Sitirile editiei din data de 6 Martie, 2012

Finantare pentru "Club Nautic Callatis"

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie localaPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a semnat, saptamana trecuta, un contract de finantare pentru un nou proiect de dezvoltare turistica a municipiului Mangalia. Proiectul, intitulat "Club Nautic Callatis", se deruleaza in parteneriat cu municipiul Balcik din Bulgaria si are ca scop realizarea unui centru nautic transfrontalier, cu rolul de a organiza si gazdui mari competitii nautice la nivelul bazinului Marii Negre, expozitii nautice la Mangalia si la Balcik.

Proiecte continuate cu succes de edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala Oltina inregistreaza in acest an un buget mai mare cu 200.000 lei fata de cel inregistrat in anul 2011. Insa, tot e nevoie de un credit la banca pentru finalizarea unei investitii importante.

Incep inscrierile in clasa zero

Martie 2012, Giurgiu Cristian

SocialSute de mii de parinti din intreaga tara intra, incepand de ieri, sunt in focurile inscrierilor in clasa pregatitoare (cunoscuta mai bine sub numele de clasa zero) si clasa I.Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, de astazi si pana pe 16 martie are loc prima etapa a inscrierilor, in cadrul careia parintii pot depune dosarele la scolile la care au fost arondati.

Caminul Cultural din Sipote, reabilitat

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaConform declaratiilor edilului sef al comunei Deleni, Marian Dan, Consiliul Local a aprobat fondurile necesare pentru reabilitarea Caminului Cultural din satul Sipote."Cu toate ca trebuie sa ne descurcam cu un buget mai mic cu vreo 30% fata de cel din anul trecut, nu pot sa renunt la lucrarile importante de pe raza comunei noastre, Caminele Culturale fiind una din prioritatile mele", a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Marian Dan.

Comuna Cumpana printre "Cele mai frumoase sate din Romania"

Martie 2012, Adrian Nicarel

Administratie localaPe data de 29 februarie, Cumpana in calitate de membru fondator al Asociatiei "Cele mai frumoase sate din Romania", a fost invitata sa participe, la lansarea ghidului oficial "Cele mai frumoase sate din Romania", la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti.Acest ghid al localitatilor membre ale Asociatiei a fost lansat cu sprijinul membrilor, al partenerilor si colaboratorilor, in prezenta si cu suportul moral si financiar al Ambasadei Frantei si Delegatiei Wallonie - Bruxelles.

Sedinta Consiliului Local Lipnita

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Lipnita, Florin Onescu a convocat pe 9 februarie 2012 la sediul primariei, consilierii locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.O hotarare importanta ce a fost aprobata a fost acordarea trimestriala a unor pachete cu produse alimentare in valoare de 40 lei pe fiecare pachet.

Ziua de 8 Martie sarbatorita in comuna Mircea Voda

Martie 2012, Giurgiu Cristian

SocialSi pentru acest an, edilul comunei Dumitru Dedu a pregatit surprize pentru toate doamnele si domnisoarele din Mircea Voda si Satu Nou, dansul si voia buna fiind pe primul loc in aceasta minunata zi.Incepand cu orele 11.

Primaria Aliman continua lucrarile incepute

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaNici nu poate fi vorba de investitii noi in comuna, bugetul pe anul 2012 fiind unul mai mic cu 30%. Edilul Gheorghe Topalu continua doar proiectele incepute pe care le doreste finalizate cat mai curand cu putinta.

Impozit de 20% pentru cladirile turistice neutilizate

Martie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaServiciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta anunta contribuabilii ca pentru cladirile cu destinatie turistica ce nu functioneaza in cursul unui an calendaristic, cota de impozit este de 20% aplicabila la valoarea de inventar a acesteia.

Pregatiri pentru 8 Martie la Pestera

Martie 2012, Iulia FÓlfan

SocialIn comuna Pestera se fac pregatiri pentru petrecerea de 8 Martie, dedicata reprezentantelor sexului frumos, carora edilul Valentin Vrabie le ureaza o primavara frumoasa, plina de realizari si impliniri sufletesti.Cele peste 450 de doamne si domnisoare vor petrece de Ziua Femeii la Ivrinezu Mare si Pestera momente de neuitat. Seful administratiei locale, Valentin Vrabie, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, se vor organiza petreceri pentru cele ce sunt mame, iubite, sotii, fiice.

Grupuri sanitare noi la scoala din Ostrov

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca bugetul pe anul 2012 este mai mic cu 20% ca cel din anul 2011, edilul sef Niculae Dragomir deruleaza investitii noi in comuna.Pe data de 22 februarie 2012, s-a tinut licitatia in vederea desemnarii agentului economic care va construi doua grupuri sanitare pentru elevii scolii generale din Ostrov si un grup sanitar pentru cadrele didactice.

Studiu pentru alimentarea cu apa a satului Negresti

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaUn proiect pentru dezvoltarea Cobadinului este cel de introducere a unui nou sistem de alimentare cu apa in satul Negresti, vechiul sistem avand o vechime mai mare de 30 de ani.Conform declaratiilor edilului sef Cristian Telehoi, pompa de apa ce alimenteaza o parte din Negresti nu apartine primariei Cobadin, ci se afla in administrarea unui proprietar privat, care a preluat-o de la fostul S.C. Comcereal S.

Importante investitii in comuna Cobadin

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCristian Telehoi, edilul sef al administratiei locale a bifat pe agenda de lucru atat pentru anul in curs cat si pentru anul 2013, demararea unor lucrari importante."Unul dintre proiectele importante pentru localitatea noastra este cel de extinderea a sistemului de alimentare cu apa si de alimentare cu energie electrica si iluminat in cartierul nou de locuinte din Cobadin in aceeasi zona cu loturi pentru case", a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Cristian Telehoi.

Femeia, celebrata cu bucurie in comuna Adamclisi

Martie 2012, Marian Carson

SocialCa in fiecare an, primaria si Consiliul Local Adamclisi organizeaza si invita toate doamnele si domnisoarelor din localitate sa sarbatoreasca impreuna cu reprezentantele administratiei locale "Ziua Interna tionala a Femeii".

Piesa de teatru in luna lui Martisor la Baneasa

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Social"La initiativa domnisoarei deputat Cristina Dumitrache, am reusit sa aducem putina bucurie si zambete pe chipurile doamnelor, domnisoarelor si nu numai, printr-un spectacol de teatru intitulat "Tramele si dramele lui Caragiale", piesa jucata pe scena Casei de Cultura din orasul Baneasa in data de 2 martie 2012.

Delegarea serviciului de iluminat public, in dezbatere la Medgidia

Martie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a organizat luni, 5 martie, in sala Casei de Cultura "I.N. Roman" dezbaterea publica in cadrul careia au fost abordate doua teme importante pentru comunitate: delegarea gestiunii serviciului de iluminat public in municipiul Medgidia si realizarea stemei municipiului Medgidia, conform prevederilor H.

12.000 de martisoare au fost oferite doamnelor si domnisoarelor din Navodari

Martie 2012, Iulia FÓlfan

SocialActiunea prin care Primaria orasului Navodari marcheaza venirea primaverii a continuat si in acest an. La initiativa primarului Nicolae Matei, doamnele si domnisoaree din Navodari au primit martisoare personalizare. In acest an, martisoarele personalizare au fost in forma de trifoi, leu, soare, delfin si potcoava, precum si martisoare confectionate manual de artisti din domeniu in forma de inimioare si flori.

Centru de tineret, la Lumina

Martie 2012, Ionel Nae

Administratie localaSe stie ca viata la tara nu este tocmai usoara. Trecand insa peste problemele cotidiene, generate in primul rand de lipsa locurilor de munca, unul dintre motivele pentru care tinerii din mediul rural si-ar dori sa plece in oras este faptul ca nu au unde sa-si petreaca putinul timp liber pe care il au.

Amenintati de Dunare!

Martie 2012, Petric Radu Dumitru

ActualitateLocuitori in pericolDunarea este monitorizata de fiecare dintre primarii localitatilor constantene care se afla in apropiere si care pot avea serioase probleme daca nivelul apei creste foarte mult. La Harsova, primarul orasului, Tudor Nadrag, se deplaseaza in fiecare zi pe malul Dunarii ca sa vada daca intervin modificari. "Dupa ce se va dezgheta Dunarea, cu siguranta vom avea inundatii. In prezent situatia este stabila, sloiurile de gheata neprovocand probleme.

"Rabla 2012", la sfarsitul lunii martie

Martie 2012, Giurgiu Cristian

Actualitate"Rabla" ar putea demara la sfarsitul lunii martie, dupa ce vor fi definitivate listele centrelor REMAT partenere si dealerilor auto care si-au exprimat intentia de a participa la sesiunea din 2012, a declarat, vineri, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

Uniunea Europeana finanteaza reabilitarea monumentului triumfal Tropaeum Traiani

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneConsiliul Judetean Constanta a gazduit miercuri sedinta de lansare a ordinului de executie a lucrarilor la proiectul de reabilitare a monumentului triumfal Tropaeum Traiani, de la Adamclisi, din judetul Constanta.

Sansele pentru reabilitarea termica a cladirilor din fonduri europene sunt foarte mici

Martie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMinistrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, vineri, la Suceava, ca sansele pentru asigurarea finantarii programului de reabilitare termica a blocurilor din fonduri europene sunt mici si ca din bugetul MDRT trebuie alocata o cota mai mare pentru acest program.

Perspectiva ingrijoratoare pe piata muncii: Romania, tot mai batrana si fara talente

Martie 2012, Daniel Chirita

SocialImbatranirea populatiei si scaderea numarului de locuitori aduc o perspectiva ingrijoratoare pentru piata muncii si impun, impreuna cu alti factori negativi, masuri rapide precum flexibilizarea pietei, crearea de locuri de munca si atragerea romanilor care au emigrat inapoi in tara, arata Manpower.

Vladimir Putin a castigat al treilea mandat de presedinte al Rusiei, cu 63,9% din voturi

Martie 2012, Daniel Marinescu

PoliticVladimir Putin a castigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 63,9% din voturi, potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a aproximativ tuturor voturilor.Putin a obtinut 63,9% dupa numararea buletinelor din 98,47 la suta din birourile de vot, potrivit datelor anuntate de Comisia Electorala Centrala.Comunistul Ghennadi Ziuganov obtine 17,18% din voturi, liberalul Mihail Prohorov 7,7%, populistul Vladimir Jirinovski 6,24%, iar candidatul de centru Sergehi Mironov 3,84%.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771