Sitirile editiei din data de 2 Octombrie, 2012

Sarbatoarea Recoltei si a Vinului Dobrogean la a V-a editie

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateProducatorii din judetul Constanta, dar si din alte judete ale tarii sunt prezenti, timp de doua saptamani, la Pavilionul Expozitional din Constanta, la cea de-a V-a editie a Sarbatorii Recoltei si Vinului Dobrogean, manifestare organizata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta.

Scoala de vara la Constanta

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateConsiliul Judetean Constanta (CJC), in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, a demarat proiectul "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea", cofinantat din fonduri europene.

Parc eolian pe raza comunei Istria

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn ultimii ani, datorita conditiilor meteorologice favorabile, mai multe comune din judetul Constanta au realizat proiecte pentru amenajarea de parcuri eoliene. Astfel ca, si comuna Istria va beneficia de un astfel de parc.

Investitii importante pentru locuitorii comunei Topraisar

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe langa alte realizari pe care le are in vedere, edilul sef al administratiei locale, Stelian Gheorghe, si-a propus sa duca la bun sfarsit proiectul alimentarii cu apa."Investitia privind reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa din Topraisar continua si pe parcursul acestui an.

Liga a IV a de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S. Mihail Kogalniceanu C.S.S. Medgidia 6-2 (2-0) pentru gazde au marcat: Olar Stefanel in minutele 13, 33, Ciobanu Ionut in minutul 50, Rosioru George in minutul 55, Treznea Ioan in minutul 69, Mitrus Alex in minutul 71, iar pentru oaspeti au marcat: Antip Daniel in minutul 47, Sirbu Andrei in minutul 65. La juniori: 3-8.C.S. Cernavoda - Stiinta Poarta Alba 3-0 (2-0) au marcat: Vlad Gabriel in minutul 11, Rizea Razvan in minutele 17, 72.

Campionatul Judetean de Fotbal

Octombrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSportul Tortoman Viitorul Fantanele 3-1 (3-0) pentru gazde au marcat: Nitu Adrian in minutul 6, Sali Sevghin in minutul 12, Gabril Stelian in minutul 13, iar pentru oaspeti a marcat Serban Alexandru in minutul 69.

Lucrari de infrastructura in comuna Gradina

Octombrie 2012, Ionel Nae

Administratie localaGabriela Iacobici, edilul sef al autoritatii locale a apelat la sprijinul unor sponsori pentru a realiza cateva investitii in infrastructura. Pe de alta parte, multe lucrari au fost posibile cu bani de la bugetul local."Pentru a executa finisarea anumitor lucrari de la unitatea de invatamant si biserica din satul Cheia, am apelat la ajutorul unor sponsori care sa ne intinda o mana de ajutor. Acestia ne-au oferit sapte betoniere pline cu ciment si astfel am decis ca trebuie sa betonam caile de acces din fata scolii, cat si din curtea lacasului de cult din satul Cheia", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale al comunei Gradina.

Continuarea proiectelor incepute in Baraganu

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConstructia unui parc eolian dar si finalizarea proiectului privind reabilitarea retelei de apa potabila in satul Lanurile si amenajarea retelei de apa in satul Baraganu sunt cateva din investitiile benefice locuitorilor din comuna.

Dumitru Dragu, noul primar al comunei Targusor are planuri mari pentru acest mandat

Octombrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaContinuarea proiectelor vechi dar si initierea altora noi sunt prioritatea edilului sef al autoritatii locale, acesta privind sfarsitul de an cat si anii ce urmeaza cu optimism, plin de speranta in vremuri mai bune."Am alocat in aceasta perioada suma de 50.000 de lei in vederea contorizarii gospodariilor din comuna, dar si pentru a putea pune in functiune statia de pompare de la Gura Doborgei. Aceasta a fost vandalizata si devastata in urma cu doi ani de hoti, iar mai apoi a fost abandonata.

Previziuni astrale pentru perioada 2 octombrie 8 octombrie

Octombrie 2012, Laura Hagiu

AstrologieIn perioada cuprinsa intre 2 si 8 octombrie, trei sunt planetele care vor schimba semnul zodiacal, iar o alta planeta isi va incepe miscarea in mers aparent retrograd, iata o activitate bogata pe cerul astral in decurs de numai cateva zile, cu o mare incarcatura energetica, ce ne poate provoca destule reactii emotionale.

Proiecte importante pentru o viata mai buna a locuitorilor din Mereni

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaAtat finalizarea lucrarilor la reteaua de apa din Mereni si Osmancea dar si demararea lucrarilor la parcul eolian sunt doar cateva din investitiile importante de pe agenda edilului sef Gheorghe Chiriac."Speram ca in primavara anului viitor, acest amplu proiect ce vizeaza "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea" sa fie finalizat. In Mereni lucrarile ce s-au intins pe o suprafata de cinci km sunt terminate pe cand la Osmancea lucrarile se misca cu dificultate.

Sedinta Consiliului Local Sacele

Octombrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaAlesii locali din comuna Sacele s-au intrunit pe data de 27 septembrie 2012, in sedinta de Consiliu Local pentru a se pune de acord in mai multe probleme ale comunitatii.Edilul sef al administratiei locale, Oprea Ion, a propus ca primul proiect de pe ordinea de zi sa vizeze aprobarea rectificarii la 27.

Proiecte demarate in comuna Agigea

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful administratiei locale, Cristian Carjaliu, ne-a declarat ca are in proiect o lucrare importanta si anume introducerea iluminatului public in cartierul "Eroilor"."In cel mai scurt timp vom incepe demararea acestor importante lucrari ce presupun instalarea retelei dar si a stalpilor de iluminat.

Planul Urbanistic General al Medgidiei, prezentat in dezbatere publica

Octombrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii din Medgidia au participat saptamana trecuta la o dezbatere publica ce a avut ca teme Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Medgidia si PUZ Parc Eoliene.La primul punct al dezbaterii primarul Marian Iordache a explicat de ce este necesara actualizarea PUG-ului Medgidiei si importanta acestuia pentru urmatorii 10 ani, subliniind punctele de interes pentru societate.

Nicolae Matei, laudat de ministrul Culturii Puiu Hasotti

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

SocialEdilul sef al orasului Navodari, Nicolae Matei, l-a invitat, week-end-ul trecut, pe ministrul Culturii, Puiu Hasotti, in vederea participarii la manifestatiile cu prilejul celei de-a V-a editii a "Zilelor Recoltei", ce au avut loc pe stadionul "Flacara".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771