Sitirile editiei din data de 11 Septembrie, 2012

Drumul transfrontalier Lipnita - Kainargea, finalizat

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Lipnita a organizat pe data de 6 septembrie 2012, o conferinta de presa pentru a arata stadiul lucrarilor la reabilitarea si modernizarea a 17,11 km de drum transfrontalier intre Lipnita si Kainargea.

Lucrari de modernizare la scoala de Arte si Meserii (SAM) "Nicolae Istratoiu" din Deleni

Septembrie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaInceputul de an scolar 2012-2013, debuteaza cu dreptul pentru cele cateva sute de elevi ai scolii "Nicolae Istratoiu" dar si pentru ceilalti scolari si prescolari de pe raza comunei Deleni.Conform declaratiilor edilului sef Marian Dan, pe perioada vacantei de vara s-au derulat lucrari de inlocuire a parchetului existent cu unul nou, in vederea modernizarii celor noua sali de curs si restul dependintelor.

Sedinta ordinara publica in comuna Aliman

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Aliman, Topalu Gheorghe a convocat pe data de 31 august 2012 la sediul primariei, cei 11 consilieri locali ai comunei in vederea dezbaterii mai multor puncte de pe ordinea de zi.Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de seful autoritatii locale.

S-a asigurat stocul de lemne pentru scolile din Lipnita

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialConform declaratiilor edilului sef Florin Onescu, plopii foarte batrani ce strajuiesc strazile localitatii, au fost taiati pentru a preintampina eventualele accidente.In fiecare an se recurge la acest proces de taiere a pomilor ce oricand pot accidenta pe cineva, vechimea acestora fiind una semnificativa.

6.000 de pui vii le-au fost distribuiti navodarenilor care locuiesc la curte

Septembrie 2012, Marian Carson

SocialPrimarul Nicolae Matei si echipa sa de consilieri PSD au finalizat, la sfarsitul saptamanii trecute, actiunea de distribuire a puilor vii tuturor navodarenilor care locuiesc la casa. Potrivit primarului Matei, au fost distribuiti in cele 4 zile, cat timp a fost acordat acestei actiuni, un numar de 6.

Program de sterilizare si vaccinare al cainilor, dezbatut la Medgidia

Septembrie 2012, Marinescu Daniel

SocialMarti, 11 septembrie, locuitorii orasului Medgidia sunt invitati sa participe la o dezbaterea publica ce are ca tema "Program de management al populatiei canine din municipiul Medgidia".Dezbaterea va incepe de la ora 17.

Agenda plina pentru edilul sef Dumitru Dedu

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCateva proiecte printre care pietruirea drumurilor din Mircea Voda si Satu Nou dar si pregatirea unitatilor de invatamant pentru noul inceput de an scolar, sunt prioritare pentru autoritatea locala."Lucrarea ce presupune pietruirea a trei km pe mai multe strazi din satele Mircea Voda si Satu Nou, a fost demarata in luna iulie a acestui an.

Liga a IV a de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S. Mihail Kogalniceanu Gloria Baneasa 8-1 (4-0) pentru gazde au marcat: Ivanov Nicusor in minutul 18, Ciobanu Ionut in minutele 29, 43, Treznea Ionut in minutele 42, 56, 69, Turtoi Danut in minutele 68, 75 iar pentru oaspeti a marcat Sivriu Dan in minutul 64.

Campionatul Judetean de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Fantanele Dunarea Ciobanu 2-1 (0-0) pentru gazde au marcat: Raducu Nicolae in minutul 63, Senghiv Costel in minutul 78, iar pentru oaspeti a marcat Acreala Radu in minutul 55.

Previziuni astrale pentru perioada 11 Septembrie 17 septembrie

Septembrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 11 si 17 septembrie aduce trei evenimente astrale importante si odata cu ele alte vibratii energetice, ce vor fi resimtite de fiecare dintre noi.Luate in ordinea cronologica, primul eveniment are loc Miercuri, 12 Septembrie, atunci cand LUNA NEAGRA schimba semnul zodiacal, trecand din zodia Taurului, in zodia Gemenilor.Luna Neagra sau Lilith, cum i se spune, nu este o planeta reala sau un corp astral real, este un punct matematic, astronomic in jurul caruia graviteaza Luna.

Grupuri sanitare noi pentru elevii scolii din Ostrov

Septembrie 2012, Petric Radu

Administratie localaConstruirea celor doua grupuri sanitare pentru cei 400 de elevi ai unitatii de invatamant din Ostrov si a unui grup sanitar pentru cadrele didactice, s-au finalizat.In acest sens, pe data de 22 februarie 2012, la sediul primariei Ostrov au fost deschise ofertele depuse de agentii economici interesati de castigarea contractului de lucrari.

In Oltina contiuna lucrarile la reteaua de apa

Septembrie 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaSeful autoritatii locale din comuna Oltina, Gheorghe Chirciu, a declarat ca in scurt timp vor fi finalizate lucrarile la sistemul de alimentare cu apa, lucrari care au presupus inlocuirea coloanei principale de apa.

Lucrari finalizate in comuna Ostrov

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef din Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a declarat ca in cursul acestei saptamani are loc receptia la terminarea lucrarilor de pe Masura 3.2.2.O lucrare importanta pentru localitate, a fost constructia unei gradinite, in fata sediului primariei.

Investitii in cartierul pentru tineri din Cobadin

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Cobadin si-a propus la inceputul acestui an realizarea a doua importante lucrari si anume, extinderea sistemului de alimentare cu apa in cartierul nou de locuinte si alimentarea cu energie electrica.

Orasul Baneasa, in plina dezvoltare

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul de la Baneasa, Ion Marin si-a propus la primul sau mandat, realizarea unor proiecte de interes major pentru locuitorii orasului si pentru modernizarea acestuia.O investitie importanta la care se lucreaza de doua saptamani se refera la cladirea existenta din cadrul Stadionului orasenesc.

STRESUL consecintele lui asupra omului (I)

Septembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieTeoria stresului a deschis noi perspective in intelegerea mai nuantata a relatiilor dintre om si ambianta sa, a mecanismelor implicate in adaptarea organismului la modificarile mediului fizic si psihosocial, inclusiv a fenomenelor psihice, a comportamentului individual si colectiv.

Sorin Blejnar si alti 22 de inculpati, trimisi in judecata in dosarul "Motorina"

Septembrie 2012, Marian Carson

ActualitateFostul sef al ANAF Sorin Blejnar si alti 22 de inculpati au fost trimisi in judecata de DIICOT Brasov pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul "Motorina", primul termen fiind stabilit pentru 10 octombrie la Tribunalul Brasov.

"Baietii destepti" au cerut 870 mil. lei de la Hidroelectrica. Administratorul a respins cererile

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateValoarea sumelor cu care au dorit sa se inscrie "baietii destepti" in tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica, companie aflata in insolventa, se ridica la 870,5 milioane lei, pretentiile fiind respinse de administratorul judiciar.Singurul trader de energie care a solicitat despagubiri ca urmare a denuntarii contractelor bilaterale a fost Alpiq Romindustries, care a cerut 527,7 milioane de lei, a declarat luni Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al producatorului de energie.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771