Sitirile editiei din data de 9 Octombrie, 2012

Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

CulturaDuminica seara s-a incheiat inca o editie a Festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca "Dan Spataru". Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a editie, si a fost organizat de Consiliul Local Medgidia, Primaria Muncipiului Medgidia si A.

Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaInaugurarea gradinitei nu a mai putut fi posibila la inceputul anului scolar 2012-2013 asa cum isi dorise edilul sef al comunei Oltina, Gheorghe Chirciu din cauza faptului ca nu exista banii necesari finalizarii acesteia."Lucrarile la noua gradinita au ramas la stadiul de finisaje interioare. Montarea gresiei in grupurile sanitare si pe holuri a fost efectuata, de asemenea au fost amplasate usile si s-a realizat instalatia electrica.

"Ziua Recoltei" la Aliman

Octombrie 2012, Ionel Nae

SocialSute de oameni s-au adunat pe data de 28 septembrie 2012 in comuna Aliman ca sa sarbatoreasca, in stil traditional dobrogean, "Ziua Recoltei", la cea mai tanara podgorie din judet.Locuitorii din mai multe localitati ale judetului Constanta, au sarbatorit la sfarsitul lunii septembrie "Zilele Recoltei".

Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

Octombrie 2012, Petric Radu

Administratie localaCu toate ca situatia administratiei locale nu este una tocmai buna, edilul sef Anton Burcea face tot posibilul sa continue lucrarile demarate, pe unele insa fiind nevoit sa le sisteze din lipsa de fonduri.Una din investitiile importante pentru comuna Adamclisi se refera la renovarea Bisericii "Sfantul Gheorghe". "Pana in prezent, s-au efectuat lucrari ce vizeaza izolarea exterioara a lacasului de cult, fiind realizata si o tencuiala decorativa.

Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaConform declaratiilor viceprimarului Nicolae Constantin, lucrarile de asfaltare pe cei 2,5 kilometri din strada principala inclusi in proiect, din totalul de cinci kilometri au fost finalizate.Lucrarile de asfaltare s-au efectuat in colaborare cu Politia de Frontiera si Politia Nationala.

Reabilitarea Caminului Cultural din satul Bugeac

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn acest nou mandat la carma comunei Ostrov, edilul sef Niculae Dragomir si-a propus sa demareze o serie de proiecte ambitioase, proiecte importante pentru locuitori.Unul dintre principalele proiecte pe care seful autoritatii locale doreste sa le realizeze este reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural din satul Bugeac.

Lipsa personalului, o problema in primaria Lipnita

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor viceprimarului Burcea Ioan, activitatea administratiei locale se desfasoara anevoios din cauza deficitului de personal iar asta ii afecteaza deopotriva si pe locuitori."Din cauza salariilor de mizerie si a lipsei oricarui stimulent financiar, pana in prezent au plecat din cadrul primariei doi asistenti sociali, doi angajati de la impozite si taxe, un refent topo si un asistent comunitar medical iar doua persoane sunt in concediu medical.

Oborul din Cobadin, finalizat

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform edilului Cristian Telehoi, in cel mai scurt timp, locuitorii comunei si nu numai, vor avea posibilitatea de a cumpara produse traditionale naturale si carne de cea mai inalta calitate din cadrul oborului din localitate.

"Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice", sarbatorita in comuna Mircea Voda

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria Mircea Voda si Consiliul Local, au organizat pe data de 1 octombrie 2012, cea de-a treia editie a acestei sarbatori importante pentru toate persoanele in varsta.Manifestarile organizate cu acest prilej, s-au desfasurat in incinta salilor de spectacol ale Caminelor Culturale din Mircea Voda si Satu Nou. La eveniment, au participat, alaturi de persoanele varstnice, si reprezentanti din partea administratiei locale.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria EstRezultate si marcatoriA.S. Baraganu Avantul Comana 1-5 (1-3) pentru gazde a marcat Molnar Catalin in minutul 39, iar pentru oaspeti au marcat: Ciocan Ionut in minutul 5, Ursu Cristian in minutul 12, Sali Denis in minutul 41, Benghea Costel in minutele 50, 89.

Liga a IV a de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S. Mihail Kogalniceanu Perla Murfatlar 3-1 (3-1) pentru gazde au marcat: Treznea Ioan in minutele 11, 43, Olar Stefanel in minutul 34, iar pentru oaspeti a marcat Manaliu Cristian in minutul 29.

Abuzurile si ilegalitatile continua la AJF Constanta

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

SportCa protest fata de conducerea AJF Constanta, Steaua Sperantei Silistea se retrage din Liga a IV a Ca forma de protest, conducerea Asociatiei Sportive Steaua Sperantei Silistea, a hotarat, in urma comportamentului ostil al conducerii AJF Constanta fata de echipa, jucatori si manager, sa retraga echipele de seniori si juniori, din campionatul Ligii a IV-a de fotbal.

Festivalul "Dan Moisescu" la final

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

CulturaCea de-a XVII-a editie a Festivalului Concurs National de Interpretare a Cantecului Popular Romanesc "Dan Moisescu" a transformat comuna Topalu, timp de doua zile, in loc de intalnire a tinerilor interpreti.

Cei mai frumosi si mai ascultatori catei, premiati la Medgidia

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAsociatia Save the Dogs in colaborare cu Primaria Medgidia au organizat sambata, la stadionul municipal Iftimie Ilisei - zona Patratel, prima editie a evenimentului "Parada Cateilor".Vremea frumoasa si dorinta de a isi inscrie animalele de companie la un concurs care sa le evidentieze calitatile canine i-a facut pe medgidieni sa se adune in numar mare la concurs. Au participat 31 de catei si cateluse, care au cucerit atat publicul spectator cat si juriul, astfel ca, pe langa locurile I, II si III organizatorii au oferit premii de participare tuturor patrupedelor care au concurat.

Managementul situatiilor de criza la nivelul unitatii scolare

Octombrie 2012, Daniel Chirita

Fonduri EuropeneScoala gimnaziala "Mircea Dragomirescu" din orasul Medgidia, a derulat proiectul POSDRU /85/1.1/S/64345 din Axa prioritara:1 "Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere".

Ambasadori din Orientul Mijlociu, in vizita la Primaria Medgidia

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaJoi, 04 octombrie, la Primaria Medgidia s-a aflat Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Emiratelor Unite Arabe la Bucuresti domnul Yacub Alhosani, impreuna cu Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite domnul Abdulrahman I.

Previziuni astrale pentru perioada 9 octombrie 15 octombrie

Octombrie 2012, Laura Hagiu

AstrologieIn perioada cuprinsa intre 9 si 15 octombrie, Universul ne ofera un timp de respiro, nici o planeta nu mai schimba semnul zodiacal iar vestea buna este ca aspectele astrale sunt in majoritate armonioase, aducatoare de oportunitati.

STRESUL SI BOLILE ASOCIATE

Octombrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieStresul in medicina reprezinta o dezvoltare psihica chimica sau emotionala care provoaca surmenaj, ce poate duce la boli psihice. Reprezinta o provocare directa a instinctului de supravietuire si declanseaza reactii fizice si chimice.

Liceenii din Mangalia au descoperit o parte din istoria Dobrogei

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

CulturaIn cadrul noului proiect cultural, SA DESCOPERIM ISTORIA DOBROGEI, initiat de primarul Mangaliei, Cristian Radu, si directorul Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, dr. Sorin Marcel Colesniuc, elevi de la toate cele trei licee din Mangalia au vizitat la sfarsitul saptamanii trecute 2012, cetatea Histria si muzeul cu numeroasele artefacte descoperite in zona cetatii.De la Colegiul economic Mangalia au fost prezenti 14 elevi, impreuna cu prof.

Festivalul International "Rodul Pamantului Zilele Recoltei la Cumpana"

Octombrie 2012, Petric Radu

SocialCea de-a X-a editie a acestui Festival a avut loc in perioada 6 - 7 octombrie 2012 si este un eveniment dedicat pamantului, gastronomiei romanesti si internationale, bogatiei etnografice si folclorice, la care au participat mai multe regiuni turistice ale Romaniei, precum si invitati din Bulgaria, Grecia, Turcia si Moldova.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771