Sitirile editiei din data de 27 Martie, 2012

Dupa modelul mai marilor Sandu si Dragomir, constantenii

Martie 2012, Bogdan Chirita

SportConflictul izbucnit intre Steaua Sperantei Silistea si AJF Constanta este departe de a se fi incheiat. Dupa ce a atacat public unele decizii luate de Asociatiei, clubul a castigat o prima batalie, primind puncte in clasament pentru erorile comise de oficialii AJF.

Fotbal Liga a IV a

Martie 2012, Bogdan Chirita

SportSeria VESTRezultate si marcatoriStiinta Poarta Alba C.S. Cernavoda 1-2 (0-2) pentru gazde a marcat D. Florea in minutul 63, iar pentru oaspeti au marcat: N. Radulescu in minutul 7, N. Moise in minutul 14.

Campionatul judetean de fotbal

Martie 2012, Bogdan Chirita

SportSeria NordRezultate si marcatoriSperanta Nisipari Steaua RTS Cogealac 3-0 neprezentare.Pescarul Ghindaresti Vointa Sacele 1-3 (0-2) pentru gazde a marcat Platon Lucian in minutul 72, iar pentru oaspeti au marcat: Abdulhai Taner in minutul 2, Taranu Valentin in minutul 28, Gheorghe Adrian in minutul 59.

Centru de Tineret in comuna Agigea

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale, Cristian Cirjaliu, ne-a declarat ca are in proiect pentru acest an, construirea unui Centru de Tineret, constructie ridicata in continuarea cladirii stadionului din Agigea.

Tinere sperante la Medgidia

Martie 2012, Daniel Chirita

CulturaDuminica 25 martie, la Casa de Cultura "I. N. Roman" din Medgidia s-a desfasurat consursul de interpretare "Tinere sperante". Concursul a fost organizat de Primaria Medgidia in colaborare cu Asociatia Voluntarilor si Asociatia "Alaturi de oameni" din Medgidia si a avut ca scop descoperirea micilor talente si premierea concurentilor care stiu sa se remarce prin voce si interpretare.

Revenire la... scandal!

Martie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat ca, indiferent ce ar face, anumiti consilieri locali nu doresc binele municipiului, deoarece, spune Tusac, "deputatul PDL Zanfir Iorgus si acolitii sai, consilieri locali, "plantati" in diferite formatiuni politice, pentru a-i sluji interesele, continua, de patru ani, sa blocheze dezvoltarea orasului si a statiunilor".

Topraisar, in asteptarea banilor de la Guvern

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala a comunei Topraisar spera ca anul 2012 sa fie unul cu mai mult noroc, un an in care sa fie continuate doua importante proiecte, ce inca nu beneficiaza de fondurile necesare finalizarii.

64 de apartamente ANL pentru tinerii din Cumpana

Martie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaBucurie mare pentru familiile de tineri din comuna. Un nou bloc de locuinte va fi construit anul acesta. Vor fi puse la dispozitia tinerilor spre inchiriere un numar de 64 de apartamente.Locuintele ANL vor fi ridicate in zona Parcul Verde I si Parcul Verde II, pe soseaua Strajii, avand in vecinatate Canalul Dunare - Marea Neagra, dar si viitorul campus scolar, precum si parcul de agrement si o sala de sport ultramoderna, ambele investitii fiind finalizate in 2011.

Foraje de apa in Mereni si Osmancea

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPentru acest an, seful administratiei locale si-a propus sa finalizeze lucrarile de reabilitare si extindere a retelei de apa din comuna Mereni si din Osmancea, mai cu seama ca de doi ani se asteapta acest lucru.

Proiecte finalizate cu succes pentru edilul Titu Neague

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaModernizarea si dezvoltarea comunei Baraganu este principala dorinta a primarului, astfel ca importante institutii sunt pregatite sa-si primeasca cumparatorii ori pacientii."Ma declar foarte multumit de tot ce am reusit sa fac pana in prezent pentru concetatenii mei, dar vreau sa le transmit si faptul ca multe alte lucrari le sunt pregatite pe viitor. Farmacia din comuna a fost mobilata in intregime, lucrarile la dispensar au fost si ele finalizate cu succes, medicul de familie desfasurandu-si deja activitatea in incinta acestuia.

Laszlo Borbely: Vom aloca bani pentru angajarea de consultanti pentru atragerea fondurilor europene pe apa

Martie 2012, Adrian Nicarel

ActualitateMinistrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat saptamana trecuta, la Bistrita, ca vor fi alocati bani catre judete pentru angajarea de firme de consultanta care sa pregateasca documentatia necesara accesarii fondurilor europene in domeniul alimentarii cu apa si al canalizarii pentru etapa financiara 2014-2020.

Schimbari in achizitiile publice. Contractele vor trebui sa fie incheiate in maxim 7 zile

Martie 2012, Daniel Marinescu

ActualitateExecutivul a modificat, vineri, reglementarile referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica, in sensul responsabilizarii si sanctionarii autoritatilor contractante atunci cand se constata intarzieri in incheierea contractelor autoritatilor respective, a anuntat Cristina Traila, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP).Potrivit doamnei Cristina Traila, autoritatile contractante trebuie sa incheie contractele de achizitie publica in cel mult 7 zile calendaristice de la expirarea termenelor de asteptare prevazute de lege, dupa anuntarea rezultatului procedurii de atribuire: "Autoritatea contractanta nu are dreptul sa intarzie cu mai mult de 7 zile calendaristice incheierea unui contract sau acord-cadru de achizitie publica".

Romania a fost promovata la Targul International de Turism de la Moscova

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

ActualitateDestinatiile turistice din Romania au fost promovate la Targul International de Turism de la Moscova (MITT 2012), eveniment ce s-a desfasurat in perioada 21-24 martie, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Confidentialitatea in psihologie

Martie 2012, Tamara Nichita

PsihologieSaptamana trecuta am vorbit despre eventualele motive pentru care ar trebui sa mergem la psiholog. Odata ce ne-am hotarat si avem curajul sa ne regasim, sa nu uitam un lucru important CONFIDENTIALITATEA.Este un concept vechi in medicina care se regaseste chiar in juramantul hipocratic, "Ceea ce vad sau aud in cursul tratamentului sau chiar in afara tratamentului legat de viata oamenilor, ceea ce cu niciun chip nu trebuie raspandit, voi pastra pentru mine considerand aceste lucruri rusinoase pentru a fi raspandite".

Lucrari intense pentru infrumusetarea comunei Gradina

Martie 2012, Marian Carson

Administratie localaGabriela Iacobici, seful administratiei locale are in plan pentru acest an, sa faca din localitatea pe care o conduce un loc modern, cu spatii primitoare si utile pentru cei ce locuiesc pe raza comunei.

Daruri pentru locuitorii comunei Sacele in Saptamana Mare a Pastelui

Martie 2012, Iulia FÓlfan

SocialEdilul sef al administratiei locale Oprea Ion, continua si in acest an, traditia oferirii de pachete atat batranilor cu venituri mici sau fara nici un sprijin real cat si persoanelor defavorizate.Pentru Sarbatoarea Invierii Domnului, seful autoritatii locale a comunei Sacele si-a propus sa ofere un numar de 800 de pachete tuturor varstnicilor din comuna dar si persoanelor nevoiase. Darurile vor fi oferite din bugetul personal al primarului Oprea Ion si constau in zahar, ulei, faina, orez dar si produsele traditionale sarbatorii pascale, precum o sticla de vin si un cozonac.

Pictarea bisericii "Inaltarea Domnului" din Fantanele

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDoua lucrari importante pentru locuitorii comunei, sunt aproape de finalizare, atat cele de la lacasul de cult cat si cele de la parcul de agrement, toate pentru ca locuitorii sa fie mai fericiti.Lucrarile la pictarea bisericii, au inceput in luna octombrie 2010, iar societatea care s-a ocupat de picturi a fost din Piatra Neamt, aceasta ocupandu-se si de alte alte lacasuri de cult din Sibioara, Sinoe etc.

Costume nationale si echipamente pentru voluntari, achizitionate de primaria Gradina

Martie 2012, Iulia FÓlfan

SocialAdministratia locala se preocupa in aceasta perioada, de copiii ansamblului de dansuri din comuna dar si de cei 11 voluntari, pregatiti sa intervina in orice moment dificil aparut pe raza comunei."Sunt multumita pentru ca am reusit sa cumparam echipamentul necesar alcatuit din casti, cizme, costume speciale, pentru echipa de voluntari a comunei Gradina.

Activitati de primavara la Lumina

Martie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaPe raza comunei este in plina desfasurare campania de curatenie de primavara in vederea pregatirii pentru Sarbatorile de Pasti.Odata cu venirea primaverii, administratia locala din comuna Lumina, a demarat un proiect de igienizare a tuturor zonelor verzi.

Lucrari ample in comuna Targusor

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie localaOdata ce soarele si-a facut aparitia pe cer, incep si oamenii sa iasa la lucru. Edilul sef Iulian Barsan are in plan pentru aceasta perioada, mai multe activitati pentru modernizarea si dezvoltarea comunei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771