Sitirile editiei din data de 20 Martie, 2012

Procurorul general cere ministrului Justitiei incuviintarea retinerii si arestarii lui Mihail Boldea

Martie 2012, Daniel Chirita

ActualitateProcurorul general, Codruta Kovesi, a solicitat, luni, ministrului Justitiei incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

Blocuri ANL in comuna Tuzla

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului Constantantin Micu, anul acesta, va fi realizat primul bloc ANL in localitate, prevazut cu un numar de 24 de apartamente destinate tinerilor din comuna."Licitatia pentru constructia acestor locuinte, mult asteptate de cei ce au depus cereri la primaria Tuzla, este gata. Asteptam acum finantarea de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a putea demara toate lucrarile ce se impun in vederea realizarii acestui important proiect pentru noi toti.

Sportul, recompensat la Eforie

Martie 2012, Ionel Nae

SportIn perioada 10 si 11 martie 2012, C.S Karate Traditional Eforie in colaborare cu primaria orasului Eforie, a organizat la Sala de sport din Eforie Nord, Zona de Karate Traditional pentru copii editia a XXI-a.

Concurs de table cu premii substantiale, la Navodari

Martie 2012, Adrian Nicarel

SocialCompetitia a fost organizata de organizatia locala a PSD Navodari, castigatorii competitiei primind drept recompensa premii in bani. Primii opt clasati in concurs vor participa la Concursul National de table organizat, la Constanta in perioada 23 25 martie.Navodarenii interesati de jocul de table si iubitori sa petreaca mai multe ore de relaxare intr-o zi de sambata in compania celor interesati de acelasi sport s-au intalnit, sambata 17 martie, la Casa de Cultura din Navodari, gazda unei competitii de table organizata de organizatia locala a Partidului Social Democrat.

Parcul Industrial, in atentia investitorilor chinezi

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie localaDemersurile intense pentru amenajarea Parcului Industrial din Medgidia au dat roade, drept urmare, Primaria va primi, saptamana aceasta, vizita unei delegatii din China, din care vor face parte trei oameni de afaceri interesati sa deschida o linie de productie in cadrul parcului.

Campania electorala pentru locale incepe pe 11 mai

Martie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaJoi, 15 martie a fost publicata in Monitorul Oficial hotararea privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea activitatilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale din 10 iunie. Potrivit acestei hotarari, cel mai tarziu cu 40 de zile inaintea datei alegerilor, termen limita 1 mai, va avea loc depunerea candidaturilor. Candidaturile vor fi considerate definitive dupa solutionarea posibilelor contestatii, pe data de 8 mai.

Guvernul si-a rezervat dreptul de a limita sau bloca tarifele la energia electrica pana la sase luni

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

SocialGuvernul si-a rezervat dreptul de a limita cresterea "excesiva" a tarifelor la energia electrica sau de a le bloca, pentru o perioada de pana la sase luni care poate fi insa prelungita succesiv, prin fixarea unei limite superioare a pretului sau limitarea venitului din activitatea reglementata.

"Rabla" a inceput luni pentru firme. Persoanele sunt asteptate sa intre in program in aprilie

Martie 2012, Giurgiu Cristian

ActualitateProducatorii si distribuitorii auto, precum si colectorii deseurilor rezultate din casarea masinilor vechi se pot inscrie in editia 2012 a Programului "Rabla" incepand de luni, lista celor validati urmand sa fie publica pana in 3 aprilie, atunci cand programul se deschide si pentru cetateni."Programul Rabla 2012 porneste de luni, 19 martie 2012, prin inscrierea si validarea colectorilor si producatorilor.

Cursul BNR a urcat la un nou maxim istoric - 4,3794 lei/euro

Martie 2012, Daniel Chirita

ActualitateBanca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta de 4,3794 lei/euro, in crestere cu 0,11 bani fata de vineri, euro atingand astfel un nou record istoric fata de leu, iar dealerii spun ca banca centrala a continuat sa fie prezenta in piata pentru a limita o depreciere mai mare.

Primavara aduce lucrari importante pentru locuitorii comunei 23 August

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaDupa o iarna grea si lunga, proiectele edilului Mugur Viorel Mitrana incep sa prinda viata, acestea aducand cu ele o importanta dezvoltare si modernizare a intregii localitati.Incepand cu aceasta saptamana, vor fi reluate lucrarile ce duc spre finalizarea unei importante investitii in 23 August, constructia bazei sportive.

Invatamantul, prioritar pentru edilul din Amzacea

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConstructia unei noi institutii de invatamant pentru elevii din comuna prinde viata, si de asemenea edilul spera sa intre in posesia fondurilor de la Guvern pentru finalizarea gradinitelor din localitate.

Investitii importante in comuna Pecineaga

Martie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaMulte lucrari au fost si urmeaza sa fie demarate in localitate, edilul Niculae Stan dorind dezvoltarea si modernizarea acesteia, prin realizarea de noi parcuri, reabilitarea cladirilor etc.In sedinta Consiliului Local din aceasta saptamana, consilierii locali au aprobat angajarea unei firme de paza si protectie care sa patruleze noapte de noapte pe strazile localitatii.

O primavara infloritoare pentru comuna Albesti

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaMai multe proiecte si-au facut loc pe agenda plina a edilului sef Gheorghe Moldovan, acestea vizandu-i pe toti locuitorii comunei, in special pe scolari, prescolari cat si pe cei cu mult mai mici."O investitie importanta ce v-a fi demarata in cel mai scurt timp in Albesti este constructia unei sali de sport, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Aceasta urmeaza sa fie ridicata langa stadionul de fotbal, pe o suprafata de 3.

6 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in clasamentul celor mai sarace 20 de regiuni din UE

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneSase din cele opt regiuni de dezvoltare din Romania se afla in "topul" celor mai sarace 20 de regiuni din UE, cu un PIB/cap de locuitor mai mic de 50% din media pe toate cele 27 de state membre UE, conform statisticilor realizate pentru 2009 de Eurostat.

Bancile care nu finanteaza proiecte europene nu vor mai putea rula subventii pentru agricultura

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneNu orice banca va mai avea acces la rularea subventiilor europene din agricultura, daca nu se va implica si in finantarea proiectelor europene, a declarat, astazi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, la Forumul National de Agricultura.

Ghidul pentru turism in mediu rural, publicat spre consultare

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPDRP a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 "Incurajarea activitatilor turistice" din cadrul PNDR. Conform calendarului orientativ, apelul de proiecte pentru aceasta linie de finantare ar urma sa se deruleze in perioada 17 aprilie 16 mai 2012.

ACN si Primaria Cumpana, in instanta pentru 1.000 mp

Martie 2012, Marian Carson

Administratie localaUn teren de 1.000 mp face obiectul unui litigiu intre Primaria Cumpana si Administratia Canalelor Navigabile (ACN). Disputa dintre cele doua institutii a ajuns in instanta dupa ce ambele institutii au aflat ca suprafata in cauza a fost intabulata si colo si colo de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Constanta.

Licitatiile pentru plaje s-au incheiat

Martie 2012, Ionel Nae

ActualitateVineri, la sediul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral, s-a finalizat prima etapa a licitatiilor pentru sectoarele de plaja. Daca in primele doua zile agentii economici si-au masurat puterea financiara pentru plajele din statiunea Mamaia, vineri s-a trecut la plajele din sudul litoralului.

Lucrari de intretinere pe faleza Cazinoului

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie localaPrimaria Constanta a demarat o serie de lucrari pe faleza Cazinoului din Constanta. "Valurile foarte puternice au distrus o buna parte din sistemul de protectie a cetatenilor de pe faleza Cazinoului Constanta.

Investitii noi in comuna Cerchezu

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCele mai noi proiecte ale edilului sef Ion Constantinescu, ii vizeaza atat pe prescolarii comunei Cerchezu dar si pe angajatii administratiei locale."Mi-am propus ca la sfarsitul acestei luni, inceputul lunii aprilie sa demaram procedura de licitatia pentru constructia unei gradinite in Cerchezu.

Alimentarea cu apa a satelor Tufani si Fantana Mare

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIn luna aprilie a acestui an urmeaza sa fie demarate lucrarile de executie a doua foraje hidrologice de exploatare in cele doua sate din comuna Independenta.Seful administratiei locale, Cristea Gascan a incercat prin mai multe programe guvernamentale sa finanteze acest important proiect pentru cele 180 de familii din Tufani si 128 din Fantana Mare.

Scolarii si prescolarii comunei Dumbraveni in grija edilului Gheorghe Cenusa

Martie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaAnul 2012 este unul al noilor inceputuri, al unor noi investitii, un an in care unitatile scolare si prescolare sunt pe primul plan, copiii fiind viitorul nostru, al tuturor."Mai avem de primit avizul de la Enel si Regia Autonoma Judeteana de Apa si pe baza acestora vom intra si in posesia avizului de la Directia de Sanatate.

DE CE MERGEM LA PSIHOLOG ?

Martie 2012, Tamara Nichita

PsihologieSuccesul in viata depinde in mare masura de aptitudinea noastra de a ne exprima sentimentele, de a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa faca la fel. Din cauza stresului societatii moderne, preocuparile noastre s-au modificat, fiecare dintre noi fiind supus zilnic cel putin unei situatii stresante, toate acestea avand un impact asupra vietii noastre personale si profesionale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771