Sitirile editiei din data de 28 Februarie, 2012

SOLICITAM PUBLIC DEMISIA CONDUCERII AJF CONSTANTA!

Februarie 2012, Bogdan Chirita

SportA.S. Steaua Sperantei Silistea doreste sa clarifice informatiile aparute in presa locala, furnizate de catre conducerea AJF Constanta, in perioada 23-25 februarie. Constatam cu stupoare si indignare, faptul ca fara nici un fel de acoperire regulamentara, conducerea AJF CONSTANTA, prin presedintele, Vasile Mihu, si vicepresedintele Guteanu Stere, furnizeaza intentionat, informatii defaimatoare, false si mincinoase, la adresa noastra, pentru a duce in eroare iubitorii sportului rege, dar si a membrilor Adunarii Generale a AJF, din care facem si noi parte.

Primaria Eforie risca sa aiba conturile blocate din cauza Guvernului

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaLipsa de competenta si de responsabilitate a angajatilor Ministerului Comunicatiilor impiedica finalizarea si inceperea unor investitii pe care edilul Ioan Ovidiu Brailoiu le doreste pentru cei apoximativ 10.000 de locuitori ai orasului.Conturile administratiei locale a orasului Eforie risca sa fie blocate ca urmare a unor impedimente aparute in derularea unui contract realizat cu finantare europeana.

Peste 176 de milioane de euro disponibili pentru prima impadurire a terenurilor agricole

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneIn acest an, APDRP va pune la dispozitia tuturor celor interesati sa-si impadureasca terenurile agricole peste 176 de milioane de euro.Fondurile sunt acoperite in proportie de 100% din bani publici (nu exista obligativitatea cofinantarii) si vor fi disponibile in cate patru sesiuni pentru depunerea proiectelor aferente Masurii 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole".

Cei 300 de castigatori ai lunii ianuarie la caldura si-au primit facturile pe zero. Extragerile continua!

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialEste vorba despre facturile gratuite pe care administratia orasului Navodari le acorda, prin tragere la sorti, tuturor locuitorilor orasului racordati la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice in cadrul proiectului initiat de primarul Nicolae Matei "Ideea mea si norocul tau". Programul se bucura de un real succes, este unic la nivel national si tot mai multe administratii locale din tara se intereseaza sa-l poata aplica.

Mai multe proiecte de infrastructura au fost aprobate de Consiliul Local Navodari in sedinta extraordinara

Februarie 2012, Giurgiu Cristian

Administratie localaPrimarul orasului Navodari, Nicolae Matei a convocat, la sfarsitul saptamanii trecute, Consiliul Local in sedinta extraordinara pentru a dezbate si supune spre aprobare un numar de 40 de proiecte trecute de votul comisiilor de specialitate.

Prioritatile noului ministru al agriculturii: internet si locuri de munca pentru sateni

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneCrearea de noi locuri de munca in mediul rural, conectarea taranilor la internet de mare viteza si cresterea suprafetelor de teren agricol cultivate sunt primele trei obiective ale lui Stelian Fuia, noul ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale.

Actualizarea declaratiilor pentru platile pe suprafata

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneDe la 1 martie, agricultorii trebuie sa-si actualize sau sa depuna declaratiile necesare pentru accesarea sprijinului financiar din fonduri europene sau bugetul national.In anul 2012 pot beneficia de sprijinul financiar, din fondurile europene si de la bugetul national, persoanele care sunt incluse in plata unica pe suprafata, plati nationale directe complementare, plata separata pentru zahar, plati compensatorii pe masuri de dezvoltare rurala, pentru zonele montane defavorizate, pentru zonele defavorizate din punct de vedere natural si plati de agro-mediu.

Primarul Mangaliei Claudiu Tusac, repus in functie

Februarie 2012, Giurgiu Cristian

PoliticDemis de prefectul Constantei pentru o presupusa stare de incompatibilitate, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a castigat, joi, la Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzau, procesul in care a atacat ordinul prin care era eliberat din functie de prefectul Constantei.

Ajutoare pentru localnicii din Ialomita

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialCampania de colectare de ajutoare pentru persoanele afectate de caderea abundenta de zapada, desfasurata la Medgidia a ajuns la final. La sfarsitul saptamanii trecute, cele aproximativ patru tone de alimente si cei peste zece saci de imbracaminte au fost transportati in judetul Ialomita, comuna Sfantu Gheorghe.

Targ de martisoare la Medgidia

Februarie 2012, Giurgiu Cristian

SocialIn perioada 24 februarie - 1 martie, in Piateta Decebal se desfasoara editia a II-a a Targului de martisoare.Evenimentul a fost initiat de Asociatia de Voluntari din Medgidia, cu participarea scolilor si gradinitelor din localitate.

Iubirea sarbatorita la Cumpana

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana a organizat in ziua de vineri, 24 februarie 2012, diverse activitati, sub indemnul "Iubeste Romaneste!", cu prilejul Sarbatorii tineretii si a iubirii Dragobetele.Incepand cu orele 11.

Proiect in beneficiul cumpanenilor, aproape de final

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaReprezentantii administratiei locale din Cumpana organizeaza astazi, 28 februarie, incepand cu orele 11.00 in sala de sedinte a primariei, o conferinta de presa ce are ca tema stadiul implementarii proiectului de extindere a retelei de canalizare, proiect important pentru locuitorii comunei.

23 August, o comuna in plina dezvoltare si modernizare

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al comunei, Mugur Viorel Mitrana, si-a propus pentru acest an sa duca la bun sfarsit toate proiecte incepute dar totodata, sa demareze si alte investitii noi pentru locuitorii comunei.Una din investitiile primordiale pentru dezvoltarea comunei este construirea unei retele de canalizare in localitate si in zona turistica.

Odata cu incalzirea vremii, se reiau lucrarile de pietruire in Cerchezu

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaIn orice localitate drumurile sunt cele mai importante. In acest sens, prin programul Consiliului Judetean Constanta, primaria Cerchezu va reincepe pietruirea strazilor."Pot sa va spun ca pana in alegeri vom mai pietrui inca 2 km de drumuri in comuna, 12 km fiind deja finalizati.

Buget mai mic la Tuzla

Februarie 2012, Marian Carson

Administratie localaCu toate ca bugetul comunei Tuzla pentru anul 2012 este cu mult mai mic decat cel de anul trecut, edilul Constantin Micu continua toate lucrarile incepute."Daca in anul 2011 am avut la bugetul local 7.700.000 de lei, in acest an, bugetul este de 4.700.000 de lei, acesta fiind mai mic cu 3.000.000 de lei. Cu toate astea sunt optimist ca voi duce la bun sfarsit tot ceea ce am inceput pentru dezvoltarea si modernizarea comunei si de asemenea, ca voi demara si alte proiecte noi", a declarat primarul Constantin Micu pentru Graiul Dobrogei.

"Invatam sa patinam", la finalul celei de-a treia editii

Februarie 2012, Petric Radu Dumitru

SocialProgramul Consiliului Judetean Constanta (CJC) "Invatam sa patinam", aflat la a treia editie, a ajuns la final. Dupa aproape trei luni de desfasurare, in timpul vacantelor scolare si in weekend-uri pentru a nu perturba orele de curs, actiunea destinata elevilor din mediul rural si-a atins scopul si a adus la patinoarul situat pe bulevardul Soveja din apropierea Palatului Copiilor peste 15.

Ample proiecte pentru locuitorii comunei Pecineaga

Februarie 2012, Bogdan Chirita

Administratie localaContinuarea proiectelor vechi dar si initierea altora noi sunt prioritatea edilului sef Niculae Stan, anul 2012 fiind unul pe care acesta il priveste optimist, plin de speranta in vremuri mai bune.Pentru perioada imediat urmatoare, primarul administratiei locale din comuna Pecineaga si-a propus sa angajeze o firma de paza si protectie care sa patruleze noapte de noapte pe strazile localitatii.

Lucrari importante demarate in comuna Independenta

Februarie 2012, Ionel Nae

Administratie localaMulte investitii importante vor prinde viata in Independenta, edilul sef Cristea Gascan avand o agenda plina de lucrari importante, toate in favoarea si in beneficiul locuitorilor comunei.Una din lucrarile ce urmeaza sa fie demarate in cel mai scurt timp este cel de executare a doua foraje hidrologice de exploatare in satele Tufani si Fantana Mare.

Scoala noua in 2012 pentru elevii din Cotu Vaii

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaGheorghe Moldovan, edilul comunei Albesti, si-a propus ca lucrarile la scoala cu clasele I-VIII sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an, astfel elevii sa se bucure de conditii optime pentru studiu.

Ziua de 8 Martie sarbatorita in comuna Amzacea

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialCa in fiecare an, edilul sef al comunei Amzacea, Constantin Radu doreste sa aduca un strop de bucurie pe chipurile tuturor doamnelor si domnisoarelor din comuna, cu ocazia Zilei de 8 Martie.Una dintre comunele in care femeia urmeaza sa fie sarbatorita, este comuna Amzacea. Astfel ca, aproximativ 200 de femei din General Scarisoreanu, 120 din Casicea si 150 de reprezentante ale sexului frumos din Amzacea, vor petrece o zi minuntata cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, o zi cu totul si cu totul speciala pentru toate doamnele si domnisoarele de pe tot mapamondul.

Gheorghe Cenusa, un primar pentru dezvoltarea si modernizarea comunei Dumbraveni

Februarie 2012, Daniel Chirita

Administratie localaSi acest an incepe in forta pentru administratia locala a comunei, multe lucrari importante asteptand sa prinda viata, odata cu venirea primaverii.Printre proiectele importante ale edilului primariei Dumbraveni, se numara constructia unei case mortuare la biserica din localitate, locuitorii cerand in mod expres ridicarea unei astfel de locatii, atat de importanta.

Administratia locala din Amzacea a tinut piept iernii grele

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaChiar daca in prezent ninsorile nu si-au mai facut simtita prezenta in judetul Constanta, edilul Constantin Radu a dorit sa precizeze faptul ca, zapada cazuta in urma cu cateva saptamani, nu a izolat comuna.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771