Sitirile editiei din data de 22 Mai, 2012

Legea "Big Brother" a fost adoptata. Furnizorii de telefonie si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni anumite date ale abonatilor

Mai 2012, Ionel Nae

ActualitateCamera Deputatilor a adoptat, cu 197 de voturi "pentru", 18 voturi "impotriva" si 13 abtineri, proiectul legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de trafic de telefonie si internet, cunoscuta ca Legea "Big Brother".

Parlamentarii vor fi alesi prin vot uninominal pur. Pragul electoral a fost eliminat. Camera Deputatilor a aprobat proiectul initiat de Antonescu si Ponta

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

PoliticCamera Deputatilor a adoptat, azi, cu 180 voturi "pentru", 30 "impotriva" si 26 abtineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal initiat de Crin Antonescu si Victor Ponta, respingand toate amendamentele PDL si UDMR.Proiectul prevede ca vor fi alesi deputati si senatori cei care au castigat colegiul in care au candidat, iar, suplimentar, in judetele in care minoritatile au peste 7% reprezentare, acestea vor primi in plus un mandat de parlamentar.

Primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac a premiat trupele de teatru prezente la Mangalia Art

Mai 2012, Adrian Nicarel

CulturaIn perioada 18-20 mai 2012, Primaria Municipiului Mangalia si Teatrul "Thaliamar" au organizat a treia editie a Festivalului National de Teatru pentru Elevi si Studenti MANGALIA-ART. Au participat peste 16 trupe din localitati precum Bucuresti, Bacau, Constanta, Calarasi, Cluj-Napoca, Panciu.

Proiecte finalizate in anul 2012

Mai 2012, Ionel Nae

Administratie localaEdilul sef al primariei Garliciu, Constantin Cimpoiasu si-a propus pentru acest an sa duca la bun sfarsit doua lucrari importante, una fiind reabilitarea retelei de alimentare cu apa si de asemenea, pietruirea drumurilor."In luna iulie a acestui an, vom finaliza unul din cele mai importante proiecte si anume, reabilitarea retelei de alimentare cu apa potabila, ceea ce inseamna ca, toti locuitorii comunei Garliciu vor avea apa potabila la robinete.

Livada proprie pentru elevii din Ciobanu

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPe data de 24 aprilie, presedintele Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, a vizitat comuna Ciobanu unde a plantat cu elevii liceului 1.300 de pomi fructiferi."Liceul Teoretic din localitate avea o suprafata de teren de cinci hectare pe care am hotarat sa o valoficam in folosul elevilor.

Ponta schimba conducerea institutiei care coordoneaza absorbtia banilor europeni

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneCatalin Vatafu, directorul general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), omul responsabil de coordonarea absorbtiei fondurilor europene, a fost demis din postul de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Europene, printr-o decizie semnata de premierul Victor Ponta.

Miliardele UE pentru agricultura nu ne-au salvat de importul alimentelor

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAsociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) propune un set de solutii pentru absorbtia in totalitate a fondurilor europene pe agricultura si a unui procent de 80% din fondurile structurale pana in 2015.

Bruxelles-ul avertizeaza Romania ca ne suspenda fondurile de pescuit

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinistrul Agriculturii Daniel Constantin a primit saptamana trecuta de la comisarul UE pentru pescuit Maria Damanaki un avertisment care vizeaza Programul Operational Pescuit, pe care platile destinate Romaniei sunt intrerupte de la mijlocul lunii ianuarie si care ar putea fi "suspendat" din cauza mai multor nereguli depistate in procedurile de control si management.

Romania are nevoie de 30 de miliarde euro pentru modernizarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania are nevoie de 30 de miliarde de euro pentru modernizarea si extinderea infrastructurii in domeniul sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare, a afirmat joi, la Pitesti, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb.

Campania "Lets Do It, Romania!", organizata in comuna Tortoman

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

SocialPe data de 12 mai a avut loc cea de-a doua editie a programului "Let's Do It, Romania!", scopul activitatii fiind, pe de o parte, mobilizarea oamenilor pentru curatarea localitatii de deseuri, iar pe de alta parte, educarea si responsabilizarea populatiei cu privire la grija fata de mediul inconjurator.

Proiect in lucru in comuna Saraiu

Mai 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaSeful autoritatii locale Vasile Bajan, ne-a declarat ca si-a propus ca in acest an, sa doteze cele doua unitati de invatamant din Dulgheru si Saraiu cu pompe de caldura."Datorita faptului ca, cele doua pompe de caldura montate la primarie functioneaza impecabil iar costurile sunt cu mult mai mici la facturi, mi-am propus sa facem acelasi lucru si pentru elevii din cele doua scoli.

Plaje nepregatite pentru sezonul estival

Mai 2012, Daniel Chirita

ActualitateIn cadrul unei conferinte de presa sustinuta in data de 8 mai 2012, edilul sef al orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu a declarat ca, plajele nu sunt pregatite pentru a primii turistii dornici de o lunga vacanta.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportPLAY-OFFRezultate si marcatoriPerla Murfatlar - Aurora 23 August 2-3 pentru gazde au marcat: V. Pascal in minutul 19, Al. Tugui in minutul 44, iar pentru oaspeti au marcat: N. Barbulescu in minutul 33, V.

Fotbal Judetean

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportSERIA NORDDunarea Ciobanu - Vointa Sacele 5-3 pentru gazde au marcat: N. Nacu in minutul 26, G. Boghian in minutul 46, R. Tudor in minutul 50, N. Mititelu in minutul 55, D. Culea in minutul 90, i ar pentru oaspeti au marcat: M.

Constructie grandioasa la Topalu

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaMare bucurie pentru angajatii administratiei locale Topalu! In curand se vor muta in casa noua, intr-o primarie cu adevarat fastuasa si frumoasa.Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Gheorghe Murat, lucrarile la constructia in regim P+1 care cuprinde un numar de 17 incaperi, au fost demarate inca din anul 2010. De asemenea, acestea vor beneficia de toate serviciile si utilitatile necesare pentru a deservi intreaga populatie.

Tudor Nadrag, un primar devotat harsovenilor!

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte proiecte initiate de edilul sef al autoritatii locale, au dus la dezvoltarea si modernizarea orasului, binele locuitorilor fiind prioritatea numarul unu pentru Tudor NadragCu fonduri de la bugetul local al primariei, in aceasta perioada au loc importante lucrari edilitare, precum: extinderea retelei de canalizare pe strada Grivita, unde se excaveaza direct in piatra si montarea de borduri pe strazile Rozelor, N.

Parc pentru locuitorii comunei Vulturu

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect important pentru comunitatea locala din Vulturu, ce a prins viata este amenajarea unui parc comunal in centrul localitatii, in suprafata de 2.573 mp."Am depus proiectul privind constructia locului de agreement la Ministerul Mediului, unde a fost declarat neeligibil, dar asta nu a facut decat sa ma ambitioneze si mai mult, sa pot duce la bun sfarsit realizarea acestui parc. Mi-am propus ca in acest an, locuitorii comunei Vulturu sa beneficieze de un frumos loc de promenada, de un parc unde cei mici dar si cei mari sa isi poata petrece timpul cat mai frumos cu putinta", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale, Eugen Berbec.

Evenimente istorice sarbatorite la Cumpana

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

SocialPe data de 9 mai 2012, administratia locala a comunei a organizat o serie de manifestari prilejuite de evenimentele istorice ale zilei de 9 mai:1877-Ziua Independentei de Stat a Romaniei, 1945- Ziua Victoriei impotriva fascismului si 1950 Ziua Europei.

Ziua Internationala a Familiei, marcata la Cumpana

Mai 2012, Marian Carson

SocialPe data de 15 mai 2012, Consiliul Local si primaria localitatii constantene Cumpana, si-a sarbatorit intr-un mod foarte placut, cele mai longevive familii.Astfel ca, incepand cu ora 18.00, la Casa de Cultura a fost pus in scena spectacolul "Ma mut la mama!", sustinut de actori ai Companiei de Teatru DAYA Bucuresti si ai Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu", precum: Adriana Trandafir, Andreas Petrescu si Gabriel Fatu; regia Gelu Colceag.

RELATIA DE CUPLU

Mai 2012, Tamara Nichita

PsihologieIn ciuda progresului sau intelectual, omul nu a invatat prea multe in ceea ce priveste convietuirea in armonie cu semenii, el inca nu stie cum sa inlature confuziile din jurul sau, produse de propria vanitate .

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771