Sitirile editiei din data de 10 Iulie, 2012

Graham Watson deplange "ipocrizia" liderilor PPE cu privire la situatia politica din Romania

Iulie 2012, Adrian Nicarel

PoliticEuroparlamentarul britanic Graham Watson, presedintele liberal-democratilor europeni (ELDR), deplange "iprocrizia" liderilor PPE care au criticat evolutiile politice recente din Romania, amintind ca acestia i-au sustinut pe Silvio Berlusconi sau pe Viktor Orban cand acestia erau criticati.

Excluderea Curtii Constitutionale de la controlul asupra hotararilor Parlamentului, neconstitutionala

Iulie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateSolutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului ce afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala, a decis, luni, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), care a admis astfel sesizarea depusa de 67 de deputati PDL.

Suspendarea presedintelui Basescu e constitutionala. Antonescu este presedinte interimar

Iulie 2012, Adrian Nicarel

PoliticPresedintele Senatului, Crin Antonescu, este presedinte interimar al Romaniei, a decis Curtea Constitutionala , constatand ca procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de sef al statului a fost respectata.

Campeanu: Indemnizatia pentru mame, singura care nu a fost reintregita, dar o vom rezolva

Iulie 2012, Petric Radu

SocialIndemnizatia pentru mame este singura care nu a putut fi reintregita din cauza ca a inceput vacanta parlamentara, dar si acest lucru va fi rezolvat, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Doar 43% dintre absolventii de liceu au luat bacalaureatul

Iulie 2012, Petric Radu

SocialMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca rezultatele de la bacalaureat - 43,01 la suta - sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant, incurajandu-i insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

Festivalul International de Folclor "Dobroge, mandra gradina" editia a VIII-a 2012

Iulie 2012, Marian Carson

CulturaAmplul festival, ajuns, anul acesta, la cea de-a VIII-a editie, s-a desfasurat in perioada 3-9 iulie pe sapte scene din: Mamaia, Mangalia, Costinesti, Eforie, Albesti, Pantelimon si Vulturu, reunind 1300 de participanti din tara si din Bulgaria, Turcia, Grecia si Ungaria.

Retea de gaze naturale in Lazu

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful autoritatii locale din comuna Agigea, Cristian Cirjaliu, ne-a declarat ca anul acesta, in perioada 1-15 septembrie vor fi finalizate lucrarile de montare a retelei de distributie de gaze naturale in satul Lazu.

Nou mandat, noi proiecte pentru edilul comunei Cerchezu

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIon Constantinescu ne-a vorbit despre lucrarile pe care doreste sa le demareze in acest an dar si despre proiectele incepute pe care doreste sa le finalizeze cat mai curand."Un prim proiect pentru care au fost demarate lucrarile de consultanta si de asemenea proiectul tehnic este cel privind asfaltarea a opt kilometri de drumuri de exploatare agricola. Astfel, localitatile Cerchezu si Cascioarele vor fi ferite de trepidatiile cauzate de traficul masinilor de mare tonaj, casele oamenilor fiind protejate de eventualele crapaturi.

Locuinte protejate pentru persoanele cu handicap in constructie la Negru Voda

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

SocialUn numar de sase locuinte protejate sunt ridicate cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) in orasul Negru Voda, lucrarile fiind demarate in toamna anului trecut.Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta au dat startul investitiei privind construirea a unui total de zece locuinte protejate, in cadrul proiectului "Locuinte protejate destinate persoanelor adulte cu handicap" din localitatile Topraisar si Negru Voda.

Teren de fotbal, unic in Dobrogea

Iulie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaPe data de 26 iunie 2012, in comuna Topraisar a avut loc un eveniment important pentru copii si tineri in special si anume, inaugurarea unui frumos teren de fotbal.Aproximativ 1.000 de copiii din localitatea Topraisar beneficiaza de o baza sportiva echipata la standarde moderne.

Previziuni astrale pentru perioada 10 iulie 16 iulie

Iulie 2012, Laura Hagiu

Astrologie"Daca doresti sa descoperi secretele Universului, gandeste din perspectiva energiei, a frecventelor si a vibratiilor" (Nikola Tesla Inventatorul radioului si al curentului alternativ)Dar oare de ce ar trebui sa ne intereseze pe noi oamenii secretele Universului, miscarea planetelor sau existenta energiei ? Si ce inseamna de fapt energia ?In rugaciunea "Tatal nostru" din religia noastra ortodoxa, una din cele mai frumoase si mai puternice rugaciuni in opinia mea, se spune astfel: " Faca-se voia Ta precum in cer, asa si pre Pamant"Stiinte precum Astronomia, Astrologia dar si Fizica (mai nou si Fizica Cuantica) ne spun in urma unor studii aprofundate ca exista o legatura invizibila intre noi ca fiinte si tot ce ne inconjoara, ca noi suntem conectati in permanenta la energia Universului, credem sau nu acest lucru.

Reteaua de canalizare, la un pas de a fi receptionata

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn maximum o luna, in comuna constanteana Lumina va fi receptionat sistemul de canalizare al localitatii. Potrivit afirmatiilor primarului comunei Lumina, Dumitru Chiru, proiectul este 95% finalizat. "Lucrarile sunt finalizate, iar acum facem probe pe fiecare tronson sa vedem daca reteaua functioneaza in parametri normali.

Constituirea noului Consiliu Local al comunei Mereni

Iulie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaMiercuri, 27 iunie 2012, la sediul primariei a avut loc sedinta de constituire a Consiliului Local al comunei Mereni, ales in urma alegerilor din 10 iunie 2012, pentru mandatul 2012-2016.In localitate, fotoliul de edil a fost adjudecat tot de Gheorghe Chiriac (USL), cu un scor de 53,00%, iar pe de alta parte, viceprimar al comunei Mereni a fost reales social - democratul Iulian Olteanu.

Unitate scolara moderna in comuna Dumbraveni

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn noul an scolar 2012-2013, cei aproximativ 80 de elevi din clasele I-VIII ce frecventeaza orele de curs din cadrul Scolii generale din Dumbraveni vor studia in conditii cu mult mai bune.Conform declaratiilor edilului sef Gheorghe Cenusa, a fost intocmit proiectul tehnic si au fost obtinute toate avizele necesare de la institutiile publice care trebuie sa-si dea acordul asupra lucrarilor de extindere a constructiei.

Investitii in refacerea falezei din Eforie Nord si in amenajarea unui parc in zona Cazino Eforie Sud

Iulie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaDoua proiecte depuse in anii trecuti de catre primaria din Eforie, au fost aprobate de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in perioada imediat urmatoare fiind preconizata semnarea contractelor de finantare.

Agenda incarcata pentru Cristea Gascan

Iulie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru Independenta, edilul ne-a declarat ca va realiza, printre multe altele, si proiectul privind reabilitarea bisericii din localitate. In aceasta perioada se lucreaza intens la lacasul de cult din localitate, acesta fiind construit in anul 1929.

VORBIM CU COPIII NOSTRI DESPRE SEX ?

Iulie 2012, Tamara Nichita

PsihologieEducatia sexuala este un proces indelungat, de-a lungul caruia ne informam si ne formam atitudini, opinii si valori despre identitate, relatii interumane si intimitate. Perioada adolescentei este cea in care se dezvolta interesul inspre tot ceea ce inseamna relatiile intre cele doua sexe si trebuie acordata o foarte mare atentie mesajelor si informatiilor pe care cei aflati in aceasta perioada a dezvoltarii le primesc si le inregistreaza in acelasi timp.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771