Sitirile editiei din data de 20 Aprilie, 2007

CETATEA CAPIDAVA SI ISTORIA EI

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeRuinele de la Capidava au fost cunoscute folcloric inca de mult, satul turcesc - colonie militara - intemeiat in sec. XVIII purtand numele de Kale-kouml;y, adica "satul cetatii". Primii exploratori stiintifici ai pamantului dobrogean, de la sfarsitul sec.

Remes si subventia pentru agricultori

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaJumatate din agricultorii cu cel putin un hectar in proprietate si-au deschis cont la banca si s-au inscris la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA), pentru a primi subventii de la UE. Informatiile au fost furnizate de directorul Agentiei, Nicolae Sterghiu, in contextul in care noul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remes, a criticat dur activitatea institutiei, iar un raport recent al PriceWaterhouseCoopers semnaleaza ca inca sunt deficiente in functionarea sistemului.

IN FINAL GASITA….. MOARTA

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCorpus neinsufletit al andreei Mihaela Vasile, a fost gasit dupa zile in sir de cautari. Disparitia Andreei Mihaela Vasile a fost semnalata de catre fratele sau in data de 3 a lunii aprilie 2007. In ziua disparitiei, tanara a lasat telefonul mobil si cartea de indentitate unei colege rugand-o sa i le dea fratelui sau si a disparut.

CORPUL ALINEI ELENA SLAV A FOST GASIT IN APA

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMoartea Alinei Elena Slav a fost sesizata pe data de 7 martie a.c, de catre doi tineri din Cernavoda care au declarat ca o tanara in varsta de 15 ani s-a inecat in timp ce ei faceau o baie in canalul de aductiune de langa localitatea seimenii mici.

ANIVERSAREA CENTRALEI NUCLEARE DE LA CERNAVODA

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate In urma cu 12 ani,Reactorul 1 al Societatii Nuclearelectrica din Cernavod a inceput scindarea atomilor de uraniu. Cu aceasta ocazie, lucatorii centralei au sarbatorit luni, 1 aprile a.c acest eveniment istoric chiar, ce s-a petrecut pe 16 aprilie 1996.

Structura Consiliului local din Medgidia

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComisia pentru programe de dezvoltare economico - social462;, buget finante, administrarea domeniului public si privat al municipiului, servicii si comertPresedinte: ec.Camelia Plesca - formatiune politica PDSecretar: ec.

Sedinta Consiliului local Medgidia luna aprilie

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intalnit joi 19 aprilie in sedinta pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu in aceasta luna. Dintre proiectele initiate, amintim proiectul de hotarare care va stabili tipurile de servicii sociale ce vor fi acordate persoanelor varstnice in conditiile legii 17/2000.

Primaria prin directiile subordonate lucreaza pentru ca sa avem un oras curat

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria prin directiile subordonate, lucreaza pentru intretinerea curateniei in oras si pentru amenajarea si pastrarea in bune conditii a spatiilor verzi. A fost extins programul de maturare si strangere gunoi pe toate strazile si aleile si in satele Valea Dacilor si Remus Opreanu.

EDILMED smecherie financiara pe buzunarul cetateanului

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePentru ca o societate comerciala, fie ea si de utilitati publice, nu se supune aceleiasi gestionarii riguroase a banului public, atunci a aparut SOCIETATEA COMERCIALA EDILMED S.A. in 1998 a fost infiintata societatea conform dispozitiilor Hotararii Consiliului Local numarul 41 din 15.

Gheorghe Panait fara ajutorul prefecturii

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Tortomanu a inceput anul in forta prin executarea unor demersuri care sa atraga fonduri in comuna. Au fost demarate formalitatile de obtinere a unui credit de la Casa de Economii si Consemnatiuni, credit ce va fi folosit pentru achizitionarea administrativa a I.

Gheorghe Frigioi alaturi de locuitorii comunei Crucea

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa orice primar al unei localitati si primarul comunei Crucea Gheorghe Frigioiu se confronta cu o serie de nemultumiri si neintelegeri venite din partea locuitorilor comunei. Tocmai de aceea si din necesitatea de a fi cat mai aproape de oameni, toate acestea l-au determinat pe primarul comunei Crucea sa-si prelungeasca programul de audiente, program care pana la el era aproape inexistent.

Apometre in rate pentru locuitorii comunei Vulturu

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain fiecare an, in fiecare localitate administratia locala se confronta cu probleme pe care evident le intampina populatia. Desemenea si in comuna Vulturu exista probleme care isa vor fi solutionate foarte curand.

Cetatenii "scosi din noroi" la Topraisar

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localainca din anul 2000 in comuna Topraisar a fost demarat un proiect foarte important care a si fost denumit foarte sugestiv scoaterea cetatenilor din noroirdquo;. Proiectul este unul foarte important deoarece se refera la reabilitarea a 70 de kilometri de sosea.

Comuna Mereni "luminata" de luna viitoare

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaContinuand procesul de dezvoltare inceput din acest an, in comuna Mereni unele dintre proiete se apropie de finalizare. in acesta situatie se afla si proiectul de reabilitare a sistemului de iluminat public.

Daruri pentru batranii din Amzacea

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCu toate ca sarbatorile pascale au trecut a ramas in memoria locuitorilor comunei Amzacea gestul pe care autoritatile l-au facut pentru sprijinirea lor. Nevoile si saracia ii impiedica pe unii dintre noi sa faca pregatiri asa cum toti ne dorim, si tocmai de aceea administratia locala de la Amzacea a pregatit pentru persoanele cu situatie materiala precara mai multe pachete pentru a usura un pic durerea cu care acestia se confrunta din cauza lipsurilor.

Daruri pentru batranii din Amzacea

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

A inceput lucrul pamantului in comuna Garliciu

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaOdata cu venirea primaverii in toate satele si comunele care detin suprafete de pamant arabil au inceput si lucrarile de insamantare. Locuitorii comunei Garliciu au inceput actiunea de insamantare, pana in acest moment circa 80 % din suprafata totala de teren detinuta de proprietari domiciliati in acesta comuna fiind pregatita cu culturile de primavara.

Apa si medicamente pentru cetatenii din Saraiu

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaContinuand procesul de dezvoltare si intretinere a comunei Saraiu, consiliul local s-a intrunit in sedinta de consiliu pentru luna aprilie. Unul dintre proiectele de hotarare de pe ordinea de zi a fost construirea unei fantani in satul Stejarul, sat situate intre Saraiu si Dulgheru. Acesta hotarare a fost pusa pe ordinea de zi pentru maicutele de la Schitul Stejarul care s-au simtit nevoite sa apeleze la administratia locala Sariu pentru a le fi rezolvata problema.

PRIMARUL ALATURI DE CETATENI

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDaca ar fi sa fac un portret al primarului, as spune ca acesta trebuie sa fie un bun gospodar, un om simpatizat si apropiat de oameni, un om cinstit si corect, dar, in acelasi timp el trebuie sa fie si un bun profesionist in administratia publica locala, un om acomodat cu procedurile pentru accesarea programelor nationale si europene.

Promisiuni respectate la Valu lui Traian

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrin platforma program pe care a avut-o la inceperea mandatului, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a realizat in proportie de 80 % din infrastructura drumurilor, pietruirea acestora, iar anul acest sunt in finalizare si restul soselelor de circa 20%.

Comisia Europeana este ''ingrijorata'' din cauza situatiei politice de la Bucuresti

20 Aprilie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateEvolutia situatiei politice din Romania a provocat ingrijorarerdquo; in Comisia Europeana - executivul UE. Conform unor surse de la varful Comisiei, membrii Colegiului Comisarilor sunt ingrijorati in legatura cu aplicarea mecanismului de verificare si cooperare pentru sistemul judiciar si de turnura luata de lupta impotriva coruptiei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771