateCamera Deputatilor a adoptat, marti, o lege potrivit careia ordonatorii de credite vor putea face noi angajamente legale, in limita prevederilor bugetare aprobate, numai dupa stingerea platilor restante inregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din executia anului curent.Ordonanta de urgenta 47/2012 potrivit careia ordonatorii de credite au obligatia ca in executia bugetelor sa asigure achitarea platilor restante a fost adoptata, marti, cu cu 225 voturi "pentru, 53 "impotriva" si 3 abtineri de catre Camera Deputatilor, for decizional.

Guvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei de la Cernavoda

Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateGuvernul va sista lucrarile la reactorul 5 al centralei Cernavoda, aflat in conservare dupa finalizarea a doar 2,8% din proiect, apreciind ca oficialii Comisiei Europene nu vor aproba constructia din cauza tehnologiei invechite si luand in calcul un studiu potrivit caruia investitia este inoportuna.

Ponta: Vom renunta la programul "Cornul si Laptele" si directionam banii catre after-school

Martie 2013, Adrian Nicarel

SocialPremierul Victor Ponta a declarat, ca Guvernul intentioneaza sa renunte la programul "Cornul si Laptele", iar banii folositi vor fi directionati catre programele after-school, care ar putea intra in aplicare din toamna."Vreau aceiasi bani sa incercam sa-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru ca in acest moment sunt copii care intr-adevar au nevoie si vin la scoala si e bine pentru parinti - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul isi atinge scopul - si sunt foarte multi copii care nu mananca nici cornul respectiv, nu beau laptele, il arunca, il irosim absolut degeaba" , a sustinut Ponta.

Primii pasi in reorganizarea administrativa a Romaniei

Martie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaIn anul 2011, PDL a fortat regionalizarea Romaniei printr-un proiect pe care l-a bagat cu forta in Parlament, dar care in cele din urma nu a fost adoptat, pentru ca autoritatile locale si parlamentarii opozitiei de atunci l-au contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Vizita unui reprezentant al Administratiei Fondului pentru Mediu, la Vulturu

Martie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaConform declaratiilor edilului administratiei locale Eugen Berbec, in luna februarie a acestui an, s-a primit vizita unui reprezentant al Administratiei Fondului pentru Mediu in vederea stabilirii cotei "zero" si verificarea unor documente importante.Documentele depuse si verificate au fost cele ce fac parte din proiectul "Sistem integrat de alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare in comuna Vulturu", judetul Constanta.

Al doilea an in care doamnele au fost sarbatorite in comuna Tortoman

Martie 2013, Iulia Flfan

SocialCu prilejul Zilei Internationale a Femeii, autoritatea locala a organizat, in aceasta minunata zi de 8 martie, o petrecere in cinstea doamnelor si domnisoarelor din localitate.Cele aproximativ 150 de reprezentante ale sexului frumos din Tortoman si din satul Dropia, au petrecut de Ziua Femeii la Caminul Cultural din comuna momente vesele, unice si pline de bucurie.

Primavara si-a facut resimtita prezenta si la Topalu

Martie 2013, Petric Radu

Administratie localaEdilul sef Gheorghe Murat a facut toate demersurile necesare procurarii semintelor pentru imbunatatirea pasunilor cu ierburi perene pe o suprafata de 100 hectare."Ne pregatim de reinsamantarea acestei suprafete de pasune, principalul scop al acestei operatiuni fiind acela de a-i ajuta pe crescatorii de ovine si de bovine din Topalu si Capidava. In acest moment terenul este arat inca de anul trecut, urmand ca in cel mai scurt timp, sa pregatim patul germinativ prin discuire si lucrari cu bombinatorul pentru ca mai apoi, sa fie semanat si reinsamantat.

Sprijin in lupta cu apele pentru comuna Garliciu

Martie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaIn urma cu doua saptamani, edilul sef al localitatii Constantin Cimpoiasu, a participat la o intalnire importanta la Prefectura Judetului Constanta unde a fost purtate discutii despre suprafata de teren arabil inundata din Garliciu.

Bal organizat in localitatea Silistea

Martie 2013, Marinescu Daniel

SocialPe data de 8 martie 2013, seful administratiei locale Mihai Soare a pregatit pentru toate reprezentantele sexului frumos o petrecere, unde acestea s-au distrat si s-au simtit bine."Si in acest an, am organizat "Balul de 8 Martie" in incinta Caminului Cultural din Silistea, incepand cu ora 20.00, eveniment la care au participat aproximativ 150 de persoane. Sarbatoritele au avut parte de multe surprize, de muzica, dans si voie buna, fiind intampinate la sosire cu cate o floare.

"Cupa Primaverii - Sah Rapid"

Martie 2013, Ionel Nae

SocialPrimaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate prin primar Mariana Gaju, in colaborare cu profesorii instructori de sah, respectiv doamna Ercsei Georgeta si domnul profesor Ercsei Nicolae Alexandru, sponsor RIK S.

Tudorel Gurgu are planuri mari pentru locuitorii comunei Ciobanu

Martie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaAnul 2013 a fost inceput cu dreptul de catre administratia locala, deoarece s-au realizat multe investitii importante urmand ca in viitorul apropiat, sa prinda viata si altele."Sunt foarte bucuros pentru ca am reusit un lucru extraordinar si anume, infiintarea societatii S.C. "Ciobanasu Edilitar" S.R.L., unde Consiliul Local Ciobanu este actionar unic si care inregistreaza un numar total de zece angajati.

Campionatul Judetean de Fotbal

Martie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Fantanele Pescarul Ghindaresti 5-3 (2-1) pentru gazde au marcat: Grigorescu Ilie in minutele 13, 64, 68, Popa Florentin in minutele 69, 83, iar pentru oaspeti au marcat: Platon Anatoli in minutul 25, Pamfilov Laurentiu in minutele 42, 73.

Liga a IV a de Fotbal

Martie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriVulturii Cazino Constanta Portul Constanta 1-3 (0-2) pentru gazde a marcat Vanghelici Mihai in minutul 90, iar pentru oaspeti au marcat: Maciuca Marian in minutul 3, Radu Ionut in minutul 21, Geambasu Cristian in minutul 82. La juniori: 3-4.Sparta Techirghiol C.S. Agigea 2-2 (1-1) pentru gazde au marcat: Olarita Ilie in minutul 12, Cercel Emilian in minutul 77, iar pentru oaspeti au marcat: Gramosteanu Alex in minutul 32, Nicolae Marius in minutul 61.

Modernizarea comunei Saraiu, un punct important pe agenda edilului Dorinela Irimia

Martie 2013, Marian Carson

Administratie localaAsa cum Saraiu a inflorit si continua sa se dezvolte intr-un sens pozitiv si pentru Dulgheru, primarul administratiei locale a comunei isi doreste cu ardoare acest lucru."Intentionez ca pana la sosirea sarbatorilor pascale, sa finalizez doua lucrari de maxima importanta si anume, realizarea unui parc in satul Dulgheru cat si extinderea cimitirului cu 50 metri liniari.

Lucrari in derulare la Harsova

Martie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaTudor Nadrag, edilul sef al autoritatii locale a inceput noul an in forta, cu speranta de a finaliza proiectele vechi dar si de a demara alte investitii noi, importante pentru toti locuitorii."Cu echipa de constructii de la S.

Lansarea albumului "Sa taci" al trupei Arhaic Folk, a avut loc la Medgidia

Martie 2013, Adrian Nicarel

CulturaSambata, 16 martie 2013, la Casa de Cultura "I.N.Roman" din Medgidia, a avut loc evenimentul prilejuit de lansarea albumului "Sa taci", al trupei Arhaic Folk. Evenimentul a fost sustinut de Primaria Municipiului Medgidia precum si de Consiliul Local.

Utilaje pentru intretinerea islazului comunal din Crucea

Martie 2013, Iulia Flfan

Administratie localaPe data de 12 martie 2013, la sediul administratiei locale Crucea, a avut loc deschiderea ofertelor in vederea achizitionarii utilajelor pentru intretinerea islazului comunal."Iata ca, in sfarsit am lansat procedura de achizitie pentru cumpararea unui tractor de minim 100 CP, a unei cositori cu discuri pentru inlaturarea ierbii inalte si a unei masini de imprastiat ingrasaminte pentru intretinerea islazului comunal.

Astenia de primavara

Martie 2013, Tamara Nichita

PsihologieNi se pare din ce in ce mai grea fiecare primavara care vine...Schimbarea de anotimp este un motiv de bucurie pentru unii si de tristete pentru altii. Ea poate provoca stari de neliniste si de melancolie care se pot transforma uneori in depresie. Astenia de primavara se manifesta printr-o stare de slabiciune cauzata de schimbarile de temperatura si de lumina in exces.Lumina solara are o influenta benefica asupra starii psihice, dar trecerea de la vremea mohorata de iarna, la cea senina de primavara poate declansa o instabilitate emotionala care merge, in unele cazuri, pana la depresie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771