Sitirile editiei din data de 20 Noiembrie, 2012

Apa, canalizare si asfalt in satele din Lumina

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa ce in ultimii patru ani au fost duse la capat doua proiecte importante pentru comunitatea din Lumina: canalizarea si reteaua de gaze, primarul Dumitru Chiru spune ca va demara in curand alte trei proiecte care vin sa imbunatateasca conditiile de viata ale populatiei.

Noi lucrari de extindere a retelei de apa si canalizare

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateO vizita prin majoritatea localitatilor romanesti din mediul rural poate convinge pe oricine ca, in tara noastra, timpul s-a oprit in loc, pentru multi romani facilitatile oferite de civilizatie reprezentand doar un vis indepartat.

Liga a IV a de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriC.S.O. Ovidiu C.S. Agigea 0-2 (0-1) au marcat: Paraschiv Alexandru in minutul 16, Nicolae Marius in minutul 67. La juniori: 2-2.C.S. Sparta Techirghiol C.S. Portul 1-1 (1-1) pentru gazde a marcat Curtmemet Erdal in minutul 36, iar pentru oaspeti a marcat Marinescu Daniel in minutul 43.

Micii producatori, sprijiniti de autoritatile locale

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaLipsa unui spatiu adecvat de desfacere a marfii a reprezentat, timp de multi ani, un adevarat impediment in calea dezvoltarii micilor producatori din domeniul agricol din Romania.Pentru a veni in ajutorul lor, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a lansat programul "Zece Oboare" care isi propune infiintarea de spatii moderne pentru desfacerea produselor agricole in mediul rural.

Plata arieratelor, gura de oxigen pentru primarii din judet

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaVesti bune pentru primarii din judet care au datorii mai vechi de 90 de zile. Alesii judeteni au aprobat in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Constanta (CJC) repartizarea sumelor defalcate din TVA in valoare de 4.932.000 de lei destinate judetului Constanta. Banii au fost alocati prin hotarare de guvern, pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul in curs si achitarea arieratelor.In judetul nostru, sumele sunt alocate, in special, pentru plata restantelor in proiectele pentru reabilitarea drumurilor.

Eugen Bola, investit ca prefect

Noiembrie 2012, Ionel Nae

ActualitateSchimbarea la varful Prefecturii Constanta s-a petrecut la sfarsitul saptamanii trecute, cand Eugen Bola, care a condus, pana in prezent, Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul Constanta, l-a inlocuit in functie pe Bogdan Hutuca, cel caruia ii incetase mandatul de prefect in urma cu cateva zile.

Pe 15 decembrie se semneaza contractul de mandat pentru noul director general al Portului Constanta

Noiembrie 2012, Daniel Chirita

ActualitateLucian Balut va fi noul director general al Portului Constanta, sustin reprezentanti ai companiei.Actualul director general al CN APMC, Decebal Serban, nu a dorit sa ofere prea multe detalii referitoare la Consiliul de Administratie si cele 28 de puncte inscrise pe ordinea de zi de luni, 19 noiembrie a.

Inaugurarea oborului din General Scarisoreanu

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 17 noiembrie 2012, a avut loc un eveniment foarte important pentru conducerea primariei Amzacea dar si pentru locuitorii acestei localitati si anume, inaugurarea unui targ.Oborul situat in satul General Scarisoreanu din comuna Amzacea, ce a fost construit in anul 2010, s-a dovedit a fi neincapator pentru fermierii din aceasta zona.

Cartierul Eroilor din Agigea, o prioritate pentru edilul sef

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua lucrari importante se afla pe agenda de lucru a sefului autoritatii locale Agigea Cristian Carjaliu, si anume asfaltarea strazilor si alimantarea cu energie electrica a Cartierului Eroilor."In cel mai scurt timp, vor fi demarate lucrarile de asfaltare a opt strazi din acest cartier si anume: Henri Coanda, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Valter Maracineanu, Alexandru Odobescu, Grigore Ghica, Gheorghe Anghelescu si Dimitrie Sturdza.

Hramul bisericii din comuna Topraisar

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialPe data de 8 noiembrie sunt sarbatoriti, in fiecare an, Sfintii Arhangheli "Mihail si Gavril", astfel ca, si in acest an, la slujba de la lacasul de cult din localitate s-au adunat aproximativ 400 de enoriasi.

Institutiile din comuna Mereni, pregatite pentru sezonul rece

Noiembrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaIarna se apropie cu pasi repezi, astfel ca, si administratia locala a localitatii s-a pregatit cu tot ceea ce este necesar."Ne-am mobilizat din timp sa fim pregatiti cu tot ce este necesar pentru a intra in iarna asigurati.

Campionatul Judetean de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriDunarea Ciobanu Ulmetum Pantlimon 3-1 (1-1) pentru gazde au marcat: Lungu Gabriel in minutul 16, Iacob ionel in minutul 71 (autogol), Acreala Radu in mnutul 80, iar pentru oaspeti a marcat Petre Adrian in minutul 9.

Realizari importante pentru locuitorii comunei Baraganu

Noiembrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaInvestitii importante au fost realizate de catre administratia locala a comunei si anume infiintarea unui punct de lucru al primariei in Lanurile dar si repararea acoperisului lacasului de cult din sat."Ma declar bucuros de faptul ca, in cel mai scurt timp amenajarea punctului de lucru al administratiei locale in satul Lanurile, va fi gata. Astfel, locuitorii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana in Baraganu, pentru a-si rezolva problemele pe care le au la sediul primariei.

Anul 2013 va aduce o gradinita noua pentru prescolarii din Mihai Viteazu

Noiembrie 2012, Petric Radu

Administratie localaFundatia acestei importante unitati de invatamant a fost ridicata, asa cum edilul sef al comunei Gheorghe Grameni a declarat pentru ziarul nostru."Cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), am reusit sa dam viata acestui important proiect pentru comunitatea noastra, predandu-le in urma cu doi ani terenul in vederea constructiei unitatii prescolare.

Sedinta Consiliului Local Targusor

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 19 noiembrie 2012, seful autoritatii locale Dumitru Dragu i-a convocat in sedinta ordinara la sediul primariei, pe cei 11 consilieri locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.

Leonard Orban: Esecul unui acord la nivelul UE asupra rectificarii bugetare pe 2012 inseamna ca nu vor mai fi fonduri pe Programul Dezvoltarea Resurselor Umane

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneEsecul discutiilor de la Bruxelles asupra suplimentarii bugetului pe 2012 si aprobarii bugetului pe 2013 are efecte asupra Romaniei, a declarat vineri Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene. In primul rand, prin faptul ca nu s-au aprobat rectificarile pentru 2012, chiar daca se vor relua platile interne pentru POSDRU nu vor fi bani care sa intre la bugetul national de la bugetul Uniunii fiindca nu mai sunt bani pe Fondul Social European; similar si pentru Fondul de Coeziune, a mai explicat Orban.

Viitorul buget UE, foarte nefavorabil Romaniei

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneBatalia pentru viitorul buget UE, pentru perioada 2014-2020 a inceput deja cu propunerea de reducere a bugetului prezentata miercuri 14 noiembrie Comisiei Europene de catre Presedintele UE Herman Von Rompuy.

Blocaj la nivelul UE asupra bugetului Uniunii pentru anul 2013. Emotii in plus pentru Romania in discutiile pe viitorul cadru financiar 2014-2020

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneNegocierile dintre Parlamentul European si Consiliu asupra bugetului UE pentru 2013 s-au blocat: reprezentantii PE nu s-au mai prezentat la intalnirea cu Consiliul deoarece "nu exista consens intre statele membre asupra suplimentarii bugetului pentru anul curent", potrivit unei analize realizate de EurActiv.com miercuri, 14 noiembrie. In 22-23 noiembrie vor avea loc discutii cu o miza si mai serioasa: bugetul pentru urmatorul cadru financiar, 2014-2020.

DEPRESIA IN ADOLESCENTA

Noiembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieCopilaria si adolescenta in secolul XXI, par sa nu mai fie acel taram al inocentei, al vietii fericite, ocrotite si lipsite de griji. Depresia este una dintre cele mai dese afectiuni, reprezinta un fenomen ce pare sa acapareze tot mai multi tineri, ei gestionand emotiile mult mai profund decat adultii.

Familii din Cerchezu, la mila statului

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria va acorda si pentru sezonul rece 2012-2013, ajutoare pentru incalzirea locuintei, beneficiarii fiind persoanele care au in proprietate sau in folosinta o locuinta.Pentru a beneficia de acest important ajutor din partea administratiei locale, locuitorii din comuna Cerchezu trebuie sa depuna o cerere.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771