Sitirile editiei din data de 28 August, 2012

Electrificarea satelor va costa peste un miliard de lei si va fi gata in 2016

August 2012, Adrian Nicarel

ActualitateElectrificarea gospodariilor fara acces la reteaua nationala, situate in 2.240 de localitati, se va derula in perioada 2012-2016, dupa investitii de peste un miliard de lei (231 milioane euro), din care 90% de la bugetul de stat si 10% de la autoritatile locale, potrivit Ministerului Economiei.

Antonescu a eliberat din functie consilierii numiti de el la Cotroceni

August 2012, Adrian Nicarel

PoliticPresedintele interimar Crin Antonescu a semnat, luni, decrete pentru eliberarea din functie a tuturor consilierilor numiti de el la Administratia Prezidentiala. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Crin Antonescu a semnat decrete pentru eliberarea din functiile de consilier prezidential a lui Vasile Enache, Gheorghe Rotaru, Daniel Barbu, Maria-Cristina Manda, Radu Zlati, Victor Voicu.

Soprana Mirela Zafiri, de la Opera din Brasov, a murit luni, la 41 de ani

August 2012, Adrian Nicarel

ActualitateSoprana Mirela Zafiri, de la Opera din Brasov, a murit luni, la varsta de 41 de ani, dupa o lunga suferinta in privinta careia a fost foarte discreta, ea sustinand ultimul spectacol pe scena operei brasovene pe 31 martie, a declarat secretarul muzical al institutiei, Ovidiu Mezei.

Incep zilele Municipiului Medgidia

August 2012, Iulia FÓlfan

SocialIn paralel cu Zilele Medgidiei se va desfasura si Festivalul National de Teatru "Tanta si Costel", editia IAnul acesta, cea de-a XIII-a editie a Zilelor Municipiului Medgidia se va desfasura in perioada 29 august-02 septembrie. Data de 02 septembrie reprezinta ziua in care Medgidia a fost atestata oficial, in urma cu 156 de ani. Medgidia va fi in sarbatoare incepand de miercuri, cand la ora 09.00, in sunet de fanfara se vor arbora drapelele si se va deschide oficial evenimentul.

Lacas de cult din comuna Cerchezu, in renovare

August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaLucrari intense de reabilitare si modernizare se desfasoara la biserica ce poarta hramul "Izvorul Tamaduirii" din localitatea Cerchezu, acestea fiind demarate in urma cu un an. De asemenea, si alte lucrari sunt continuate.

Cea de-a IX-a editie a Taberei de Pictura, la final

August 2012, Iulia FÓlfan

CulturaInca o editie a Taberei de Pictura a ajuns la final. Desfasurata in perioada 16-26 august 2012, cea de-a IX-a editie a Taberei Internationale de Pictura Lucian Grigorescu a adunat artisti plastici din Turcia, Cipru, Bulgaria, Rusia, Serbia si Romania.

Lucrari avansate la noua unitate de invatamant din comuna Amzacea

August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaImportantul proiect demarat in toamna anului trecut se pregateste ca la jumatatea lunii octombrie sa prinda viata, cei aproximativ 200 de scolari sa-si poata desfasura activitatile in cele mai bune conditii.

Peste 3.000 de oameni au sarbatorit 112 ani de la atestarea orasului Eforie

August 2012, Iulia FÓlfan

SocialEdilul sef al orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu, alaturi de Consiliul Local, au organizat in perioada 10 - 14 august 2012 "Euforia Eforiei", eveniment dedicat zilelor orasului.Zilele orasului Eforie au fost in acest an un prilej de sarbatoare pentru turistii aflati pe litoral.

Lucrarile de modernizare a oborului traditional din General Scarisoreanu, la un pas de inaugurare

August 2012, Marinescu Daniel

Administratie localaConform declaratiilor sefului administratiei locale din comuna Amzacea Constantin Radu, pe data de 20 septembrie 2012, aceasta importanta investitie trebuie finalizata.Oborul situat in satul General Scarisoreanu din comuna Amzacea, ce a fost construit in anul 2010, s-a dovedit a fi neincapator pentru fermierii din aceasta zona.

Previziuni astrale pentru perioada 28 august 3 septembrie

August 2012, Laura Hagiu

AstrologieIntervalul analizat valorifica doua evenimente astrale care au avut loc saptamana trecuta si care datorita importantei lor am sa le detaliez in aceasta prezentare astrala.Miercuri 22 august, Soarele a schimbat semnul zodiacal, trecand din veselul si exuberantul Leu, in pragmatica si analitica Fecioara.

Liga a IV a de Fotbal

August 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportLiga a IV aSeria VestDanubius Rasova Stiinta Poarta Alba 6-3 (3-1) pentru gazde au marcat: Matei Ionut in minutul 15, Ilie Marin in minutele 44, 45, 60, 89, Olah Constantin in minutul 75, iar pentru oaspeti au marcat: Bulcea Marin in minutul 7, Florea Daniel in minutul 55, Baubec Emran in minutul 81.

Campionatul Judetean de Fotbal

August 2012, Bogdan Ionut Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele Dunarea Ciobanu 4-2 (2-2) pentru gazde au marcat: Lazar Daniel in minutul 5, Gheorghe Adrian in minutul 40, Taranu Valentin in minutul 53, Ilie Costel in minutul 75, iar pentru oaspeti a marcat Acreala Radu in minutele 8, 15.

Zi minunata pentru copiii din Albesti

August 2012, Ionel Nae

SocialDe programul "Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2012", au beneficiat si un numar de 100 de elevi din comuna Albesti pe data de 23 august 2012.Conform declaratiilor edilului sef Gheorghe Moldovan, 100 de elevi ai claselor I-VIII din localitate s-au bucurat de o zi perfecta, insotiti de opt cadre didactice.

Investitii importante in comuna Independenta

August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaExtinderea Caminului Cultural din localitate dar si amenajarea aleilor pietonale sunt doua lucrari importante pentru modernizarea si dezvoltarea comunei."In luna martie a acestui an, am demarat cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), lucrarile ce vizeaza extinderea Caminului Cultural cu o noua aripa in suprafata de 350 mp.

Igienizarea institutiilor de invatamant din Negru Voda

August 2012, Petric Radu

Administratie localaAdministratiile locale constantene pregatesc in aceasta perioada unitatile de invatamint pentru inceperea noului an scolar 2012-2013, vacanta mare apropiindu-se cu pasi repezi de final.La Negru Voda, spre exemplu, toate unitatile de invatamint beneficiaza de renovari inainte ca cei 1.100 de elevi si 200 de prescolari, sa paseasca din nou in salile de curs. "Avem un liceu, trei gradinite si scoli generale care au beneficiat de modernizari in vederea inceperii noului an scolar 2012-2013.

Educatia, intotdeauna o prioritate pentru edilul Cristea Gascan

August 2012, Marian Carson

Administratie localaO lucrare importanta realizata intr-o proportie de 15% inca din luna martie a acestui an este constructia gradinitei cu program normal din comuna Independenta."Din cauza scandalurilor ce au avut loc pe scena politica romaneasca, lucrarile la aceasta gradinita au stagnat din lipsa de fonduri.

ZIUA DE NASTERE FERICIRE SAU TRISTETE?

August 2012, Tamara Nichita

PsihologieCine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam?La aceste intrebari, omenirea inca nu are un raspuns pe deplin acceptat. Nu stim inca prea multe lucruri despre trecutul nostru ca umanitate, nu intelegem prea multe nici despre prezentul nostru si cu atat mai putin, despre viitorul prezumtiv. Insa ceea ce stim cu siguranta este ca noi toti, ajunsi in aceasta lume inca de la nastere, am nimerit intr-o lume absolut fascinanta din toate punctele de vedere.

S-a dat starul lucrarilor privind reabilitarea si extinderea scolii din Dumbraveni

August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa cum ne-a precizat seful autoritatii locale Gheorghe Cenusa, de mai bine de trei saptamani se lucreaza intens la aceasta importanta investitie pentru cei aproximativ 100 de elevi."In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare, in prezent se pune accentul pe intarirea peretilor exteriori cu sarma de Buzau, urmand ca mai apoi sa se intervina la plafoane, acoperis, etc.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771