Sitirile editiei din data de 30 Octombrie, 2012

Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaParintii de prescolari din Lumina isi pot lua o piatra de pe inima. De anul scolar viitor nu vor mai trebui sa aiba grija copiilor dupa ora pranzului pentru ca in localitate se va amenaja o gradinita cu program prelungit.

Inregistrarea candidaturilor USL Constanta Vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu: "Nu promitem ceea ce nu putem face"

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

PoliticCandidatii USL pentru alegerile parlamentare de la Constanta si-au depus ieri candidaturile la Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie (BEJC) Constanta. Singurii care au lipsit, dar carora le-au fost depuse dosarele de candidatura au fost Ministrul Culturii, Puiu Hasotti si senatorul Nicolae Moga.

Sarbatoare de Sfantul Dumitru

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaSarbatoarea Toamnei" la Medgidia a debutat vineri, 26 octombrie cu slujba religioasa dedicata Sfantului Dimitrie, izvoratorul de mir, patronul spiritual al orasului.La Biserica Sf. Dumitru a avut loc slujba de hram al bisericii, dupa care, in Piateta Decebal, la piramida ce simbolizeaza recoltele toamnei a avut loc o slujba de binecuvantare a orasului si a roadelor de sezon.

Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa vor fi acoperite de la bugetul de stat

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateAutoritatea de Management va verifica din nou toate cererile de rambursare depuse in cadrul POSDRU si care au fost corectate financiar de Comisia Europeana din cauza neregulilor identificate in derularea proiectelor.

Ziua Armatei la Medgidia

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialSi in acest an, in ziua de 25 octombrie, la Monumentul Eroului Roman din Medgidia au avut loc manifestari dedicate Zilei Armatei Romane. Acestea au inceput cu intampinarea oficialitatilor si darea onorului, intonarea imnului de stat, urmate de oficierea serviciului religios de pomenire a ostasilor decedati.

Lucrari demarate la gradinita din Mihai Viteazu

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Gheorghe Grameni, proiectul unei noi gradinite in localitate, prinde usor, usor viata, prescolarii bucurandu-se pe viitor de conditii optime de studiu.Noua constructie va fi ridicata in curtea unitatii de invatamant din comuna Mihai Viteazu, pe o suprafata de 300 mp, insa cele doua corpuri vor fi separate una de cealalta printr-un gard, astfel prescolarii sa nu fie la un loc cu elevii.

Rechizitele, mare bucurie pentru toti copiii din Istria

Octombrie 2012, Ionel Nae

SocialReprezentantii Consiliului Judetean Constanta (CJC), au mers in data de 24 octombrie 2012 in comuna Istria pentru a distribui prescolarilor si scolarilor rechizitele necesare anului scolar.Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Ioan Herdean, chipurile a aproximativ 311 scolari si prescolari au fost pline de zambete si bucurie, acestia primind toate cele necesare pentru buna desfasurare a orelor de curs.

O noua fata pentru zona peninsulara

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateEdilul sef al Constantei, Radu Mazare, a deschis, pe data de 26 octombrie 2012, lucrarile de reabilitare cu fonduri comunitare a falezei Cazinoului din Constanta.Primul dintre proiectele menite sa redimensioneze din punct de vedere turistic zona peninsulara se refera la reabilitarea falezei Cazinoului din Constanta, ale carei lucrari se vor incheia in doi ani de zile.

"Impreuna pentru normalitate intr-un spital de la malul marii"

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialSpitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud, a obtinut finantare de la Grupul Rompetrol pentru implementarea proiectului "Impreuna pentru normalitate intr-un spital de la malul marii".

Biserica din comuna Baraganu, reabilitata

Octombrie 2012, Petric Radu

Administratie localaLacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor "Constantin si Elena" din localitate, cu o vechime de aproximativ 100 de ani, nu a inregistrat, inca din anii 70 de ani nici o lucrare de reabilitare."Sunt foarte bucuros de realizarea acestei importante investitii si anume, reabilitarea acoperisului bisericii si a gardului ce imprejmuia lacasul de cult.

Sedinta Consiliului Local Mereni

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac a convocat pe data de 18 octombrie 2012 la sediul primariei, Consiliul Local in vederea dezbaterii mai multor proiecte de hotarare.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul comunei. Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea unei cote lunare de 40 de litri de benzina Postului de Politie Mereni.

Hramul bisericii din satul Coroana

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialIn fiecare an pe data de 26 octombrie este sarbatorit Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, astfel ca, la slujba de la lacasul de cult din Coroana s-au adunat aproximativ 150 de enoriasi.Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti alaturi de preotul Recea Daniel la care au venit si sute de credinciosi, cu dorinta de a participa la slujba in cinstea Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir.

Liga a IV a de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriViitorul Pecineaga CFR Constanta 6-0 (4-0) au marcat: R. Doicaru in minutele 8, 38, Erdinci Cogali in minutul 30, I. Posteuca in minutul 42, I. Florea in minutele 57, 62. La juniori: 8-3.Sparta Techirghiol Victoria Cumpana 0-0. La juniori: 5-2.Aurora 23 August C.S.O. Ovidiu 1-1 (1-0) pentru gazde a marcat B. Ciocanel in minutul 6, iar pentru oaspeti a marcat C.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriDunaris Topalu Sportul Tortoman 2-3 (1-3): pentru gazde a marcat Alexe Tiberiu in minutele 31,66, iar pentru oaspeti au marcat Sali Sevghin in minutul 17, Gavril Stelian in minutul 29, Lupu Adrian an minutul 33Litoral Corbu Vointa Sacele 4-1 (0-1): - pentru gazde au marcat Badescu Constantin in minutulele 71, 75, Huidiu Nicusor in minutul 73, Ciuca Gheorghe in minutul 90, iar pentru oaspeti a marca Gheoerghe Adrian in minutul 16Pescarusul Garliciu Dunarea Ciobanu 4-1 (2-1): - pentru gazde au marcat: Raducan Dumitru in mnutele 9, 66, Draghici Marin in minutele 18, 90+2, iar pentru oaspeti a marcat Mititelu Nicusor in minutul 19.

Cum mai intelegem casnicia...

Octombrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieUn citat interesant despre casatorie spune: "O casnicie buna este aceea in care fiecare ii incredinteaza celuilalt rolul de paznic al solitudinii sale. Odata ce este acceptata realitatea ca pana si intre fiintele omenesti cele mai apropiate continua sa existe distante infinite, poate inflori o convietuire doar daca cei doi izbutesc sa iubeasca departarea dintre ei, care ii ingaduie fiecaruia sa-l vada pe celalalt integral si profilat pe un orizont vast.

Ziua Armatei Romane, organizata la Cumpana

Octombrie 2012, Marian Carson

SocialConsiliul Local al localitatii a organizat pe data de 25 octombrie 2012, incepand cu ora 11.00, la monumentul Eroilor din fata Casei de Cultura din comuna, o manifestare prilejuita cu ocazia "Zilei Armatei Romane".

Importante lucrari demarate in comuna Targusor

Octombrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaEdilul sef al autoritatii locale a declarat pentru ziarul nostru ca, are pe agenda sa de lucru, doua lucrari importante si anume realizarea unui nou cimitir si repararea digului din comuna."Vechiul cimitir este plin, cu toate ca se intinde pe o suprafata totala de 4.

Activitatea "Bogatiile toamnei", desfasurata in satul Biruinta

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

SocialPe data de 26 octombrie 2012, in cadrul Scolii Gimnaziale nr.1 din Biruinta, structura a Liceului Tehnologic Topraisar, s-a desfasurat activitatea "Bogatiile toamnei".Elevii scolii cu clasele I-VIII, impreuna cu parintii lor, si-au promovat, prin acest eveniment, produsele realizate cu mainile lor, in randul oamenilor din sat si al cadrelor didactice.

Club al pensionarilor, inaugurat in Agigea

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 14 octombrie 2012, cu ocazia Sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost inaugurat unul din cele mai asteptate centre, si anume Clubul pensionarilor din localitatea Agigea, situat pe strada Avram Iancu, nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771