Sitirile editiei din data de 3 Aprilie, 2012

Copiii din Romania, victime ale coruptiei.

Aprilie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateCe scrie presa straina despre copiii lasati sa moara pentru ca medicii refuza sa lucreze fara mita. La un sfert de secol dupa ce Occidentul a aflat despre orfelinatele din Romania lui Nicolae Ceausescu, copiii sunt din nou victime, de data aceasta ale coruptiei endemice, intrucat "medicii refuza sa lucreze fara mita", comenteaza The Independent in editia electronica.

Ponta: In mod oficial, Romania este in recesiune. As fi preferat sa fie o gluma de 1 aprilie

Aprilie 2012, Ionel Nae

PoliticPresedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca, incepand de duminica, Romania este, oficial, in recesiune, dupa doua trimestre consecutive cu scadere economica, el apreciind ca aceasta realitate este influentata si de "inconsecventa si lipsa de strategie economica" a Guvernului."Este 1 aprilie, as fi preferat sa fie o gluma. Dar nu este deloc o gluma, este o realitate trista, care nu ne permite sa facem foarte multe glume de 1 aprilie: de azi, in mod oficial, Romania este in recesiune.

Fotbal Liga a IV a

Aprilie 2012, Bogdan Chirita

SportSeria VestRezultate si marcatoriC.S. M. Kogalniceanu Stiinta Poarta Alba 5-0 (3-0) au marcat: St. Olar in minutul 6, Al. Chirim in minutul 25, C. Colciu in minutul 40, R. Tanasa in minutul 64, I. Treznea in minutul 69.

Fotbal Judetean

Aprilie 2012, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSteaua RTS Cogealac Pescarul Ghindaresti 6-1 (3-0) pentru gazde au marcat: I. Belcea in minutele 19, 25, 75, D. Petrus in minutul 42, Cr. Raftu in minutul 50, N. Caneac in minutul 52, iar pentru oaspeti a marcat M. Simion in minutul 70.Vointa Sacele Gloria Seimeni 3-1 (2-1) pentru gazde au marcat: T. Abdulbrai in minutul 11, Cr. Turtoi in minutul 41, Ad. Gheorghe in minutul 80, iar pentru oaspeti a marcat C.

Constanta are o Clinica de Ortopedie de talie occidentala!

Aprilie 2012, Daniel Marinescu

SocialAutoritatile locale au demonstrat si continua sa demonstreze ca eforturile pe care le depun zi de zi - in conditiile crizei economice, la care se adauga disputele politice, care in mod evident defavorizeaza judetul nostru - sunt, fara doar si poate, destinate constantenilor.

Importante investitii pentru locuitorii comunei Ostrov

Aprilie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaNiculae Dragomir, seful administratiei locale se ocupa in aceasta perioada, de finalizarea lacasului de cult din Galita si de reabilitarea Liceului din localitatea Ostrov.O prioritatea pentru primaria comunei este reabilitarea celei mai vechi cladiri din judetul Constanta in care functioneaza o unitate de invatamant, este vorba de liceul din comuna Ostrov, cladire ce dateaza din anul 1879.

Gheorghe Chirciu, un primar pentru dezvoltarea comunei Oltina

Aprilie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaPrintre lucrarile de pe agenda edilului se numara amenajarea unor locuri de parcare, continuarea investitiei la canalizare si oferirea unui ajutor familiilor din comuna.Pentru ca lipsa locurilor de parcare de pe raza comunei Oltina reprezinta de mai mult timp o problema, seful autoritatii locale a luat decizia de a amenaja noi puncte de stationare in preajma Caminului Cultural si de asemenea in zona fostului magazin Federal Cop.

Sarbatorile Pascale vin cu pachete pentru locuitorii din Mircea Voda

Aprilie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAutoritatea locala din comuna Mircea Voda continua si in acest an, traditia de a oferi o atentie deosebita batranilor trecuti de varsta de 60 de ani, daruindu-le pachete cu alimente.Ca in fiecare an, cu ocazia sarbatorii Pastelui, primaria din Mircea Voda va oferi in Saptamana Mare, pachete cu alimente pentru varstnicii din localitate.

Continuarea proiectelor incepute la Cobadin

Aprilie 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie localaO dorinta a edilului Cristian Telehoi este aceea de a duce la bun sfarsit toate lucrarile ce duc la dezvoltarea si modernizarea comunei Cobadin, de a oferi oamenilor un trai placut."In cel mai scurt timp vom demararea lucrarile de extindere a retelei de apa si a celei de electricitate in Cartierul Nou de locuinte de la intrarea in comuna Cobadin.

Din 2 aprilie se pot depune proiecte pentru imbunatatirea valorii economice a padurii!

Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPDRP anunta lansarea in perioada 02 30 aprilie 2012 a primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 122 "Imbunatatirea valorii economice a padurii" din cadrul PNDR.Obiectivele specifice ale masurii sunt: Imbunatatirea structurii arboreturilor prin refacerea sau substituirea padurilor slab productive sau neconforme cu tipul natural fundamental de padure, cum ar fi padurile de rasinoase din afara arealului natural cu specii adaptate mai bine conditiilor locale si cu rezistenta mai buna impotriva factorilor daunatori naturali (doboraturi de vant, atacuri de insecte etc) Achizitionarea de echipamente si masini de taiere necesare pentru realizarea masurilor tehnice si a operatiilor necesare pana la varsta exploatabilitatii (ex.

180 de gradinite vor fi construite in mediul rural si urban

Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneGuvernul a aprobat astazi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 180 de gradinite cu program normal cu 3 si 4 sali de grupa, cuprinse in Proiectul "Reforma educatiei timpurii in Romania"."Romania are deficit in ceea ce priveste infrastructura invatamantului prescolar.

Cetatile antice dobrogene, promovate cu fonduri europene

Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneFundatia "Orizonturi culturale" a lansat, ieri, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, proiectul "In cautarea comorilor antice dobrogene", cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Plati APIA de 277 milioane de euro si verificari in teritoriu

Aprilie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va face in saptamana 2-6 aprilie plati de 277 milioane euro, pentru a asigura "o primavara cu bani pentru fermieri", si va initia unele actiuni de verificare in teritoriu.

Angajatii primariei Aliman, s-au mutat in noul sediu al primariei

Aprilie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConsilierii locali impreuna cu edilul sef si functionarii publici au parasit sediul Caminului Cultural din comuna, locatie in care acestia si-au desfasurat activitatea de zi cu zi.Incepand cu anul 2009, de cand au fost incepute lucrarile la noua cladire a administratiei locale, angajatii ce-si desfasurau activitatea de zi cu zi in birouri mici, inghesuite visau la momentul in care vor beneficia de spatii largi, aerisite, cu toate conditiile necesare.

Sanatatea, pe primul loc in orasul Baneasa

Aprilie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu sprijinul important al Consiliului Judetean Constanta, se doreste construirea unui dispensar in satul Negureni si totodata reabilitarea Dispensarului Uman din Baneasa.Consiliul Judetean Constanta (CJC) in colaborare cu administratia locala din orasul Baneasa, va construi un Dispensar Uman in satul Negureni.

In prag de Sfinte Sarbatori Pascale, edilul Anton Burcea, este alaturi de oameni!

Aprilie 2012, Iulia FÓlfan

SocialSi in acest an, primaria Adamclisi isi indreapta atentia catre pensionari si cele mai nevoiase familii din comuna.Putem afirma ca cele doua categorii sociale sunt printre cele mai greu incercate in perioadele de criza, astfel ca acestia vor beneficia de o masa de Paste imbelsugata cu cele necesare.

Lucrari reluate la Adamclisi si Urluia

Aprilie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAnton Burcea este preocupat in aceasta perioada sa finalizeze cat mai repede realizarea investitiilor de la baza sportiva si Caminul Cultural din Urluia.In cel mai scurt timp vor fi demarate lucrarile de insamantare cu gazon a terenului de fotbal ce face parte din baza sportiva din comuna, de construire a celor trei vestiare, a dusurilor dar si de realizare a tribunei cu un numar de 200 de locuri.

Exista o teama de a merge la psiholog?

Aprilie 2012, Tamara Nichita

PsihologieDupa ce am punctat diferentele dintre psihiatru si psiholog, de ce ar trebui sa mergem la psiholog si ce inseamna confidentialitatea in psihologie Ce trairi si sentimente ne incearca, cand intram pentru prima data intr-un cabinet de psihologie?Ce se va intampla acolo, ce ma va intreba, cum ma voi simti, ma voi descurca, daca ma fac de ras? Deja am emotii, dar daca maine se vor amplifica si nu ma voi putea controla?Sunt intrebari si temeri firesti, dar nimic din ceea ce va sperie azi, nu se va intampla maine.

Paste fericit la Deleni

Aprilie 2012, Ionel Nae

SocialIn prag de Sarbatori Pascale, autoritatile locale acorda, in functie de bugetul de care dispun, unii si cu ajutorul sponsorilor, pachete cu alimente traditionale pentru organizarea mesei de Paste.Si la Deleni, edilul sef Marian Dan, a pregatit pachete cu alimentele de baza pentru persoanele nevoiase din comuna.

Proiect demarat in comuna Lipnita

Aprilie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaOdata ce contractul de executie a construirii parcului a fost semnat, edilul Florin Georgel Onescu a dat startul lucrarilor ce se preconizeaza ca vor fi gata in cel mult doua luni.Proiectul prevede infiintarea de spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, locuri de odihna si relaxare, construirea unei fantani arteziene si a unor alei pietonale, realizarea iluminatului nocturn, plantarea gazonului si montarea mai multor cosuri de gunoi.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771