Sitirile editiei din data de 12 Februarie, 2013

Orasul Baneasa, intr-o continua transformare

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte si lucrari sunt insemnate pe agenda de lucru a sefului autoritatii locale din Baneasa Ion Marin, parte din ele fiind deja incepute, altele urmand sa fie demarate in cel mai scurt timp."Un obiectiv pe care am reusit sa-l ducem la bun sfarsit intr-o proportie de 95% se refera la lucrarile de reabilitarea a pietei din orasul Baneasa.

Reabilitarea DC 48 din comuna Oltina

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Chirciu, drumul comunal 48 ce creeaza legatura intre Oltina si Satu Nou este format din piatra si din cauza inundatiilor din anul 2010 acesta s-a deteriorat.

Prima sedinta de Consiliu Local pe anul 2013, la Aliman

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Aliman, Topalu Gheorghe a convocat pe data de 30 ianuarie 2013 la sediul primariei consilierii locali ai comunei, in vederea dezbaterii celor patru puncte de pe ordinea de zi.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de seful autoritatii locale.

Previziuni astrale pentru perioada 12 februarie 18 februarie

12 Februarie 2013, Laura Hagiu

AstrologieInainte de a detalia aspectele planetelor pentru acest interval, doresc sa va urez dragi cititori multa sanatate, bucurii si impliniri in anul 2013.Pe 10 Februarie anul s-a innoit pentru a doua oara, in zodiacul chinezesc am trecut in semnul Sarpelui de Apa.

Consiliul Judetean Constanta, un mare sprijin pentru autoritatea locala din Deleni

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Deleni in colaborare stransa cu Consiliul Judetean Constanta (CJC), au realizat importante lucrari de reabilitare a Caminelor Culturale din Pietreni si Petrosani."In toamna anului trecut, am predat CJC-ului cladirea destinata organizarii manifestarilor publice din satul Pietreni. Acest Camin Cultural inregistra o vechime de aproximativ 45 de ani si astfel, se impuneau multe transformari importante.

"Ma mandresc cu noua gradinita construita in Ciocirlia de Sus"

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte importante au prins viata in localitatea Ciocirlia printre care pietruirea drumurilor din comuna dar si constructia unei noi gradinite in Ciocirlia de Sus. De asemenea, se doreste constructia unei sali de sport pentru elevi.

Marirea bonificatiei pentru locuitorii Cobadinului

12 Februarie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaDe actualitate, in aceasta perioada se afla subiectul taxelor si impozitelor locale pe anul 2013. Primaria si Consiliul Local Cobadin au hotarat sa mentina neschimbate taxele si impozitele pentru acest an."Pentru anul 2013, am decis ca locuitorii comunei Cobadin sa achite aceleasi taxe ca si in anul 2012. Totodata, in urma adoptarii hotararii Consiliului Local, s-a majorat bonificatia pentru locuitorii care aleg sa-si plateasca integral impozitele locale pana la data de 31 martie 2013.

Plopii batrani din comuna Lipnita, doborati

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSi pentru ca viata oamenilor si ocrotirea cladirilor din localitate sa fie asigurata, conducerea administratiei locale Lipnita, a luat decizia de a elimina sase arbori ce prezentau pericol public.In luna ianuarie 2013, au fost taiati sase plopi ce inregistrau o vechime de peste 50 de ani, pomi ce riscau sa se prabuseasca oricand, la cea mai mica furtuna ori rafala mai puternica de vant.

Dumitru Dedu continua proiectele incepute in localitatea Mircea Voda

12 Februarie 2013, Ionel Nae

Administratie localaEdilul administratiei locale se preocupa in aceasta perioada, de continuarea lucrarilor demarate si anume, finalizarea unitatii de invatamant din Mircea Voda si pietruirea drumurilor."O prioritate pentru noi, dupa aprobarea bugetului local pe anul 2013 este achizitionarea centralei termice si montarea acesteia pentru noua constructie a scolii din Mircea Voda. In cel mai scurt timp, vom primi de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si mobilierul care sa imbrace frumos salile de clasa.

Dorintele edilului Anton Burcea pentru comuna Adamclisi

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaContinuarea lucrarilor la Caminul Cultural din Urluia dar si demararea celor de la Caminul Cultural din Adamclisi, reprezinta o prioritate in acest an pentru seful autoritatii locale."Pe langa alte proiecte pe care mi le doresc pentru locuitorii comunei in fruntea careia sunt, se enumara lucrarile la cele doua institutii culturale de pe raza comunei.

Ministrul agriculturii: Romania trebuia sa obtina un sprijin mai mare pe dezvoltare rurala

12 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania ar fi avut nevoie de alocari de fonduri europene mai importante pe zona de dezvoltare rurala in exercitiul bugetar 2014-2020, pentru a reduce decalajele dintre satul romanesc si satele din alte tari europene si pentru a creste competitivitatea agricultorilor autohtoni, a afirmat sambata, la Pitesti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin."As fi fost ceva mai multumit daca Romania ar fi avut un sprijin mai mare si pe zona de dezvoltare rurala, pentru ca au fost foarte importante fondurile care au fost alocate in perioada 2007-20013, s-au modernizat foarte multe exploatatii agricole, s-au cheltuit, spre deosebire de celelalte sectoare, pana in momentul de fata, peste 50% din fondurile avute la dispozitie.

Oficialitatile romane au pareri impartite fata de finalitatea negocierilor pentru bugetul european 2014-2020

12 Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneLiderii europeni au gasit compromisul necesar care sa-i multumeasca pe toti 27, pentru viitorul buget multianual al Uniunii Europene. Va fi un buget de austeritate. Romania este pe plus, spune presedintele Traian Basescu.

Consiliul Judetean salveaza spitalul din Eforie Sud

12 Februarie 2013, Adrian Nicarel

SocialAprobarea hotararii de reorganizare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala (SOTRM) Eforie Sud si transformarea acestuia in sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost singura solutie pentru ca unitatea sanitara sa nu fie inchisa.In cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean Constanta (CJC), care administreaza ambele unitati sanitare, ce a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca era nevoie de masuri ferme si drastice, intrucat problemele financiare impiedicau efectuarea actului medical in cele mai bune conditii.

Patrule mixte impotriva hotilor de fier vechi, la Mangalia

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut, luni, 11 februarie, o intalnire cu reprezentantii Politiei Nationale, Politiei Locale si cei ai Jandarmeriei pentru a discuta despre masurile de stopare a furturilor de fier vechi, pe teritoriul administrativ al localitatii.

275 de hectare de teren, pregatite pentru impadurire

12 Februarie 2013, Marian Carson

Administratie localaDefrisarea facuta de comunisti pentru a spori suprafata agricola, schimbarea permanenta a climei si devalizarea sistemelor de irigatii sunt cateva din motivele pentru care judetul Constanta a fost la un pas de desertificare.Aceste probleme au fost semnalate inca din anul 2004 de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. El i-a avertizat pe reprezentantii Ministerului Agriculturii ca, fara refacerea zonelor de padure si a perdelelor forestiere de protectie a culturilor, agricultura in judetul Constanta va disparea.

UN ALT INCEPUT- 2013

12 Februarie 2013, Tamara Nichita

PsihologieFiind primul numar al ziarului din acest an, urarile si multumirile mele catre dumneavoastra sunt mai intarziate, dar ele vin din suflet si din inima.Va doresc un alt inceput cu intelepciune, cu zambete adevarate, cu oameni buni pe langa dumneavoastra, cu dorinta de a fi mai buni, de a ierta mai des, de a va supara mai rar si de a cauta impacarea.

Lansarea monografiei orasului Medgidia

12 Februarie 2013, Iulia FÓlfan

CulturaLa inceputul lunii februarie, la Casa de Cultura "I.N.Roman a avut loc, lansarea monografiei "Istoria orasului de la 1918 pana in prezent". Evenimentul a fost demarat si sustinut de Primaria Municipiului Medgidia precum si de Consiliul Local Medgidia.Evenimentul a fost gazduit de primarul Municipiului Medgidia, Marian Iordache, viceprimarul municipiului Luminta Vladescu, Virgil Coman, director Directia Judeteana Constanta a Arhivelor Nationale, profesorul Gafar Ecrem si nu in utimul rand autorul cartii Adrian Ilie, profesor doctor de istorie la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" din Medgidia.

Turismul de croaziera, in crestere

12 Februarie 2013, Marinescu Daniel

ActualitateTot mai multi turisti straini ajung la Constanta prin Dana de pasageri a Portului Constanta. Potrivit raportului Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC), intocmit pentru finalul sezonului de croaziere din 2012, anul trecut, in port au poposit 52 de nave de pasageri, dintre care 11 au fost nave fluviale, iar restul au venit pe calea Marii Negre.

Opt regiuni si o tona de dezbateri

12 Februarie 2013, Petric Radu

Administratie localaDezbaterile pe tema regionalizarii au devenit din ce in ce mai aprige, fiecare dintre factorii implicati avand pareri diferite. Interesant este ca abia daca s-au demarat procedurile de infiintare a grupului de lucru care se va ocupa de proiectul regionalizarii si deja au aparut in presa harti ale acestor regiuni.Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca proiectul de lege privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei aparut in media nu este nici oficial, nici asumat de catre Guvern, el aratand ca varianta oficiala este doar cea coordonata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771