Sitirile editiei din data de 16 Octombrie, 2012

Campusul Social "Henri Coanda" . Alte 7 blocuri date in folosinta

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Social1.050 de nevoiasi si-au vazut visul implinit: au o casaPREDAREA CHEILORCu lacrimi in ochi, peste 1.050 de constanteni au primit ieri cheile de la locuintele sociale construite in Campusul Social "Henri Coanda".

Directiile pentru Agricultura, deschise si in week-end

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateO veste foarte buna, cel putin pentru agricultori, vine din parteaMinisterul Agriculturii, care a luat decizia ca Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, sa lucreze in week-end, 13 si 14 octombrie a.c., in regim normal, intre orele 8.30 si 16.30, in vederea obtinerii ajutorului de 100 lei/ha. Directorul Directiei pentru Agricultura Constanta, Boris Parpala: Sunt foarte multi agricultori care nu au avut posibilitatea de a depune aceste dosare pana acum, iar odata cu programul de lucru normal din week-end au ocazia sa depuna dosarele.

Prima editie a Zilelor Comunei Saraiu

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a localitatii Saraiu, a organizat, timp de doua zile, in perioada 13-14 octombrie 2012, prima editie a "Zilelor Comunei", eveniment ce a adunat aproximativ 4.000 de suflete.Startul acestui mare eveniment a fost dat in ziua de sambata incepand cu ora 14.

Buget portocaliu, atacat de promotori. Anul PDL se termina la 1 noiembrie

Octombrie 2012, Ionel Nae

PoliticBUGET NEREALIST SAU FALS? Dupa ce ani la rand au nenorocit si ingropat de vie populatia Romaniei pentru a "da bine" in fata oficialilor europeni si pentru a-si umfla buzunarele fara fund, acum, cand Guvernul care le-a luat locul depune toate eforturile pentru a mai salva ceva din tara asta, pedelistii isi dau cu parerea, se dau specialisti si ofera solutii.

Criza de mancare romaneasca, provocata de seceta. Intram in iarna fara fructe si legume

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

ActualitateIn piete sunt tot mai putine fructe si legume romanesti, iar producatorii spun ca ele vor disparea complet peste o luna. Locul acestora va fi luat din nou de produsele din Grecia si Turcia. Seceta de anul acesta a compromis aproape jumatate din productie si nu numai ca avem mai putine fructe si legume, dar ele sunt si de calitate mai proasta.

Bacalaureatul profesional ramane in Legea invatamantului. Decizia a fost luata de Comisia de educatie

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

SocialDeputatii din Comisia de invatamant au decis, luni, cu 15 voturi "pentru" si un vot "impotriva", mentinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanta de Urgenta 73/2010, respingand astfel cererea de reexaminare adresata Parlamentului de presedintele Traian Basescu.

Previziuni astrale pentru perioada 16 octombrie 22 octombrie

Octombrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 16 si 22 octombrie este alcatuita dintr-un set de relatii astrale asemanatoare cu intreaga structura pe care am analizat-o in previziunile anterioare.Va reamintesc ca Luni, 15 octombrie am trait momentul de Luna Noua in zodia Balantei, aceasta fiind energia cosmica ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre.

SINCERITATEA - TE AJUTA?

Octombrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieIn societatea de astazi se pare ca am uitat de sinceritate, unii spun ca oamenii slabi sunt sinceri si ca asta e o reteta spre suferinta, altii inca mai sunt sinceri si aleg sa isi respecte valorile morale cu care au crescut.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria estRezulate si marcatoriLuceafarul Amzacea Unirea Topraisar 0-6 (0-2) au marcat: Sandu Gabriel in minutele 4, 47, Costea Cristian in minutul 22, Calin Mihail in minutul 57, Sandu Claudiu inminutul 77, Bokamba Bilcly in minutul 83.

Liga a IV a de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriC.S. Agigea Vulturii Cazino Constanta 8-4 (4-2) pentru gazed au marcat: Paraschiv Alexandru in minutele 20, 29, 76, 87, Turtoi Constantin in minutul 28 (autogol), Parvulescu Claudiu in minutul 43, Gramosteanu Alex in minutul 65, Niculae Marius in minutul 73, iar pentru oaspeti au marcat: Mustafa Ghiocan in minutul 11, Ferentzi Radu in minutul 33, Buse Lucian in minutul 50, Gherim Alan in minutul 86.

Bloc cu risc seismic, in lucru la Harsova

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform edilului Tudor Nadrag, in prezent, se lucreaza la consolidarea blocului P1 cu un numar de 60 de apartamente, situat pe strada Plantelor, nr.33 din orasul Harsova."In primavara acestui an, am demarat aceasta lucrare foarte importanta pentru locatarii acestui bloc, aprobata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Comuna Crucea, intr-o continua dezvoltare si modernizare

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gheorghe Frigioi, lucrari importante pentru locuitorii comunei au fost finalizate urmand ca noi investitii sa fie demarate in cel mai scurt timp."Un proiect important pentru care am si eliberat autorizatia de constructie vizeaza ridicarea noii gradinite din centrul localitatii, suprafata pe care se va intinde fiind de 2.

Hramul bisericii, sarbatorit de enoriasii din Tortoman

Octombrie 2012, Marian Carson

SocialIn fiecare an, hramul Sfintei Cuvioase Parascheva ofera posibilitatea localnicilor, dar si locuitorilor din parohiile mai indepartate de a-si manifesta dragostea fata de semeni.Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti alaturi de preotul paroh al Parohiei Tortoman, Liviu Adrian Musat.

S-a asigurat stocul de lemne pentru institutiile din Silistea

Octombrie 2012, Ionel Nae

Administratie localaPrincipala preocupare a edililor constanteni in aceasta perioada a anului este asigurarea combustibilului solid necesar pe toata perioada anotimpului rece. Astfel ca, in comuna Silistea, administratia locala a achizitionat aproximativ 200 de metri cubi de lemne de foc, plop si tei care vor asigura incalzirea celor mai importante institutii, respectiv cele doua scoli din Silistea si Tepes Voda, cele doua gradinite, primaria, biserica si cele doua Camine Culturale de pe raza localitatii Silistea.

Sistem de apa si canalizare pentru locuitorii comunei Ghindaresti

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaO investitie importanta vizeaza reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si introducerea unei retele de canalizare in comuna pentru cele 900 de gospodarii.Conform declaratiilor edilului autoritatii locale Adrian Vartolomei, reabilitarea sistemului de alimentare cu apa din comuna este finalizat, iar lucrarile la reteaua de canalizare sunt realizate intr-un procent de 80%.

Perdele forestiere in comuna Vulturu

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEugen Berbec, seful administratiei locale ne-a declarat ca, in urmatoarea perioada doreste sa incheie un protocol cu o fundatie in vederea plantarii de arbusti dar si sa finalizeze lucrarile la Caminul Cultural.

Sedinta Consiliului Local Horia

Octombrie 2012, Petric Radu

Administratie localaEdilul comunei, Gigel Sava a convocat pe data de 30 septembrie 2012 la sediul Caminului Cultural, cei 11 consilieri locali ai comunei in vederea dezbaterii mai multor puncte de pe ordinea de zi.Primul punct al sedintei a vizat insusirea si aprobarea proiectului tehnic de executie a proiectului privind reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa cu sistem centralizat, prin schimbarea sursei de alimentare cu apa.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771