Sitirile editiei din data de 12 Februarie, 2013

Orasul Baneasa, intr-o continua transformare

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte si lucrari sunt insemnate pe agenda de lucru a sefului autoritatii locale din Baneasa Ion Marin, parte din ele fiind deja incepute, altele urmand sa fie demarate in cel mai scurt timp."Un obiectiv pe care am reusit sa-l ducem la bun sfarsit intr-o proportie de 95% se refera la lucrarile de reabilitarea a pietei din orasul Baneasa.

Reabilitarea DC 48 din comuna Oltina

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale Gheorghe Chirciu, drumul comunal 48 ce creeaza legatura intre Oltina si Satu Nou este format din piatra si din cauza inundatiilor din anul 2010 acesta s-a deteriorat."Licitatia privind reabilitarea Drumului Comunal 48 a fost finalizata pe data de 11 decembrie 2012 si urmeaza ca in cel mai scurt timp sa fie desemnat si castigatorul acestei licitatii.

Prima sedinta de Consiliu Local pe anul 2013, la Aliman

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Aliman, Topalu Gheorghe a convocat pe data de 30 ianuarie 2013 la sediul primariei consilierii locali ai comunei, in vederea dezbaterii celor patru puncte de pe ordinea de zi.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de seful autoritatii locale.

Previziuni astrale pentru perioada 12 februarie 18 februarie

Februarie 2013, Laura Hagiu

AstrologieInainte de a detalia aspectele planetelor pentru acest interval, doresc sa va urez dragi cititori multa sanatate, bucurii si impliniri in anul 2013.Pe 10 Februarie anul s-a innoit pentru a doua oara, in zodiacul chinezesc am trecut in semnul Sarpelui de Apa.Conform astrologiei chinezesti dar si europene anul 2013 este dominat de elementul Apa, acesta atragand dupa sine mobilitate, dinamism si schimbare.

Consiliul Judetean Constanta, un mare sprijin pentru autoritatea locala din Deleni

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria comunei Deleni in colaborare stransa cu Consiliul Judetean Constanta (CJC), au realizat importante lucrari de reabilitare a Caminelor Culturale din Pietreni si Petrosani."In toamna anului trecut, am predat CJC-ului cladirea destinata organizarii manifestarilor publice din satul Pietreni.

"Ma mandresc cu noua gradinita construita in Ciocirlia de Sus"

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte importante au prins viata in localitatea Ciocirlia printre care pietruirea drumurilor din comuna dar si constructia unei noi gradinite in Ciocirlia de Sus. De asemenea, se doreste constructia unei sali de sport pentru elevi.

Marirea bonificatiei pentru locuitorii Cobadinului

Februarie 2013, Daniel Chirita

Administratie localaDe actualitate, in aceasta perioada se afla subiectul taxelor si impozitelor locale pe anul 2013. Primaria si Consiliul Local Cobadin au hotarat sa mentina neschimbate taxele si impozitele pentru acest an.

Plopii batrani din comuna Lipnita, doborati

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaSi pentru ca viata oamenilor si ocrotirea cladirilor din localitate sa fie asigurata, conducerea administratiei locale Lipnita, a luat decizia de a elimina sase arbori ce prezentau pericol public.In luna ianuarie 2013, au fost taiati sase plopi ce inregistrau o vechime de peste 50 de ani, pomi ce riscau sa se prabuseasca oricand, la cea mai mica furtuna ori rafala mai puternica de vant.

Dumitru Dedu continua proiectele incepute in localitatea Mircea Voda

Februarie 2013, Ionel Nae

Administratie localaEdilul administratiei locale se preocupa in aceasta perioada, de continuarea lucrarilor demarate si anume, finalizarea unitatii de invatamant din Mircea Voda si pietruirea drumurilor."O prioritate pentru noi, dupa aprobarea bugetului local pe anul 2013 este achizitionarea centralei termice si montarea acesteia pentru noua constructie a scolii din Mircea Voda. In cel mai scurt timp, vom primi de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si mobilierul care sa imbrace frumos salile de clasa.

Dorintele edilului Anton Burcea pentru comuna Adamclisi

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaContinuarea lucrarilor la Caminul Cultural din Urluia dar si demararea celor de la Caminul Cultural din Adamclisi, reprezinta o prioritate in acest an pentru seful autoritatii locale."Pe langa alte proiecte pe care mi le doresc pentru locuitorii comunei in fruntea careia sunt, se enumara lucrarile la cele doua institutii culturale de pe raza comunei.

Ministrul agriculturii: Romania trebuia sa obtina un sprijin mai mare pe dezvoltare rurala

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania ar fi avut nevoie de alocari de fonduri europene mai importante pe zona de dezvoltare rurala in exercitiul bugetar 2014-2020, pentru a reduce decalajele dintre satul romanesc si satele din alte tari europene si pentru a creste competitivitatea agricultorilor autohtoni, a afirmat sambata, la Pitesti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Oficialitatile romane au pareri impartite fata de finalitatea negocierilor pentru bugetul european 2014-2020

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneLiderii europeni au gasit compromisul necesar care sa-i multumeasca pe toti 27, pentru viitorul buget multianual al Uniunii Europene. Va fi un buget de austeritate. Romania este pe plus, spune presedintele Traian Basescu.

Consiliul Judetean salveaza spitalul din Eforie Sud

Februarie 2013, Adrian Nicarel

SocialAprobarea hotararii de reorganizare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala (SOTRM) Eforie Sud si transformarea acestuia in sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost singura solutie pentru ca unitatea sanitara sa nu fie inchisa.

Patrule mixte impotriva hotilor de fier vechi, la Mangalia

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut, luni, 11 februarie, o intalnire cu reprezentantii Politiei Nationale, Politiei Locale si cei ai Jandarmeriei pentru a discuta despre masurile de stopare a furturilor de fier vechi, pe teritoriul administrativ al localitatii.Ca urmare a cresterii numarului acestui gen de infractiuni, comise atat in oras, cat si in statiuni, s-a stabilit infiintarea unor patrule mixte, cu scopul de a preintampina si descuraja furturile de fier vechi.

275 de hectare de teren, pregatite pentru impadurire

Februarie 2013, Marian Carson

Administratie localaDefrisarea facuta de comunisti pentru a spori suprafata agricola, schimbarea permanenta a climei si devalizarea sistemelor de irigatii sunt cateva din motivele pentru care judetul Constanta a fost la un pas de desertificare.

UN ALT INCEPUT- 2013

Februarie 2013, Tamara Nichita

PsihologieFiind primul numar al ziarului din acest an, urarile si multumirile mele catre dumneavoastra sunt mai intarziate, dar ele vin din suflet si din inima.Va doresc un alt inceput cu intelepciune, cu zambete adevarate, cu oameni buni pe langa dumneavoastra, cu dorinta de a fi mai buni, de a ierta mai des, de a va supara mai rar si de a cauta impacarea. Sa oferiti mai mult decat primiti, sa iubiti si sa spuneti des asta, sa pretuiti timpul pe care-l aveti si oamenii, sa pastrati mereu un strop de tinerete in suflet, cu recunostinta, cu speranta la o lume mai buna.

Lansarea monografiei orasului Medgidia

Februarie 2013, Iulia FÓlfan

CulturaLa inceputul lunii februarie, la Casa de Cultura "I.N.Roman a avut loc, lansarea monografiei "Istoria orasului de la 1918 pana in prezent". Evenimentul a fost demarat si sustinut de Primaria Municipiului Medgidia precum si de Consiliul Local Medgidia.

Turismul de croaziera, in crestere

Februarie 2013, Marinescu Daniel

ActualitateTot mai multi turisti straini ajung la Constanta prin Dana de pasageri a Portului Constanta. Potrivit raportului Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC), intocmit pentru finalul sezonului de croaziere din 2012, anul trecut, in port au poposit 52 de nave de pasageri, dintre care 11 au fost nave fluviale, iar restul au venit pe calea Marii Negre. Ele au adus 34.000 de turisti din diferite colturi ale lumii, in crestere comparativ cu 2011, cand s-au inregistrat 23.

Opt regiuni si o tona de dezbateri

Februarie 2013, Petric Radu

Administratie localaDezbaterile pe tema regionalizarii au devenit din ce in ce mai aprige, fiecare dintre factorii implicati avand pareri diferite. Interesant este ca abia daca s-au demarat procedurile de infiintare a grupului de lucru care se va ocupa de proiectul regionalizarii si deja au aparut in presa harti ale acestor regiuni.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771