Sitirile editiei din data de 23 Octombrie, 2012

Chitoiu: avem 57 companii de stat capusate. modelul insolventei hidroelectrica, exemplu pentru toate

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

ActualitateHidroelectrica ramane in insolventa. Decizia este irevocabilaCurtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, joi, 17 octombrie, mentinerea hotararii din 20 iunie a Tribunalului Bucuresti privind deschiderea procedurii insolventie Hidroelectrica, respingand astfel cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind.

Discutii pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute cu directorii institutiilor de invatamant pe tema prevenirii consumului si vanzarii de substante etnobotanice in scolile si liceele din oras.La discutiile desfasurate la Casa de Cultura, au mai luat parte inspectorul Liliana Timofte, din cadrul I.S.J. Constanta, comandantul Politiei Mangalia, Nicolae Pescaru, precum si reprezentanti ai Primariei, Consiliului Local si Politiei locale.

"Calificare pentru Turismul Romanesc"

Octombrie 2012, Marian Carson

Administratie localaPrimaria orasului Eforie in calitate de Promotor al proiectului si Consulting Teleinco Mural S.R.L. in calitate de Partener transnational, a demarat incepand din data de 8 octombrie 2012, cursurile pentru cele trei specializari in domeniul turistic respectiv barman - ospatar, receptioner si bucatar.

De vorba cu personalitati culturale dobrogene

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

CulturaLa Centrul de Documentare si Informare, din cadrul Colegiul Economic Mangalia, s-a desfasurat pe 19 octombrie, activitatea culturala intitulata "Personalitati culturale din Dobrogea". Activitatea face parte din proiectul demarat de Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia: "Sa descoperim istoria Dobrogei" si a fost organizata la initiativa prof.

Banca Mondiala finanteaza scoala din Cotu Vaii

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaO prioritate pentru edilul sef al comunei Albesti Gheorghe Moldovan vizeaza finalizarea lucrarilor de reparatii de la unitatea de invatamant din satul Cotu Vaii.Investitia consta de fapt, in construirea de la zero a unitatii scolare, dat fiind faptul ca aceasta fusese grav avariata de precipitatiile abundente ce s-au abatut asupra acestei localitati in vara anului 2010.

Parc eolian la Albesti

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaBeneficiile construirii parcului incep sa se resimta la Albesti, cu banii primiti de la investitori, Gheorghe Moldovan reusind sa repare o strada, sa reabiliteze o scoala si sa continue lucrarile de la biserica din comuna.

Scoala moderna in comuna Dumbraveni

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Cenusa si-a propus pentru finalul acestui an cat si pentru anii urmatori, sa continue proiectele ce vizeaza dezvoltarea si modernizarea comunei Dumbraveni.Una dintre cele mai importante investitii pentru intreaga comunitate este modernizarea si extinderea scolii din Dumbraveni. "Aceasta lucrare a fost posibila cu finantare de la Banca Mondiala si cu sprijinul important venit din partea Ministerului Educatiei.

Parculet amenajat in comuna Tuzla

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaRecent, edilul sef Constantin Micu a decis realizarea unui spatiu public de recreere, in suprafata de 600 mp, in centrul comunei langa cladirea cooperatiei.Administratia locala a demarat in urma cu 15 zile, amenajarea unui mini-parculet, lucrarile fiind executate cu sprijinul unei echipe formate din detinuti de la Valea Seaca.

Previziuni astrale pentru perioada 23 octombrie 29 octombrie

Octombrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 23 si 29 octombrie este o perioada incarcata de semnificatii astrale: 3 planete vor schimba semnul zodiacal iar Luna, aflata in faza de crestere, va atinge apogeul, chiar in ultima zi a rastimpului analizat, formand momentul de Luna Plina.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriRecolta Negru Voda A.S. Atletic 2 Mai 1-0 (1-0) a marcat Ciortan Alin in minutul 45.Farul Tuzla Viitorul Cobadin 4-3 (2-1) pentru gazde au marcat: Iosif Daniel in minutul 25, Caragicu Lucian in minutul 65, Aldea Vasile in minutul 69, Costea Cristian in minutul 89, iar pentru oaspeti au marcat: Gisca Marian in minutul 4, Pacuraru Aurel in minutul 42, Lazar Ionut in minutul 60.

Liga a IV a de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriVictoria Cumpana Viitorul Pecineaga 0-5 (0-1) au marcat: Cogali Enis in minutul 11, Doicaru Radu in minutele 65, 69, Nan Florin in minutul 80, Florea Iont in minutul 83.

Lucrari stopate din lipsa de bani in comuna Cerchezu

Octombrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaSfarsitul de an, nu aduce asa cum isi dorise edilul sef Ion Constantinescu, finalizarea mai multor lucrari importante pentru locuitori, din cauza lipsei de fonduri."Una din investitiile demarate dar nefinalizate vizeaza realizarea parcului din comuna Cerchezu. A mai ramas de terminat aproximativ 30% din lucrare, foarte putin pot spune, insa am mai avea nevoie de peste 100.000 lei ca sa vedem acest parc gata", ne-a declarat seful autoritatii locale Cerchezu, Ion Constantinescu.

Lucrari masive in comuna Independenta

Octombrie 2012, Petric Radu

Administratie localaPe langa multe alte investitii pe raza comunei, edilul sef Cristea Gascan se preocupa in aceasta perioada de finalizarea lucrarilor ce vizeaza constructia de alei pietonale si podete."Se toarna borduri de 15 cm latime si pe o parte si pe alta la o adancime de aproximativ 20 de centimetri.

Anul 2013 aduce o scoala noua pentru elevii din Amzacea

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Constantin Radu, aproximativ 60% din lucrarile la unitatea scolara cu clasele I-VIII sunt finalizate.Dupa o perioada lunga de asteptare, administratia locala din comuna Amzacea a obtinut o finantare guvernamentala importanta, ce vizeaza constructia unei scoli noi cu un numar de cinci clase, ultramoderna, la standarde europene pentru cei aproximativ 200 de elevi.

Cadre didactice din Gemlik, in vizita la Medgidia

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaLa Medgidia se afla in perioada 20-23 octombrie o delegatie compusa din cadre didactice de la Liceul Gelal Bayar Andolu Lisesi din Gemlik, Turcia. Delegatia consusa de directorul liceului din Gemlik, domnul Nazim Ozer a sosit la Medgidia intr-un schimb de experienta cu liceul Nicolae Balcescu, si va parasi orasul marti, 23 octombrie.

ADEVARUL DESPRE MINCIUNA

Octombrie 2012, Tamara Nichita

Psihologie"Si in fond, ce este o minciuna? Adevarul mascat" Lord ByronTraim intr-o vreme in care adevarul este relativizat, negandu-se astfel existenta unui adevar absolut.

Rechizite pentru elevi, al saselea an de program CJC

Octombrie 2012, Ionel Nae

SocialSase ani de traditieElevii si prescolarii din mediul rural constantean primesc si in aceasta toamna rechizite. Consiliul Judetean Constanta (CJC) a reluat, ieri, derularea "Programului de sustinere a invatamantului prescolar si preuniversitar clasele I - VIII din mediul rural al judetului Constanta", prin acordarea de rechizite celor 34.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771