Sitirile editiei din data de 13 Noiembrie, 2012

DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

Noiembrie 2012, Petric Radu

ActualitateCurtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs. Mihai Stoica a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, Jean Padureanu la 3 ani de inchisoare, Cristi Borcea la 7 ani de inchisoare, George Copos la 5 ani de inchisoare, Victor Becali la 7 ani de inchisoare, Gica Popescu la 3 ani de inchisoare, Gigi Netoiu la 3 ani de inchisoare.

Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaLa ora actuala, autoritatea locala a orasului executa lucrari privind reabilitarea centralei termice a Spitalului Orasenesc Harsova cat si a instalatiei termice din incinta spitalului."Unitatea spitaliceasca, care pana de curand era finantata de la bugetul de stat, este finantata acum de la bugetul local. Si sigur ca, fiind constienti de responsabilitatea pe care o avem si de resursele limitate ale bugetului local, ne-am preocupat in primul rand de reabilitarea sistemului de incalzire a spitalului.

Liga a IV a de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriC.S. Portul Constanta C.S. Eforie 1-0 (0-0) a marcat Craciun Nicusor in minutul 90+2. La juniori: 3-0 neprezentare.Aurora 23 August C.F.R. Constanta 2-3 (0-2) pentru gazde a marcat Balteanu Viorel in minutele 86, 90+3, iar pentru oaspeti au marcat: Stefan Iuliu Stefan in minutul 10, Asan Ergut in minutul 28, Contu Gabriel in minutul 83.

Campionatul Judetean de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSteaua Sperantei II Silistea Sportul Tortoman 1-1 (1-1) pentru gazde a marcat Manea Victor in minutul 26, iar pentru oaspeti a marcat Pinzariu Danut in minutul 7.Pescarusul Girliciu Vointa Sacele 2-4 (0-3) pentru gazde au marcat: Draghici Marin in minutul 48, Baba George in minutul 84, iar pentru oaspeti au marcat: Boasca Nicolae in minutul 22, Taranu Valentin in minutele 31, 76, Abdula Taner in minutul 36.

Kemal Karpat a primit brevetul de cetatean de onoare al Medgidiei

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaVineri, 02 noiembrie, Primaria Medgidia a primit vizita domnului Kemal Karpat, profesor universitar, care a fost declarat cetatean de onoare in sedinta festiva din 02 septembrie, de ziua atestarii oficiale a Medgidiei.

Actiunea de colectare a deseurilor electrice, la Cumpana!

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialCampania "Locul deseurilor nu e acasa. Trimite-le la plimbare!", realizata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec impreuna cu autoritatile locale, a ajuns din nou in localitatea Cumpana.Pe data de 10 noiembrie 2012, in intervalul orar 10.

"Saptamana Portilor Deschise", la Cumpana

Noiembrie 2012, Marian Carson

Administratie localaLocuitorii comunei s-au putut bucura in cursul saptamanii trecute, pe o perioada de sase zile, de diferite evenimente organizate de administratia localitatii.Consiliul Local al comunei Cumpana, reprezentat legal prin persoana edilului sef Mariana Gaju, a organizat in perioada 5-10 noiembrie 2012, evenimentul "Saptamana portilor deschise".

Corectiile financiare impuse statului roman pe POSDRU vor fi recuperate din proiectele cu probleme

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneJoi, 8 noiembrie, situatia actuala a programelor operationale din Romania a ajuns din nou in atentia mediului politic, mediului de afaceri si societatii civile, cu ocazia organizarii de catre Centrul Roman de Politici Europene a unei sesiuni de lucru cu tema "Romania si negocierile pentru viitorul buget UE (2014-2020): Impactul fondurilor structurale asupra bugetului national in actuala si viitoarea perioada de programare".

Plati de 1,079 miliarde de euro pe dezvoltare rurala

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneSumele pe care le vom plati din fondurile europene pe dezvoltare rurala, pana la finele anului 2012, sunt estimate la 1,079 miliarde euro, a declarat, sambata, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Nicolae Popa.

Ghidul final pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAM POR a publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2. Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. Depunerea cererilor de finantare se poate face incepand cu data de 15 noiembrie 2012.

La Crucea a fost finalizat proiectul pe bani europeni

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al autoritatii locale din comuna Crucea Gheorghe Frigioi, in cursul saptamanii trecute a avut loc receptia unei importante investitii.Unul din proiectele de importanta majora pentru dezvoltarea si modernizarea localitatii este cel integrat, realizat pe Masura 3.

Activitatea "Roadele Toamnei", desfasurata in comuna Tortoman

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialActivitatea extrascolara ajunsa la cea de-a II-a editie, a avut loc pe data de 2 noiembrie 2012 la Caminul Cultural din localitate si a fost organizata de unitatea de invatamant "Ion Ghica"."Implicati in acest important eveniment au mai fost gradinita din Tortoman, Consiliul Local alaturi de edilul sef Lucian Chitic, dispensarul, biserica si politia din comuna.

Sedinta Consiliului Local Garliciu

Noiembrie 2012, Marian Carson

Administratie localaConsiliul Local al comunei Garliciu s-a intrunit pe data de 24 octombrie 2012 in sedinta ordinara, in vederea aprobarii a cinci proiecte de hotarare introduse pe ordinea de zi de edilul sef Constantin Cimpoiasu.Un prim proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a vizat diminuarea suprafetei pasunii apartinand Unitati administrativ Teritoriale Garliciu pentru punerea la dispozitia Comisiei locale de fond funciar in vederea retrocedarii in temeiul Legii 247/2005.

Rechizite scolare, distribuite si in comuna Silistea

Noiembrie 2012, Marinescu Daniel

SocialConform edilului autoritatii locale Mihai Soare, scolarii si prescolarii din Silistea si Tepes Voda au primit cu bucurie, pe data de 24 octombrie 2012 , rechizitele necesare anului scolar.Consiliul Judetean Constanta a desfasurat, in perioada 22 26 octombrie 2012, actiunea de distribuire a pachetelor cu rechizite scolare, in cadrul Programului de sustinere a invatamantului prescolar si clasele I-VIII din mediul rural al judetului Constanta.

Casa noua pentru 48 de familii

Noiembrie 2012, Daniel Chirita

SocialIn urma cu doua saptamani, Consiliul Local al orasului Harsova a dat in folosinta si a repartizat blocul social numarul 2 cu 48 de unitati locative, ridicand astfel, la 96 totalul locuintelor sociale din oras.

Centru de informare turistica la Capidava

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gheorghe Murat, Consiliul Judetean Constanta a alocat suma necesara pentru obiectivul ce vizeaza valorificarea turistica a zonei Capidava."Am primit de la Consiliul Judetean Constanta (CJC), suma de 50.

Depresia

Noiembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieArgument:"O terapie veche de cand lumea" orice om este gata sa vina in ajutorul celuilalt atunci cand acesta are nevoie, ajutandu-l sa depaseasca momentele dificile prin care trece.Depresia este o problema care apare destul de frecvent si in diverse grade in viata oamenilor, care le afecteaza calitatea vietii si uneori le-o poate pune in pericol, care nu trebuie ignorata si care trebuie tratata.

Wild Art a participat la Sarbatoarea comunei Mihail Kogalniceanu

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

CulturaPe 10 noiembrie Wild Art, a participat la Sarbatoarea comunei Mihail Kogalniceanu cu o expozitie in care au fost prezente 40 de portrete ale personalitatilor culturii si istoriei romanesti, semnate de artistul constantean si cetatean de onoare al comunei Mihail Kogalniceanu, Leonte Nastase.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771