Sitirile editiei din data de 5 Mai, 2007

Dezvoltarea invatamantului la Cuza Voda

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Pana in toamna se va construi un corp nou de scoala si o gradinita. Pentru cele doua investitii, Guvernul a alocat, suma de 1.630.000 lei 50 de familii de romi din comuna, care vor fi racordati la energia electrica, printr-un proict guvernamental Proiectele de extindere a scolii si construire a unei gradinite in localitatea Cuza Voda au devenit certitudine, luna acesata urmand sa aiba loc licitatia pentru constructia acestora.

Estimari si pregatiri pentru fondurile agricole

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) estimeaza ca valoarea fondurilor UE pentru sectorul agricol obtinute de romani in 2007 este de 560 de milioane euro. Banca in contul careia vor fi virati banii va fi selectata in urma unei licitatii publice, pe 7 mai.

Cecat la munca, mai bine... la furat

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn data de 24 aprilie a.c, trei tineri din Cernavoda cu varste cuprinse intre 21 si 28 de ani, au sapat o surafata de teren de aproximativ 65 mp scotand la suprafata 50 metri de cablu, cu diametru de circa 3 cm.

Noi proiecte de hotarare acrobate in sedinta ordinara de la Cernavoda

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn sedinta de consiliu ce a avut loc pe data de 26 aprilie 2007, dintre cele 23 de proiecte de hotarrare puse in discutie, pe langa altele, au fost acrobate si proiectele de hotarare privind amenajrea adapostului lsquo; Sfanta Mariarsquo; cat si acordul de infratire intre Consiliul Local Cernavoda cu Consiliul Local Saint Sebastien Sur-Loire din Franta.

PRIMARIA AJUTA PE CEI 60 DE SINISTRATI DIN CERNAVODA

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala 12 famili din Cernavoda a caror baraci a ars in urma unui incendiu anul trecut in cartierul Columbia, vor avea in sfarsit un loc unde sa puna capul pe perna linistiti. In sedinta de consiliu din data de 24 aprilie a.

Problema fondului funciar o prioritate pentru edilul comunei Rasova.

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Rasova se confrunta cu una dintre cele mai mari probleme si anume fondul funciar. Acesta se datoreaza protocoalelor pe care ADS-ul le-a semnat si inaintat tarziu. Tot din cauza ADS-ului a fost distrusa toata via, deoarece acestia nu au asigurat paza umana.

Medgidia sarbatoreste la 9 mai ZIUA Europei !

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMedgidia sarbatoreste la 9 mai ZIUA Europei ! Romania este membra in Uniunea Europeana alaturi de alte 26 state Belgia, Germania, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Irlanda, Regatul Unit, Grecia, Spania, Portugalia, Austria, Finlanda, Suedia, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Bulgaria.

Medgidia are de astazi o Casa de pensii

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia si Casa judeteana de pensii au inaugurat astazi la Medgidia, filiala locala a Casei de pensii. Un serviciu in beneficiul cetatenilor din Medgidia dar nu numai. La filiala din Medgidia a Casei de pensii sunt arondate 22 de localitati din judetul Constanta printre care amintim, Cernavoda, Seimeni, Deleni, Cuza Voda, Castelu, Poarta Alba, Pestera, Mircea Voda, aproximativ 15 % din populatia judetului Constanta.

Proiecte noi la Medgidia

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaProiecte noi la Primaria Medgidia Consilierii locali s-a intalnit luna trecuta si au dezbatut mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu. Dintre acestea, amintim proiectul care stabileste tipurile de servicii sociale ce vor fi acordate persoanelor varstnice in conditiile legii 17/2000.

Administratia locala din Poarta Alba, mereu cu gandul la locuitorii sai

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Poarta Alba a inceput anul in forta si mai ales cu gandul la locuitorii sai. Tocmai de aceea impreuna cu Consiliul Local Poarta Alba au fost alocate fonduri pentru unui tractor cu remorca , utilaj ce va fi folosit la ridicarea deseurilor menajere si animale din incinta gospodariilor localnicilor.

Proiecte pentru cetatenii din Pestera si localitatile arondate

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala de la Pestera manifesta un interes deosebit pentru sanatate si igienina. Tocmai de aceea aproape a finalizat proiectul de vizeaza alimentarea cu apa potabila in satul Ivrinezu Mic.

Eforturi pentru o viata mai buna la Ion Corvin

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAnul acesta administratia locala de la Ion Corvin este hotarata sa reinnoiasca punctele importante din comuna. in primul rand a dotat primaria cu aparatura tehnologica de ultima ora 3 calculatoare, imprimanta si video proiector pentru a-si putea desfasura activitatea cum se cuvine.

Apa potabila la Conacu

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala incepand de anul acesta satul Conacu care se afla sub autoritatea administrativa a comunei Cobadin va avea apa potabila. Anul acesta s-au inceput lucrarile la sistemul de alimentare cu apa potabila. Valoaraea totala a investitiei se ridica la aproximativ 7 miliarde de lei. in ultima sedinta de consiliu, consilierii locali ai comunei Cobadin au votat si aprobat achizitionarea unui utila-vola, utilaj ce va achizitionat in leasing si care va fi folosit la eventuale lucrari pentru comuna.

Proiecte in derulare la Ciocirlia

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDeoarece administratia locala de la Ciocarlia are un stadion cu care se poate mandri, continua lucrarile pentru reabilitarea acestora. Dupa ce au fost realizate lucrari de ingrijire, a fost ingradit si urmeaza sa fie construite vestiare si tribune.

Complex turistic la Baneasa

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Anul acesta administratia locala de la Baneasa va pune accent pe reabilitarea unitatilor de invatamant. Tocmai de aceea va incepe cu gradinita Sfantul Andrei din localitate. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de aproximativ 4 miliarde de lei.

Apa potabila pentru satul Vlahii

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala de la Aliman a inceput luna aceasta in forta, pentru a continua lucrarile din programul de dezvoltare a comunei si a satelor arondate. Tocmai de aceea,luna aceasta se va organiza o licitatie pentru preluarea proiectului ce vizeaza sistemul de alimenatre cu apa potabila in satul Vlahi.

Cultura se dezvolta la Adamclisi

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Una dintre problemele cu care se confronta administratia locala de la Adamclisi este reprezentata de imposibilitatea locuitorilor de a se adresa in primarie acolo unde este nevoie, pe compartimentul de care au nevoie, la persoana care sa le resolve problema.

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSambata, 19 mai, va avea loc referendumul privind demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu. Dupa cum se stie, pe data de 19 aprilie, Parlamentul Romaniei a votat suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Lumina e in sarbatoare

5 Mai 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Prin HCL din luna martie s-a hotarat ca ziua de 9 mai sa fie sarbatorita ca fiind ziua comunei. Aceasta datorita faptului ca pe 9 mai 1989 a fost infiintata comuna lumina si satele Oituz si Silioara.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771