Sitirile editiei din data de 19 Februarie, 2013

Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

19 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, luni, ca intentioneaza reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene pentru ca nu are certitudinea ca va gasi un investitor care sa faca acest lucru, iar apoi urmeaza sa fie gasita o firma care sa-l foloseasca pentru jocurile de noroc.

Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste: Bugetarii ar mai putea primi 2 zile libere in 2013. Mazare: "Toata lumea care este implicata in turism asteapta aceasta decizie"

19 Februarie 2013, Petric Radu

SocialHotelierii de pe litoral au anuntat, vineri, ca au pregatit pachete speciale pentru minivacanta de 1 Mai si de Paste,reprezenatii Asociatiei Litoral-Delta Dunarii cerand premierului Victor Ponta ca zilele de 2 si 3 mai sa fie declarate libere.Primarul Radu Mazare a declarat, luni, ca a vorbit cu vicepremierului Liviu Dragnea despre acest subiect si i-a solicitat sa-i transmita premierului Victor Ponta ca ar fi bine sa se intample acest lucru.

Investitie finalizata in comuna Vulturu

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Eugen Berbec, unitatea de invatamant din localitate este gata, dupa ce anul trecut au fost demarate lucrarile de reabilitare si extindere cu fonduri de la Banca Mondiala.

Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

SocialGheorghe Frigioi, edilul sef al comunei Crucea ne-a declarat ca, in primavara acestui an va avea loc inaugurarea Caminului de batrani din localitatea Stupina, investitie realizata in opt luni de zile."Faptul ca, am primit finantare pentru realizarea acestui Camin nu a putut decat sa ma bucure foarte tare. Este un proiect de suflet, o lucrare ce a fost realizata cu multa atentie si devotament, asta pentru ca totul sa fie impecabil la final.

Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru comuna Vulturu

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna august 2012 au fost demarate lucrarile privind reabilitarea unui obiectiv de interes pentru modernizarea mediului rural si anume a Caminului Cultural din localitate.Asa cum primarul administratiei locale ne-a declarat, Caminul Cultural a fost predat catre Consiliul Judetean Constanta (CJC) in vederea reabilitarii cat si a finantarii.

Inceput de an in forta la Topalu

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie locala2013 se anunta un an promitator in demararea unor noi proiecte de mare anvergura pentru locuitorii comunei dar si unul in care importante investitii vor fi finalizate.O mare realizare pentru administratia locala a comunei a fost incheierea lucrarilor privind noua primarie.

Agenda primarului Tudor Nadrag este plina de noi proiecte pentru acest an

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMontarea de panouri electronice in oras, instalarea de camere de supraveghere, amenajarea unui drum de exploatare dar si asfaltarea a zece kilometri de strazi, un proiect valoros pentru comunitate."Cele doua proiecte ce vizeaza montarea de panouri si camere de supraveghere, au fost adjudecate in vederea achizitiei publice realizate anterior si urmeaza sa fie executate.

Comuna Garliciu, beneficiara unei noi retele de apa

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa mult timp in care au asteptat, locuitorii din Garliciu se vor bucura in aproximativ o saptamana, de o retea moderna de alimentare cu apa, proiect de o mare importanta pentru sanatatea oamenilor."Pana sa vedem aceasta investitie finalizata, am avut ceva de asteptat.

Dorinela Irimia are planuri marete pentru anul 2013

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPas cu pas, comuna Saraiu se dezvolta si se modernizeaza, multe investitii fiind la un pas de a fi demarate, menirea acestora fiind aceea de a asigura locuitorilor toate conditiile unui trai mai bun."Sper ca in cel mai scurt timp sa primim un raspuns din partea Guvernului Romaniei cu privire la realizarea unui proiect ce prevede montarea retelei de canalizare in localitate, infiintarea unui Camin de batrani si asfaltarea a 16 kilometri de drum.

Reabilitarea si modernizarea scolii vechi si a gradinitei din Pantelimon

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPotrivit declaratiilor edilului sef al comunei Vasile Neicu, aceasta importanta lucrare ce este in plina desfasurare este suportata in intregime de Consiliul Judetean Constanta (CJC).Cladirea la care se lucreaza inca din luna octombrie 2012 dateaza inca de prin anul 1936.

In asteptarea demararii lucrarilor la gradinita din Crucea

19 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect de anvergura pentru care a si fost eliberata autorizatia de constructie, vizeaza ridicarea unei noi unitati de invatamant pentru prescolari, suprafata pe care se va intinde fiind de 2.000 mp.

Increderea in sine si stima de sine

19 Februarie 2013, Tamara Nichita

PsihologieDe cate ori am renuntat, am dat inapoi cand ar fi trebuit sa mergem inainte? De cate ori nu ne privam singuri de ceva anume pentru ca nu am avut suficient curaj?De unde stim ca o persoana are incredere in sine si o buna stima de sine?Ce este acesta incredere de sine?Increderea de sine inseamna aprecierea si valorizarea propriei persoane. Mai exact, a avea o atitudine pozitiva, sa apreciem tot ceea ce facem bun, sa fim siguri de calitatile noastre, sa ne controlam viata si sa facem tot ceea ce dorim.

Primaria reia distributia alimentelor UE

19 Februarie 2013, Ionel Nae

SocialAlimentele provenite din stocurile de interventie comunitara vor fi distribuite de Primaria Medgidia incepand cu 18 februarie. Bunurile sunt destinate categoriilor de persoane defavorizate din Romania si persoanelor care nu au fost incluse in listele initiale, dar se incadreaza in cele patru categorii, respectiv: pensionari cu venituri pana in 400 lei lunar, persoanele incadrate in gradul I si gradul II de handicap, beneficiarii Legii 416/2001(cei cu ajutor social), somerii in plata.

Iesenii vor solarii ca la Constanta

19 Februarie 2013, Adrian Nicarel

ActualitateProgramele Consiliului Judetean Constanta (CJC), unice la nivel national - "Consumam produse romanesti", refacerea livezilor dobrogene si infiintarea perdelelor de protectie a culturilor si a drumurilor judetene - sunt dorite de agricultorii din mai multe judete ale tarii.Ignorati de autoritatile centrale in perioada 2008-2012, reprezentantii CJC au luat, an de an, din bugetul propriu sursele financiare necesare pentru sustinerea acestor programe.

Termen limita pentru ecologizarea statiunilor din sudul litoralului

19 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, impreuna cu reprezentanti ai municipalitatii au continuat seria inspectiilor in statiuni, in vederea stabilirii masurilor administrative care se impun pentru pregatirea sezonului estival.

Tinerii din Cumpana au sarbatorit Valentines Day

19 Februarie 2013, Marinescu Daniel

SocialPrimaria si Consiliul Local al comunei Cumpana a organizat in data de 14 februarie 2013, incepand cu orele 19.00 o petrecere plina de lumina, muzica, dans si concursuri.Initiativa primariei de a pregati o serie de activitati cultural distractive dedicate tinerilor a fost posibila in parteneriat cu Asociatia "Cumpana Tinerilor", cu Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana si Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu".

Regiunile, cu mai multe capitale

19 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie localaMULTI-CAPITALEDezbaterile tot mai intense pe tema regionalizarii aduc in atentia opiniei publice noi variante. Vicepremierul Liviu Dragnea a venit la sfarsitul saptamanii trecute cu o noua propunere, tentanta, ce-i drept.

Subventii pentru mamele cu copii pana in sase ani

19 Februarie 2013, Marian Carson

SocialFostul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a inaintat un proiect de lege prin care angajatorii ar putea primi subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a sprijini reintegrarea pe piata muncii a femeilor care au in intretinere copii sub 6 ani in vederea incurajarii natalitatii.

4 ore de sport la clasele primare

19 Februarie 2013, Daniel Chirita

SocialDin toamna, scolarii vor face mai multa miscare, potrivit noii programeNe jucam si invatam, asa a fost gandita noua programa pentru clasele mici. Pentru acesti scolari, sunt prevazute patru ore de miscare si mai putina Matematica, chiar din toamna.

Pensiile trebuie recalculate!

19 Februarie 2013, Petric Radu

SocialMinistrul Muncii, Mariana Campeanu, anunta ca pensiile trebuie recalculate pentru ca, in anii anteriori, s-au facut multe greseli. "Marti chiar mergeam in Parlament la comisia de Munca sa discutam pe aceste probleme.

Programul "Dezvoltarea resurselor umane" se deblocheaza. Decontarile intarzie nedefinit

19 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneProblemele beneficiarilor Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) par fara sfarsit. Nici nu mai este o stire ca platile sunt intarziate cu zeci, chiar sute de zile, ne-am obisnuit sa auzim asta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771