Sitirile editiei din data de 27 Aprilie, 2007

Investitii de durata la Baraganu

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Baraganu a inceput noul an continuand lucrarile la proiectele demarcate in anul trecut sau cu altele ce vor fi realizate anul acesta si asta pentru a asigura un process de dezvoltare continua pentru localitate.

Aderarea Romaniei afecteaza politicile de coeziune ale UE

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalistice Extinderea Uniunii Europene nu se mai poate realiza fara sa fie afectata eficienta actualelor politici de coeziune. Este o concluzie a unui raport efectuat de deputatul Pieper Markus, membru al Partidului Popular European Crestin Democrat si prezentat Parlamentului European.

PODUL ANGHEL SALIGNY - DE LA NASTEREA CELUI CARE I-A DAT VIATA SI PANA IN PREZENT

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAnghel Saligny s-a nascut in data de 19 aprilie 1854, in comuna Serbanesti, judetul Tecuci (actualmente, judetul Galati) si a murit la data de 17 iunie 1925, Bucuresti. A avut un frate cu un an mai mare, Alfons Oscar I.

INCEPUTUL PUNERII IN APLICARE A SIGURANTEI IN SCOLILE DIN CERNAVODA

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Social In urma cu apriximativ 3 saptamanai ,mai precis in data de 05.04.2007 a avut loc o dezbatere publica in Sala de Festivtati din incinta Grupului Scolar Industrial Energetic Cernavoda ce viza securitatea in scoli, sediata ce a fost iniziata de Primaria si Consiliul Local din Cernavoda.

FINALIZAREA REACTOARELOR 3 SI 4 DE LA CERNAVODA

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Se pare ca mai devreme decat ne asteptam, reactoarele 3 si 4 vor fi finalizate. Ministrul Economiei Varujan Vosganian a anuntat ca Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va relua procedurile de selectie a investitorilor pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda pana cel tarziu in anul 2008. In prezent, sunt puse in discutie pentru negocieri 13 firme si consortii. Dintre aceste firme, doar 2 sunt din Romania, si anume din Iasi si Slatine, restul de 11 sunt din Turcia, Canada, Belgia, Italia, Germania si Coreea de Sud.

Saptamana nationala a voluntariatului la Medgidia

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia prin Serviciul public de asistenta sociala a organizat in aceasta saptamana mai multe actiuni ce au avut drept scop promovarea voluntariatului in randul tinerilor, cetatenilor municipiului Medgidia.

Locuri de munca pentru medgidieni

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Social Primaria municipiului Medgidia si Agentia locala de ocupare si formare a muncii au organizat Bursa locurilor de munca unde au participat 23 de firme angajatoare din Medgidia, Cernavoda, Constanta si statiunea Mamaia. Au fost prezente cca. 400 de persoane in cautarea unui loc de munca din care 285 au fost selectate in vederea angajarii. Locurile de munca au fost din diverse domenii: constructii civile si industriale, agricultura, industrie textila, industrie alimentara panificatie, servicii de turism, comert.

Cartea aniversata la Medgidia

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a organizat recent evenimentul cu tema Cartea la zi aniversara. Actiunea a avut loc la biblioteca din cadrul Casei de cultura Ioan N. Roman si a fost prilejuita de dubla aniversare : Ziua mondiala a cartii si Ziua nationala a bibliotecarului.

Administratia locala Medgidia fata in fata cu asociatiile de proprietari

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute la sediul Primariei, cu reprezentantii asociatiilor de proprietari ale caror blocuri au intrat in programul de reabilitare termica.

Casa de cultura Europeana la Negru Voda

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Unul dintre proiectele pe care aministratia locala de la Negru Voda il are in vedere vizeaza oferirea unui mod de petrecere a timpului liber pentru tineri si o posibilitate de dezvoltare fizica si psihica, lucru care va putea fi acum realizat deoarece au fost finalizate lucrarile la Casa de culturea din localitate.

Lucrari de infrastructura la Tuzla

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Ca orice comunitate preocupata de conditiile si bunastarea localitatii in care in traiesc , locuitorii comunei Tuzla au intreprins actiuni de curatare si infrumusetare a habitatului lor. Din acest motiv, pana de sarbatorile pascale, administratia locala de la Tuzla impreuna cu locuitorii comunei au efectuat lucrari de curatare si intretinere a soselelor secundare si mai ales a soselei nationale.

Sistemul de apa potabila o problema pentru comuna Pecineaga

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSistemul de apa potabila o problema pentru comuna Pecineaga Comuna Pecineaga se confrunta cu o problema deosebita pe care este foarte greu sa o resolve tinand cont de faptul ca sistemul de apa potabila nu se afa in administrarea ei ca in celelalte comune.

Proiecte de hotarare la zi pentru comuna Rasova

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Ca in fiecare an la inceputul primaverii fiecare localitate intretine actiuni de curatare a comunei pentru ca activitatile ce le vor desfasura sa se poata realize in conditii bune. Din acest motiv administratia locala din Rasova a pornit campania de curatenie de primavara in toata comuna Rasova.

Conditii optime de invatare in Cerchezu

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConditii optime de invatare in Cerchezu Ca fiecare administratie locala care se gandeste la copii sai si administratia locala de la Cerchezu a intreprins actiuni de imbuntatire a conditiilor pentru ca acesti copii sa poata beneficia de un process de studiu atractiv dar si eficient.

Camin cultural modern la Albesti

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCamin cultural modern la Albesti De anul acesta primaria Albesti spera sa poata oferi tinerilor din localitate o alternativea pentru ca acestia sa isi poata petrece timpul liber in conditii prielnice care sa le satisfaca doleantele. Acest lucru se va intampla in urma reabilitarii caminului cultural din Albesti. incepand cu 30 aprilie caminul cultural intra in reparatie capitala. Va fi consolidate, va fi schimbat acoperisul, se vor tencui fatadele interioare si exterioare, se va pune gresie si parchet in interior, se vor schimba usile, vechile geamuri vor fi inlocuite cu geam de termopan.

SACUL SPART DE LA EDILMED

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain ultimul timp au tot aparut in presa articole care puneau pe tapet, de catre domnul consilier MARIAN IORDACHE, problema Edilmed-ului, intr-o forma ce mi s-a parut tendentioasa. M-am simtit obligata sa informez cetatenii, si am facut-o prin intermediul ziarului Graiul Dobrogei”, intr-un scurt articol.

Parlamentul a violat toate recomandarile Europei!

27 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Parlamentul a adoptat o hotarare ce permite prelungirea suspendarii lui Basescu. Decizia contravine normelor Comisiei de la Venetia. Hotararea parlamentului privind obiectul si data referendumului pentru demiterea presedintelui, adoptata marti, contravine normelor europene in materie de referendum. Comisia Europeana pentru democratie prin lege de la Venetia a promovat in noiembrie 2006, ca urmare a Recomandarii 1704/2005 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, un ghid de buna practica pentru referendum.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771