Sitirile editiei din data de 26 Februarie, 2013

Investigatii europene pentru inimile constantenilor

Februarie 2013, Adrian Nicarel

ActualitatePremiera in sud-estul tariiIn intreaga tara, dar si la nivelul judetului nostru, incidenta bolilor cardiovasculare impune masuri imediate, atat pentru partea de preventie, cat si pentru cea curativa. Pe de o parte Ministerul Sanatatii dezvolta, in limita bugetului, programe nationale specifice, iar pe de alta parte, autoritatile locale care au preluat, din punct de vedere administrativ, spitalele, incearca sa ofere locuitorilor serviciile medicale de care au nevoie pentru a veni in intampinarea afectiunilor cardiovasculare in timp util.

Lucrari demarate la Satul Pescaresc din Tuzla

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Florin Constantin Micu, acest important proiect pentru comuna Tuzla va intra pe harta locurilor turistice importante de pe litoralul romanesc al Marii Negre.

2013, un an al dezvoltarii pentru comuna Tuzla

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua importante proiecte de mare anvergura vor lua nastere in acest an si anume asflatarea a zece kilometri de drum dar si reabilitarea Caminului Cultural din localitate."Sunt foarte fericit pentru ca, am reusit sa tinem licitatia ce vizeaza asfaltarea a zece kilometri de drum in partea de est a comunei, acolo unde a fost montata reteaua de canalizare.

Investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor, la Amzacea

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al autoritatii locale Constantin Radu, ne-a declarat ca, are multe proiecte pregatite sa fie demarate in acest an, obiective de mare importanta pentru modernizarea si dezvoltarea comunei.Consiliul Local Amzacea a predat pe baza de protocol Consiliului Judetean Constanta (CJC), obiectivul privind constructia unui Camin Cultural in comuna.

Reabilitarea Scolii cu clasele I-VIII din Dumbraveni, pe ultima suta de metri

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConditii cu mult mai bune pentru cei 80 de elevi. Asta ii asteapta pe copii odata cu noul inceput de an scolar 2013-2014, la acest moment lucrarile la exteriorul unitatii de invatamant fiind finalizate."Urmeaza ca imediat ce vremea intra intr-un proces de incalzire sa reluam lucrarile ramase si anume la interioarele scolii. Este foarte important ca, orele de curs nu sunt deloc perturbate pe toata perioada lucrarilor deoarece profesorii au unde sa-si tina orele de curs.

Peste 800 de beneficiari ai alimentelor de la UE, la Eforie

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

SocialInceputul de an a venit cu o veste buna pentru persoanele nevoiase din orasul Eforie care beneficiaza de alimentele oferite in mod gratuit de Uniunea Europeana (UE). Astfel ca, aceste pachete sunt un sprijin insemnat pentru pensionarii ce inregistreaza un venit sub 400 lei lunar, pentru persoanele cu handicap, pentru somerii aflati in plata cat si pentru beneficiarii Legii 416/2001(cei cu ajutor social).

Sfarsit de saptamana bogat pentru locuitorii din Cumpana

Februarie 2013, Marinescu Daniel

SocialDoua evenimente importante au fost organizate de primaria si Consiliul Local Cumpana, in perioada 22 24 februarie 2013, unul a vizat o activitate importanta sportiva iar cel de-al doilea a fost dedicat unui important aspect al vietii, sanatatea.In colaborare cu Clubul Sportiv "Guom" din Constanta, al carui antrenor si presedinte este domnul Paul Cojocaru, Consiliul Local reprezentat prin edilul sef Mariana Gaju, au organizat in zilele de 23 si 24 februarie, un stagiu de pregatire.

Seara speciala de Dragobete, la Cumpana

Februarie 2013, Marinescu Daniel

SocialConsiliul Local al comunei, a organizat pe data de 24 februarie 2013, incepand cu ora 16.00, spectacolul folcloric intitulat "De Dragobete - Iubeste Romaneste!"Cu prilejul sarbatoririi tineretii si a iubirii, in sala de spectacole a Casei de Cultura, a avut loc un frumos eveniment folcloric sustinut de interpreti consacrati ai scenei romanesti precum Mariana Edulescu, Sirma Granzulea, Ion Amititeloaie, Rodica Closca sub acompaniamentul Ansamblului Folcloric "Romancuta" din Cumpana.

Pictarea bisericii din comuna Independenta

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

SocialConform declaratiilor edilului sef Cristea Gascan, lacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor Imparati "Constantin si Elena", se afla in plin proces de pictare, lucrarile fiind demarate in luna decembrie a anului trecut."O echipa formata din trei oameni minunati, inzestrati cu un talent deosebit si cu multa putere de munca, au venit in comuna noastra si ne-au intins o mana de ajutor, in conditiile in care ne doream foarte mult sa vedem biserica pictata.

Investitii masive in Independenta

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAtat extinderea Caminului Cultural din localitate cat si constructia unei noi unitati de invatamant pentru prescolari sunt doua din proiectele de suflet ale sefului administratiei locale."Lucrarile ce vizeaza extinderea Caminului Cultural si transformarea lui in Casa de Cultura au fost demarate in vara anului trecut, din pacate, s-a lucrat sub grafic.

Comuna 23 August, mai bogata din punct de vedere al proiectelor

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaAnul 2013 a inceput in forta pentru edilul sef Mugur Viorel Mitrana si iata cum, usor, usor investitiile incep sa prinda viata, acestea aducand cu ele dezvoltarea si modernizarea intregii localitati.Una din lucrarile primordiale pe agenda sefului autoritatii locale, vizeaza introducerea a 55 de kilometri de retea de canalizare in localitatea 23 August dar si in zona turistica. "Proiectul este unul important, mai cu seama ca, vor fi realizate investitii in zona turistica.

Consiliul Judetean Constanta imprumuta 18 milioane pentru arierate

Februarie 2013, Petric Radu

Administratie localaConsilierii judeteni au votat luni, 25 februarie, proiectul initiat de presedintele Nicusor Daniel Constantinescu privind un imprumut pentru arieratele fata de furnizorii de bunuri si servicii.Imprumutul se ridica la 18.

Tabere gratuite pentru elevii merituosi din Mangalia

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

SocialConsilierii locali din municipiul Mangalia, reuniti, vineri, in cadrul unei sedinte ordinare, au dezbatut si adoptat mai multe proiecte de hotarare cu caracter social.Unul dintre proiectele aprobate se refera la reducerea impozitului pe cladire, pentru cetatenii care au executat lucrari de reabilitare termica, pe cheltuiala proprie. Cei care doresc sa beneficieze de aceasta masura a Consiliului Local (CL) trebuie sa intocmeasca si sa depuna la sediul Primariei o documentatie specifica.

Municipalitatea din Mangalia va moderniza faleza Neptun Jupiter

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, impreuna cu reprezentanti ai primariei au efectuat la inceputul saptamani trecute o serie de inspectii in statiunile din sudul litoralului pentru pregatirea sezonului estival.

Se fac plati pentru beneficiarii POSDRU! Pana la sfarsitul saptamanii trecute - 945 de cereri de rambursare

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePana la sfarsitul zilei de vineri, 22 februarie 2013, au fost achitate 945 de cereri de rambursare depuse de beneficiarii de finantari acordate prin POS DRU. Platile vizeaza cererile de rambursare care au fost deja procesate de AM, se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene."Joi si vineri s-au efectuat plati in valoare de aproximativ 335 milioane de lei catre beneficiarii de finantari acordate prin POS DRU.

Producatorii vor primi sprijinul financiar de la MADR incepand cu 27 februarie

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePromulgarea legii bugetului de stat pe anul 2013 permite Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa efectueze plati aferente sprijinului financiar acordat producatorilor, incepand cu data de 27 februarie, astfel: plati nationale complementare directe in sectorul vegetal pentru cererile depuse in anul 2012 plati nationale complementare directe in sectorul zootehnic pentru cererile depuse in anul 2012 ajutorul de minimis pentru fermierii afectati de secetaDe asemenea, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate in baza legii bugetului, necesare efectuarii platilor in ce priveste: schema de plata unica pe suprafata (SAPS), subventionarea accizei la motorina utilizata in agricultura (activitati ale trim.

Cea mai tanara fermiera care a luat fonduri europene. Vinde cereale gigantului american Cargill

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneO studenta la facultatea de Drept a reusit in cativa ani sa administreze in judetul Constanta 80 de hectare de teren pe care cultiva cereale. Are clienti precum gigantul american Cargill si este cea mai tanara beneficiara de fonduri europene destinate fermierilor sub 40 de ani.

Dragnea: Daca din analiza reiese ca numarul de 8 regiuni nu e corect, sustinem rezultatele analizei

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaVicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, ca numarul de regiuni in care va fi impartita Romania va rezulta dintr-o analiza care va dura cateva luni, el aratand ca, daca va reiesi ca nu este corecta impartirea in opt regiuni, atunci USL va sustine rezultatele analizei.

Ponta: Infiintarea Companiei pentru Autostrazi va fi discutata, miercuri, in prima lectura in Guvern

Februarie 2013, Daniel Chirita

ActualitateActul normativ care reglementeaza infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi va fi citit, miercuri, in prima lectura, in sedinta de Guvern, a anuntat premierul Victor Ponta.Ponta a raspuns astfel intrebat de presa daca va face o noua nominalizare la sefia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Primarii cer deblocarea posturilor din administratie

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaDeficitul de personal din administratiile locale determina primarii de comune sa strige cat ii tin plamanii, pentru a mia oara, ca au nevoie de oameni si ca ar trebui deblocate posturile din administratia publica. Si asta pentru ca numarul mic de angajati din primarii a dus la impovararea personalului cu mai multe sarcini, asa incat volumul de munca a ajuns uneori sa depaseasca capacitatile umane.Dupa schimbarea guvernului portocaliu, care a blocat posturile din administratie, primarii au speranta ca, in cele din urma, se va rezolva problema.

A invata sa spui si nu

Februarie 2013, Tamara Nichita

Psihologie"Sa nu iti fie frica niciodata sa spui adevarul, dar nu uita ca uneori este mai bine sa taci din iubire pentru aproapele tau si sa nu taci niciodata din neglijenta, din usurinta sau din lasitate." Josemaria EscrivaNe auzim deseori spunand DA cand de fapt ceea ce iti doresti este sa rostesti un NU ferm, dar si politicos in acelasi timp?De ce ne este asa de greu sa spunem "nu" celorlalti si ne angajam sa facem anumite lucruri pentru altii, neglijandu-ne pe noi insine?In ultimii ani este foarte prezenta lipsa hotararii si sinceritatii oamenilor de a spune "Nu!".

Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt functionale si pot fi accesate

Februarie 2013, Marinescu Daniel

ActualitateElevii si tinerii vor fi implicati in proiecte de tipul celui care s-a desfasurat la Guvern sambata si duminica, Hackathon, care sa asigure o mai buna comunicare a diferitelor institutii publice, a declarat ministerul Educatiei, Remus Pricopie."Cele doua zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat si astazi (duminica-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt si in versiunea android.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771