Sitirile editiei din data de 25 Septembrie, 2012

Transport gratuit pentru elevi, profesori si personalul auxiliar

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

SocialLa initiativa primarului, la inceputul saptamanii viitoare elevii din ciclul primar de invatamant vor primi gratuit ghiozdane si rechizite. De asemenea, in institutiile de invatamant vor fi demarate lucrari de intretinere si reparatii, la solicitarea reprezentantilor acestora.

Prima zi de scoala la Viroaga

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialElevii si cadrele didactice din cadrul Scolii cu clasele I-IV din satul Viroaga au asistat, pe data de 17 septembrie 2012, alaturi de reprezentantii autoritatilor locale, la ceremonia dedicata deschiderii noului an scolar.

Sedinta Coniliului Local Negru Voda

Septembrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaPrimarul orasului Negru Voda, Ion Nicolin, i-a convocat pe consilierii locali in data de 17 septembrie 2012, la o sedinta ordinara, pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarare.Printre proiectele de pe ordinea de zi votate de cei 15 alesi locali, amintim proiectul de hotarare privind aprobarea modificarii HCL nr.

In asteptarea fondurilor pentru finalizarea unitatilor de invatamant din comuna Amzacea

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn mare of al edilului administratiei locale Amzacea Constantin Radu, este acela ca, nu poate incheia lucrarile la cele trei gradinite si la scoala cu clasele I-IV din satul Casicea."Sunt suparat ca nu pot continua aceste importante proiecte, lucrarile fiind stopate inca din anul 2010.

Se reiau platile pe POSDRU. Guvernul a reactionat prompt

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneScrisoarea deschisa adresata de beneficiarii si partenerii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) catre autoritati, miercuri, a avut impactul scontat la nivelul decidentilor.Vineri, 21 septembrie 2012, a avut loc o intalnire la Ministerul de Finante, intre Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, si Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Europene, Razvan Cotovelea.

Din 1 noiembrie se vor putea depune proiecte pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMDRT va lansa in 15 octombrie 2012 apelul public de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, urmand ca, incepand cu 1 noiembrie a.c., potentialii beneficiari sa poata depuna proiectele la sediile Agentiilor de Dezvoltare Regionala pe raza carora se afla.

Fermierii romani ar putea primi din 2014 bani europeni pentru asigurarea contra calamitatilor

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat, joi, ca fermierii romani ar putea primi din 2014 fonduri europene pentru platile asiguratorii in caz de calamitate a culturilor, precum si pentru finantarea conectarii la structura de irigatii.Ciolos a subliniat, la conferinta Mediafax Talks about Agriculture, ca pentru a se directiona banii europeni catre platile asiguratorii ale culturilor calamitate de seceta sau inundatii este nevoie sa se creeze si un cadru legislativ adecvat, care sa ofere cadrul pentru crearea unor fonduri de stat sau mixte, cu participarea producatorilor si a asiguratorilor privati, in cazul in care acestia doresc.

Previziuni astrale pentru perioada 25 septembrie 1 octombrie

Septembrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 25 septembrie si 1 octombrie este marcata de formarea aspectului de LUNA PLINA din zodia Berbecului, moment astrologic deosebit si prin faptul ca Luna si Soarele activeaza in mersul lor, careul Uranus Pluto.

Liga a IV a de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriStiinta Poarta Alba C.S. Mihail Kogalniceanu 0-4 (0-2) au marcat: Colciu Constantin in minutul 12, Ivanov Nicutor in minutul 40, Treznea Ionut in minutele 87, 90. La juniori: 2-4.

Campionatul Judetean de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele Sportul Tortoman 5-3 (4-1) pentru gazde au marcat: Bocsa Marcel in minutele 30, 36, 44, Gheorghe Adrian in minutul 43, Turtoi Cristian in minutul 61, iar pentru oaspeti au marcat: Margean Daniel in minutul 13, Mitu Adrian in minutul 47, Gavril Stelian in minutul 56.

Parc eolian la Dumbraveni

Septembrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Gheorghe Cenusa si comuna pe care o conduce, paseste in randul localitatilor din judetul Constanta, care detin pe terenurile unitatii administrativ - teritoriale un parc eolian.

Primaria Dumbraveni, un sprijin real pentru elevi

Septembrie 2012, Petric Radu

Administratie localaFiind un an greu din toate punctele de vedere, mai cu seama ca, seceta din acest an a afectat semnificativ agricultura, administratia locala a cautat un mod prin care sa sprijine familiile ce se confrunta cu probleme financiare."Am decis sa facem tot ce sta in puterea noastra pentru a-i ajuta pe elevii din comuna noastra sa continue mersul la scoala. Astfel ca, ne preocupam ca elevii care trec in clasa a IX-a sa-si poata continua studiile si in afara comunei Dumbraveni, asigurandu-le transportul celor care invata la Scoala de Arte si Meserii (SAM) Independenta", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, primarul comunei Gheorghe Cenusa.

Tuzla, o comuna tot mai infloritoare

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaSeful autoritatii locale Florin Constantin Micu, ne-a declarat ca, in aceasta perioada se realizeaza lucrari de pavare pe mai multe strazi dar si ca multe alte proiecte vor prinde viata in viitorul apropiat.

STRESUL LA LOCUL DE MUNCA

Septembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieStresul la locul de munca poate fi definit ca fiind rezultatul cel mai daunator, fizic si psihic, care se produce cand cerintele postului nu se potrivesc cu resursele, capacitatile si nevoile angajatului, reprezinta o dimensiune constanta a vietii noastre cotidiene.

"Locul deseurilor nu este in casa!"

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAsociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de Primaria orasului Eforie, a organiat o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).In zilele de 20 si 21 septembrie 2012, locuitarii din orasul Eforie au avut ocazia sa renunte la toate aparatele electrocasnice si aparatura electronica veche sau defecta din casa.

Campionatul Mondial de pescuit la crap, la care participa 21 de delegatii din Europa, dar si de pe alte continente, se desfasoara pentru prima data in Romania

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateRomania nu a organizat multe campionate mondiale pe teritoriul sau. Cu atat mai importanta este stirea urmatoare: Lacul Corbu din Constanta va gazdui a XIV-a editie a Campionatului Mondial de pescuit la crap, eveniment care incepe pe 27 septembrie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771