Sitirile editiei din data de 7 August, 2012

Lucrari de alimentare cu apa in doua noi cartiere

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIndiferent de divergentele politice de la nivel national, dupa ce si-au preluat mandatele, primarii s-au apucat de treaba. Prioritatea edililor vizeaza proiectele de infrastructura prin care sa le asigure locuitorilor un trai cat mai decent, cat mai aproape de normalitate.

Consiliul Local Mangalia a aprobat denuntarea unilaterala a contractului cu Callatis Therm

7 August 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul Local Mangalia a aprobat in sedinta ordinara de luni, 6 august, denuntarea unilaterala a contactului de delegare de gestiune nr. 4450/31.10.2003, incheiat cu S.C. Callatis Therm S.A.Proiectul de hotarare a fost initiat de primarul Radu Cristian si a fost adoptat, prin vot secret de 13 din cei 15 consilieri prezenti, unul fiind impotriva si unul abtinandu-se de la vot. Conform proiectului de hotarare, Callatis Therm va continua sa asigure serviciul energetic termic pana la preluarea de catre Consiliul Local Mangalia, pentru o perioada maxima de 90 de zile.

Locuinte sociale pentru harsoveni

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul autoritatii locale, Tudor Nadrag ne-a declarat ca, proiectul ce vizeaza constructia blocului nr.2 de locuinte sociale, se afla pe ultima suta de metri."La ora actuala, executam lucrarile privind racordul constructiei la energia electrica si preconizez ca in aproximativ o luna de zile vom realiza repartizarea locuintelor.

Bloc cu risc seismic, reabilitat

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn prezent, se lucreaza la consolidarea blocului P1 cu un numar de 60 de apartamente, situat pe strada Plantelor, nr.33 din orasul Harsova."In primavara acestui an, am demarat aceasta lucrare importanta aprobata de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), proiect derulat pe o perioada de 24 de luni, in functie de fondurile alocate de la MDRT", a declarat edilul administratiei locale din Harsova, Tudor Nadrag pentru ziarul Graiul Dobrogei.

Dorinela Irimia, un primar pentru dezvoltarea comunei Saraiu

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIgienizarea localitatii prin intretinerea spatiilor verzi si a trotuarelor dar si amenajarea parcului din localitate sunt doua dintre proiectele importante de pe agenda de lucru a edilului sef.In aceasta perioada, se lucreaza intens la sistematizarea curtii primariei Saraiu dar si la imprejmuirea acesteia cu dotarile aferente.

Medgidia in imagini, proiectul castigator al Bibliotecii municipale

7 August 2012, Adrian Nicarel

CulturaBiblioteca municipala Medgidia a castigat Concursul de finantare "Idei de 4000+lei" lansat in cadrul programului Biblionet. Prin programul educativ sunt sustinute bibliotecile publice care doresc sa puna in practica un proiect ce vine in intampinarea nevoilor cetatenilor din comunitatea pe care o servesc.

Proiect pentru asfaltarea strazilor din Murfatlar

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al autoritatii locale, Valentin Saghiu, a organizat, vineri, 3 august 2012, o conferinta de presa cu prilejul lansarii proiectului "Modernizarea unor strazi in orasul Murfatlar", derulat prin fonduri europene.Acest important proiect vizeaza asfaltarea a unui numar de zece strazi din oras din mai multe cartiere, acestea reprezentand o suprafata de 2.893 metri liniari. Conform declaratiilor primarului, strazile au fost alese dintre cele pe care au fost finalizate lucrarile de amenajare a canalizarii si unde au fost racordate toate gospodariile la retea.

Perdelele forestiere plantate, au prins radacini

7 August 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta deruleaza, de cativa ani, un amplu program de impadurire a judetului, din care face parte si realizarea perdelelor forestiere pentru stoparea fenomenului de desertificare.Datele Ministerului Agriculturii arata ca, in cele cateva zone neafectate de seceta din judetul Constanta, productia a fost si de trei ori mai mare fata de anii trecuti datorita perdelelor forestiere de protectie plantate de Consiliului Judetean Constanta (CJC).

Litoralul romanesc, plin de turisti

7 August 2012, Daniel Chirita

ActualitatePotrivit Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), gradul de ocupare pe litoral, in acest wekeend, a fost 100% iar, pe parcursul saptamanii anterioare, a fost de 98%.Federatia considera ca trebuie gandit un program special de oferte pentru septembrie, pentru a prelungi sezonul si a mentine gradul de ocupare a litoralului si la inceputul toamnei, profitand de vremea buna anuntata de meteorologi.

Sute de constanteni muncesc la negru

7 August 2012, Daniel Marinescu

SocialReprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din Constanta au efectuat, de la inceputul anului si pana la finele lunii iulie, 3.591 de controale in randurile agentilor economici.Verificarile au vizat respectarea Codului Muncii cu toate prevederile sale.

Aproximativ 1500 de candidati la examenul de titularizare

7 August 2012, Petric Radu Dumitru

SocialEmotiile i-au cuprins pe profesorii care s-au inscris la examenul de titularizare, sustinut la sfarsitul saptamanii trecute. 611 cadre didactice s-au retras din competitia pentru ocuparea unui post de titular in institutiile de invatamant constantene.Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta, din cei 1.497 de candidati inscrisi, doar 944 au venit pana la centrele de concurs.

Picatii de la bac, inscrisi la AJOFM

7 August 2012, Marian Carson

SocialJudetul Constanta numara, la finele lui iulie, 655 de absolventi ai diferitelor forme de invatamant care nu aveau un loc de munca. Potrivit situatiei puse la dispozitie de directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Constanta, Emilia Murineanu, cei mai multi dintre ei - 536 - sunt absolventi de liceu, iar 119 au studii superioare.

Tinerii fermieri au solicitat APDRP peste 272 milioane de euro intr-o singura sesiune

7 August 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneIn cadrul celei mai recente sesiuni de primire a proiectelor de finantare pentru Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul PNDR, au fost depuse 7.971 de solicitari de finantare de catre tinerii fermieri romani.

Romania, pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de investigatii legate de fraude cu fonduri europene

7 August 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneCu 142 de miliarde de euro fonduri acordate in fiecare an, Uniunea Europeana a decis sa inaspreasca lupta impotriva fraudarii fondurilor structurale si de coeziune. Daca Romania ancheteaza cele mai multe cazuri de fraude, ea este urmata de Germania si Italia.

Previziuni astrale pentru perioada 7 14 august

7 August 2012, Laura Hagiu

AstrologiePerioada cuprinsa intre 7 si 14 august este marcata de cateva evenimente astrale care vor nuanta viata noastra cu vibratii energetice noi: unele ne vor ajuta sa deblocam anumite situatii care pana acum pareau intepenite, altele ne vor provoca din ce in ce mai mult la schimbare sau, dupa caz, ne vor forta prin evenimente mai putin placute sa invatam lectiile necesare sufletului nostru.

Ministrul Agriculturii, in vizita de lucru la Constanta

7 August 2012, Iulia FÓlfan

ActualitateDaniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost pe data de 3 august 2012, intr-o vizita la Constanta, prilej cu care a vizitat un sistem de irigatii dezafectat din localitatea Ghindaresti precum si zone cu perdele forestiere.

SA NU NE TEMEM SA IERTAM...

7 August 2012, Tamara Nichita

Psihologie"Fii ingaduitor, caci toti avem nevoie de iertare." Seneca"De ce fac oamenii ceea ce fac?"... se iubesc, se urasc, iarta... Este unanim recunoscut faptul ca orice comportament urmareste realizarea a ceva, o anume reusita, iar ceea ce declanseaza comportamentul este motivul.

Angajatii primariei Topalu, s-au mutat in "casa noua"

7 August 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa ce in anul 2010 au fost demarate lucrarile de constructie a sediului primariei din localitate, in urma cu o saptamana acestea au fost finalizate cu succes."In decursul saptamanii trecute, impreuna cu viceprimarul comunei Jipa Ion si cei 15 functionari publici, am pasit bucurosi in noul sediu al primariei, activitatea desfasurandu-se in acest moment in conditii exceptionale", a declarat edilul sef Gheorghe Murat pentru ziarul nostru.

Crin Antonescu a semnat decretele pentru desemnarea noilor ministri, dar nu si pentru Pivniceru

7 August 2012, Nae Ionel

PoliticPresedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor ministri in Cabinetul Ponta, pe lista transmisa de Administratia Prezidentiala nefigurand insa si numirea Monei Pivniceru la Justitie, ci doar revocarea lui Titus Corlatean de la sefia acestui minister.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771