Sitirile editiei din data de 1 Mai, 2012

Nicusor Constantinescu: Am stabilit cu Ponta ca pana in august se dau inapoi pensiile, salariile

Mai 2012, Iulia FÓlfan

PoliticSeful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, le-a spus, marti, celor cateva sute de oameni aflati la o petrecere cu mici si bere ca luni a fost la o intalnire cu Victor Ponta si cu ceilalti presedinti de CJ ai PSD, unde s-a stabilit ca pana in august se dau inapoi pensiile, salariile si sporurile.

Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni. Lista ministrilor din GUVERNUL VICTOR PONTA

Mai 2012, Adrian Nicarel

PoliticPremierul desemnat Victor Ponta a anuntat marti seara, in cadrul uneu conferinte de presa, componenta Guvernului, precizand ca acesta va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni sau din alta parte.

Portul Turistic Mangalia a fost laudat de presedintele Organizatiei Elene de Turism

Mai 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaPortul Turistic din Mangalia, proiectul primarului Mihai Claudiu Tusac, a primit laude din partea presedintelui Organizatiei Elene de Turism, Konstantinos Zikos, aflat intr-o vizita de lucru alaturi de reprezentantul ANAT, Corina Martin.

Produse siciliene, prezentate la Medgidia

Mai 2012, Adrian Nicarel

CulturaVineri s-a deschis Targul de prezentare "Sicilia si savorile ei", organizat de Primaria Medgidia in parteneriat cu orasul Favara. Evenimentul a fost deschis la ora 10.00, dupa arborarea drapelului Uniunii Europene, al Romaniei si al Italiei, si intonarea celor trei imnuri.

Lucrari continuate la baza sportiva din Targusor

Mai 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile de modernizare a stadionului din comuna au fost incepute in anul 2010, edilul sef Iulian Barsan dorindu-si ca in cel mai scurt timp, acest important proiect sa fie finalizat."De mai bine de o luna am reluat lucrarile la baza sportiva, pana in prezent realizandu-se imprejmuirea si jumatate din cladire, parterul fiind gata dar nefinisat, urmand lucrarile la cel de-al doilea nivel. Constructul ne-a dat asigurari ca in acest an vom termina", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Iulian Barsan.

Complex comercial pentru locuitorii comunei Baraganu

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef Titu Neague are multe planuri pentru viitorul apropiat, totul pentru o viata mai buna a locuitorilor, unul dintre acestea fiind realizarea unui important complex comercial."Un prim proiect pe care urmeaza sa-l demaram in cel mai scurt timp vizeaza construirea unui complex care va cuprinde mai multe obiective de interes major pentru locuitori, un minimarket, o cofetarie, o patiserie, o brutarie, o sala de fitness si un internet cafť", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Titu Neague.

Sarbatorirea "Zilei Veteranilor de Razboi", la Cumpana

Mai 2012, Marian Carson

SocialIn anul 1902, regele Carol I a instituit titlul de Veteran de Razboi prin Decret Regal, motiv pentru care Guvernul Romaniei, in 10 octombrie 2007, a decis ca in fiecare an, pe 29 aprilie, sa se sarbatoreasca "Ziua Veteranilor de Razboi".Cu acest prilej, administratia publica locala din comuna Cumpana, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi - Filiala Judeteana Constanta, Asociatia Nationala "Cultul Eroilor" - Filiala Judeteana Constanta, Grupul Scolar Cumpana, Gradinita nr.

Finalizarea implementarii unui proiect important pentru locuitorii comunei Cumpana

Mai 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie localaConsiliul Local Cumpana a organizat pe data de 25 aprilie, o conferinta de presa cu ocazia finalizarii implementarii proiectului "Extinderea retelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta Sud si rezolvarea problemelor legate de apele uzate".

Agigea si Lazu, infloresc pe zi ce trece

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAgenda de lucru a edilului sef Cristian Carjaliu este plina, 2012-2016 fiind o perioada in care lucrari importante vor rasari, dezvoltarea localitatii fiind principalul obiectiv al primarului.Una din realizarile administratiei locale ce va avea inaugurarea pe data de 30 mai este gradinita cu program normal din localitatea Lazu.

Lucrari desfasurate intens in comuna Mereni

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaProiectul privind reabilitarea retelei de apa din Mereni si Osmancea a devenit o certitudine dupa mult timp in care nu se prevedea nicio solutie certa.Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Gheorghe Chiriac, de mai bine de o luna de zile se lucreaza intens la programul "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa din Mereni si Osmancea".

Lucrari importante la Fantanele in parteneriat cu Grupul Ceh CEZ Romania

Mai 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaPentru a ridica nivelul de trai al oamenilor si pentru a le oferi o comuna frumoasa si mereu infloritoare, edilul Gheorghe Popescu a incheiat un parteneriat important cu Grupul Ceh."Printr-un acord de parteneriat cu CEZ Romania, desfasuram importante lucrari pe raza comunei noastre.

Rechizite scolare pentru copiii din mediul rural

Mai 2012, Daniel Chirita

SocialAngajatii Consiliului Judetean Constanta (CJC), au mers in data de 25 aprilie 2012 in comuna Topraisar pentru a distribui prescolarilor si scolarilor rechizitele pentru semestrul doi din anul scolar 2011 - 2012.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportPlaf OutRezultate si marcatoriStiinta Poarta Alba Viitorul Pecineaga 1-0 (1-0) a marcat Miron Constantin in minutul 39. La juniori: 16-0.Carsium Harsova G.S.I.B. Mangalia 3-0 neprezentare. La juniori: 3-0 neprezentare.

Fotbal Judetean

Mai 2012, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriVointa Sacele Viitorul Fantanele 2-1 ().A.S. Gradina Pescarusul Garliciu 3-2 (1-1) pentru gazde a marcat Ciobanu Gheorghe in minutele 38, 65, 85, iar pentru oaspeti au marcat: Raducanu Dumitru in minutul 17, Draghici Marian in minutul 69.

Drumul transfrontalier Lipnita Kainargea, finalizat in luna mai

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaComuna Lipnita a organizat pe data de 25 aprilie o conferinta de presa in cadrul proiectului Drum transfrontalier Lipnita - Kainargea, in incinta Caminului Cultural din localitate.Proiectul Drum transfrontalier Lipnita - Kainargea, este implementat incadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara 1: Accesibilitate, Domeniul Major de Interventie 1.1: Imbunatatirea infrastructurii de transport.

Puturi noi in comuna Gradina

Mai 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaSeful administratiei locale, Gabriela Iacobici are planuri mari pentru urmatoarea perioada, binele locuitorilor fiind pe primul plan pentru aceasta.In sedinta de Consiliu Local din data de 26 aprilie, a fost dezbatuta si aprobata hotararea prin care alesii locali au decis suplimentarea sursei de apa pentru localitate.

Drumuri pietruite pentru locuitorii comunei Sacele

Mai 2012, Ionel Nae

Administratie localaCu bani de la bugetul local, autoritatea locala este la un pas de a finaliza pietruirea tuturor strazilor din comuna. Conform declaratiilor edilului sef Ion Oprea, lucrarile au inceput in toamna anului trecut si urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul lunii mai. "Din cei 12 kilometri mai sunt in lucru inca patru de pietruit, un sprijin important fiind primit si din partea firmei ce detine o cariera in zona noastra.

"Targul Locurilor Munca", in orasul Eforie Nord

Mai 2012, Iulia FÓlfan

SocialPrimaria Eforie a organizat in zilele de 27 si 28 aprilie "Targul locurilor de munca", un eveniment dedicat exclusiv cetatenilor din orasul Eforie, care a reunit peste 40 de angajatori cu o oferta consistenta, de peste 500 de locuri de munca.

"Calificare pentru turismul romanesc"

Mai 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Eforie in calitate de Promotor al proiectului si Futuver Consulting SL in calitate de Partener transnational, organizeaza pe data de 3 mai, in Sala Mare a Hotelului Petrolul, o conferinta pe baza proiectului "Calificare pentru turismul romanesc".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771