Sitirile editiei din data de 21 Februarie, 2012

Ambii parinti, obligati sa-si ia concediu pentru cresterea copilului. Legea se modifica din nou, de la 1 martie

Februarie 2012, Ionel Nae

SocialDe la 1 martie, amandoi parintii vor fi obligati, oficial, sa aiba grija de bebelusul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatal si-l poate lua pentru cresterea nou-nascutului, cel putin o luna ii va reveni celuilalt partener.

Dezvoltarea si modernizarea comunei Topraisar

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaFinalizarea lucrarilor la gradinita din comuna, a proiectului de alimentare cu apa din Topraisar si a sistemului de alimentare cu apa din satul Potarnichea sunt doar cateva din prioritatile de pe agenda edilului Gheorghe Stelian.Administratia locala din Topraisar a demarat in urma cu 3 ani un proiect de construire a unei gradinite prin Ministerul Educatiei. "Pentru noi, construirea gradinitei nu este un moft, ci este o prioritate si mai ales o necesitate.

Sedinta Consiliului Local Agigea

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul sef al administratiei locale Agigea, Cristian Cirjaliu a convocat pe 6 februarie 2012 la sediul primariei, consilierii locali ai comunei in vederea dezbaterii si aprobarii punctelor de pe ordinea de zi.

Investitii in comuna Fantanele

Februarie 2012, Petric Radu Dumitru

Administratie localaEdilul administratiei locale Gheorghe Popescu spera ca acest an sa fie mai bun decat cel precedent, astfel sa poata duce la bun sfarsit tot ceea ce si-a propus pentru binele comunei.Primarul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu, a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, dupa multele incercari nereusite, proiectul privind introducerea retelei de canalizare menajera urmeaza sa fie implementat.

Pietruirea continua in comuna Sacele

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate greutatile, edilul Ion Oprea continua investitiile in comuna Sacele si de asemenea investeste in utilaje pentru iarna viitoare pentru a fi si mai bine pregatiti.Una din lucrarile de care primarul administratiei locale din comuna Sacele se declara foarte multumit si care se va continua si pe parcursul acestui an este pietruirea celor 6 km de drumuri, alti 7 km fiind deja pietruiti.

16 km de drumuri pietruite in Baraganu

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaTinandu-se de promisiunea facuta la preluarea mandatului de primar in luna mai a anului 2011, Titu Neague a pietruit in sase luni 16 din cei 20 de km de strazi din interiorul comunei."Una dintre promisiunile pe care le-am facut in campanie locuitorilor comunei Baraganu a fost aceea de a pietrui toate drumurile de pamant din localitate.

Ziua de Valentines Day, sarbatorita la Cumpana

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

SocialConsiliul Local al comunei Cumpana a organizat in data de 18 februarie incepand cu orele 20.00 o serie de activitati dedicate tinerilor din localitateInitiativa primariei de a organiza o serie de activitati cultural distractive dedicate tinerilor a fost posibila cu sprijinul Asociatiei "Cumpana Tinerilor" si a Asociatiei de Dezvoltare Comunitara Cumpana.

Iarna fara probleme la Cogealac

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaCu toate ca multe zone de pe raza judetului Constanta au fost afectate de iarna grea ce s-a abatut fara mila si lasand sinistrati mii de oameni, la Cogealac lucrurile au fost tinute sub control.Pe toata perioada in care a nins necontenit si a viscolit in rafale, adminsitratia locala a comunei Cogealac a instituit un comandament de iarna alcatuit din consilieri locali, angajati ai primariei si locuitori ce au dorit sa se implice efectiv in activitatile de deszapezire.

Locuitorii comunei Cumpana, solidari cu locuitorii inzapeziti din Vrancea si Buzau

Februarie 2012, Ionel Nae

SocialPrimaria Cumpana cu sprijinul mai multor institutii ce au dorit sa se implice efectiv in aceasta actiune se alatura demersului de a ajuta sinistratii din judetele afectate de zapada.Administratia locala si Consiliul Local Cumpana in colaborare cu Parohiile Bisericilor "Sfanta Cuvioasa Parascheva", "Adormirea Maicii Domnului" si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, au initiat actiunea de colectare a ajutoarelor pentru sinistratii din judetele Vrancea si Buzau.

Agenda plina pentru edilul comunei Mereni

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaEdilul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac si-a propus pentru acest an sa finalizeze lucrarile la terenul de sport tip 2 pentru scoala din comuna dar si sa alimenteze Cartierul Nou cu energie electrica.Pana in prezent s-a lucrat intens la saparea fundatiei, urmand ca in primavara acestui an sa fie montat gazonul sintetic. Terenul are o intindere totala de 42/25 metri, suprafata de joc fiind de 40/22 metri.

Mangalia, pe punctul de a exploda!

Februarie 2012, Giurgiu Cristian

ActualitateNici a treia si nici a patra incercare a viceprimarului Mangaliei, Constantin Filimon, de a impune in Consiliul Local proiecte de hotarare menite sa rezolve problema caldurii, in opinia sa, nu au avut sorti de izbanda.

Lucrari la un pas de a fi demarate in Gradina

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaGabriela Iacobici, edilul sef al administratiei locale din comuna are multe planuri pentru acest inceput de an, doar una din prioritati fiind constructia unui gard la scoala si biserica din Cheia.Pe langa cele doua obiective, unitatea scolara si lacasul de cult din satul Cheia, Gabriela Iacobici si-a propus sa imprejmuiasca si terenul de fotbal din comuna, gardul actual fiind distrus. Se doreste ca in luna martie sa fie demarate toate lucrarile de constructie a celor trei garduri, astfel locatiile fiind unele primitoare si frumos amenajate.

Bugetul municipiului Medgidia, aprobat in sedinta ordinara

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Administratie localaSaptamana trecuta, la Primaria Medgidia a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost propuse spre aprobare 11 proiecte de hotarare, toate intrunind numarul de voturi necesar pentru a fi aprobate.

Matei, increzator in sansele U.S.L. si dezamagit de marionetele greilor din P.D.L.

Februarie 2012, Ionel Nae

PoliticPrimarul Navodariului, despre noul Guvern: "Rezervele joaca cu acelasi antrenor si exista nesansa de a cadea intr-o divizie mult inferioara"Edilul, Nicolae Matei, a demonstrat ca este un bun gospodar si ca problemele locuitorilor se afla pe agenda sa inca dinaintea inceperii mandatului, dar nu uita nici faptul ca este politician. Cunoscut ca unul dintre oamenii politici care are curajul de a spune lucrurilor pe nume, edilul orasului Navodari, vicepresedinte al Organizatiei Judetene a P.

Energie verde pentru iluminatul public

Februarie 2012, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul Medgidiei, Marian Iordache, a declarat ca in acest an va fi aplicat un proiect privind amenajarea pe un teren al Consiliului Local a unui parc de panouri fotovoltaic. Edilul Medgidiei a spus ca panourile fotovoltaice vor fi amenajate din fonduri nerambursabile, prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 4 - Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice.

Facturile la caldura cresc, in medie, cu 20%, in ianuarie. Vezi cat costa in orasul tau

Februarie 2012, Daniel Chirita

SocialIn multe dintre orasele tarii este estimata o crestere cu 20 la suta a facturilor la incalzire pentru ianuarie. In unele zone, insa, precum Sfantu Gheorghe, unde temperaturile au coborat pana la minus 30 de grade Celsius, oamenii se asteapta sa plateasca aproape dublu pentru caldura din case, potrivit unei analize Mediafax.Majorari ale facturilor, de la 8 la suta la Targu Mures pana la 30 la suta la Arad sau chiar 40 la suta la Sfantu Gheorghe, sunt asteptate in conditiile in care temperaturile au coborat, in ultimele zile din ianuarie si primele din februarie, sub minus 15 grade Celsius.

POR: S-a lansat apelul pentru centrele de informare si promovare turistica (CNIPT)!

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAutoritatea de Management a Programului Operational Regional (AMPOR) a lansat un nou apel de proiecte, cu depunere continua, pentru Operatiunea "Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora", din cadrul DMI 5.

S-a lansat un nou apel in cadrul programului de sprijinire a tinerilor intreprinzatori

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneMiercuri, 15 februarie, AIPPIMM a lansat apelul pentru 2012 in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii micro-intreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Tinerii au la dispozitie o aplicatie de inscriere online a planurilor de afaceri. Programul urmareste dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale a tinerilor si stimularea demararii si dezvoltarii start-up-urilor prin facilitarea accesului la surse de finantare.

Romania are de trei ori mai multi agricultori "eco"

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgricultura ecologica din Romania si-a triplat, in 2011, numarul operatorilor activi din sistem, pana la 10.000, iar cresterea subventiilor in acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra in sistemul de certificare ecologica.

Absorbtia fondurilor UE de catre administratia publica a crescut cu aproape 50% in 2011

Februarie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneStatisticile BNR indica o imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene de catre administratia publica pe parcursul anului trecut, intrarile de bani insumand 2,5 miliarde de euro, in crestere cu 48,9% comparativ cu anul precedent.

Beneficiarii POSDRU declara pe propria raspundere ca nu au dat mita functionarilor, pentru proiecte

Februarie 2012, Daniel Marinescu

Fonduri EuropeneToti beneficiarii de proiecte POSDRU trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu au acordat niciun fel de foloase necuvenite niciunui functionar public din cadrul AMPOSDRU si OIR pentru depunerea aplicatiilor de proiecte si pentru procesarea cererilor de rambursare, informeaza MMFPS.

Primaria Mihai Viteazu pregatita in "lupta" cu nametii

Februarie 2012, Marian Carson

Administratie localaGrija edilului pentru bunul mers al lucrurilor in comuna pe care o conduce, a fost dovedita inca o data, omatul depus in ultimele saptamani neafectand comuna."Ma declar multumit de cum au evoluat lucrurile pe raza comunei noastre pe toata perioada in care natura s-a dezlantuit si a creat probleme in atatea locuri din tara.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771