Sitirile editiei din data de 4 Septembrie, 2012

Problema fondurilor UE e vina PDL

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

PoliticCristian Preda acuza guvernul USL pentru incapacitatea de a absorbi Fondurile Europene"Se anunta sanctiuni drastice referitoare la fondurile europene. Membrii BPN al PDL au analizat in domenii sectoriale si vom prezenta in zilele urmatoare, caz cu caz, ce s-a intamplat in administrarea fondurilor europene.

Gradinita din Mihai Viteazu va fi realizata cu bani de la bugetul local

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAproximativ 70 de prescolari din localitate sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea intr-o gradinita improprie, ce a fost amenajata in cladirea birourilor fostului CAP."Am predat in urma cu doi ani terenul in vederea constructiei unitatii de invatamant Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Ziua Portilor Deshise la Fabrica HEINEKEN Romania din Constanta

Septembrie 2012, Marinescu Daniel

ActualitateFabrica de bere HEINEKEN Romania din Constanta isi deshide portile pentru al doilea an la rand, invitandu-i pe locuitorii Constantei sa faca turul fabricii si sa afle cum se produce berea. Constantenii pot vizita fabrica de bere, sambata, 8 septembrie 2012, intre ora 09:00 si ora 16.

Lansarea activitatilor proiectului "ReSearch Your Change"

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

SocialPe data de 27 august, incepand cu orele 11, la Caminul Cultural din satul Tortoman, comuna Tortoman, judetul Constanta, a avut loc conferinta de lansare a activitatilor proiectului "ReSearch Your Change".

Lucrari continuate in satul Lanurile

Septembrie 2012, Marian Carson

Administratie localaUn proiect de importanta maxima demarat de administratia locala vizeaza reabilitarea retelei de apa potabila in satul Lanurile si amenajarea retelei de apa in satul Baraganu.De aproximativ o luna de zile se lucreaza intens la sapaturile pentru ingroparea noii conducte de apa din PVC, astfel ca 11 km de conducta de fier, ruginita si cu o vechime de aproape 60 de ani v-a fi inlocuita."In satul Lanurile exista o retea de apa, insa conductele sunt foarte vechi iar acest lucru face ca apa furnizata catre locuitori se risipeste prin sparturile acestora, iar cea care mai ajunge la robinete este de foarte proasta calitate.

40% din reteaua de gaze din Lazu, finalizata

Septembrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaConform declaratiilor sefului autoritatii locale Agigea, Cristian Carjaliu, in maxim zece zile locuitorii din satul Lazu vor putea beneficia de reteaua de gaze a localtatii."Lucrarile au fost pornite pe doua tronsoane, astfel ca, pentru primul tronson, lucrarile au fost finalizate si am hotarat de comun acord cu reprezentantii Congaz ca ar fi cel mai bine sa-l si dam in folosinta pentru ca oamenii sa nu mai astepte pana se termina toata lucrarea.

Institutiile de invatamant din Baraganu si Lanurile pregatite pentru noul an scolar

Septembrie 2012, Ionel Nae

Administratie localaAdministratia locala a a incheiat deja, acolo unde a fost nevoie, reparatiile la unitatile scolare si igienizarea locatiilor ce vor gazdui orele de curs pe parcursul noului an scolar 2012-2013.Edilul sef al primariei din comuna Baraganu Titu Neague, s-a preocupat ca pe perioada vacantei de vara unitatile de invatamant sa fie igienizate si reparate pe unde a fost necesar acest lucru."Am reusit ca prin forte proprii sa montam la toate clasele din cadrul Scolii generale din Baraganu aparate de aer conditionat si jaluzele cat si la unitatea de invatamant din satul Lanurile.

Extinderea retelei de iluminat public in Cartierul Tinerilor din Lazu

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaO comuna moderna si mereu in plina dezvoltare. Asta si-a dorit mereu edilul Cristian Carjaliu pentru locuitorii comunei si pas cu pas, multe proiecte au prins viata."Am reusit sa ducem la bun sfarsit un proiect ambitios si extrem de important si anume am finalizat si inaugurat reteaua de iluminat public din Cartierul Tinerilor din satul Lazu.

Liga a IV a de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S. Mihail Kogalniceanu C.S. Cernavoda 7-0 (4-0) au marcat: Ciobanu Ionut in minutele 2, 35, Olar Stefan in minutul 11, Ivanov Nicusor in minutele 22, 54, Anei Sergiu in minutul 89, Treznea Ionut in minutul 90.

Campionatul Judetean de Fotbal

Septembrie 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriUlmetum Pantelimon S.C. Horia 3-0. S.C. Horia s-a retras din campionat.Sportul Tortoman A.S. Gradina 3-0. A.S. Gradina s-a retras din campionat.Viitorul Fantanele Vointa Sacele 0-2 (0-0) au marcat: Taranu Valentin in minutul 52, Bosca Nicolae Marcel in minutul 80.

Previziuni astrale pentru perioada 4 Septembrie 10 septembrie

Septembrie 2012, Laura Hagiu

AstrologiePrimul eveniment major, caruia ii voi acorda atentia cuvenita in aceasta analiza astrala, se refera la Axa Nodurilor Lunare, care din 2 Septembrie 2012, aproximativ pana la inceputul lunii martie a anului 2014, schimba semnele zodiacale, trecand de la Gemeni Sagetator, la Taur Scorpion.

Continuitate pentru dezvoltarea comunei Lumina

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPotrivit afirmatiilor sefului administratiei locale Dumitru Chiru, doua proiecte importante prind viata in localitate, ambele pentru binele celor ce traiesc in Lumina.O lucrare importanta pentru care receptia este in plina desfasurare este cea privind sistemul de canalizare al localitatii, ce a fost demarata in urma cu trei ani.

S-au incheiat "Zilele Medgidiei"

Septembrie 2012, Petric Radu

SocialCea de-a XIII-a editie a Zilelor Medgidiei a ajuns la final. Sarbatoarea orasului s-a incheiat dupa un week-end plin de evenimente, cu activitati cultural-artistice variate.Sambata dimineata, locuitorii orasului au avut ocazia sa se delecteze la recitalul de pian al copiilor din clasele doamnelor profesoare Angela Bejenaru si Inga Postolache.

Litoralul a adus bucurie elevilor din Sacele

Septembrie 2012, Ionel Nae

SocialPe data de 22 august 2012, o alta serie de 100 de copii s-au bucurat de minunatul program "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2012".Elevii claselor I-VIII din comuna Sacele au avut sansa de a vizita principalele obiective turistice de la malul marii, prin programul Consiliului Judetean Constanta, "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2012".

Program inedit pentru copiii nevoiasi din comuna Mereni

Septembrie 2012, Iulia FÓlfan

SocialIn urma cu o luna si jumatate, primaria Mereni impreuna cu alti parteneri au initiat proiectul social pilot "Un viitor mai bun pentru copiii nostri".In parteneriat cu Biblioteca comunala, Scoala generala, Parohia Mereni si sponsorul Asociatia Romano-Franceza "Prietenia", autoritatea locala desfasoara diferite activitati pentru un numar de 18 copii, ce prezinta risc mare de abandon scolar si provin din familii foarte sarace.

NASTEREA MAICII DOMNULUI - TRADITII SI OBICEIURI

Septembrie 2012, Tamara Nichita

PsihologieNasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Ea este praznuita pe data de 8 septembrie si marcheaza hotarul astronomic dintre vara si toamna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771