Sitirile editiei din data de 6 Noiembrie, 2012

S-a stabilit pretul gigacaloriei in Mangalia

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitatePrimarul Mangaliei, Cristian Radu, a avut marti o intalnire cu presedintii asociatiilor de proprietari pentru a discuta despre contractele de furnizare a agentului termic si pretul gigacaloriei.In cadrul discutiilor la care au participat consilierii locali si directorul Goldterm, Dan Georgescu, s-a stabilit ca in aceste zile fiecare asociatie de proprietari sa incheie contractele de furnizare cu societatea Consiliului Local.

Sedinta Consiliului Local pe luna octombrie

Noiembrie 2012, Petric Radu

Administratie localaSaptamana trecuta, consilierii locali din Medgidia au fost convocati in sedinta ordinara a lunii octombrie, ce a avut pe ordinea de zi 12 proiecte de hotarare.Dintre acestea, nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi admis proiectul privind "Aprobarea modificarii si completarii documentatiei privind delegarea serviciului de iluminat public".

Conditii mai bune pentru elevii din Mircea Voda

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale Dumitru Dedu, ne-a declarat ca, in luna mai 2012 a fost emisa autorizatia de construire pentru noua unitate de invatamant, lucrarile fiind estimate a fi gata in luna decembrie.

Diplome pentru voluntarii din Medgidia

Noiembrie 2012, Daniel Chirita

SocialVineri, 02 noiembrie la Medgidia au fost sarbatoriti toti voluntarii, atat cei inscrisi in asociatii nonguvernamentale catsi cei care nu fac parte din nicio fundatie dar au sustinut activitatile de voluntariat.

Lucrarile la Liceul "Regele Carol I" din Ostrov, pe ultima suta de metri

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDin declaratiile sefului autoritatii locale Niculae Dragomir, reiese faptul ca, aceasta cladire ce dateaza din anul 1892, a intrat intr-un program de reabilitare, lucrarile apropiindu-se cu pasi repezi de final.

Sedinta Consiliului Local Lipnita

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Lipnita, Florin Onescu a convocat pe data de 29 octombrie 2012 la sediul primariei, cei 13 consilieri locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de edilul comunei.

Viitorul suna bine pentru locuitorii comunei Deleni

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul integrat din localitate, initiat prin Masura 3.2.2. si derulat prin fostul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) este, conform edilului la un pas de implementare.Acest important proiect vizeaza construirea a doua gradinite, una in Pietreni si cealalta in Deleni, reabilitarea Caminul Cultural din Deleni, asfaltarea strazilor si introducerea unei retele de canalizare in satul Pietreni.

Liga a IV a de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriViitorul Pecineaga C.S. Portul Constanta 5-0 (1-0) au marcat: Doicaru Radu in minutele 24, 46, Bolat Enis in minutul 53, Troaca Alex in minutul 69, Cogali Enis in minutul 87.

Campionatul Judetean de Fotbal

Noiembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSportul Tortoman Ulmetum Pantelimon 3-1 (1-1) pentru gazde au marcat: Margean Daniel in minutul 4, Gavril Stelian in minutul 70, Panzaru Danut in mnutul 90, iar pentru oaspeti a marcat Simeon Marius in minutul 9.

Lucrari finalizate in comuna Cobadin

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Cristian Telehoi, extinderea sistemului de alimentare cu apa in cartierul nou de locuinte a fost finalizat, in curand urmand si alimentarea cu energie electrica.

Hramul bisericii din satul Dunareni

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatile locale, cei aproximativ 150 de enoriasi dar si reprezentatii bisericii, au sarbatorit pe data de 26 octombrie 2012, hramul bisericii Sfintii " Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir".Asa cum se cuvine, in fiecare an, de sarbatoarea "Sfantului Dumitru", crestinii ortodocsi din satul Dunareni, comuna Aliman, iau parte la slujba oficiata de preotul Begu Lucian, cu ocazia hramului lacasului de cult.

Rechizite pentru scolarii si prescolarii din Aliman

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialToti copiii din comuna, au primit bucurosi ghiozdanele si rechizitele scolare prin programul derulat de Consiliul Judetean Constanta, la initiativa presedintelui Nicusor Constantinescu.Programul de acordare a rechizitelor prescolarilor si scolarilor din judetul Constanta, a ajuns pe data de 23 octombrie 2012 si in localitatea Aliman.

Parc eolian cu 121 de turbine la Adamclisi

Noiembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe raza comunei, incepand cu anul 2013, vor fi demarate lucrarile de constructie a unui mare parc eolian, ce se va intinde pe o suprafata de 1.145,89 hectare de teren extravilan.In ultimii ani, datorita conditiilor meteorologice favorabile, mai multe comune din judetul Constanta au realizat proiecte pentru amenajarea de parcuri eoliene.

Tatarii din Mangalia si-au prezentat traditiile si obiceiurile

Noiembrie 2012, Marian Carson

CulturaLa sediul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, vernisajul expozitiei temporare "Traditiile si obiceiurile tatarilor din Dobrogea".Au fost prezenti la vernisaj: primarul Mangaliei Cristian Radu, deputatul UDTTMR Amet Aledin, candidatul la Camera Deputatilor Amet Varol, Actuan Murat, consilier la DJCPCN Constanta, hogea Halil Ismet, Liana Naum, directorul Cercului Militar Mangalia, directori si profesori de la institutiile de invatamant din localitate, consilieri locali si numerosi reprezentati ai etniei tatare din Mangalia.

Primarul Cristian Radu, preocupat de problemele copiilor cu nevoi speciale

Noiembrie 2012, Marinescu Daniel

SocialPrimarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a intalnit, recent, cu reprezentantii ONG-urilor care se ocupa de copiii cu nevoi speciale, in vederea rezolvarii problemelor cu care se confrunta aceste categorii de persoane.

D e z a m a g i r i...

Noiembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieCe sentiment este acesta pe care il traim, dar nu il intelegem?Din pacate, viata noastra nu e un sir nesfarsit de zile frumoase si senine. Suntem oameni si suntem slabi. Oare de cate ori fiecare dintre noi nu ne-am simtit dezamagiti? Aceasta stare a sufletului este atat de prezenta in viata noastra, incat uneori ne este teama sa ne bucuram, sa simtim fericirea.

Trasee de transport modificate in localitatea Cumpana

Noiembrie 2012, Petric Radu

Administratie localaCa urmare a implementarii proiectului de asfaltare a drumurilor comunale - Masura 3.2.2. a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in Cumpana, se infiinteaza noi trasee de transport calatori.Astfel ca, edilul comunei Mariana Gaju a declarat ca, incepand cu 1 noiembrie 2012, conform Hotararii Consiliului Local nr.

Turism ilegal cu sutana?

Noiembrie 2012, Daniel Chirita

SocialPreotii organizeaza ilegal pelerinaje cu enoriasii in Israel si fac concurenta neloiala agentiilor de turism, iar castigul pentru o excursie este de 4.000 de euro de persoana, sustin agentiile de turism, insa reprezentantii Bisericii spun ca excursiile se fac legal, prin agentiile Patriarhiei.

Ponta: Intalnirea cu Basescu va clarifica inca o data ca sedintele de guvern nu se tin la Cotroceni

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

PoliticIntalnirea de miercuri cu presedintele Basescu va clarifica din nou faptul ca sedintele de guvern nu se organizeaza la Palatul Cotroceni, ca in mandatul fostului prim-ministru Emil Boc, si ca Guvernul raspunde in fata Parlamentului, a declarat premierul Ponta, precizand insa ca va evita o noua criza."Eu cred ca va aduce inca o data o clarificare a faptului ca sedintele de guvern nu se tin la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc, ci se tin la Palatul Victoria, ca Guvernul are atributiile sale si raspunde in fata Parlamentului, iar un presedinte care isi respecta atributiile constitutionale poate dialoga si avea o relatie foarte normala cu un prim-ministru care isi respecta atributiile constitutionale", a spus Ponta la RTV, intrebat ce crede ca va aduce intalnirea cu seful statului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771