Sitirile editiei din data de 12 Martie, 2013

Ilie Sarbu: Blejnar a verificat-o pe mama lui Ponta

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

PoliticLiderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a fost intrebat, marti, de jurnalisti, daca familia sa sau el personal au avut afaceri cu Sorin Blejnar, asa cum a sugerat Crin Antonescu, el negand acest fapt si precizand ca Blejnar a verificat toata familia, inclusiv pe mama lui Ponta.

Mamaia promovata la Targul de Turism al Romaniei

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateCel mai mare targ de turism al Romaniei isi deschide portile saptamana aceasta, in perioada 14 - 17 martie, la Romexpo - Bucuresti. Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) au anuntat deja participarea a 275 de expozanti, mai multi fata de anul trecut cand s-au inregistrat 260. Aproximativ 180 de asociatii si agentii de turism sunt din tara, iar celelalte sunt din Turcia, Grecia, Bulgaria, Cipru si Israel.

Week-end plin pentru elevii din Mereni

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

SocialIn urma cu doua saptamani, copiii ce studiaza in cadrul Scolii gimnaziale "Nichita Stanescu", au fost implicati in doua evenimente scolare foarte importante pentru dezvoltarea lor.Sambata, 2 martie 2013, incepand cu ora 10.

Primaria Mangalia demoleaza chioscurile ilegale de pe plaje

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, este decis sa schimbe fata celor sase statiuni Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, spunand ca nu mai suporta aspectul de talcioc pe care acestea il afisau pana acum.

PNDR vine in satul tau

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a lansat in cadrul unei conferinte campania "Caravana fondurilor europene pentru satul romanesc", desfasurata sub sloganul "PNDR vine in satul tau".

PNDR vine in satul tau

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Incep platile directe pentru anul agricol 2012-2013

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneIn sedinta de Guvern din data de 6 martie 2013, a fost aprobata Hotararea Guvernului privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si masurilor de piata in agricultura, suma aprobata fiind de 2,7 miliarde lei.

Investitii de 3 miliarde de euro in parcuri eoliene

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAsociatia Romana pentru Energie Eoliana solicita inceperea unui dialog al autoritatilor cu industria energiei eoliene si gasirea unor raspunsuri comune, pornind de la principiul respectarii predictibilitatii legislative.

Mobilizare generala pentru igienizarea comunei Deleni

12 Martie 2013, Ionel Nae

Administratie localaInca din aceasta saptamana, administratia locala a trimis pe teren echipe gata pregatite sa schimbe radical infatisarea intregii localitati Deleni, acum ca, primavara si-a facut simtita prezenta."Asa cum procedam in fiecare an, ne-am mobilizat si i-am pregatit pe beneficiarii de ajutor social si pe angajatii de la Serviciul Public al primariei, pentru ampla campanie de igienizare.

Locuitorii comunei Pestera, mereu sustinuti de primarul lor

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn fiecare an, seful administratiei locale Valentin Vrabie vine catre localnici cu planuri noi, cu idei care sa-i ajute sa duca un trai mai bun si care sa-i invete ca, prin munca, pot progresa."Pe ordinea de zi din cadrul sedintei de Consiliu Local din luna martie, am initiat un proiect de hotarare, mai mult decat important si benefic locuitorilor comunei Pestera.

8 Martie, o zi cu adevarat speciala pentru femeile din Mircea Voda si Satu Nou

12 Martie 2013, Daniel Chirita

SocialSi pentru ca, doamnele si domnisoarele trebuie sarbatorite asa cum se cuvine, si in acest an, Dumitru Dedu, seful administratiei locale Mircea Voda, le-a organizat si pregatit minutios, o petrece pe cinste.

Modernizarea drumului Lipnita Kainargea, a ajuns la final

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Lipnita a organizat pe data de 5 martie, o conferinta de presa finala in cadrul proiectului "Drum Transfrontalier Lipnita Kainargea".Proiectul a fost implementat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007 2013, Axa Prioritara 1: Accesibilitate, Domeniul Major de Interventie 1.

In asteptarea unei sali de sport pentru elevi

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUna din dorintele sefului administratiei locale Ostrov Niculae Dragomir, o reprezinta realizarea unei sali de sport in localitate, elevii neavand un spatiu special amenajat pentru orele de sport."Proiectul privind amenajarea unei sali de sport a fost depus la Compania Nationala de Investitii in anul 2009, perioada in care am tot asteptat acceptul pentru constructia acesteia. Din discutiile purtate, am inteles ca, astfel de investitii au fost stopate, fiind trecute pe un plan secund iar acest lucru ne-a cam descurajat.

Amenajarea unui parc in satul Coslugea

12 Martie 2013, Petric Radu

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Florin Onescu, un proiect important pentru comuna Lipnita este constructia acestui loc de promenada, lucrarile aflandu-se in toi."Parcul se intinde pe o suprafata totala de doua hectare si este situat in zona curtii fostului C.

Liga a IV a de Fotbal

12 Martie 2013, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriVulturii Cazino Constanta Aurora 23 August 6-2 (5-0) pentru gazde au marcat Ferenti Radu in minutul 7, Asan Eren in minutele 17, 36, Mares Iulian in minutele 32, 44, 90+2, iar pentru oaspeti au marcat: Tinta Daniel in minutul 63, Marciu George in minutul 76. La juniori: 5-3.C.S. Eforie C.F.R. Constanta 3-2 (1-1) pentru gazde au marcat: Oprea Radu in minutul 45, Potosca Ionut in minutul 47, Buciumeata Bogdan in minutul 50, iar pentru oaspeti au marcat: Mocanu Mihai in minutul 40, Musat Andrei in minutul 56.

Camine Culturale modernizate in comuna Saligny

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrintr-un program initiat de Consiliul Judetean Constanta, mai multe unitati de cultura din judetul Constanta au fost consolidate si modernizate. Printre acestea se numara si Caminul Cultural din Saligny, urmand si cel din Stefan Cel Mare.

Ziua Internationala a Femeii, organizata in comuna Oltina

12 Martie 2013, Petric Radu

SocialZiua de 8 Martie destinata sarbatorii internationale a femeii nu a trecut neobservata, nici in acest an, pentru doamnele si domnisoarele din Oltina si Razoare."Am organizat, cu fonduri de la bugetul local al primariei, doua petreceri la Caminele Culturale din cele doua localitati, pentru aproximativ un numar de 130 de doamne si domnisoare. Startul petrecerii s-a dat la Razoare incepand cu ora 14.00 si a continuat la Oltina, de la ora 17.

Sedinta Consiliului Local Aliman

12 Martie 2013, Marian Carson

Administratie localaPe data de 28 februarie 2013, seful administratiei locale Gheorghe Topalu, i-a convocat la sediul primariei, pe toti cei 11 consilieri locali, in vederea dezbaterii celor cinci puncte de pe ordinea de zi.

Campionatul "Cupa de iarna la fotbal de sala" editia XXVII a ajuns la final

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

SportIn data de 10 martie la Medgidia la Sala Sporturilor "Eftimie Ilisei" s-a desfasurat Competitia "Old Boys" la fotbal de sala a Municipiului Medgidia editia XXVII a. In cadrul turneului au avut loc si competitiile de fotbal de sala pentru gimnaziu si liceu.In urma partidelor desfasurate, din cele 19 echipe participante la concursul Old Boys, podiumul a fost ocupat astfel: locul I Municipal Constanta, locul II Spada Medgidia, locul III Bialex Valea Dacilor, locul IV Club 29 Constanta.

Angajatii Primariei Medgidia, instruiti pentru stingerea incendiilor

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIncidendul de la Primaria Medgidia, in care arhiva administratiei locale a fost la un pas de a fi facuta scrum, l-a determinat pe primarul Marian Iordache sa dispuna un instructaj general cu angajatii institutiei, pentru prevenirea si stingerea incendiilor.

Dezbatere publica la Medgida

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Municipiului Medgidia organizeaza miercuri, 13 martie 2013, orele 17.00, in sala Casei de Cultura "I.N.Roman", o dezbatere publica importanta, pe urmatoarele teme: Regulamentul pentru functionarea pietelor agroalimentare din Municipiul Medgidia; Documentatie privind organizarea serviciului de transport in regim de taxi in Municipiul Medgidia; Bugetul local al Municipiului Medgidia; Aprobare documentatie P.

Atmosfera specifica zilei de 8 Martie s-a facut simtita si in comuna Cumpana

12 Martie 2013, Marinescu Daniel

SocialCa in fiecare an, primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin pesoana primarului Mariana Gaju, au organizat pe data de 8 martie, "Ziua Internationala a Femeii".Sala Casei de Cultura din Cumpana a fost aranjata cu mult fast, astfel incat sarbatoritele zilei sa nu duca lipsa de nimic, sa se distreze, sa uite de problemele cotidiene si sa fie tratate asa cum se cuvine, macar de ziua lor.

Masina de pompieri, in dotarea primariei Baneasa

12 Martie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIon Marin, edilul administratiei locale, se afla in tratative cu o firma din Germania, in vederea sponsorizarii achizitiei unei masini de pompieri, second hand."Aceasta autospeciala ne ofera sansa unei interventii rapide in situatii de urgenta inca din primele etape ale aparitiei si dezvoltarii acestora.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771