Sitirile editiei din data de 12 Martie, 2012

EI NE-AU TRIMIS LA TAS, NOI CHIAR II VOM TRIMITE LA BRUTARIE!

Martie 2012, Bogdan Chirita

SportA.S. Steaua Sperantei Silistea doreste sa clarifice informatiile aparute in presa furnizate de catre conducerea AJF Constanta."Declaratiile derizorii si penibile, ascund ilegalitati, falsuri si incalcari flagrante ale statutului AJF si ale regulamentelor FRF.

Harsova, un oras in care vor intra investitii de aproximativ 1.000 miliarde lei vechi

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaTudor Nadrag, edilul sef al administratiei locale a inceput noul an in forta, cu determinarea de a finaliza vechile proiecte dar si de a da drumul altor investitii noi, benefice tuturor locuitorilor.Monitorizare video pentru harsoveniPrimarul a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul privind monitorizarea video a orasului si pentru amplasarea panourilor informative, cele doua in valoare de 1,2 milioane euro.

Copiii mai mici de un an care nu primesc lapte matern au posibilitatea de a beneficia gratuit de lapte praf.

Martie 2012, Iulia FÓlfan

SocialDirectia de Sanatate Publica Judeteana Constanta informeaza ca laptele praf formula pentru sugari se acorda fara niciun cost, doar pe baza de prescriptie medicala eliberata de medicul de familie. Distributia gratuita a laptelui praf se face numai pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni, care nu primesc lapte matern si se incadreaza in anumite criterii.

Salonul de plastica mica deschis pe 9 martie

Martie 2012, Daniel Chirita

CulturaVineri 9 martie - la Galeria de arta "Ion Nicodim" din cadrul Pavilionului expozitional Mamaia, Filiala Uniunii Artistilor Plastici Constanta I a oferit unui public generos ca prezenta, deschiderea celei de-a doua editii a "Salonului de plastica mica 2012 ".

PSIHOLOG VS PSIHIATRU

Martie 2012, Tamara Nichita

PsihologieExista de multe ori tendinta de a confunda psihologul cu psihiatrul si invers. Sunt doua categorii profesionale diferite, cu rol complementar in identificarea, investigarea si tratarea tulburarilor psihice.

MDRT isi reduce bugetul cu 15%. Raman prioritare proiectele aproape finalizate sau asumate de Guvern

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneBugetul din acest an al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va fi redus cu 15%, dupa ce institutia a decis sa prioritizeze proiectele de investitii, printre obiectivele ramase figurand cele finalizate in proportie de peste 80%, cele pentru care Guvernul si-a asumat angajamentul sau cele din zonele turistice.

Ministrul mediului anunta ca in 2012 nu vor mai fi alocate fonduri pentru amenajarea de noi parcuri

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinisterul Mediului nu va mai aloca in anul 2012 fonduri pentru amenajarea de parcuri, dar mai sunt 200 de astfel de proiecte in derulare, pentru care exista bani alocati, a declarat, ministrul Laszlo Borbely, dupa ce Guvernul a adoptat bugetul Fondului pentru mediu.

Primarul Nicolae Matei, martor in dosarul de coruptie al Depozitului de deseuri industriale de la Navodari

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaTribunalul Constanta a inceput, pe 7 martie, audierea martorilor in dosarul de coruptie de la Navodari. In prima zi a fost audiat primarul Nicolae Matei, care mai bine de trei ore a dat declaratii referitoare la procesul care are ca obiect infractiunea de dare de mita savarsita de Roberto Vincentelli, cat si de abuz in serviciu savarsita de Tudorel Calapod, ambele avand ca scop comun construirea depozitului de deseuri industriale, proiect ce apartine SC Ecological Center SA.

Constanta va avea Institut Cardiovascular Regional

Martie 2012, Ionel Nae

SocialConstantenii nu vor mai fi nevoiti sa se opereze pe cord la unitatile sanitare din tara sau in strainatate. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta intentioneaza sa infiinteze Institutul Cardiovascular Regional.

Fabrici pentru producerea energiei termice si electrice

Martie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaColaborarea transfrontaliera dintre municipalitatile Medgidia si Silistra (Bulgaria) se va concretiza printr-un proiect privind construirea unei fabrici de producere a energiei termice si electrice. Primarul Medgidiei, Marian Iordache, a spus ca proiectul va fi realizat cu fonduri europene si presupune construirea a doua fabrici, una la Medgidia si alta la Silistra, care, prin arderea deseurilor menajere, vor produce energie electrica si termica.

Ample investitii in comuna Crucea

Martie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaEdilul Gheorghe Frigioi si-a propus ca in acest an sa finalizeze cele mai importante proiecte pentru locuitorii comunei, printre acestea aflandu-se reabilitarea scolii si asfaltarea drumurilor din Crucea si Stupina.

Dezvoltarea comunei Ciobanu depinde de Guvern

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul Ion Suciu a declarat ca are in desfasurare doua proiecte ce vizeaza dezvoltarea si modernizarea comunei, insa finalizarea acestora se lasa asteptata din pricina banilor ce nu au fost primiti de la Guvern.

Grupuri sanitare la unitatea scolara din Saraiu

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala demareaza in cel mai scurt timp licitatia pentru desemnarea constructorului ce urmeaza a se ocupa de realizarea grupurilor sanitare din interiorul scolii."Trei unitati de invatamant cu clasele I-VIII de pe raza comunei noastre au primit autorizatie de functionare de la autoritatile sanitare, insa cea de-a patra scoala functioneaza inca fara avizul necesar", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef al primariei, Vasile Bajan.

Doamnele sarbatorite pentru prima data in comuna Tortoman

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

SocialCu prilejul Zilei Internationale a Femeii, administratia locala a comunei Tortoman a organizat, in aceasta minunata zi de 8 martie, o petrecere in cinstea doamnelor si domnisoarelor din localitate.Cele peste 250 de de reprezentante ale sexului frumos din Tortoman si din satul Dropia, au petrecut de Ziua Femeii la Caminul Cultural din comuna momente vesele, unice.

Momente speciale pentru doamnele din Agigea

Martie 2012, Marian Carson

SocialPe data de 8 martie, edilul impreuna cu Consiliul Local Agigea, au organizat primul eveniment in incinta Casei de Cultura din localitate, locuitorii neavand pana in acest moment alte activitati culturale.

Lucrari continuate in comuna Garliciu

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIncepand cu saptamana viitoare, administratia locala continua proiectele incepute, atat lucrarile la parcul de agreement cat si la alimentarea cu apa a localitatii Garliciu."Lucrarile la parcul construit pe o suprafata de 10.

Campionatul Old Boys la fotbal a ajuns la final

Martie 2012, Ionel Nae

SportIn perioada 17 februarie-11 martie la Medgidia s-a desfasurat Competitia "Old Boys" la fotbal. In cadrul turneului au avut loc si competitiile de fotbal de sala pentru gimnaziu si liceu. In urma partidelor desfasurate, din cele 14 echipe participante la concursul Old Boys, in finale s-au calificat patru echipe.

Topalu, o comuna in plina dezvoltare

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Murat, edilul administratiei locale Toplau si-a propus ca acest an sa fie unul al demararii de noi proiecte dar si unul in care sa prezinte investitiile finalizate.O lucrare importanta ce a fost finalizata este cea de racordare a localitatii Capidava la reteaua de apa a comunei. "Aceasta masoara 7 kilometri si a fost realizata cu fonduri de la bugetul local al administratiei locale Topalu si cu sprijinul important pe care l-am primit de la Consiliul Judetean Constanta.

Femeia, sarbatorita la Silistea

Martie 2012, Ionel Nae

SocialPe data de 10 martie 2012, edilul sef Mihai Soare a organizat pentru toate doamnele si domnisoarele din comuna o petrecere, unde acestea sa danseze si sa se simta bine.Administratia locala a comunei Silistea, reprezentata prin primarul Mihai Soare, au oferit in semn de apreciere si respect flori si cate un cadou femeilor din Tepes Voda si Silistea.

Edilul Eugen Dumitru, un sprijin pentru familiile nevoiase din Cuza Voda

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaIarna grea si viscolul puternic din acest an, a lasat goale magaziile cu lemne a celor mai nevoiasi oameni de pe raza localitatii Cuza Voda. Administratia locala nu a ramas indiferenta."Proprietarul fostei livezi a Fruvimed Medgidia, ne-a ingaduit sa luam buturugile ramase in urma defrisarii intregii livezi, acest lucru bucurandu-ne deoarece astfel am putut sa-i ajutam pe cei nevoiasi. Astfel ca, am facut o ancheta sa-i depistam pe cei ce au ramas fara lemne de foc pe perioada iernii.

Dezvoltarea comunei Vulturu, prioritatea edilului Eugen Berbec

Martie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaCu un buget cu mult mai mic ca in anul 2011, primarul localitatii incearca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a investii si pentru a moderniza comuna pe care o conduce cu atata devotament.Unul din proiectele importante pe agenda sefului administratiei locale Vulturu, Eugen Berbec este reabilitarea bisericii ce poarta hramul "Sfintii Mihail si Gavril".

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771