Sitirile editiei din data de 8 Mai, 2012

Ponta acuza Guvernul Ungureanu ca a numit persoane si a incercat sa aloce bani dupa demitere

Mai 2012, Daniel Marinescu

PoliticPremierul Victor Ponta a acuzat, luni seara, Guvernul Ungureanu ca a numit persoane si a incercat sa transfere fonduri bugetare dupa ce a pierdut increderea Parlamentului, prin votarea motiunii de cenzura, situatie pe care a caracterizat-o drept anormala.

GUVERNUL PONTA A FOST INVESTIT DE PARLAMENT. Membrii Cabinetului vor depune juramantul la ora 22.30

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

PoliticGuvernul condus de Victor Ponta a fost investit, luni, de Parlament, cu 284 de voturi "pentru" si 92 de voturi "impotriva", conform rezultatului anuntat oficial in plen. Rezultatul votului a fost anuntat de catre secretarul Camerei Georgian Pop.

Locuitorii din Eforie interesati sa se specializeze in domeniul turismului

Mai 2012, Marian Carson

Administratie localaPe data de 3 mai, administratia locala a orasului Eforie, a organizat o conferinta de presa pentru proiectul "Calificare pentru turismul romanesc".Evenimentul a avut ca scop publicarea rezultatelor primului an de implementare al proiectului de tip grant, in domeniul resurselor umane, din Regiunea Sud-Est a Romaniei (judetul Constanta), finantat prin Fonduri Structurale respectiv prin Fondul Social European "Investeste in oameni!"Pana in acest moment, s-au inscris un numar de aproximativ 200 de persoane interesate sa urmeze cursurile organizate pentru cele 3 meserii respectiv receptioner, barman-ospatar si bucatar.

Inaugurari importante cu prilejul Zilelor Comunei Pestera

Mai 2012, Iulia FÓlfan

SocialValentin Vrabie, edilul sef al comunei a organizat o mare petrecere de Ziua comunei pe data de 28 aprilie 2012. Serbarea campeneasca, organizata intre Pestera si Izvorul Mare, a strans 21.000 de persoane, vrajite de frumusetea acestui mare eveniment.

Serbare campeneasca la Silistea

Mai 2012, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala a comunei, a organizat pe data de 1 mai o festivitate cu ocazia cu ocazia implinirii a zece ani de activitate a Ansamblului Folcloric "Silisteanca".Acest prestigios ansamblu al comunei, "Silisteanca", a adunat nenumarate premii, diplome si medalii la festivalurile si concursurile importante la care a participat si unde, totodata, a lasat o impresie foarte buna.

Bilant dezamagitor in atragerea fondurilor europene la 5 ani de la aderare

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneDatele Ministerului Afacerilor Europene (MAEur) arata ca Transporturile si Mediul, ministerele ce ar trebui sa faca autostrazi, drumuri nationale, sisteme de canalizare sau gropi de gunoi nu au reusit in cinci ani de luat bani europeni sa termine niciun proiect cu impact concret in teren.

Ajutoare de 7.500 de euro pentru infiintarea culturilor agricole

Mai 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) ar putea acorda un ajutor de minimis pentru infiintarea culturilor agricole in toamna acestui an, a carui valoare nu va depasi echivalentul in lei a 7.

Ziua comunei Oltina

Mai 2012, Iulia FÓlfan

SocialEdilul sef Gheorghe Chirciu, a declarat ca, pe 23 aprilie, administratia publica locala a organizat Ziua Oltinei, manifestare la care au participat foarte multi cetateni."Bugetul aprobat de Consiliul Local pentru realizarea acestui eveniment a fost de 3.000 de lei, restul banilor fiind sponsorizarea mea. La petrecerea campeneasca pe care am organizat-o intr-un spatiu special amenajat au participat peste 400 de oameni care s-au bucurat de prezenta unor artisti din zona, interpreti de muzica populara si usoara, precum si o trupa de dansuri populare din comuna", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Oltina.

Infratirea comunei Mircea Voda cu localitatea Comune di Grotte, Sicilia - Italia

Mai 2012, Daniel Chirita

CulturaIn perioada 23 29 aprilie 2012, primaria comunei Mircea Voda a implementat in cadrul programului "Europe for Citizens" (Europa pentru cetateni), proiectul intitulat "Acceptance, knowledge and cooperation within the European citizenship", ce a avut drept obiectiv infratirea celor doua localitati.

Investitii de anvergura pentru locuitorii comunei Deleni

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaMulte lucrari importante se desfasoara in aceasta perioada pe raza comunei, edilul sef Marian Dan dorindu-si sa le duca la bun sfarsit cat mai curand cu putinta."Am demarat cu succes lucrarile de reabilitare a cladirii Caminului Cultural din Sipote, investitie posibila cu ajutorul important al Consiliului Judetean Constanta, care mereu ne-a sprijinit in toate proiectele pentru binele locuitorilor", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Marian Dan.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportPlay OffRezultate si marcatoriC.S. Cernavoda Aurora 23 August 1-1 (0-1) pentru gazde a marcat Oprea Adrian in minutul 84, iar pentru oaspeti a marcat Guinea Valentin in minutul 9. La juniori 14-0.C.

Fotbal Judetean

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriViitorul Fantanele Steaua RTS Cogealac 5-1 (3-1) pentru gazde au marcat: Preda Marian in minutele 5, 60, Serban Alex in minutele 13, 75, Grigorescu Ilie in minutul 42, iar pentru oaspeti a marcat Butcaru Stelian in minutul 15.

Proiecte pentru locuitorii comunei Ostrov

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale, Niculae Dragomir lucreaza in aceasta perioada la mai multe proiecte ce au scop siguranta oamenilor si un trai mai bun, intr-o comuna moderna.In prezent, autoritatea locala Ostrov, lucreaza la executia unui proiect integrat, care cuprinde, la nivelul localitatii, lucrari de introducere a 7,5 km retea de canalizare, construirea unei statii de epurare, asfaltarea a 10 strazi, constructia unei gradinite noi (institutie cu 10 sali de clasa in care isi vor desfasura activitatea un numar de 150 de copii) si dotarea Muzeului Satesc in incinta Casei de Cultura.

Rechizite pentru copiii din Valea Dacilor si Remus Opreanu

Mai 2012, Giurgiu Cristian

SocialMiercuri, 2 mai, primarul municipiului, Marian Iordache, impreuna cu doamna consilier Luminita Vladescu si cu directorul DGDPP, Nicolae Paun, au distribuit ghiozdane cu rechizite, pungi cu dulciuri si cozonaci din partea presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, copiilor din Valea Dacilor si Remus Opreanu.

Obor construit in comuna Cobadin

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn cel mai scurt timp, locuitorii comunei si nu numai, vor avea posibilitatea de a cumpara produse traditionale naturale si carne de cea mai inalta calitate.Conform declaratiilor edilului sef al autoritatii locale Cobadin, Cristian Telehoi, printr-un program al Consililului Judetean Constanta, pe data de 3 mai a fost pusa piatra de temelie a unui nou obor.

Apa potabila pentru locuitorii comunei Aliman

Mai 2012, Ionel Nae

Administratie localaAdministratia locala a finalizat lucrarile de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa astfel ca, 750 de locuitori din comuna beneficiaza la aceasta data de sistemul de alimentare cu apa potabila.Gheorghe Topalu, edilul comunei a reusit cu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta (CJC), sa finalizeze lucrarile privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apa din Aliman, incepute in anul 2010.

Curatenie de primavara pe raza comunei Ciocirlia

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef Traian Dragomir, administratia locala a comunei Ciocirlia este preocupata in aceasta perioada, de infrumusetarea localitatii cat si de curatarea acesteia de tot ce s-a adunat de-a lungul iernii.

Rechizite pentru copiii din orasul Baneasa

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

SocialIn urma cu o saptamana, angajati ai Consiliului Judetean Constanta (CJC), au mers in orasul Baneasa, in vederea distribuirii rechizitelor necesare in semestrul II din anul scolar 2011 2012 pentru prescolari si scolari.Aproximativ 950 de scolari si prescolari din cele patru scoli si patru gradinite, s-au bucurat nespus de mult de darurile primite de la Consiliul Judetean Constanta. "Copilasii au primit tot ceea ce este necesar pentru buna desfasurare a orelor de curs.

PSIHOLOGIA FAMILIEI (II)

Mai 2012, Tamara Nichita

PsihologieAminteam in articolul trecut despre abordarea familiei din perspectiva psihologica, despre necesitatea de a cunoaste si intelege nevoile si fenomenele care se produc in cadrul unei familii. Odata ce patrundem in aceasta intimitate, se nasc intrebari, dar si raspunsuri, unele dintre ele, ca un paradox, pot creea insa confuzii si numeroase alte intrebari cu alte raspunsuri greu de gasit.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771