Sitirile editiei din data de 27 Noiembrie, 2012

Sport, cultura si consiliere in noile centre de tineret

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaZona Metropolitana Constanta (ZMC) a activat, la sfarsitul saptamanii trecute, inca doua contracte de finantare europeana, care au ca scop diminuarea discrepantelor dintre mediul rural si cel urban.In premiera nationala, reprezentantii ZMC au in implementare un proiect pilot de infiintare a unor centre de tineret prin reabilitarea si modernizarea unor cladiri vechi, utilizate doar partial, din mediul rural.

Candidati USL lansati pe ritmuri Saxo-beat

27 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

PoliticAproximativ 3.000 de constanteni au participat vineri seara, in Piata Far, la lansarea candidatilor USL Alexandru Mazare, Eduard Martin, Manuela Mitrea si Mircea Titus Dobre pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.Temperaturile scazute nu i-au oprit pe constanteni sa vina la eveniment. Pana la urcarea pe scena a candidatilor, constantenii s-au delectat cu melodiile Fanfarei RAJA, pentru ca apoi sa-si puna sangele in circulatie pe muzica fetelor de la Blaxy Girls.

Tronsonul de autostrada Cernavoda Medgidia inaugurat pe 29 noiembrie de Ponta

27 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitatePremierul Victor Ponta este asteptat pe data de 29 noiembrie, conform unor surse din PSD, sa vina la Constanta, unde va inaugura tronsonul Cernavoda - Medgidia din Autostrada Soarelui (A2).Tot pe 29 noiembrie, Ponta va vizita locuintele sociale din Constanta, mai spun social-democrati din Constanta.

La Mangalia s-a deschis un punct de lucru al Serviciului Pasapoarte

27 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

SocialPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, impreuna cu prefectul Constantei, Eugen Bola, au participat, miercuri, 21 noiembrie, la deschiderea unui punct de lucru al Serviciului de Pasapoarte Constanta, care functioneaza in incinta Politiei Mangalia. La eveniment au mai fost prezenti Ion Vacaru, comisar sef din cadrul Serviciului Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Constanta si Nicolae Pescaru, comisar sef al Politiei Mangalia.

Tichete sociale pentru nevoiasii din Medgidia

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria Medgidia ofera o veste buna tuturor locuitorilor din municipiu care au venituri de pana in 500 de lei si persoanelor cu handicap, carora administratia publica locala le acorda, incepand de saptamana trecuta, tichete sociale.

Bursele, ajutor si rasplata pentru elevi si liceeni

27 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

SocialPresedintele Consiliului Judetean Comstanta, Nicusor Constantinescu, a lansat in urma cu cinci ani un program de acordare a unor burse elevilor silitori. Program prin care se doreste stimularea elevilor proveniti din mediul rural. Conditia principala pe care tinerii trebuie sa o indeplineasca pentru a beneficia de aceste burse este sa aiba media generala, in fiecare semestru, mai mare de opt.Angajatii Consiliului Judetean Constanta (CJC) au distribuit, saptamana trecuta, in 15 localitati, burse prin programul administratiei judetene de stimulare a invatamantului din mediul rural.

"Copiii sunt viitorul, de aceea trebuie protejati"

27 Noiembrie 2012, Petric Radu

SocialSub acest slogan, primaria si Consiliul Local al comunei Cumpana, in parteneriat cu Clubul Sportiv Scolar nr.1 Constanta, au desfasurat pe data de 20 noiembrie 2012, activitati cu prilejul "Zilei Universale a Drepturilor Copilului".

Anotimpul cadourilor se apropie si la Mircea Voda

27 Noiembrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaDumitru Dedu, seful administratiei locale ne-a declarat ca, in preajma sarbatorii Craciunului vor avea loc doua spectacole la Caminul Cultural din Mircea Voda si Satu Nou."Asa cum am facut in fiecare an, si anul acesta pregatim scolarilor si prescolarilor un eveniment in care sa poata canta, dansa, recita poezii. Astfel ca, la acest specatcol ce se tine la Mircea Voda si la Satu Nou, vor participa toti cei 750 de copii.

Importante lucrari demarate in Baneasa

27 Noiembrie 2012, Marian Carson

Administratie localaEdilul sef Ion Marin se preocupa in aceasta perioada sa finalizeze pana la finalul acestui an, doua investitii necesare locuitorilor orasului Baneasa, toate cu bani de la bugetul local."O lucrare inceputa in urma cu aproximativ doua saptamani, vizeaza refacerea pietei din orasul nostru, locul in care oamenii vin si isi fac zilnic cumparaturile.

Cupa Romaniei

27 Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportTurul IRezultate si marcatori Soimii Baraganu Viitorul Mereni 2-4 (2-2) pentru gazde au marcat: Vasilache Madalin in minutul 7, Tianu Nicolae in minutl 39, iar pentru oaspeti au marcat: Vasilache Adrian in minutele 12, 62, Socianu Razvan in minutul 17, Spataru Corneliu in minutul 55.Steaua Sperantei Silistea II Pescarul Ghindaresti 1-1 (0-0) minutul 90, 2-2 minutul 120, 4-2 penalty pentru gazde au marcat: Ghinea Mihai in minutul 90+2, Chiriac Bogdan in minutul 113, Manea Victor 3-2, Popa Daniel 4-3, Manea Dumitru 5-3, Chiriac Bogdan 6-4, , iar pentru oaspeti au marcat: Platon Anatoli in minutul 83, Panfilov Laurentiu in minutul 92, Menai Mihail 3-3, Platon Anatoli 5-4.

Liga a IV a de Fotbal

27 Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatori Danubius Rasova C.S. Mihail Kogalniceanu 1-2 (0-0) pentru gazde a marcat Matei Daniel in minutul 56, iar pentru oaspeti au marcat: Olar Stefanel in minutul 70, Anei Sergiu in minutul 79.

Federatia Romana de Fotbal i-a dat dreptate lui Chirita

27 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

SportNe-au trimis la TAS anul trecut, azi ii trimite FRF-ul pe ei la TAS!Prin hotararea 121 a Comisiei de Recurs a FRF, emisa in 01.11.2012, s-a facut dreptate in cazul managerului Bogdan Ionut Chirita."Pe data de 23.10.2012, Comisia de Recus a AJF Constanta, a emis hotararea nr. 2, prin care am fost suspendat 2 ani si acuzat de producerea unor falsuri. Imaginatia bogata a "comisiilor independente ale AJF Constanta" a fost oprita timp de 21 de zile, membrii acestora, sau presedintele Vasile Mihu, pot face recurs, la Tribunalul Sportiv de la Loussane daca se simt nedreptatiti de acesta hotarare", a precizat Bogdan Ionut Chirita.

Previziuni astrale pentru perioada 27 noiembrie 3 decembrie

27 Noiembrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 27 noiembrie si 3 decembrie este marcata de 2 evenimente astrale: revenirea in mers direct a planetei Mercur in Scorpion si Eclipsa de Luna (Luna Plina) in semnul Gemenilor.Inainte de a detalia influenta planetelor pentru acest interval, as dori sa amintesc cititorilor evenimentele importante ale lunii noiembrie.

Camine Culturale, reabilitate in Petrosani si Pietreni

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale al comunei Deleni Marian Dan, cele doua institutii culturale sunt in plin proces de reabilitare cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Constanta (CJC).

"Vin sarbatorile, vin...de Mos Nicolae"

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialIn ziua de joi, 6 decembrie 2012, administratia locala Cobadin ofera cu drag un spectacol unic de animatie si comedie, cantece, dansuri si momente de magie, in cadrul Casei de Cultura din localitate.Cu prilejul sarbatorilor magice de iarna, primaria si Consiliul Local Cobadin ofera copiiilor daruri ce vor consta in multe dulciuri din cele mai alese, cu sucuri naturale si bineinteles, fructe de sezon.

"Ne mobilizam pentru venirea iernii"

27 Noiembrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaSeful autoritatii locale al comunei Ostrov, Niculae Dragomir a precizat pentru ziarul nostru ca, in aceasta perioada s-a preocupat in a face demersurile necesare pentru a intampina sezonul rece fara probleme.

Sedinta Consiliului Local Oltina

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsiliul Local al comunei s-a intrunit miercuri, 14 noiembrie 2012, incepand cu ora 16.00 in sedinta ordinara in vederea aprobarii a cinci proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Gheorghe Chirciu.Unul dintre proiectele aprobate de cei 11 consilieri locali, a fost cel privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013. Astfel ca, au fost acestea au fost fixate la acelasi nivel ca si in anul 2012, deoarece pana la aceasta data, Guvernul nu a aprobat hotararea de guvern privind majorarea impozitelor si taxelor locale.

Copilul si divortul parintilor

27 Noiembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieEste cumplit pentru copii sa piarda ajutorul unui parinte, dar frumos sa mosteneasca renumele parintilor.Divortul parintilor poate fi o experienta traumatizanta pentru un copil, adolescent, poate fi considerat inceputul unei vieti pe care nu si-a inchipuit-o niciodata, poate considera ca univesul lui s-a prabusit.

Mos Craciun se pregateste sa poposesca la Adamclisi

27 Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei, organizeaza inaintea vacantei de iarna, un eveniment important cu ocazia sarbatorilor de Craciun, pentru toti prescolarii si elevii, in cadrul Caminului Cultural din Adamclisi."Aceasta serbare organizata cu sprijinul unei firme specializate cu care am mai colaborat si in anii trecuti, vine ca un dar oferit celor 300 de elevi ai claselor I-VIII si prescolarilor, de care acestia sa se bucure.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771